- 15 Aralık 2019
- 2.078
- 2.146
- 83
Adi güneş mi ilk kizinizin?Canim bazı bebeklerin uyku düzeni böyledir. Az uyur benim ilk kızım da öyleydi. Neden uyumuyor diye diye 4 yaşına getirdim . Hala daha uykuya cok düşkün değildir. Okulda en geç benim kızım uyurmus en erken de bizimki uyanirmis . Yapacak bir şey yok
Siz hangi mamayi kullanyorsnz?Anladım kuzum benim bebis de sünger gibi 150 versem yicek ama doktor 75-90ml verin deyince düşürdüm
Canım biz hipp kullandık bir sorun yaşamadık ama mama miktarını bir dönem çok arttırmıştık o dönem maddi olarak baya zorlar ileride diye aptamile geçelim bari dedik aptamil kullanıyoruz şu an ben ikisinde de bir sorun yaşamadım.Siz hangi mamayi kullanyorsnz?
Canım biz ilk 21 gün 60-75 ml arası veriyorduk 450 gr aldık sonra mama miktarını arttirdik 120 mlye çıkardık 9 günde 650 gr aldı doktora yazdım doktor bana anne sütü dahil 75-90 ml arası verin dedi ben de ne yalan söyleyim sanki aç kalacak diye çoğu zaman 100-110 veriyorum3-4saate 90 ml bana az geldi..
Bebek 90 alıosa tamamda 1 aydan snra 90 zaten az..
Ben sadece göğüslerime sıcak su yapıodm musluğun altında.. Sabun ise masaj yaparken sağarken kaysın sertliği alsın diyeydi..
Bence yap kuzum iyi gelecektir..
Cnkü emio bebeğin..
Benim emmediği halde çözm oldu
75le doymazki zatenCanım biz ilk 21 gün 60-75 ml arası veriyorduk 450 gr aldık sonra mama miktarını arttirdik 120 mlye çıkardık 9 günde 650 gr aldı doktora yazdım doktor bana anne sütü dahil 75-90 ml arası verin dedi ben de ne yalan söyleyim sanki aç kalacak diye çoğu zaman 100-110 veriyorum
Ben sarmak istedim kollarini kundaga koymaya calisirken cigligi kopartti asla sardirmadi kendiniAynen canım yeni doğduğunda sarmadığıma çok pişmanım kendim ettim kendim buldum uyumuyor
Canim benim bebegimde oyleydi doktora gittik anal fissur var dedi anestol krem verdi duzenli kullandigimizda gecti cok sukurKizlar bisey sorucam..kizim tuvalrtini yapamiyor dpgru dürüst.. yapincada sanciyla bagiriyor gaz sancisi var .tuvaletini yspincada felakrt bagiriyor anal bölge aciyormjs gibi sanki.. öyle hissim var bilmiyorum sizde yasadinizmi hic ? Ben hep bez degidtirdigimde poposuma krem sürüyorum. Kizsriklik hafif vardi diye.
Sana yazdıktan sonra benim de ateşim çıktı. Kalkıp duşa girecek halim yoktu parol içtim yattım şimdi emziriyorum sagacagim sonra da masajla sagacagim. Yalnız ılık su tutmak lazım çünkü çok sıcak su pişirir daha çok pıhtı yapar süteTeşekkürler kızlar duşa girmiştim ateşim var diye ama ateş düşsün diye soğuk duşa girdim ben masaj yapmak aklıma gelmedi yine girerim belki ama ateşim varken sıcak duşa girersem daha kötü olmaz mıyımEğer bugün ateşim düşmezse gidicem zaten hastaneye
İlk doğduğu gün mü ağladı canım bana ilk gün kv saralım kundak yapalım dedi ama ben dinlemedim hava sıcak çocuk pişer isilik olur diye yaptırmadım ilk defa kv dinlemediğim için pişmanım şimdi benimki de yaptırmıyor bağırıyorBen sarmak istedim kollarini kundaga koymaya calisirken cigligi kopartti asla sardirmadi kendini
Evet canım gunesAdi güneş mi ilk kizinizin?
Isimle mi ilgili bu uyumama acabaEvet canım gunes
Ben emzirdim bisy olmadi.gerci bnm sutum az bilmem cvp verck dogru kisi miyim :) bnce olmak gerek kimse olun olmyin demez ama korona olmktansa asiyla korunmak şu anki yapilablck en mantikli sey gbi..
Evet doğumdan sonrra canım geçtiğimiz çarşamba oldum. Doktorum ısrarla olmamı istedi
35. Haftada 5 e düşmüştü değeri 3 gün öncesinde de 11 di. bence hiç test yapma 3 aya kadar süren oluyor ve sizin değer iyi bence 10 güne düşer. Bebek büyüdükçe o değerler çok etkilemiyor bebeği muhtemelen yüzü sarıdır vücudu daha iyidir. En son yüz ve göz aklarında gidiyor sarılık
Ben oldum çarşamba günü. Emzirdimde fakat o gün ne emzirdiysem kustu gecede aşırı huysuzdu açtı muhtemelen mama verince kusmadı çünkü sustu uyudu. ebeye sordum atak haftasındasın dedi aşıdanmı atak haftadındanmıydı bilmiyorum artık
Cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar.En iyisi olmak sanırım.çünkü eskiden hep bizlere uzak kişilerin covid olduklarını duyuyordum şimdi git gide bize yakın kişilerinde olduğunu öğrendim.bu yüzden de çok tedirginim.birde geçen hafta bademcik iltihabı oldum doğal yollarla geçirmeyi başardım ama arkasından öksürük oldum hala geçmiş değil.doktorada gittim tamamen bakteriyel olduğunu virüs olmadığını söyledi ama gidene kadar acaba virüs mü oldum diye kendi kendimi yedim bitirdim.her hastalıkta acaba der olduk zaten.bu illet bi bitmedi gittiKızlar ikiniz de aynı şeyi sormussunuz. Evet aşı olduğum gün emzirdim ben hiç kesmedim bebeğimde de hiç bir değişiklik farketmedim. Instagram'da annesutudoktoru diye bı hesap var ben emzirme konusunda onun tavsiyelerine uyuyorum hep daha önceden bir sürü kişi bu soruyu sormustu o da emzirmeyi kesmeyin demişti. Ayrıca bana hiç bir şey imzalatmadilar bebeğe bişey olursa mesuliyet senin falan diye o nasıl saçma bir şeymiş.
Canim kızımın saçları koyu ama beyaz tenli . Teni de esmer olsaydı bile böyle laflara gülüp geçerdim cunku bitmiyor herkes bir şey söylüyor. İkinci kızımın adı cemre . Yok erkek ismiymis . Yok gunesle uyumlu değilmiş şunu bunu koysaymisiz. Hatta iş arkadaşım bana bu isim itici geliyor herhalde sevmediğim birinin adıydı dedi . Yani ne koyarsan bir şey mutlaka söylüyorlar. Laf edenlere ultrasonda ten rengini gorememisiz dersinIsimle mi ilgili bu uyumama acababzmki de güneş..esmer ve adi gunes. Uymadi mi cocugâ acaba:) baska huylari nasl? Beyaz tenli mi? Gunes ismini koydgnz icn hic pismn olcgnz bsy yasadnz mi? Bna bi hemsre cocuk esmer dye pek de gunes gbi olmams dedi. Ben hayat boyu bunlara cvp vererek mi yasycm dedim o zamn
Insallah çocuğa da bela olck bsy yapmamsmdrCanim kızımın saçları koyu ama beyaz tenli . Teni de esmer olsaydı bile böyle laflara gülüp geçerdim cunku bitmiyor herkes bir şey söylüyor. İkinci kızımın adı cemre . Yok erkek ismiymis . Yok gunesle uyumlu değilmiş şunu bunu koysaymisiz. Hatta iş arkadaşım bana bu isim itici geliyor herhalde sevmediğim birinin adıydı dedi . Yani ne koyarsan bir şey mutlaka söylüyorlar. Laf edenlere ultrasonda ten rengini gorememisiz dersinSen takma ki kızında ileride buna takılmasın
Gunes deyince benim gözümde renginden öte sıcak samimi cıvıl cıvıl bir kız canlanıyor. Senin kızın da öyle olacak demek kiInsallah çocuğa da bela olck bsy yapmamsmdrcok tesekkur ederim cvbnz icn
Yaa insallah :)Gunes deyince benim gözümde renginden öte sıcak samimi cıvıl cıvıl bir kız canlanıyor. Senin kızın da öyle olacak demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?