2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
1 aylık bebeklerin günde kaç kere kaka yapması lazım benim kızım 2 3 günde bir kere yapiyor
Normal canim bir ay sonrasinda 10 gune kadar kaka yapmamasi normal deniliyor.
bebek kabızlığı kaka yapmamak değilmiş.
Kakasi olunca yapacak. Yok zeytinyagi icir yok poposuna bir şey ile uyari ver falan bence bunlari deneme. Doktorlar hic önermiyor bunlari. Cocukta anormal durum hissediyorsan da doktora danis.

Ben iki kere oldum mastit beter bişey geçmiş olsun canım. Ağrı kesici ateş düşürücü minoset içiyorum bir de duşta masaj sıcak çok iyi geliyor. Emzirirkende mastit olmayan memeden başlıyorum emzirmeye ki süt kanalları aciliyor mastit olan daha kolay boşalıyor. Mastitliden başlarsam sağmaya ya da emzirmeye süt çıkmıyor gibi bişey. Genelde 48 saat e kadar düzeliyor bol bol da sağıyorum.

AYY benmkide asla sıkıntıya gelemior sardırmadı kendini
Doğduğu andan itibaren yapınca işe yarıyo, bizimki alışık kundağa tek kolları sarıyoruz sıkı, kalça serbest aşırı rahat uyuyo. Bu ara bıraktık ama her zaman yapmıyoruz, ellerini bi şekilde çıkarmayı başarıyo çünkü

Günaydın kızlar
bebiş uyutmadı yine gece
ya size bişi sorcam bebeğim aşırı gürültülü kaka yapıyor youtubeda tesadüfen dinlediğim bi Dr bunun laktoz intoleransı olabileceğini söyledi bilgisi olan yaşayan var mı?

Utuyle bez isitip koyun gogsun her yerne. Ova ova sağın. Nasil masaj yaplcgi videolarda var. Gecms olsn ya

gmz41 cnm nasıl oldun.. Ne yaptın?

Kızlar elimden geldiğince o tarafı emzirip boşaltmaya çalıştım rahatladı biraz ateşim de düştü çıkmadı bir daha ama göğsümdeki sancı tam geçmedi o devam ediyor duşta masaj yapa yapa gecirmeye uğraşacağım onu da.

Kızlar bebekle tek başınıza dışarı çıktınız mı hiç? Evin etrafında yürüyüş gibi değil ama arabayla gitmekten bahsediyorum. Ben hep eşimle çıktım arkada pusetin yanında oturdum tek başıma nasıl çıkacağım hiç bilmiyorum bebeği pusetle tek başına arkada bırakamam ki arabayı kullanırken. Ön koltuğa alsam o da tehlikeli galiba koyan var mı? Bi de bebek arabası var onla nasıl baş ediliyo kucakta bebek varken ? Ya da ben arabayı kullanırken bebek ağlarsa ne yapacağım? Yani bebekle tek basinayken nasıl dışarı çıkılıyor biri bana anlatsın

Bizimki 15.8 di 1 gece fazla hastahanede ksldik iyice emzirdim öyle 14.8 e indi ve hastahaneden ciktik. Sifirlanamazki bu sarilik hepimizde var. Ve düsün 14 le ben hastahaneden cikartildim hersey yolunda ama evde takip edilmedi lazim hani kilo aliyormu almiyormu diye. Doktorumuz bize teni sarilik olsa bile kilo aliyorss eger hic bir sknti yok demistim biude hala hafif sarilik var ve sarilik en son gözden cikiyormus. Glzlerindr hafif vsr hala cünkü. Bencr hic canini sikma. Kilo sliyorsa gerisini salla

Bebeklerde büyüme atağı haftalarını duyan var mı kızlar Bebeğimin bu ara huyu değişti hiç böyle değildi diyorsanız mutlaka bakın buna. Bebekler her yeni bir beceri kazanacaklarinda bu atak haftalarına giriyormuş. Bu haftalarda iştahsızlık uykusuzluk sürekli kucak isteme huysuzluk gibi belirtiler oluyor. O hafta bitince her şey eski haline dönüyor ve bebek yeni bir şey öğrenmiş oluyormuş. Mesela biz 5.haftadaydik ilk atak haftası bu ve bunların hepsini yaşadım iştahı azaldı ve sürekli kucakta uyumak istedi kucaktan bıraktığım an uyandı falan. Niye böyle oldu diye düşünürken atak haftalarıni hatırladım ilk atagimizi geçirdik biz ve gülme becerimizi kazandık artık bana bakıp kocaman gülüyor oğluşum Mesela bir sonraki atak 8.haftada diğeri 12.hafta falan. Ellerini ayaklarını kontrol etmeyi bir şeyleri tutmayı falan ogrenecekmis o ataklardan sonra da. Siz de bir inceleyin diye paylaşayım dedim daha önce duymayan varsa

Canım eşimle beraber çıkıyoruz ama bazen onun işyerine geçmesi gerekiyor. Eşimi işyerine bırakıp arabaya ben geçiyorum. Portbebe var bizde, ön yan koltuğu arkaya doğru çekiyorum onu üstüne koyuyorum yüzü bana dönük olacak şekilde,yavaş yavaş gidiyoruz oğluşla. Henüz otokoltuk ve bebek arabası almadık bebiş küçük diye

Slm güzel anneler ve bebişleri bugün oğlumun 2.ay aşılarını yaptırdık çok ağladı yavrum ben de 3. tetanoz aşımı yaptırdım inşallah çok ağrı yapmaz bu arada korona aşısı yaptırmaya karar verdim sinovac yaptıracam hemşire hemen yapalım dedi ama tetanoz olunca kaldı en az 15 gün arası olacakmış yaptırmayı düşünen arkadaşlar var mı bizim aile hekimliğindeki hemşireler emzirmeye engel değil yaptırabilirsiniz diyorlar ama ben yine de tereddüt ettim o yüzden sinovac yaptıracam

Canim iki ayri bingildak var resmini ekliyorum
Foruma girdiğim gibi önüme çıktı.Kızımın arka bıngıldağında çökük var.40. gün farkettik.Doktora götürmedik.Herkes normaldir düzelir dedi ama kafama takılıyor.Çökük olması ciddi bi durum mu? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim

Neden doktora götürmediniz? Bence götürün mutlaka , burada sorun değil desek bile bir doktor kadar iyi bilemeyiz. Hem içiniz rahatlar.

Ben yaşadım. Oğlum 51 günlük. Yaklaşık 1.aydan beri gürültülü kaka vardı sonra mukus ve köpük eklendi 2hafta önce. Doktoru kaka tahlili istedi ve laktoz intoleransı çıktı. Çok ileri düzeyde değilmiş ama önlem aldık. Şimdi relaktaz diye damla kullanıyoruz. Doktorundan sende tahlil isteyebilirsin

Ilk gunden itibaren agladi canim elini kolunu kasiyordu kaldirip indiriyordu baglamayalim diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…