2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Yaaaa.. benimki 1,5 saat dedi mi uyanıyor . Emiyor doymuyor üstüne mama içiyor, sonra gazını çıkar gönlünü et, uyutmaya çalış derken 1 saat geçiyor sonra tekrar başa sarıyoruz. Sıcaktan bunalıyor uyuyamıyor dedim, yaylaya geldik serinlikte yine aynı düzen

Günde kac kez 3 olcek yiyo? Bz de 3 olcek verryorz hatta bazen 1 olceklik daha hazrlyoruz.. arttrdm kilo alisi doktorn istedgi gbi degldi. Gaziyla da epey ugrasyoruz cikaryo da ama yine de aglyo yine uyumuyo. Nerde hata yapyorz anlmdm

Bi de hangi mamayi kullanyorsnz ya? Hipp kullanyorum ben. Bazilari doyurmuyo demis hipp icin. O yuzden mi ne kadar versem alyo acaba

Doğumdan sonramı oldun cnm?
Evet doğumdan sonrra canım geçtiğimiz çarşamba oldum. Doktorum ısrarla olmamı istedi
35. Haftada 5 e düşmüştü değeri 3 gün öncesinde de 11 di. bence hiç test yapma 3 aya kadar süren oluyor ve sizin değer iyi bence 10 güne düşer. Bebek büyüdükçe o değerler çok etkilemiyor bebeği muhtemelen yüzü sarıdır vücudu daha iyidir. En son yüz ve göz aklarında gidiyor sarılık
Ben oldum çarşamba günü. Emzirdimde fakat o gün ne emzirdiysem kustu gecede aşırı huysuzdu açtı muhtemelen mama verince kusmadı çünkü sustu uyudu. ebeye sordum atak haftasındasın dedi aşıdanmı atak haftadındanmıydı bilmiyorum artık

Günde kac kez 3 olcek yiyo? Bz de 3 olcek verryorz hatta bazen 1 olceklik daha hazrlyoruz.. arttrdm kilo alisi doktorn istedgi gbi degldi. Gaziyla da epey ugrasyoruz cikaryo da ama yine de aglyo yine uyumuyo. Nerde hata yapyorz anlmdm
Canim bazı bebeklerin uyku düzeni böyledir. Az uyur benim ilk kızım da öyleydi. Neden uyumuyor diye diye 4 yaşına getirdim . Hala daha uykuya cok düşkün değildir. Okulda en geç benim kızım uyurmus en erken de bizimki uyanirmis . Yapacak bir şey yok

Ayyyy şuan bunu okudum bi sevindim bi korktm.. İşe başlanadan benmde olmam lazm hep tereddütteydim
Aşı olduğun gn süt verdnmi cnm

Kızlar ikiniz de aynı şeyi sormussunuz. Evet aşı olduğum gün emzirdim ben hiç kesmedim bebeğimde de hiç bir değişiklik farketmedim. Instagram'da annesutudoktoru diye bı hesap var ben emzirme konusunda onun tavsiyelerine uyuyorum hep daha önceden bir sürü kişi bu soruyu sormustu o da emzirmeyi kesmeyin demişti. Ayrıca bana hiç bir şey imzalatmadilar bebeğe bişey olursa mesuliyet senin falan diye o nasıl saçma bir şeymiş.

Kızlar ben galiba mastit oldum Nolur yaşayan veya nasıl geçeceğini bilen varsa yardımcı olsun. Benim sağ göğsümde hep fazla süt oluyor ama şimdiye kadar sorun olmamıştı bebeğim çok istahliydi zaten. Ama bu hafta iştahı biraz azaldı 5.haftadayiz ya büyüme atağı haftası iştah azalabiliyormus ona bağladım ben. Böyle olunca sütler göğsümde birikmeye başladı. Sancı yaptığı zaman sagdim gogsumu ama sağ gogsum sağım yaparken çok acıyor neden bilmiyorum diğeri öyle değil.

Dün oğlum çok emmedi iki göğsümde de sütler birikti. Düzce'ye gitmiştik abime kız istemeye diye gece geldik eve o yüzden sağım da yapamadım eve gelince de yorgunluktan hemen yattım uyudum çocuk uyuyor diye ama iki göğsüm de çok ağrıyordu gece ağrıya uyandigim oldu. Sabah kalktım sağ gogsum o kadar aciyor ki dokunamiyorum bile hemen sagdim 120 CC falan çıktı 5 dk da ama gogsum çok acidigi için daha fazla sagamadim. O saatten sonra da hep sağ gogsumu verdim oğluma rahatlasın diye ama yok olmuyo agriyo sancı yapiyo sağ tarafında kitle oluşmuş gibi sanki. Az önce ateşim olduğunu farkettim ölçtük eşimle 38.5 çıktı. İlkten covid sandım aklım cikti duşa girdim ateşim düşsün diye orda göğsüm sizlayinca mastit olduğunu anladım bildiğim kadarıyla kanallar tıkanınca ağrı sancı ve ileri seviyelerinde ateş yapiyor.

Uzun uzun anlattım kusura bakmayın tam net olsun diye. Sizce bu mastit mi? Eğer mastitse ne yapmam gerekiyor ateşimi takip edicem gün içinde düşmezse hastaneye giderim ama mastit için evde ne yapabilirim oğluma hep sağ tarafı emzirdim sabahtan beri ama düzelmiyor

Evet uyandığı zmaan gazını çıkar gönlünü et uyut derken en az 1 saat geçio
Bide o var

Senin yavrunun huyu öyle demek ki
Eskidendi şimdi gaz huysuzu oldu

Cnm ben emzirmiorm emziremiorm tutmuo.. O yüzdenn benmki düzensiz
En az 3 ölçek veriorm geneli 4 oluor..
Her uyandığında veriorm açlık durumuna kaç saat uyuduğuna bağlı olaraktan.. Daha doğrusu bebeğin huyunu öğrendim diyelim..

Bi de hangi mamayi kullanyorsnz ya? Hipp kullanyorum ben. Bazilari doyurmuyo demis hipp icin. O yuzden mi ne kadar versem alyo acaba
Ben sma alacaktm ama dr ısrarla aptamil al dedi cnm.. Aptamil kullanıorm

Ben oldum cnm.. O sıralar sende yoğundun görmemiş olabilirsm..
Ben emziremiorm maleaef bebeğim hala ısrarla emmior.. Ee tabi ilk doğum yaptğım hafta sütüm yok sanıorm.. Meğer sütüm varmş.. Göğsüm taş gibi oldu bildiğin taş ama böyle tutunca o kdar settiki hatta morardı rengi değişti..
Makina asla sağmadı sütümü.. Hastaneye gittik hemşirede ordaki makinayla sağamadı.. Mecbur haftalarca annem eliyle beni inek sağar gibi sağdı duşun altında..
Eğer sağabiliorsan makinayla boşaltana kdar sağ..
Sağamıosan elle..
Hemşire bize şöyle dedi sıcak suyun altına gir dayanabildiğin kdar sıcak olacak.. Sabunla masaj yap göğsüne.. Baya hamur gibi yoğur.. Ve öne doğru inek sağar gibi masaj yap.. Sütün boş aksa bile aksın rahatlasın...
Biz haftalarca böyle yaptk..
Sende bebeğin emdiği için sıcak suyun altnda gçğsüni iyice yoğur ve makinayla sağ boşalt..

Sütüm az benim başıma gelmedi ama bir arkadaşımın başına gelmişti ona ebe sıcak dusun altında kitle hissettiğin yere bastırıp dairesel hareketler yap bir yandan da sağ demişti ve emzirebildigin kadar çok emzir. Tarakla üstten tarayan da varmış canım. Çok geçmiş olsun inşallah çabuk geçer.

Canım sen 3 saate bir falan yedirmiyir musun? Bebis kaç haftalık ben sürekli 3 saatte bir yediriyorum 75-90 ml doktor bize sabah 3 saatte bire devam edin gece uyandırmayı bırakın dedi.

Gecmis olsun canım. Duşta ılık su tutup masaj yaparak elle sagmak gerekiyor. Ve bence çok bekleme hastaneye git ki ateşin çıkıyorsa enfeksiyon var demek antibiyotik verebiliyorlar

Canım sen nasıl veriyorsun biz hala 3 saatte bir 75-90 ml veriyoruz mama eğer sagdiysam anne sütü dahil doktorumuz kilo alımı iyiyse gece ogununu bırakın dedi biz artık sadece gece zorla kaldırıp yedirmiyoruz. Bir de bebisiniz kaç haftalik biz 47 günluguz.

Canım sen 3 saate bir falan yedirmiyir musun? Bebis kaç haftalık ben sürekli 3 saatte bir yediriyorum 75-90 ml doktor bize sabah 3 saatte bire devam edin gece uyandırmayı bırakın dedi.
Ben her uyandığında 90-140 ml arası yediriorum aldığı kdar cnm..
Genelde 3 saat 4 saate bir uyanıor..
Bu aralar gazdan dolayı 2 saate 1 saate düşüyor uyanmalarıı o zaman 90 alıor mesela

Ben her uyandığında 90-140 ml arası yediriorum aldığı kdar cnm..
Genelde 3 saat 4 saate bir uyanıor..
Bu aralar gazdan dolayı 2 saate 1 saate düşüyor uyanmalarıı o zaman 90 alıor mesela
Anladım kuzum benim bebis de sünger gibi 150 versem yicek ama doktor 75-90ml verin deyince düşürdüm

Gecmis olsun canım. Duşta ılık su tutup masaj yaparak elle sagmak gerekiyor. Ve bence çok bekleme hastaneye git ki ateşin çıkıyorsa enfeksiyon var demek antibiyotik verebiliyorlar

Teşekkürler kızlar duşa girmiştim ateşim var diye ama ateş düşsün diye soğuk duşa girdim ben masaj yapmak aklıma gelmedi yine girerim belki ama ateşim varken sıcak duşa girersem daha kötü olmaz mıyım Eğer bugün ateşim düşmezse gidicem zaten hastaneye

Ah ya yaknda duzelir dyordum 4 yas mi dyorsunuzeyvah eyvah
Allah kolaylik versn ya hepmzn bi sinavi var cidden bu konuda. Tesekkur ederim cvplar icin
Benim sagmaya hic firsatm olmuyo. Cunku nerdeyse hic uyumuyo memeden biraknca aglyo. Berbat bi donguye girdik maalesef. Gunde 4, maksimum 5 kez 90ar cc veryorum. Ne kadar versem alck gbi. O yuzden abartmamaya calsyorum. Gece hic vermyordum ama dr kiloyu begnmrynce sabaha dogru veryorum artik
Gece 1-2 saat uyuynca azck sut artyo o da geceyi gecrmemi sağlıyo yarimsar saat uykularla..3 temmuz dogumlu bzmki.

Utuyle bez isitip koyun gogsun her yerne. Ova ova sağın. Nasil masaj yaplcgi videolarda var. Gecms olsn ya

Anladım kuzum benim bebis de sünger gibi 150 versem yicek ama doktor 75-90ml verin deyince düşürdüm
3-4saate 90 ml bana az geldi..
Bebek 90 alıosa tamamda 1 aydan snra 90 zaten az..

Ben sadece göğüslerime sıcak su yapıodm musluğun altında.. Sabun ise masaj yaparken sağarken kaysın sertliği alsın diyeydi..
Bence yap kuzum iyi gelecektir..
Cnkü emio bebeğin..
Benim emmediği halde çözm oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…