2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Teşekkür ederim canım
Bülent yıldız diye bir doktor canım ilk defa gideceğiz ama hastalarından çok güzel şeyler duydum bir hastasının büyük çocuğunun doktoruymuş zamanında izmitteymiş şimdi buraya gelince izmitten buraya geliyolarmış onlarda vs güzel ilgili hastasını hatırlıyormuş çocuklar seviyormuş o doktoru akılları erince hiç doktor korkusu yokmuş ilaç verme taraftarı değilmiş bi kuşkusu olsa yinede içimiz rahat etsin deyip ayrıntısıyla takip edip tahlil tomografi vs istiyomuş radyasyon içinde önce yapılacak test vs varsa onları yapıyomuş boşuna radyasyon almasın çocuk diyomuş şüphelendiği bölüm farklıysa hemen doktpruna yönlendirip doktor tavsiye ediyormuş nede olsa sonuca göre yönlendiricem direk gidin hem ben hem orda aynı tahlil testlerle uğraşmayın çocuğu yormayın diyomuş sorulara cevap veriyomuş sormadan bile bilgilendirmeler yapıyormuş bisürü güzel şey duydum bakalım inşallah biz ters tarafına vs denk gelmeyiz 😊

Kızlar napıyosunuz nasılsınız,bebişler nasıl?
Yaa kuzucuklarınızı nasıl giydiriyosunuz?ben doğumdan bugüne kadar uzun kollu alt üst zıbın giydirip içine kalın askılı çıtçıtlı body giydiriyordum.şimdi 1 ayımızı doldurduk ondan dolayı ilk defa bugün uzun kollu çıtçıtlı body ile patikli pijama giydirdim ama bu seferde acaba üşürmü diye tereddütlüyüm.bu arada Antalya Manavgatta yaşıyorum burası çok sıcak klima sürekli çalıştırıyorum evin içi 24⁰-25⁰ derece olacak şekilde yine de emin olamadım 😒
İyiyiz canım çok şükür bebiş de iyi biraz hareketli ve agresif ama olacak o kadar her gün başka bir huy ediniyor sen nasılsın canım senin bebiş nasıl ben İzmir'deyim canım kısa kollu çıtçıtlı body ve patikli alt giydiriyorum klima çalışıyor ev 25 derece uyurken müslin örtü atıyorum üstüne sadece üşümez korkma bizim doktorumuz ev 23 derece olacak dedi ama bu kez de biz donuyoruz diye 25 yaptık erkek çocuğu ne kadar çabuk alışırsa soğuğa iyi dedi doktor bebişin sırtına bak sırtı sıcaksa üşümez

1 aydır bebelac kullanıyorsun yani de mi canım
Evet canım severekte içiyor gaz problemimiz olmadı hiç kilo alımımızda güzel kaka yapamama durumu daha yeni 2. Defa başımıza geliyodu oda 3 gün bekleyip yaptı ama mamadan değil sanırım karnı hiç şişmedi yani doktor ya yediği yaramıştır ya miğdesi tam dolmamıştır normal dedi😊

Evet canım severekte içiyor gaz problemimiz olmadı hiç kilo alımımızda güzel kaka yapamama durumu daha yeni 2. Defa başımıza geliyodu oda 3 gün bekleyip yaptı ama mamadan değil sanırım karnı hiç şişmedi yani doktor ya yediği yaramıştır ya miğdesi tam dolmamıştır normal dedi😊
Anladım canım evet maşallah iyi kilo almış diye sordum ben hipp kullanıyorumda kilo alımından memnun değilim acıkcası

Yaa kuzucuklarınızı nasıl giydiriyosunuz?ben doğumdan bugüne kadar uzun kollu alt üst zıbın giydirip içine kalın askılı çıtçıtlı body giydiriyordum.şimdi 1 ayımızı doldurduk ondan dolayı ilk defa bugün uzun kollu çıtçıtlı body ile patikli pijama giydirdim ama bu seferde acaba üşürmü diye tereddütlüyüm.bu arada Antalya Manavgatta yaşıyorum burası çok sıcak klima sürekli çalıştırıyorum evin içi 24⁰-25⁰ derece olacak şekilde yine de emin olamadım 😒
Selam canim. Ben izmirdeyken klima sürekli acıktı oda ısısı 26 dereceydi. Tek kat tulum ya da alt üst giydiriyordum. Uyurken de penye battaniye ya da Müslin örtuyordum. Simdi memlekete geldim burada içine atlet üstüne kadife tulum giydirdim ☺

İyiyiz canım çok şükür bebiş de iyi biraz hareketli ve agresif ama olacak o kadar her gün başka bir huy ediniyor sen nasılsın canım senin bebiş nasıl ben İzmir'deyim canım kısa kollu çıtçıtlı body ve patikli alt giydiriyorum klima çalışıyor ev 25 derece uyurken müslin örtü atıyorum üstüne sadece üşümez korkma bizim doktorumuz ev 23 derece olacak dedi ama bu kez de biz donuyoruz diye 25 yaptık erkek çocuğu ne kadar çabuk alışırsa soğuğa iyi dedi doktor bebişin sırtına bak sırtı sıcaksa üşümez
Şükür bizde iyiyiz canım.dün 1 aylık aşımızı olduk o yüzden dün baya huzursuzdu ama şükür bugün daha iyi.kolları üşür diye kısa kollu body ye hiç cesaret edemedim 🙄 elleri çok çabuk üşüyor o yüzden eldiven sürekli giydiriyorum.heralde ondamıdır nedir vücududa üşüyecek diye hep zıbının içine çıtçıtlı body giydirdim ama bugünden sonra sadece çıtçıtlı body ve patikli pijama giydiririm.sağol cevabın için 😘

Selam canim. Ben izmirdeyken klima sürekli acıktı oda ısısı 26 dereceydi. Tek kat tulum ya da alt üst giydiriyordum. Uyurken de penye battaniye ya da Müslin örtuyordum. Simdi memlekete geldim burada içine atlet üstüne kadife tulum giydirdim ☺
O zmn ben fazla sıkı giydiriyomuşum demek 🤭 kimle konuşsam tek kat giydirmiş hep ama ne biliim yenidoğan bebek üşür diye bide eldivenini ne zmn çıkarsam elleri buz gibi kalıyodu ondan sanırım.neyse bundan sonra havalar değişene kadar tek kat giydireyim bende.sağol canım cevabın için 😘

Kiz naptın ben trakyanın ayazında kısa kollu citcitli badiyle çorap giydiriyorum isilik oldu bebem. Evim de hep 25 derece civarı

Şükür bizde iyiyiz canım.dün 1 aylık aşımızı olduk o yüzden dün baya huzursuzdu ama şükür bugün daha iyi.kolları üşür diye kısa kollu body ye hiç cesaret edemedim 🙄 elleri çok çabuk üşüyor o yüzden eldiven sürekli giydiriyorum.heralde ondamıdır nedir vücududa üşüyecek diye hep zıbının içine çıtçıtlı body giydirdim ama bugünden sonra sadece çıtçıtlı body ve patikli pijama giydiririm.sağol cevabın için 😘
Rica ederim canım Ellerinin soğukluğuna aldanma bebeklerde dolaşım sistemi fazla gelişmediği için eller ve ayaklar ilk başlarda soğuk olurmuş zamanla ısınıyor üşüdüğü sırtından anlaşılırmış benimki de yüzünü sürekli çizdiği için eldiven giydiriyordum tırnaklarını kesmeye başlayınca çıkardım

Rica ederim canım Ellerinin soğukluğuna aldanma bebeklerde dolaşım sistemi fazla gelişmediği için eller ve ayaklar ilk başlarda soğuk olurmuş zamanla ısınıyor üşüdüğü sırtından anlaşılırmış benimki de yüzünü sürekli çizdiği için eldiven giydiriyordum tırnaklarını kesmeye başlayınca çıkardım
Bi ellerinede bakayım üşümüyorsa eldivenlerinide çıkartırım.bikaç kez çıkarttığımda morardı elleri soğuktu bende bi daha çıkartmadım zaten

Geçmiş olsun canım herşeyin bi çaresi var artık moralini hiç bozma yoluna girecek🤲🏻 İnternete de hiç bakma her bebeğin durumu farklı. Her durumda erken tanı önemli sende erken öğrenmişsin 🙏🏻
Cok sağol canım inşallah düzelir bakalım iki hafta sonra kontrolümüz var tekrar bakılacak değerlere. ne diyecek doktor

Hanımlar bebeğimin başının arka kısmında çukur oluşmuş, şimdi farkettim ve çok endişelendim..Neden olmuş olabilir?

Ayy hiç sorma 🤭😁 üşüyecekmiş gibi geliyor ne biliim 🙈
Öyle oluyor canım. Ben de kendim foşur foşur terliyorum çocukları da soyuyorum. Eşim arkamdan gelip giydiriyor üşür bunlar diyor. Çocuk isilik olduysa kocamin benden gizli giydirmesi yüzünden oldu. Bebeği yatağından alıyordum sırtı su gibi ter. Her emzirme öncesi üstünü de degistiriyorum.
Elleri ayaklarını kontrol et canım arada üşüdüyse giydirmek yerine müslinle kundak yapabilirsin.

Canım üzülme internette yazanlara da aldanma her bebekte aynı olacak diye bir kural yok doktorun ne derse onu yap erken teşhis çok önemli böyle durumlarda senin bebeğinde de erken teşhis edilmiş bak hemen ilaç tedavisi başlanmış aklına getirme zeka geriliği falan onlar teşhis edilmeyen durumlarda ortaya çıkabilecek sorunlar ben kendim de troid hastasıyım tüp bebek tedavisi sırasında farkedildi benimki de hemen ilaç tedavisine başladılar bende de tedavi sekteye uğramasın diye doğumdan sonra da bebeğim takibe alındı troid var mı diye bebeğimde çıkmadı ama büyük küçük herkeste erken teşhis edilmesi çok önemli

Çok sağolun Ben de yaklaşık on yıldır haşimato hastasıyım. Hep kontrol altındaydı ama gebelikten önce değerlerimiz çok oynadı ve tsh 4,5 ken hamile olduğumu öğrendim ve planlı bir gebelik değildi. Benimki de 4. Ayda düzene girdi ama son aylarda sürekli oynadı değerler fakat en dazla 4, 5 çıktı tsh. Yani aşırı yüksek değildi. Kafama takılan en önemli şeyi yazmayı unuttum aslında . Hamileyken benim tiroit hormonu çalışmıyor ve bebekki de çalışmadı. O zaman bi hasar kalmış mıdır bebekte. Tamam şimdi ilaç veriyorum çok şükür tedavisi var ama o zaman aylarca tiroit hormonu yoktu. Bi sıkıntı olmuş mudur aklımda hep bu sorular cok üzülüyorum.

Bu kadar olur. Tam olarak aynı şeyleri yaşıyoruz tek fark saat farkı bizimki akşam 7 gibi başlıyor 12 e kadar kudurduğu dönem kollarımı hissetmiyorum artık düşürmekten korkuyorum
Her bebeğin kolik saati farklı oluyormuş canım benimki en azından en geç 10da uyuyor da biraz dinlenebiliyorum ben de

Ben de sıcak bir yerdeyim klimamız yok o yüzden çoğu zaman tek zıbın var arada tek kat müslin örtüyorum

Iyiyiz canım çok şükür ailemin yanına geldim pek giremiyorum sen nasılsın bebiş nasıl 😍
Oyy cok şükür cnm maşallah size ♥️

Canım nasılsın? Senin emzirmeye ilgili süreç nasıl gidiyor acaba? Valla 1etik katlanilabilir olmaktan çıktı bizimki yetişemiyorum sen ne yaptın sorayım dedim
Cnm bizde bi değişim yk aynı... Yani emmio emmedi.. Hala pes etmedm zorluorm ama kıyamet kopuo
Canım bahsettigin yer arka bıngıldak olabilir mutlaka doktora görünün.
Bıngıldak üst ortada olmazmı ya?

Back
X