2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Kız pardon dediğim suratını asıp dudağını maymun poposu gibi yapıp yüzünü değil oturduğu sandalyede komple döndü ama biraz bilgi topladım işte 😂 şükür vallaha bide yenidoğan doktorlarının olduğu koridorda dolansaydım artık bu kadın burayı mesken tutmuş deyip güvenlikle kovarlardı herhalde beni😂
Allah seni :D:D:D:D:D:D :D
Şaka bir yana, Gülüorm ama cidden yadırgıyorum... Yani insanları anlamak güç... Sorduğun soru o kdar normalki..
Ama hem bu sosyal medya takıntısı hemde pandemi, insanlara diyalog kurmayı unutturmuş sanırım..
Neyseki bilgi toplamışsın, bunada şükür :D
Bundan sonrası cocuk doktoru yolu :D

Bebeklerde aranma refleksi varya burnunu ağzını kapatırsa bide o anda çeviremez öyle kalırsa diye dikkat etmek lazım. O yüzden yanından ilk aylarda özellikle ayrılmamak gerek. Sesi de çıkmaz Allah korusun.
Dediğim gibi ben çok sık yatırıyorum. Zaten ay olarak baya büyüdük. Kafalarını falan uzun süre tutabiliyolar. Rahat ettikleri için de yüzüstü uyumayı pek seviyolar. Dediğin gibi uzun süre uyuyolar bide.
Youtube da Osman Gönülal diye çocuk doktor var. O da öneriyor. Yüzsütü yatırmayı.takip ettiğim fizyoterapist doktor da aynı şekilde.
Bi arkadaşımın çocuğu 4.5 aylık ama kafası sırtüstü yatmaktan bildiğin yamulmuş. İlk defa gördüm öyle bir bebek. Dikkat etmek lazım. Benim kızımda yoğunbakımda hep aynı tarafa yüzü dönük olduğundan bi tarafı daha düzdü. Diğer tarafa çevirsek eski pozisyonu istiyodu. Yastıkla falan destekleyerek düzeldi yüzü. Şimdi hangi tarafta rahatsa kendi çeviriyo 😊
Benim bebeğim de hep sağ tarafa doğru yatmak istiyor. Başta önemsemiyordum ama gerçekten kafası ona göre şekilleniyor sağa doğru düzelme var. Sola çevirmeye yada sırt üstü yatırmaya çalışınca kıyamet kopuyor yastıklarla falan başını destekleyerek zorla durduruyorum. Sonra bi bakıyorum yine sağa dönmüş. İlerde kafan yamuk olursa kendin durmadın diyeceğim diyorum 😂 şaka bi yana bi şekilde diğer taraflara da yatırıp baş şeklini düzeltmem gerekiyor alışır herhalde zamanla yata yata diğer yönlere de yatmaya. Şuan 38 günlüğüz kaç günlükken düzeltebildiniz siz

Kızlar geç sorulmuş bir sorum var
Ben güzel bir doktor bulmak için çok araştırmıştım internette yorumlarda çok sağlıklı sonuç alamayınca hastahanede çocuk poliniklerinde tek tek bekleyen hastalara bu doktorun takipli hastasımısınız memnunmusunuz diye sordum dilenci gibi yanaştığımdan dediğimi dinlemeyip yada duymayıp gerçekten dilenci sananlar oldu kızmadım haklılar dilenci gibi yanaştım galiba sorumu soruyorum ben yarın çocuk doktoruna gidicem bunun birde yenidoğan doktoru varmış doğru randevu aldım değilmi çocuk doktoru olucaktı yani yenidoğanı geçtik biz değilmi bunu bi çözeyim yakında akıl ve rus sağlığı hastahanelerine gidip orada kendim için bi doktor araştırıcam tam gaz ilerliyorum 🙈
Allah iyiliğini versin kız güldürdün 😂

Benim bebeğim de hep sağ tarafa doğru yatmak istiyor. Başta önemsemiyordum ama gerçekten kafası ona göre şekilleniyor sağa doğru düzelme var. Sola çevirmeye yada sırt üstü yatırmaya çalışınca kıyamet kopuyor yastıklarla falan başını destekleyerek zorla durduruyorum. Sonra bi bakıyorum yine sağa dönmüş. İlerde kafan yamuk olursa kendin durmadın diyeceğim diyorum 😂 şaka bi yana bi şekilde diğer taraflara da yatırıp baş şeklini düzeltmem gerekiyor alışır herhalde zamanla yata yata diğer yönlere de yatmaya. Şuan 38 günlüğüz kaç günlükken düzeltebildiniz siz
38 günlükken eve geldi yoğun bakımdan. Geldiğinde yamuktu. Sonra zamanla düzeldi. Ne kadar sürdü bilmiyorum ama uzun sürmedi. Biraz daha ısrarcı olun. Zamanla o da düzelir.

38 günlükken eve geldi yoğun bakımdan. Geldiğinde yamuktu. Sonra zamanla düzeldi. Ne kadar sürdü bilmiyorum ama uzun sürmedi. Biraz daha ısrarcı olun. Zamanla o da düzelir.
Elo maşallah 87 yazıor.. Kocaman olduLr..
Zorlu günler geride kaldı
İyisiniz artık demi

Kızlar bende yüzustüstüüstü çok yatırıyorum. Yatırdığım vakitlerde başında duruyorum genelde. Takip ediyorum. Yüzüstü kalmasın diye. Bebekler için doktorlar bile öneriyor. Boyun ve sırt kaslarını gelişimi için çok iyi oluyor. Bide gazı falan varsa rahat atıyor genelde. Bence bol bol yatırmak lazım. Ne de olsa sürekli sırt üstü bide sıcaklar var iyice rahatsız olurlar gibi geliyor
Uyanıkken cok önemli yüzüstü pozisyon . Ama uyurken yüzüstü önermiyorlar canım. Tehlikeli

Elo maşallah 87 yazıor.. Kocaman olduLr..
Zorlu günler geride kaldı
İyisiniz artık demi
He valla 3 aylık olduk 😍 çok şükür. Zorlu günler geride kaldı evet. Ama hastanelerle işimiz bitmedi tabiki. Oğlum fıtık ameliyatı olcak. Kafasında da küçük bi sıvı varmış. Takipteyiz inşallah sıkıntı yoktur. Bide gözyaşı kanalı tıkalıydı doğduğundan beri gözü akıyodu o da geçti gibi.
Kızım da genel olarak daha iyi. Kilo alımı oğluma göre yavaş aradaki farkı açıldı ama bugün doktor normal dedi kilosuna. Böyle böyle gidiyoruz 😊
Zaman hızlı akıyor. Geçmiyor sanıyoruz ama su gibi aslında.
Sen bebişin nasılsınız ?

Yarın bi gidelim doktorada ilaç vs vermezse bir cesaretle mecbur yapıcam artık canım sadece suyla yaparım teşekkürler 😊

Evet az önce yine işime yaradı mesela 😂

Tamam canım unutmayacağım mutlaka cevap yazarım

👍 Tamam teşekkür ederim kuzum

Biz ilk 1 haftadan sonra her beze yapmayı kesmiştik ama tam anlamıyla 24 saatte bir yapıyodu bazen gece 4 te yaptıysa ertesi gecede 4 te yapardı bazen saatler oynuyo ama bi süre o oynayan saatle gidiyordu dün öğken 2 de yapmıştı bugün yok bakalım nezaman yapıp rahatlayacaz 😊
Bizde gece 4 de kurtulduk pis kakadan 😍

Uyanıkken cok önemli yüzüstü pozisyon . Ama uyurken yüzüstü önermiyorlar canım. Tehlikeli
Yanında durduğun vakitlerde bişey olcağını sanmıyorum. Eğer bebeğin yanında olmıcaksan ya da uyucaksan taniki tehlikeli. Bende öyle düşünüyorum

He valla 3 aylık olduk 😍 çok şükür. Zorlu günler geride kaldı evet. Ama hastanelerle işimiz bitmedi tabiki. Oğlum fıtık ameliyatı olcak. Kafasında da küçük bi sıvı varmış. Takipteyiz inşallah sıkıntı yoktur. Bide gözyaşı kanalı tıkalıydı doğduğundan beri gözü akıyodu o da geçti gibi.
Kızım da genel olarak daha iyi. Kilo alımı oğluma göre yavaş aradaki farkı açıldı ama bugün doktor normal dedi kilosuna. Böyle böyle gidiyoruz 😊
Zaman hızlı akıyor. Geçmiyor sanıyoruz ama su gibi aslında.
Sen bebişin nasılsınız ?
Sıvı birikimini nasıl farkettiler? Erken farketmeleri cok iyi olmuş..
Gözyaşı kanalı tıkalı olduğu nasıl anlaşılıor.. Bizdede gözde problem var sanırım.. Sürekli sarı sıvı akıyor çapaklanıor.. Ama ağlaynca gözyaşı akıor anlamadm..

Ben istanbuldayim ama mevlut olursa memlekette olur karadenizde:))
O kadar özledim ki Istanbulu :) Insallah gönlüne gore yaparsın canım ben de ay sonu yapacağım
O kadar farklılar ki tırnakları sesleri nefes alışları bile farklı. Napiyim kız bu boncuklara kavuşabilmek için ne cok ugrastim ❤
Rabbim sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin canım:) Kızların huyları çok farkl i mi:)

O kadar özledim ki Istanbulu :) Insallah gönlüne gore yaparsın canım ben de ay sonu yapacağım

Rabbim sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin canım:) Kızların huyları çok farkl i mi:)
Amin canim hepimize insallah 😍
Huyları da farklı ya. Biri yaygaracı. Açsa hemen meme ister. Altına yaptıysa hemen değiştirilmesini ister. Yapana kadar ağlar. Diğer kuzum çok sakin maşallah oyuncak bebek gibi. Hiç sesi çıkmıyor yatırdığım yerde uyuyor. Altı kirliyse saatlerce bekliyor 🙁

Selam kızlar. Bebisler gelince giremez olduk buralara.. nasılsıniz bebisler nasıl 🥰
Biz bugün 1 aylık asimizi olduk. Doğum kilosunun üzerine 800 gram almış boyuda yaklaşık 5 cm uzamış. Şimdilik emip emip uyuyoruz zaten🥰

Tesekkur ederim. Sagolun..Bunlardan bi tek tahin pekmzi denemedim tahin gaz yapyor diye korktum. Ama aldm onu da denycm..Diger hepsini yiyorum. Bi de isirgan otu diyenler olms dun okudm biraz da..hatta bi hap da varms vs..bi de ona bakym dyorum. Belki sz de denemk istersnz..Insallah asariz bu sorunu ya..
Hap duymadım ama ebebekte malt içeceği varmış onlardan almayı düşünüyorum bir de çocuk doktoru bir toz vermişti süt için laktozsuz süte karıştırıp içeceksin dedi içtiğim zaman artış oldu bırakınca geri azaldı Resimdeki toz kullanmak istersen düzenli kullanınca fayda eder inşallah ben düzenli kullanamadım kv sürekli onunla mı süt gelecek içmeyince ne olacak dedi öylece kaldı şimdi de süt gelsin diye uğraşıyoruz ne duyarsak alıyoruz inşallah tez zamanda aşarız canım

Eklentiler

• IMG_20210629_010958_5.webp
    IMG_20210629_010958_5.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20210629_010935_5.webp
    IMG_20210629_010935_5.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 31
Hap duymadım ama ebebekte malt içeceği varmış onlardan almayı düşünüyorum bir de çocuk doktoru bir toz vermişti süt için laktozsuz süte karıştırıp içeceksin dedi içtiğim zaman artış oldu bırakınca geri azaldı Resimdeki toz kullanmak istersen düzenli kullanınca fayda eder inşallah ben düzenli kullanamadım kv sürekli onunla mı süt gelecek içmeyince ne olacak dedi öylece kaldı şimdi de süt gelsin diye uğraşıyoruz ne duyarsak alıyoruz inşallah tez zamanda aşarız canım
Insallah..Cok tesekkur ederim sagolun ebebkten maltlardan icyorm humana da icyorm. Bestlak da kullnyorm. Aynen bn de ne derse uygulayorm.buna da bakym. Yildim :) Allah yardm etsn bze⚘

Back
X