2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Kızlar bu kolik olayı tam olarak nasıl oluyor ilk defa dünden beri mesela dün gece 10 da bir uyanda sabaha karşı 3 te uyudu sonra 5 te kalkıp 6 da uyudu sonra 8 de uyandı öğlen 13 de bi uyudu ama yarım saat kadar bu saat oldu şimdi uyur gibi ama uyanabilirde doktora söylemişti p. Tesi günü atak haftası diye ama kolik bebek özellikleri de var gibi sürekli dizlerini karnına çekiyor kıpkırmızı oluyor dümdüz uzatıyor bir yumruğunu kaldırıp belinden kıvrılıyor ve bunları yaparken ağlamıyor çünki o anlarda gaz çıkarıyor sürekli gaz çıkarıyor çok şükürde bu hareketler hep var çok ağlıyor ama hareketlerle değil kucak için kucağa aldığımız an susuyor sabit durmucaz gezicez kucağa alıştık sanırım ama uyuyamadı yavrum ya yorgunluğumu geçtim de çok fazla uyanık kaldı dün gündüzde parça parçaydı okuyoruzda kolik bebekler gaz çıkaramadığı için böyleydi diye düşünüyordum internette hareketlerinden bahsetmiş aynı bizim gibi
Yok canim kolik bebek kucakta falan susmuyor aralıksız saatlerce çok yüksek sesle ağlıyor malesef. Ağlaması acıkma kucak isteme ağlamasından yüksek sesli ve tiz oluyor.
İçine canavar kaçmış gibi çocugu tanıyamaz oluyosun
3-4 saat dolunca çocuk yine normale dönüyor aniden

Canım biz çocuk doktoruna gittik. Ona söyledik göz ve kalça çıkıklığı taraması yaptıracağız diye. Onlar göz doktoruna yönlendirdi. Ama yetişkinler için olan değil. Çocuk Polikliniği içerisinde çocuk göz birimi var . Sadece çocuklara bakıyor. Damla damlatılırken gözlerini açıyor doktor , bebiş biraz ağlıyor ama can yakmıyor bence. Gözü büyüten damlalar. Göz biraz büyüyor. Ondan sonra kontrol yapıyor doktor
Bizim burada hiç görmedm çocuk polinikliğinde çocuk göz birimi ya.. :(
Öyle bişey varsa ne güzel olmuş

Bizim burada hiç görmedm çocuk polinikliğinde çocuk göz birimi ya.. :KK43:
Öyle bişey varsa ne güzel olmuş
Ben de bilmiyordum öyle bir birim olduğunu . Yetişkin göze gideceğiz sanıyordum , hatta randevu alacaktım. Aile hekimliği hemşiremizi aradım o dedi çocuk doktoruna gidin diye. Çocuk doktoru yönlendiriyor. Burda devlet hastanesi bayaa gelişmiş durumda, özellerin sahip olmadığı imkana sahip. Ben hamileyken özel hastanedeki doktora sinirlendim , takiplerimi devlet hastanesinde yaptırdım. Doğumu da özelde iyi bir doktor yaptırdı.Hatta bu şehirde sadece iki tane perinatolog var. Biri devlet hastanesinde, diğeri özelde. Ben memnundum . Hastaneye gitmişken de anne sütü merkezi var, sütümü artırmak için neler yapabilirim diye danışmak için oraya da gittim :)

Ne guzel bi enerji var ya masallah🧿
Saol cnmm
Nasılsn ♥️♥️

Ben de bilmiyordum öyle bir birim olduğunu . Yetişkin göze gideceğiz sanıyordum , hatta randevu alacaktım. Aile hekimliği hemşiremizi aradım o dedi çocuk doktoruna gidin diye. Çocuk doktoru yönlendiriyor. Burda devlet hastanesi bayaa gelişmiş durumda, özellerin sahip olmadığı imkana sahip. Ben hamileyken özel hastanedeki doktora sinirlendim , takiplerimi devlet hastanesinde yaptırdım. Doğumu da özelde iyi bir doktor yaptırdı.Hatta bu şehirde sadece iki tane perinatolog var. Biri devlet hastanesinde, diğeri özelde. Ben memnundum . Hastaneye gitmişken de anne sütü merkezi var, sütümü artırmak için neler yapabilirim diye danışmak için oraya da gittim :)
Aaaa o zaman devlete gittin sen?

Mama derdi..uykszlk..gecnip gdyorz..sen naslsn dycm ama enerji burya kadar gelyo masallah 🧿😅bugun 40i ckyo bzmkinin ama hic bi fark yok
.yilbasinda bseyler degsck sanan insanlarn yasadgi hayal kirikligi gbi.. bugn de dunun aynsi😬
Hadi gözünüz aydın olsun canım, günden güne farkediyor aslında bebişler, büyüyorlar 😍 Sen sadece mama veriyorsun değil mi? Mamayı kaç saat aralıklarla ve kaç ml veriyorsun canım ? Bir de hangi mamayı kullanıyorsun :)

Mama derdi..uykszlk..gecnip gdyorz..sen naslsn dycm ama enerji burya kadar gelyo masallah 🧿😅bugun 40i ckyo bzmkinin ama hic bi fark yok
.yilbasinda bseyler degsck sanan insanlarn yasadgi hayal kirikligi gbi.. bugn de dunun aynsi😬
Aynısı bendede var... Malum benmki asla meme almıor.. Mamaydı, gaz sancısıydı uykusuzluktu artk maloza bağladm :D
Ama yıkılmadm ayaktaym :D :D

İnşallah terbiye olurlar evet elimle sagmayi deniyorum biraz sancılı oluyor ama 😔
5. Haftadayiz ama dediğin gibi o hafta daha çoktu canım
İnşallah sütüm olur diye dua etmiştim gerçekten dua ederken hayırlısı diye dua etmek gerek sütüm çok ama bebeğim boğulma tehlikesi yaşıyor her emzirmede dualar ediyorum elim ayağım titreye titreye emziriyorum artık ama bence genetik annemle ablamın teyzelerimin falan çok geliyor sütü. Doğru düzgün besleniyorum şuara özellikle hep paketli gıda yiyorum. Ama bol su içiyorum belki o da etkilidir çünkü emzirdikce suyum çekilmiş gibi dilim damagim kuruyor havalarda sıcak çok içiyorum. Bide benim bebiş saat başı emmek istiyor o emdikçe artıyor sanki bilmiyorum ama inşallah herkesin hayırlısıyla bol bol sütü olur🤲🤲
Ah keşke benim de bol sütüm olsa ne yesem ne içsem olmuyor kv yedi ceddine duyurdu sütü yetmiyor mama veriyor diye sanki bebeğini mama ile büyüten tek kişi ben olacam falancanın gelini filancanın kızı hiç mama vermemiş emzirmiş ben de onlar çocuk sahibi olmak için 300 tane iğne olup birsürü hormon ilacı kullanmışlar mı dedim iş oğluna dokununca laf değişti ben de bu kadar geldiğine şükür birsürü sinir stres yaşadım dedim ki hala yaşıyorum tek mamayla büyüten ben olmayacam dedim sustu ama hala umudum var onlar gidip de stresten sinirden kurtulunca benim de sütüm gelecek

Canım biz çocuk doktoruna gittik. Ona söyledik göz ve kalça çıkıklığı taraması yaptıracağız diye. Onlar göz doktoruna yönlendirdi. Ama yetişkinler için olan değil. Çocuk Polikliniği içerisinde çocuk göz birimi var . Sadece çocuklara bakıyor. Damla damlatılırken gözlerini açıyor doktor , bebiş biraz ağlıyor ama can yakmıyor bence. Gözü büyüten damlalar. Göz biraz büyüyor. Ondan sonra kontrol yapıyor doktor
Göz muayenesi için erken değil mi biz kalça ultrasonunu çektirdik ama doktorumuz göz muayenesini 4-5 aylık olunca dedi

Göz muayenesi için erken değil mi biz kalça ultrasonunu çektirdik ama doktorumuz göz muayenesini 4-5 aylık olunca dedi
Sağlık Ocağı istedi kalça çıkığı ve göz taramasını. Kalça ultrasonu haftaya çekilecek. Göz için de göz doktoru 6 aylıkken tekrar gelin dedi

Bende düşünüorm götürmeyi ama erkenmi acaba.. Kaç günlükken götürmek lazm 😶

Çok şükür bin şükür 🤲
Cnm normal yetişkinlerin gittiği göz doktorunamı götürdün?
Bana sağlık ocağndaki hemşire cock doktoruda bakar dedi garibime gitti..
Bide damlattkları damla canını yakıyormu :KK43:
6 aya kadar suresi varmis canim sanirim

Ah keşke benim de bol sütüm olsa ne yesem ne içsem olmuyor kv yedi ceddine duyurdu sütü yetmiyor mama veriyor diye sanki bebeğini mama ile büyüten tek kişi ben olacam falancanın gelini filancanın kızı hiç mama vermemiş emzirmiş ben de onlar çocuk sahibi olmak için 300 tane iğne olup birsürü hormon ilacı kullanmışlar mı dedim iş oğluna dokununca laf değişti ben de bu kadar geldiğine şükür birsürü sinir stres yaşadım dedim ki hala yaşıyorum tek mamayla büyüten ben olmayacam dedim sustu ama hala umudum var onlar gidip de stresten sinirden kurtulunca benim de sütüm gelecek
Benimkilerde gidecekler bu ayin sonunda sukur

Amin insallah..Oncesnde sagmak da mi ise yaramadi? Bn de cok su iciyorum. Annmle ablmin da fiskiriyorms. Ben evlatlik faln miyim hic bir genetik ozellgmz tutmuyo Allahm :) bakalm umitle emzryorm bos bos ..surekli memede..mamayi da eds ile verince yine memede oluyo. Guzel de cekiyo ama olmynca olmuyo demk ki..saglik olsun ne dym ..
Sağmak anlık kurtaruyo ama sanki sonra daha artırdı sütümü hiç önemli değil canım başta bende mama verdim ilk bir kqc gün süt gelmeyince hala duruyor mama ne olacak yeter ki yavrularımız iyi olsun belki zamanla düzelir memeye alışır 🤲
Benm bebeğim emmior.. Emmediği için sağıorm ama günde 200 ml anca sağıorm.. SabHtan akşama kadar
Sanırım benm gibiler için senin durumda olmak ideal, o yüzden yernde olmak isterdm :KK70:
Canım sana şöyle anlatayım iki üç defa çok ciddi boğazında kaldı ve evde yalnızdım telefona kossam çocuğu ters çevirsem hangisini yapsam bilemedim o yuzden eşim şimdi alttaki dükkana akrabamizin zil taktirdi acil durumda hemen zile basmam için tır tır titriyorum emzirirken Allah herşeyin hayırlısını versin 🤲🤲
Canım biz doğduğu gün biberon aldırtmışlardı mamayı verince tıkanmıştı dediğin gibi eşime yenidoğan için emzik al gel dedim eczanede yenidoğana özel bizde yok duymadımda ama bunları veriyoruz demiş damaklı biberon emziği almış gelmişti eşim onunla rahat etmiştik sütün tazikli gelmesi konusunda da daha önce araştırırkdn görmüştüm onuda tazikli gelen sütü sağmayı önermiyolarmıştı süt üretimi sağdıkça yada bebiş emdikçe artar sağınca daha çok artacak ve ilk gelen süt ortalarda olan süt sonda gelen süt hepsinin farklı özelliği varmış bebeğin hepsini alması gerekir yazıyordu gündüz ve gece gelen süt bile farklıymış gece bebiş uyuyabilsin diye içeriğinde vücut bişeyler üretiyormuş hani sağıp dolaba atabildiğin zamanlarda gecemi gündüzmü ona göre belirtin bebeğe gece sütünü gece gündüz sütünü gündüz verin diyordu göğüslerinin şişip ağrımasıda belli bir süre sonra geçiyormuş birden göğüslerin yumuşuyormuş sen sütümmü gitti diye korkarken öğreniyorsun terbiye oluyomuş göğüsler ozaman rahatlayacakmışsın ilk hafta terbiye olanda varmış ay yada aylar sonrada ben kendim için araştırırken öğrenmiştim bunuda ☺️ sütün için maşallah de bu anlattıklarımda inter sitelerinde topladığım bilgilerdi belki faydası olur benim başka araştırmama gerek kalmadı gazsız mışıl mışıl geceler ☺️
Sağol canım inşallah terbiye olurr bir an önce ben mama vermeye de razıyım ama biberonla da tıkanıyor şaşırdım
Herseyij hayırlısı olsun canım sen hayırlısıyla bir kurtul da kvden sütün çoğalır 🤲🤲🌸

Yok canim kolik bebek kucakta falan susmuyor aralıksız saatlerce çok yüksek sesle ağlıyor malesef. Ağlaması acıkma kucak isteme ağlamasından yüksek sesli ve tiz oluyor.
İçine canavar kaçmış gibi çocugu tanıyamaz oluyosun
3-4 saat dolunca çocuk yine normale dönüyor aniden
Anladım değil ozaman Allahım kolik bebişi olanların yardımcısı olsun okurken tüylerim diken diken oldu biran önce geçsin onlarda inşallah

Back
X