2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Daha cok boyunu merak ettim canim boyunu da unutma yazmayi😇
Kuzum bugün tartıldık 4780 gr olmuşuz boyunu ölçmedi direk masaya aldı muayene etti osırada bende çok soru sordum adama boyunu demek aklıma geldi ama çekindim bizim aşıların zamanı geçti yarın ebeyi arıcam ya yarın yada perşembe gidicez orada bakıcaklar boyumuza zaten ama ben yarın sabah sakinliğinde topuktan başa mezureyle ölçeyim diyom merak ediyorum bende çünki yine yazarım ebeler ölçtüğündede yazarım 😊

Kuzum bugün tartıldık 4780 gr olmuşuz boyunu ölçmedi direk masaya aldı muayene etti osırada bende çok soru sordum adama boyunu demek aklıma geldi ama çekindim bizim aşıların zamanı geçti yarın ebeyi arıcam ya yarın yada perşembe gidicez orada bakıcaklar boyumuza zaten ama ben yarın sabah sakinliğinde topuktan başa mezureyle ölçeyim diyom merak ediyorum bende çünki yine yazarım ebeler ölçtüğündede yazarım 😊
Topuktan ölçunce dogru cikiyor canim ben de evde ölçtüm bi de doktora ölçtürdük aynı çıktı😍 tesekkur ederim unutmadigin icin🥰

Kızlar kızlar doktorumuzla tanıştık bugğn çok güzel geçti adama direk mamayı beceremiyoruz sanırım dedim önce bi gözler büyüdü ölçüyü sandı ama toparladım neyse kendi yorumlarımı katmadan anlatayım😂 dedim kutuda şuanki ayına göre 4 saatte 1 120 mş yazıyo biz öyle yemiyoruz bazen 2 saat sonra 60 ml bazen 4 saat sonra 120 ml ama doymuyo bidaha 30ml yapıyoz 150 yrmiş oluyo bı düzwnsizlikli 24 saat ml toplayınca parça parça bizim kız kutuda 720 ml günlük yazarken 1 lt yi bulup yada grçtiği günler oluyor dedim oda çok normal her insan bir değil bebekte bir değil kimi az yer kimi çok yer vs diye örneklerle anlattı obezite siye korkmayın hem ona ek gıdalara geçtikten sonra başlıyoruz çok kilo alınıyorsa bi diyet uyguluyoruz ama o diyette sadece abur cuburlar yasak oluyor dedi sonra tartıya koydu 4780 gr çıkınca kilosu ayına göre gayet iyi zaten dedi dopumda kaçtı kilosu dedi ben 1770 deyince bikaç defa bana tekrarlatıp tekrar tartıya koydu sonra gülerek çok yemiş annesi ama olsun dedipamukçuğa gelince mikostatinden daha iyi bi ilaç yok verebileceğimiz dedi ağzını silmekten korkma başını biraz yükselt çok derine kaçmadan hermamadan sonra siliver sonra damla ölçülerinide aksatma geçmeme ihtimali yok ama böyle doğuştan olup uzun süre geçmeyen bebeklerdede malesef sürekli tekrarlıyo yaşına kadar emmeyi etkilemediği sürece dert etme dedi ki etkilememişte dedi kusması normalmiş şuara bebeklerin en çok kustuğu zamana girmişiz 1 en fazla 2 aya geçermiş ağzı fazla tükürük üretiyomuş çocuk dışarı atamayınca miğdeye birden yada yukarıya kaçınca kusuyolarmış şuara salya çıkarır hep farkedersin zaten bunlar olması gereken şeyler dedi atak dönemiymiş uyku düzeni değişebilir huysuzlanabilir ağlayıp kucak isteyebilir korkma kısa sürüyor dedi olmayadabilir bunlar olursada endişelenmeyin dedi karnını kasarak ağlıyorsa gazdır hiç hastane ortamına girmeden eczaneden damla alabilirsiniz dedi ishal kabız ateş gibi bi durum yoksa atak döneminden ağlıyordur dedi sesli oyuncak verin sonra iki eline birdende verin gündüz karnı tok huzurluyken yüzüstü koyun bolbol ama çok yormayın dedi mamadan hemen sonrada değil miğdeye baskı yapmasın dedi yastıkla desteklemeyin o sırada ozaman bi anlamo kalmıyor çocuğun göğsünü yastık değil kolları kaldırmalı dedi kalça için ultrasona gittik normalmiş göz için muayeneye geçcez aşıları ihmal etme dedi günü geçmişti yarın arıyacağım özel aşıları sordum hepsini önermek zorundayız bende hepsini öneriyorum ama rota virüs aşısını şiddetle öneriyorum allah korusun yaptırsaydık demek var dedi bizim kız başını sola çevirerek uyuyor hep kulağı katlanıyordu şimdi kulağı yamuk ve sol tarafında düzleşme var onu söyledim yastık koyuyoz yastığın üstüne çıkıyo çeviremiyoruz dedim geçer dedi başının arkası yüzüyle birleşmi gibi duran ÇOCUKLARIM var iki tarafada sürekli yatıp yüzü düzleşen çocuklarım var hepsi geçti kafa kemikleri hayla yumuşak beyni organları tam gelişmeden sertleşmeyecek organlar normal halini alınca zaten dolacak piyasada çok ürün var ama hem para tuzağı hem çocuğu boşa sıkıştırmak ben önermiyorum dedi çocuklarım demesi çok ilgimi çekti samimi geldi bilgi olarak bunlar uzun uzun yazdım ama sebebi belkibilgi olur salya atak dönemi cs bubları bugün öğrendim sıra sizde aktarmış olmuşumdur belki doktorla gerisi dedikoduydu bide şımardım biraz normalde birsürü önerilerde bulunurum ama maşallah çok güzel bakmışsın annesi ne yapıyosan devam et dedi ☺️☺️ anneanne babaannelere dikkat edin çocuk herşeyi ağzına götürüyo ağzının suyu akıyo diye tattırmasınlar biz zamanında verdik diyenlerede ben bizde zamanında yaşlılarımıza sabah bol tereyağı akşam bol yağlı etle besliyoduk şimdi versek 3 gün sonra mutlu mutlu giderler ölüm iyisiymiş demek deriz dedi 😂 mama fazla geldi kusmasıda ya peynir gibi yada mamadan hemen sonra ağzının kenarından sızdırdığıymış tehlikeli kusmanın zirvesi 2-4 ay arasıymış işte muayene etti benim minik adamın gözlerinin içine baka baka güldü bize okadar gülmemişti kalçasıyla oynamıcam hiç ultrasona gircek zaten dedi uştrasona gittik bezi açtık ordaki doktor çocuğu yan çevirdikçe pırtladı ödüm koktu adamın eline kaka yapacak diye calla 2 günlük birikim var içerde yani ama malesef hayla yapmadı miniğim☹️ bizden bukadar amin 😂

Topuktan ölçunce dogru cikiyor canim ben de evde ölçtüm bi de doktora ölçtürdük aynı çıktı😍 tesekkur ederim unutmadigin icin🥰
Nedemek canım aklımdaydın isim unutma huyum var ama cevaplayanlar kısmından buldum seni ☺️ geç geldik eve yazdığımda ölçmrme sebebim uzun uyku saatimizdi şimdi acıktık yedik uyuduk artık gece kalkar buyüzden sabah ölçücem belkş öğleni bulur ama sen özellikle boyu sormasaydın aklıma gelmezdş herhalde artık sayende bende daha çok merak ediyorum buda güzel bişey teşekkür ederim 😊 dediğim gibi bdn ölçünce yazarım bide sağlık ocağında ölçtüklerinde yazarım gazsız sancısız bol çişli kakalı doynalı uyumalı geceleriniz olsun benim içinde bi kokla miniğini😊

Nedemek canım aklımdaydın isim unutma huyum var ama cevaplayanlar kısmından buldum seni ☺️ geç geldik eve yazdığımda ölçmrme sebebim uzun uyku saatimizdi şimdi acıktık yedik uyuduk artık gece kalkar buyüzden sabah ölçücem belkş öğleni bulur ama sen özellikle boyu sormasaydın aklıma gelmezdş herhalde artık sayende bende daha çok merak ediyorum buda güzel bişey teşekkür ederim 😊 dediğim gibi bdn ölçünce yazarım bide sağlık ocağında ölçtüklerinde yazarım gazsız sancısız bol çişli kakalı doynalı uyumalı geceleriniz olsun benim içinde bi kokla miniğini😊
Harikasin canim masallah guzel enerjine 🧿 valla sayende ben de acayip mutlu oldum durup dururken 😍😍 benim kız kolik, her aksam saat 7-12 arası evde şenlik oluyo. Ne yapsak susturamıyoruz küçük hanımı. Sonra da melek gibi oluyor sanki bu çılgınlıkları yapan o değilmiş gibi 😂 seninki nasıl sakin mi? İnşallah sakindir prenses😍

Harikasin canim masallah guzel enerjine 🧿 valla sayende ben de acayip mutlu oldum durup dururken 😍😍 benim kız kolik, her aksam saat 7-12 arası evde şenlik oluyo. Ne yapsak susturamıyoruz küçük hanımı. Sonra da melek gibi oluyor sanki bu çılgınlıkları yapan o değilmiş gibi 😂 seninki nasıl sakin mi? İnşallah sakindir prenses😍
Çok şükür csnım sakin bizimki iuara baya huy değiştirdi gerçi ilgi istiyo ama kucağa alana kadar ağlıyo yinede parmağında oynatıyo yani bizim temmuz bebekleri hep böle çıktı ama inşallah hemen geçer annesine nefes aldırır minik prenses☺️

Selam kızlar 28 Haziran da doğum yaptım 40 im daha cumartesi çıktı ama 10 gündür zaten kanamam olmamıştı şimdi adet oldum galiba kanama başladı yaşayan var mı öyle

Ah keşke benim de annemlere gitme ihtimalim olsaydı aramız6 saat küçük bebekle gitmek çok zor evim yazın müsait oluyor benim ama kışın ısınmıyor fırsat bu fırsat gelip kalıyorlar benim de şimdi abi var evde emzirmek toparlanmak zor oluyor İzmir sıcak diğer odaya emzirmek için gidince ter içinde kalıyorum çok zor oluyor ama şuan oğlum kolik oldu kv şuan işime yarıyor bı o alıyor bir ben ama hareketlerine laflarına tahammül edemiyorum şimdi bir de görümceler gelmek istiyor aklıma koydum onlara evi temižletecem bari işe yarasınlar Allah yardımcımız olsun nedir bu kocaların ailelerinden çektiklerimiz
Aynen canım vala allah yardım etsin

Selam kızlar ☺️ Ne kadar istesem de bir türlü giremiyorum foruma ya oğlum uyanık olduğu saatlerde kucaktan asla inmiyor doğduğundan beri böyle sırt üstü yatirdigimiz anda katıla katıla ağlıyor 🤦🏻 Sürekli kucakta. Kucağa alışacak diye korkmuyorum zaten doktorlar ilk üç ay sürekli kucakta olmak isteyebilir bebekler normaldir diyor ama kucakta da fazla durmuyor yani sürekli yürüyüp gezdirmemiz lazım oturunca kıyameti koparıyor şimdiden idareyi ele geçirdi paşam... 🤦🏻😂 Ayrıca her gün 3-4le akşam 10 arası uyumuyor ve sürekli katıla katıla ağlıyor hiç kimsenin kucağında sakinlesmiyor sadece beni istiyor ben de sürekli evin içinde gezinerek anca sakinlestirebiliyorum yarım saat duruyorsa yarım saat ağlıyor hala bir çözüm bulamadım zamanla düzelir diye umuyorum yemek yiyemeyecek tuvalete bile gidemeyecek duruma geldim o kadar çok ağlıyor ki her şeyi yarım bırakıp onu kucağıma alıyorum 🙄 Kolik bebek böyle mi oluyordu acaba ? 🤔 ama yine de onu verene bin şükür tabi ki 😍 Nil Karaibrahimgil'in şarkısı geliyor sürekli aklıma.

Anne olmak zor ama gülüşü yeter... 👶🏻

Sizler nasılsınız bir haftadır takip edemedim bebisler iyi mi 🥰
Bu kadar olur. Tam olarak aynı şeyleri yaşıyoruz tek fark saat farkı bizimki akşam 7 gibi başlıyor 12 e kadar kudurduğu dönem kollarımı hissetmiyorum artık düşürmekten korkuyorum
Merhaba herkese çok kötüyüm bebeğimde tiroit çıktı kızlar. Hacettepe tıp endokrin bölümüne gittik geçen hafta. Detaylı inceleme yapıldı. Bugün sonuçlar çıktı ve doktor sonuç çıkınca mail atın dedi yani hastaneye gitmedik. Tiroitleri çalışmıyor dedi ilaç başlattı takip için iki hafta sonra çağırdı. Yüzyüze konuşmadığım için sormam gereken bir sürü soruyu soramadım. İçim içimi yiyor kızlar etrafınızda var mı doğuştan tiroitleri çalışmayan ve normal olan bebek . Araştırma yaptım cok ciddi zeka geriliğinden bahsediliyor çok üzgünüm
Geçmiş olsun canım herşeyin bi çaresi var artık moralini hiç bozma yoluna girecek🤲🏻 İnternete de hiç bakma her bebeğin durumu farklı. Her durumda erken tanı önemli sende erken öğrenmişsin 🙏🏻

Karismasalar iyi olcak bende cocugu gezdirmeyin dedikce gezdiriyorlar dedim en son gitmicekler ya gitsinlere getirerek yarin gittiginizde ben calisanim nasil gezdirip durayim bu cocugu dedim 😅
Valla benimkinin de gidesi yok sezaryenden dolayı çok fazla sırt ve bel ağrım var ve oğlum çok hareketli ve agresif ben gidersem sen tek başına nasıl hakkından geleceksin diyip duruyor ben de kendim istedim ben bunu ( malum tüp bebek )mecburum bakıp büyütmeye her zaman yanımıza birini nereye kadar bulacaz dedim daha bir haftaya kadar görümceler gelecek kal desem cümbür cemaat kalırlar o yüzden hiç yüz vermiyorum eşimin de ağzını arıyorum annen giderse baya zorlanacam ama mecburum diyorum hiç annem kalsın o zaman demiyor annesi gidene kadar oğlum 2 aylık olacak bide daha doğmadan geldi eşimde çok kalsınlar yanlısı değil

Bebeklerde aranma refleksi varya burnunu ağzını kapatırsa bide o anda çeviremez öyle kalırsa diye dikkat etmek lazım. O yüzden yanından ilk aylarda özellikle ayrılmamak gerek. Sesi de çıkmaz Allah korusun.
Dediğim gibi ben çok sık yatırıyorum. Zaten ay olarak baya büyüdük. Kafalarını falan uzun süre tutabiliyolar. Rahat ettikleri için de yüzüstü uyumayı pek seviyolar. Dediğin gibi uzun süre uyuyolar bide.
Youtube da Osman Gönülal diye çocuk doktor var. O da öneriyor. Yüzsütü yatırmayı.takip ettiğim fizyoterapist doktor da aynı şekilde.
Bi arkadaşımın çocuğu 4.5 aylık ama kafası sırtüstü yatmaktan bildiğin yamulmuş. İlk defa gördüm öyle bir bebek. Dikkat etmek lazım. Benim kızımda yoğunbakımda hep aynı tarafa yüzü dönük olduğundan bi tarafı daha düzdü. Diğer tarafa çevirsek eski pozisyonu istiyodu. Yastıkla falan destekleyerek düzeldi yüzü. Şimdi hangi tarafta rahatsa kendi çeviriyo 😊
Anlad canim teşekkür ederim 😊

Kızlar napıyosunuz nasılsınız,bebişler nasıl?
Yaa kuzucuklarınızı nasıl giydiriyosunuz?ben doğumdan bugüne kadar uzun kollu alt üst zıbın giydirip içine kalın askılı çıtçıtlı body giydiriyordum.şimdi 1 ayımızı doldurduk ondan dolayı ilk defa bugün uzun kollu çıtçıtlı body ile patikli pijama giydirdim ama bu seferde acaba üşürmü diye tereddütlüyüm.bu arada Antalya Manavgatta yaşıyorum burası çok sıcak klima sürekli çalıştırıyorum evin içi 24⁰-25⁰ derece olacak şekilde yine de emin olamadım 😒

Back
X