- 15 Şubat 2021
- 2.079
- 2.322
Ayy bnmki de tup ondan midrşu an bilimsel bir buluş yapms olablrsnz literature geceblr bikac ornk daha bulsak
Aynen ilk zamanlar vücudları alışına kadar üşürlermiş sonra havanında durumuna göre giydirilir temmuzda olursa zaten 1 ay sonra ağustos dogu tarafı biraz daha serin oluyor o yüzden ben kısakola gecermiyim bilemiyorum havaya göre bakarım artıkYaz çocuğu nasıl olur tam bilmiyorum ama duruma göre kendimiz anlarız zaten çok sıcaklarsa terler isilik olur o yüzden 1 aylık olduktan sonra falan kısa kolluya geçeriz diye tahmin ediyorum
Mercimek sürekli iciyorum kimyon koyuyorum fazla yapmıyor ama yinede rahatsız ediyor tabi kimyon nohut ve fasulyeyede koyuyorum gaz icin iyi diye duymuştumPilav makarna patates kilo yapar diye korkuyorum. Hem de kurular ya sulu bisy yesem mercimek corbasi vs dyorum o da gaz yapyo dyolaraklnza geln olursa bu garibani da aydinlatin olur mu? Tesekkur ederm cvplar icn :)
O sıkıntı ben de yok çok şükür aileler akrabalar hep uzakta eve gelenim gidenim olmuyor ama komşularla ayak üstü sohbet bile etmeye çekiniyorum markete bile en sakin zamanları belirleyip öyle gidiyorum bide kaban falan giydiğimde hamile olduğum da belli olmuyor insanlar kasti yaptığımı düşünecek diye sokakların marketlerin sakin zamanlarında dışarı çıkıyorumAy kesinlikle hele akşamları biri gelcek diye ödüm kopuyor
Bizim bahanemiz hazır artıkbilimsel bir arastrmaya yardm edyorz şu an giderek cogalyorz
1 nisanda insallah 24 haftalik olacagim hemem hemen 2.5 hafta var allah razi olsun hepimize yardim etsin rabbimGünaydın canım ben çalışmadığım halde çok fazla uyuyorum normalde gece 2 ye 3 e kadar oturup sabah eşim işe giderken kalkıp bir daha yatmazdım şimdi erkenden yatıp sabah eşim işe gidince tekrar yatıyorum gözüm açılmıyor senin erkenden uyuman çok normal hem hamilesin hem çalışıyosun Allah bu durumda çalışan annelerimizin yardımcısı olsun 24 e daha çok mu
Ayne hele dun kirmizi odayi izlerken ordaki sesi duyuyorum.sonra kendi horlamami bile duydum esime diyorum.ben horladimmmi evet diyor hanhi ara horlamaya gectim anlamadim dakika surmedi yani dusun astim kendimiAyy bu telefon meselesi beni delirtiyor zaten canım çok dertliyim bu konudaakşam işten gelince bir iki muhabbet edelim dimi yok, hemen telefon eline instada gezinmece
Şyiyİm kuzum çok şükür bazen giremiyorum yoğunluk oluyor evde muhabbetleri de kaçırıyorum
Canım benimkisi kan görünce bayılıyordu ama şimdi yavaş yavaş ikna ediyorum ben, ilk dakikalarını görmek istemiyor musun ilk senin yüzünü görsün senin sesini duysun istemiyor musun falan diye
Canım her akşam film açıyoruz izleyelim diye ilk 10 dkdan sonra uyuyorum ki normalde sonuna kadar illa izlerdimHormonlardan kesinlikle. Neden 24 ?
Günaydıınbu saydıklarının hiçbirini yemiyorum canım. Ben bebeklere verilen probiyotik damladan kullanıyorum şuan o biraz rahatlattı ama yine de dediğin gibi gece şişiyor bazen.
Aynen yaBu kadar gaz için başka cevap gelmiyor aklıma gaz çıkarmaya yardımcı olsun diye maden suyu içiyorum o bile gaz yapıyor
Kesinlike canım çok çabuk büyüyorlar ben bi iki tane tulum almıştım zaten onlari da bi kere giydirdimTulumları aslında 3 aylık alcaksın çünkü bebekler cabuk uzayabiliyorlar yigenimin 5 tulumu olmamıştı48 cm doğdu 1 ayda giydiremedik bence fazla tulum alınmamalı ilk aylar icin 3 den sonra alınmalı
Evet doğu tarafı serin olur canım ben de doğudaydım kızım doğduğunda evin içi de serin oluyodu nisan mayıs gibi hep uzun kollu giydirdim hele bi de banyo yaparken ilk bi titriyorlar ilk zamanlar çok üşüyo minnaklarAynen
Aynen ilk zamanlar vücudları alışına kadar üşürlermiş sonra havanında durumuna göre giydirilir temmuzda olursa zaten 1 ay sonra ağustos dogu tarafı biraz daha serin oluyor o yüzden ben kısakola gecermiyim bilemiyorum havaya göre bakarım artık
Anladım canım tulumları 3 aylık almak lazım o zaman. Hastane çıkışlarıyla ve 4-5 takım alt üst iadre edilir ilk ay. Zıbınları 10lu setler var içine giydirmk için onlardan alırım heraldeBen bir adet 10 lu hastane çıkışı almıştım. Iki adet 5 li. Iki tane de takım. Ayriyeten 2 li 3 lü zıbın da çok hediye gelmişti.ilk zamanlar çok taşırmalar olabiliyo o yüzden onlar da çok lazım oluyo ama en fazla 1 ay kullanılıyo onu demek istiyorum hele tulumlar hiç kullanilmiyo nerdeyse
İnternette baktım da canım biraz bir uzun kollu zıbın ve sadece çorap giydirmişler gündüz sıcak oluyor diheBi zıbın kısa kol yada askılı kalın askılı üstünede normal takım patikli pijamada olsa icine corap giydirmek gerek bebeklerin ayagı çok üşüdügü icin corap mutlaka giydirin demisti hemsire yigenim dogdugunda ben yanında kaldım yengemin bebegi topuk kanına götürüyordum ayagı soguktu hemsire çorap giydirin dedi
Yaa kıyamamO sıkıntı ben de yok çok şükür aileler akrabalar hep uzakta eve gelenim gidenim olmuyor ama komşularla ayak üstü sohbet bile etmeye çekiniyorum markete bile en sakin zamanları belirleyip öyle gidiyorum bide kaban falan giydiğimde hamile olduğum da belli olmuyor insanlar kasti yaptığımı düşünecek diye sokakların marketlerin sakin zamanlarında dışarı çıkıyorum
Ben sadece isimli 10lu hastane çıkışı yaptırcam onda var tulum sonra 3 aylık olarak alcam alt üst genelde alırım 5li iki tane alırım zıbın almam lazım liste yapmam lazım yarın 24 haftalık oluyoruz tamKesinlike canım çok çabuk büyüyorlar ben bi iki tane tulum almıştım zaten onlari da bi kere giydirdim
Aynen canım ben bide sınırdayımEvet doğu tarafı serin olur canım ben de doğudaydım kızım doğduğunda evin içi de serin oluyodu nisan mayıs gibi hep uzun kollu giydirdim hele bi de banyo yaparken ilk bi titriyorlar ilk zamanlar çok üşüyo minnaklar
Artık havaya ve ellerinin ayaklarının vücud ısılarının durumuna göre bakıcaz benim evim temmuz ve ağustosda sıcak genlede ama bebek icin nasıl olur biz büyüğüz sıcak oluyor bize ona nasıl olcak bakalım galiba annelik iç güdüsü ile anlarızAnladım canım tulumları 3 aylık almak lazım o zaman. Hastane çıkışlarıyla ve 4-5 takım alt üst iadre edilir ilk ay. Zıbınları 10lu setler var içine giydirmk için onlardan alırım heralde
İnternette baktım da canım biraz bir uzun kollu zıbın ve sadece çorap giydirmişler gündüz sıcak oluyor dihegerçi havaya göre artık anlarız onu doğunca heralde. İlk bir haftadan sonra tabi bu dediğim
Yaa kıyamamyazık bize valla
Yaa çok iyi o zaman az kalmış1 nisanda insallah 24 haftalik olacagim hemem hemen 2.5 hafta var allah razi olsun hepimize yardim etsin rabbim
Ayne hele dun kirmizi odayi izlerken ordaki sesi duyuyorum.sonra kendi horlamami bile duydum esime diyorum.ben horladimmmi evet diyor hanhi ara horlamaya gectim anlamadim dakika surmedi yani dusun astim kendimikuzum memurum.ben 24 haftada izine ayriliyoruz 32 kadar evde oluyor onu dort gozle bekliyorum
Yok canım ben çalışmıyorum geçen yıl yaza doğru veririm diyordum onda da virüs ortaya çıkınca hiç gerek duymadım.komşumun yeni bebeği var 4 yaşında kızı da var ama aşırı kıskançlık yapıyodu annensinin kardeşi ile ilgilenmesine bile izin vermedi o yüzden kızını kreşe verdi o sebepten sormuştum ama sen çalışıyosun anladığım kadarıyla.biri kreşte biri babannede olacak yaniAgustostan beri gidiyor kreşe seneye de devam inşallah. Kayinvalidem bakacak bebeğe. İkisini idare edemez zaten. Sen çalışıyor musun kres düşünüyor musun
Maşallah size de canım günlerimiz yakın. Bugünlere geldik hayırlısıyla kucagimiza almayı da nasip etsin Rabbim. Kızımın bebeklik kıyafetlerini görünce çok duygulandım yıllar ne çabuk geçiyor evlatlarımızın kıymetini bilelim.her anlarının tadını çıkaralım. Bi taraftan da içim kıpır kıpır oldu o tatlı minnak elbiseleri görünceBen sadece isimli 10lu hastane çıkışı yaptırcam onda var tulum sonra 3 aylık olarak alcam alt üst genelde alırım 5li iki tane alırım zıbın almam lazım liste yapmam lazım yarın 24 haftalık oluyoruz tam
Ben de muştaydım 5 sene kaldık orda. Kışları çok ağır geçiyo oraların. Bizim bütün örmeler babaanemizden sagolsun. Sapka atki eldivene pançosuna kadar ördü çok becerikli maşallahAynen canım ben bide sınırdayımAğrı çok soguk oluyor kışın o yüzden örmelerimiz cok olsun sürekli giydirirm ben öruyorum annem kayınvalidem
Sizede maşallahMaşallah size de canım günlerimiz yakın. Bugünlere geldik hayırlısıyla kucagimiza almayı da nasip etsin Rabbim. Kızımın bebeklik kıyafetlerini görünce çok duygulandım yıllar ne çabuk geçiyor evlatlarımızın kıymetini bilelim.her anlarının tadını çıkaralım. Bi taraftan da içim kıpır kıpır oldu o tatlı minnak elbiseleri görünce
Masallah canım bizim babaannede anneannede herseyi yapıyor ama kızlara model daha çok erkek olunca yelek süveter hırka atkı şapka birde uzun kollu yün tulum yapılırBen de muştaydım 5 sene kaldık orda. Kışları çok ağır geçiyo oraların. Bizim bütün örmeler babaanemizden sagolsun. Sapka atki eldivene pançosuna kadar ördü çok becerikli maşallah