2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Merhaba kızlar nasılsınız ben uzun süredir takip edemiyorum inşallah herkes iyidir. Doğum izni bitecekler bebisi besleme konusunu nasil halledeceksiniz biberona alıştırmali miyim az bir zamanım kaldı Eylül ortası gibi başlayacak benim iş başım. Kaynanam kalacak yanında. Sütüm devam ederse sütümü sağar öyle giderim diyorum ama her türlü biberon vereceğim sanırım. Bir kere sağıp verdim bebişim tıkandı biberondan mi acaba ondan da korkuyorum. Emerkende tıkanıyor biberonla da. Valla korkulu rüyam oldu yavrumu beslemek.. Bide süsağıp koyayım mi şuan aşırı derecede sütüm var bu böyle devam eder mi yani tazyikli akmaya. Stok yapmak gerekir mi bazen sağıp döküyorum memeyi rahatlatmak adına
Bende Ekim de başlayacağım. Ama benim sütüm şuanda da yetmiyor mama veriyorum zaten. O zamana kadar sagacak kadar sütüm olursa sagarim. Değilse ben yokken mama alır. Zaten yarım gün çalışacağım muhtemelen. Sabah emzirip çıkarım ben gelene kadar 1 yada 2 kere mama alır.
Sen niye döküyorsun sütünü. Buzlukta 3 ay kalabilir. Tarih yazıp posetlerle atarsan o dönemde kullanırsınız. Calisacaksan biberon vermek zorunda kalırsın. O zmana buyuyecekleri için alternatif yöntemler zor olabilir. Hangi biberonu kullanıyorsunuz?

Kuzum benim arkadaşımın bebeği kolikti.titreşim veren beşik almıştı seviye seviye titreşimi vardı.bebeği gazını çıkarıp uyuyana kadar onda yüz üstü yatırırdı sonra yatağına alırdı.hangi ilacı hangi pozisyonu denesede fayda olmadı ama bu beşik ona baya yaradı
Cmmm..kolik değil ama sancıaıda tuttumu tutuo.. En son çare ona bakacam ama o tarz şeylerede alışsn istemiorm 😶

Bende Ekim de başlayacağım. Ama benim sütüm şuanda da yetmiyor mama veriyorum zaten. O zamana kadar sagacak kadar sütüm olursa sagarim. Değilse ben yokken mama alır. Zaten yarım gün çalışacağım muhtemelen. Sabah emzirip çıkarım ben gelene kadar 1 yada 2 kere mama alır.
Sen niye döküyorsun sütünü. Buzlukta 3 ay kalabilir. Tarih yazıp posetlerle atarsan o dönemde kullanırsınız. Calisacaksan biberon vermek zorunda kalırsın. O zmana buyuyecekleri için alternatif yöntemler zor olabilir. Hangi biberonu kullanıyorsunuz?
Benim de Ekim’in ortasında bitiyor iznim. Ama ben çalışmak istemiyorum 😭😭 oğluşla birbirimize alıştık iyice, babasında bile durmuyor ağlıyor, ben kucağıma aldığım anda susuyor hemen, yavrum bakıcıyla ne yapacak. Benim de sütüm yeterli değil mama ile destekliyorum. Ve ben de yarim gün çalışacağım. Bu yüzden ben olmadığımda mama verdiririm herhalde 🤷🏻‍♀️

Ben de 1 Kasım'da işe dönecem kızlar. Yarım gün. Sütüm şuanda bile bebeğime yetmiyor mama takviyesi yapiyorum. Sağıp dolaba atmak istiyorum ama süt yok o kadar 😐

Lansinoh elektrikli pompanın biberonu canim ben ilk kez emzirme deneyimi yaşadığım için bilemiyorum bu memeler hep böyle sarıl sarıl akacak mi resmen fiyuuu fiyuuu akıyor deliklerden. Bir yerdende değil duş başlığı gibi. Artık kambur oldum memelerimi tasiyamiyorum. Hani çok şükür elbette ama ne yapsam sağsam koysam mi şuan 15-20 paket var buzlukta silikon kalkan koyuyorum oraya birikiyor mesela atıyorum onu. Yada bazen taş gibi oluyor mememde kitle gibi bir şey elime geliyor bebek tıkanmasın bende rahatlayım diye sagiyorum ama paketleyecek vaktim olmuyor direk döküp yıkıyorum makineyi ne yapsam bilemedim

Benim de Ekim’in ortasında bitiyor iznim. Ama ben çalışmak istemiyorum 😭😭 oğluşla birbirimize alıştık iyice, babasında bile durmuyor ağlıyor, ben kucağıma aldığım anda susuyor hemen, yavrum bakıcıyla ne yapacak. Benim de sütüm yeterli değil mama ile destekliyorum. Ve ben de yarim gün çalışacağım. Bu yüzden ben olmadığımda mama verdiririm herhalde 🤷🏻‍♀️
Sanırım aynı gün doğum yapmışız canım. Küçükken bırakmak zor oluyor gerçekten ilki 7bucuk aylık falandı bıraktığımda bana da çok bağlı değildi ama yine de zorlanmistim. Bakiciyi bir kaç hafta erken başlatırsin sen yanındayken alışma süreci olur. İnşallah kolay olur. Yarım gün olunca rahat oluyor. Küçük oldukları için bir kısmı uykuda geçiyor zaten.

Lansinoh elektrikli pompanın biberonu canim ben ilk kez emzirme deneyimi yaşadığım için bilemiyorum bu memeler hep böyle sarıl sarıl akacak mi resmen fiyuuu fiyuuu akıyor deliklerden. Bir yerdende değil duş başlığı gibi. Artık kambur oldum memelerimi tasiyamiyorum. Hani çok şükür elbette ama ne yapsam sağsam koysam mi şuan 15-20 paket var buzlukta silikon kalkan koyuyorum oraya birikiyor mesela atıyorum onu. Yada bazen taş gibi oluyor mememde kitle gibi bir şey elime geliyor bebek tıkanmasın bende rahatlayım diye sagiyorum ama paketleyecek vaktim olmuyor direk döküp yıkıyorum makineyi ne yapsam bilemedim
Lansinoh kullanmadım hiç ama ucu yeni doğana uygunsa bebek tam bilemiyordur içmeyi belkide. Benim de ikinci ama ilki emmemisti o yüzden emzirmede bende deneyimsiz in. Bir süre sonra göğüsler bebeğin ihtiyacına göre terbiye oluyormuş. Sürekli sagarsan da süt artabilir, elinle sagip rahatlamaya çalışsan daha iyi olabilir belki.

Şu gaz olayına kalıcı bir çözüm bulunmalı..
İsyaannnnm yaaa:cry::cry::cry:
Ikisi birden ağlayinca kucağıma alıp şemmamme oynamadan susmuyor benimkiler. Hayatımda bu kadar halay cektigimi hatırlamıyorum. Hayır mahmut tuncerle de bi akrabaligimiz yok nedir bu halay sevdası anlamış değilim

Doğumdan sonraki 3.hafta süt üretimi maksimum seviyeye ulaşıyormuş kaç günlük bebeğin?

Ikisi birden ağlayinca kucağıma alıp şemmamme oynamadan susmuyor benimkiler. Hayatımda bu kadar halay cektigimi hatırlamıyorum. Hayır mahmut tuncerle de bi akrabaligimiz yok nedir bu halay sevdası anlamış değilim
Bak en azından çözümü bulmuşsn :D
Bize mahmut tuncer bile işlemez :D

Ya bu sut nasil bu kadar cok gelyor? Masallah diyim de😊🧿 sut olsun diye yemedgm icmedgm kalmadi. Nedr bunun sirri hocam bize de aciklayn nolur :)

Back
X