- 1 Ekim 2020
- 2.340
- 3.434
Kuzum gerçekten çok zor sanci odasında durmak, yanında esin olmayacaksa nazının geçebileceği biri olmalı ben ablamın sancı odasına ve doğuma girdim 5 saat beline sırtına masaj yaptim sessiz sakin ablamin içinden bir aslan çıktı resmen nasi bağırıyordu ama sonrası öyle güzeldi ki bebek doğdu oturarak odaya geldi, bebisi kendi kucağına aldı emzirdi 1 saat sonra yürümeye yemek yemeye başladı akşamına da Bebişle taburcu oldu evinde de çoğu isini kendisi hallettiYok yok hiç korkma asla acımıyor
Ah Nst çekilirken neler duydu bu kulaklar Hiç söylemeyeyim normal doğum düşünenlerin motivasyonu düşmesin ama benimki düştü. Normalde herkes hayret ediyor nasıl bu kadar cesaretli olabiliyorsun hiç korkmuyorsun falan diye ama o enerjim pozitifligim bir anda gitti resmen Tabi bunda doğumhanenin içindeki ebeye sorduklarimin da etkisi var. Sancı odasından doğumhaneye geçene kadar eşin yanında olabiliyor demişlerdi bana sormuştum daha önce. Şimdi içerideki ebeye sorunca malesef içeri alamıyoruz dedi. Diğer gebeler rahatsız oluyormuş halbuki ayrı özel oda yani ben hep eşimin desteğine güveniyordum yanımda olacak sancı cekerken diye. Bunu duyunca bildiğin yıkıldım. Sadece kadın alabiliyoruz içeri dedi ama ben kimseyi istemiyorum ki kimsenin yanında rahat edemem eşimi istiyordum sadece. Baya baya çöktüm yani ben normal doguramicam galiba falan dedim eşime az önce. Tabi yan odada normal doğum yapan kadından duyduklarimin da etkisi olmuş olabilir
Canım benim de öyle aşırı baskı hissediyorum sırtımdan beri sancı da vuruyor ama açılmam hiç artmamış. Şiddetli sancı olmayınca açılma artmiyormus yani merak etme senin de öyledir belki.