2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Test sonuclarimiz geldi alerjimiz oldugu kesinlesti bakalim sonraki surec ne olacak
Yediklerine dikkat edecen kuzum
Bi şekilde geçecek bu süreç :(

Merhabalar güzel anneler biz bu gün prematüre yaşımaza göre 100 günlük olduk . Zamanında doğmuş olsaydı 40 ı çıkmış olcaktı çok şükür bebegim iyi . Bende iyiyim ailemin yanına geldim bi 17 gün oluyor . Pek fazla giremiyorum sizler nasılsınız bebişler nasıllar .😍
Oyyy maşallah dün gibi ya burda yazdıkların.. Yakışıklıyk hep birlikte burda konuşarak beklediğimiz günler 🎈
Çok şüküt herşey yoluna girmiş cnm

Lansinoh kullanmadım hiç ama ucu yeni doğana uygunsa bebek tam bilemiyordur içmeyi belkide. Benim de ikinci ama ilki emmemisti o yüzden emzirmede bende deneyimsiz in. Bir süre sonra göğüsler bebeğin ihtiyacına göre terbiye oluyormuş. Sürekli sagarsan da süt artabilir, elinle sagip rahatlamaya çalışsan daha iyi olabilir belki.
İnşallah terbiye olurlar evet elimle sagmayi deniyorum biraz sancılı oluyor ama 😔
Doğumdan sonraki 3.hafta süt üretimi maksimum seviyeye ulaşıyormuş kaç günlük bebeğin?
5. Haftadayiz ama dediğin gibi o hafta daha çoktu canım
Ya bu sut nasil bu kadar cok gelyor? Masallah diyim de😊🧿 sut olsun diye yemedgm icmedgm kalmadi. Nedr bunun sirri hocam bize de aciklayn nolur :)
İnşallah sütüm olur diye dua etmiştim gerçekten dua ederken hayırlısı diye dua etmek gerek sütüm çok ama bebeğim boğulma tehlikesi yaşıyor her emzirmede dualar ediyorum elim ayağım titreye titreye emziriyorum artık ama bence genetik annemle ablamın teyzelerimin falan çok geliyor sütü. Doğru düzgün besleniyorum şuara özellikle hep paketli gıda yiyorum. Ama bol su içiyorum belki o da etkilidir çünkü emzirdikce suyum çekilmiş gibi dilim damagim kuruyor havalarda sıcak çok içiyorum. Bide benim bebiş saat başı emmek istiyor o emdikçe artıyor sanki bilmiyorum ama inşallah herkesin hayırlısıyla bol bol sütü olur🤲🤲

İnşallah sütüm olur diye dua etmiştim gerçekten dua ederken hayırlısı diye dua etmek gerek sütüm çok ama bebeğim boğulma tehlikesi yaşıyor her emzirmede dualar ediyorum elim ayağım titreye titreye emziriyorum artık ama bence genetik annemle ablamın teyzelerimin falan çok geliyor sütü. Doğru düzgün besleniyorum şuara özellikle hep paketli gıda yiyorum. Ama bol su içiyorum belki o da etkilidir çünkü emzirdikce suyum çekilmiş gibi dilim damagim kuruyor havalarda sıcak çok içiyorum. Bide benim bebiş saat başı emmek istiyor o emdikçe artıyor sanki bilmiyorum ama inşallah herkesin hayırlısıyla bol bol sütü olur🤲🤲
Amin insallah..Oncesnde sagmak da mi ise yaramadi? Bn de cok su iciyorum. Annmle ablmin da fiskiriyorms. Ben evlatlik faln miyim hic bir genetik ozellgmz tutmuyo Allahm :) bakalm umitle emzryorm bos bos ..surekli memede..mamayi da eds ile verince yine memede oluyo. Guzel de cekiyo ama olmynca olmuyo demk ki..saglik olsun ne dym ..

İnşallah terbiye olurlar evet elimle sagmayi deniyorum biraz sancılı oluyor ama 😔

5. Haftadayiz ama dediğin gibi o hafta daha çoktu canım

Benm bebeğim emmior.. Emmediği için sağıorm ama günde 200 ml anca sağıorm.. SabHtan akşama kadar
Sanırım benm gibiler için senin durumda olmak ideal, o yüzden yernde olmak isterdm :D

Sanırım aynı gün doğum yapmışız canım. Küçükken bırakmak zor oluyor gerçekten ilki 7bucuk aylık falandı bıraktığımda bana da çok bağlı değildi ama yine de zorlanmistim. Bakiciyi bir kaç hafta erken başlatırsin sen yanındayken alışma süreci olur. İnşallah kolay olur. Yarım gün olunca rahat oluyor. Küçük oldukları için bir kısmı uykuda geçiyor zaten.
8 Temmuz da doğdu benimki. Niyetim ücretsiz izin almak ama alamazsam da dediğin gibi bakıcıyı erken başlatırım canım, oğlum en azından alışmış olur ona

8 Temmuz da doğdu benimki. Niyetim ücretsiz izin almak ama alamazsam da dediğin gibi bakıcıyı erken başlatırım canım, oğlum en azından alışmış olur ona
Bizim de 8 temmuz 😊 inşallah alabilirsin. Benim diğer kızımin bakıcısı var zaten ikisine bakacak. Çalışmak bana iyi gelecek. Zaten yarım gün olur. O yüzden ücretsiz izin düşünmüyorum ben.

Süt sorunu yaşayan anneler instagramda bir hesap var emzirme uzmanı,ben takip etmeye başlayınca moralim çok yerine geldi,çok güzel bilgiler paylaşıyor mutlaka incelemelisiniz
Minik.mucizem adı

Merhaba kızlar nasılsınız ben uzun süredir takip edemiyorum inşallah herkes iyidir. Doğum izni bitecekler bebisi besleme konusunu nasil halledeceksiniz biberona alıştırmali miyim az bir zamanım kaldı Eylül ortası gibi başlayacak benim iş başım. Kaynanam kalacak yanında. Sütüm devam ederse sütümü sağar öyle giderim diyorum ama her türlü biberon vereceğim sanırım. Bir kere sağıp verdim bebişim tıkandı biberondan mi acaba ondan da korkuyorum. Emerkende tıkanıyor biberonla da. Valla korkulu rüyam oldu yavrumu beslemek.. Bide sütü sağıp koyayım mi şuan aşırı derecede sütüm var bu böyle devam eder mi yani tazyikli akmaya. Stok yapmak gerekir mi bazen sağıp döküyorum memeyi rahatlatmak adına
Canım biz doğduğu gün biberon aldırtmışlardı mamayı verince tıkanmıştı dediğin gibi eşime yenidoğan için emzik al gel dedim eczanede yenidoğana özel bizde yok duymadımda ama bunları veriyoruz demiş damaklı biberon emziği almış gelmişti eşim onunla rahat etmiştik sütün tazikli gelmesi konusunda da daha önce araştırırkdn görmüştüm onuda tazikli gelen sütü sağmayı önermiyolarmıştı süt üretimi sağdıkça yada bebiş emdikçe artar sağınca daha çok artacak ve ilk gelen süt ortalarda olan süt sonda gelen süt hepsinin farklı özelliği varmış bebeğin hepsini alması gerekir yazıyordu gündüz ve gece gelen süt bile farklıymış gece bebiş uyuyabilsin diye içeriğinde vücut bişeyler üretiyormuş hani sağıp dolaba atabildiğin zamanlarda gecemi gündüzmü ona göre belirtin bebeğe gece sütünü gece gündüz sütünü gündüz verin diyordu göğüslerinin şişip ağrımasıda belli bir süre sonra geçiyormuş birden göğüslerin yumuşuyormuş sen sütümmü gitti diye korkarken öğreniyorsun terbiye oluyomuş göğüsler ozaman rahatlayacakmışsın ilk hafta terbiye olanda varmış ay yada aylar sonrada ben kendim için araştırırken öğrenmiştim bunuda ☺️ sütün için maşallah de bu anlattıklarımda inter sitelerinde topladığım bilgilerdi belki faydası olur benim başka araştırmama gerek kalmadı gazsız mışıl mışıl geceler ☺️

Kızlar bu kolik olayı tam olarak nasıl oluyor ilk defa dünden beri mesela dün gece 10 da bir uyanda sabaha karşı 3 te uyudu sonra 5 te kalkıp 6 da uyudu sonra 8 de uyandı öğlen 13 de bi uyudu ama yarım saat kadar bu saat oldu şimdi uyur gibi ama uyanabilirde doktora söylemişti p. Tesi günü atak haftası diye ama kolik bebek özellikleri de var gibi sürekli dizlerini karnına çekiyor kıpkırmızı oluyor dümdüz uzatıyor bir yumruğunu kaldırıp belinden kıvrılıyor ve bunları yaparken ağlamıyor çünki o anlarda gaz çıkarıyor sürekli gaz çıkarıyor çok şükürde bu hareketler hep var çok ağlıyor ama hareketlerle değil kucak için kucağa aldığımız an susuyor sabit durmucaz gezicez kucağa alıştık sanırım ama uyuyamadı yavrum ya yorgunluğumu geçtim de çok fazla uyanık kaldı dün gündüzde parça parçaydı okuyoruzda kolik bebekler gaz çıkaramadığı için böyleydi diye düşünüyordum internette hareketlerinden bahsetmiş aynı bizim gibi

Kızlar minnoşunu göz muaynesine götüren oldumu????
Biz dün gittik canım. Bir damla damlattılar gözlerine 5 dk bekledik, sonra bir damla daha damlattılar onda da 30 dk bekledik. Doktor kafasında bir aletle bebeğin gözlerine baktı iyice. İyi bir sorun yok dedi şükür

Ben haftaya cumartesi götürmeyi düşünüyorum
Bende düşünüorm götürmeyi ama erkenmi acaba.. Kaç günlükken götürmek lazm 😶

Biz dün gittik canım. Bir damla damlattılar gözlerine 5 dk bekledik, sonra bir damla daha damlattılar onda da 30 dk bekledik. Doktor kafasında bir aletle bebeğin gözlerine baktı iyice. İyi bir sorun yok dedi şükür
Çok şükür bin şükür 🤲
Cnm normal yetişkinlerin gittiği göz doktorunamı götürdün?
Bana sağlık ocağndaki hemşire cock doktoruda bakar dedi garibime gitti..
Bide damlattkları damla canını yakıyormu :(

Bende düşünüorm götürmeyi ama erkenmi acaba.. Kaç günlükken götürmek lazm 😶

Çok şükür bin şükür 🤲
Cnm normal yetişkinlerin gittiği göz doktorunamı götürdün?
Bana sağlık ocağndaki hemşire cock doktoruda bakar dedi garibime gitti..
Bide damlattkları damla canını yakıyormu :KK43:
Canım biz çocuk doktoruna gittik. Ona söyledik göz ve kalça çıkıklığı taraması yaptıracağız diye. Onlar göz doktoruna yönlendirdi. Ama yetişkinler için olan değil. Çocuk Polikliniği içerisinde çocuk göz birimi var . Sadece çocuklara bakıyor. Damla damlatılırken gözlerini açıyor doktor , bebiş biraz ağlıyor ama can yakmıyor bence. Gözü büyüten damlalar. Göz biraz büyüyor. Ondan sonra kontrol yapıyor doktor

Back
X