- 5 Ocak 2021
- 2.152
- 2.015
Canım yapacağınız şey belli sende eşinde birbirinize sarılıp kendi derdinizin dermanı olacaksınız.Madem onlarda böyleler dışlanıyorsunuz ikinizde o zaman arayıp sormayın.annemin lafı vardır 'tırnağın varsa başını kaşıyacaksın'.kimseye muhtaç olmayın.Rabbim yolunuzu açık etsin inşallahBenim bildiğim yok hiç birsey.
Bir kaç defa gitmedim evine, araya mesafe koymuştum. Hep aynı konulardan. Hep onlar yüzünden.
Düzelmez annem.
Bugün yanlarına bile varmadım. Kızdığımdan. Yakında ben otursam bile. Onlar benden çok annem gilde.
Eşimin aileside aynı... Yani aileden şansım yok. Eşimde dislaniyor.
Sağol cnm. Hakini helal et. Başını aritim. Kimseyi üzmek değildi. Kiminla paylaşacağım bilemedim. Catlicaktim resmenCanım yapacağınız şey belli sende eşinde birbirinize sarılıp kendi derdinizin dermanı olacaksınız.Madem onlarda böyleler dışlanıyorsunuz ikinizde o zaman arayıp sormayın.annemin lafı vardır 'tırnağın varsa başını kaşıyacaksın'.kimseye muhtaç olmayın.Rabbim yolunuzu açık etsin inşallahsağlığın yerinde mi eşinle mutlumusun çocuklarınıza yetebiliyomusunuz tamam o zaman kimseye ihtiyacınız yok
Biraz mesafe koy . Gelin nasil davraniyo annene eminim senin kadar iyi davranmiyodur . Kotuluk yap demiyorum annene ama iyilik de yapma nötr ol . Bence . Cunku seni cepte görüyor nasil davransam bu bana ayni diyor olabilir tabi bilinçli olarak yapmiyordur da öyle alistirmissinAnnem kin tutmaz, onunla bir kaç kere konuşmuştum ilk başta. O mu kızın ben mi demiştim. Oda bana oda benim kızım demişti. Aramız eskiden çok iyisi gelin gelene kadar. Arkadaşım gibiydi. Ama o kadar değiştik ben bile tanıyamıyorum onu. Babam öyle degil.
Ya daha çok şey var. Mesela dün yogurt mayaladi sütlaç yaptı. Hemen tepsiye koydu gönderdi. Bana ne teklif var nede başka birsey (bu konuyuda söylemiştim, bana "sen hep buradasın ala bilirsin diyor")
Bu aralar çok yapior bu tarz şeyleri. Kardeşime birsey aldı babam ödüyormus kredisini. Ben daha bugün öğrendim. Banada beş kuruş paranın hesabını yaparlar
Cok sagol cnim . Hepsini deniycem ins kabizlik çeken biri degilim de ama çok zormus anladim yani. Simdi mercimek corbasi içtim gece gece yaninda da aci biber tursun yedim aci bagirsaklari calistirir derler esime de yarin kayisi al dedim hepsini deniyip ise yaramazsa mecbur ilaca baslarimNormalde de kronik kabızlık çeken biriydim şimdi daha felaket haldeyim..Allah dusmanimin başına vermesin. Çok zorlanıyorum. Neler neler yapmiyorumki.. ama aklıma geldikçe sabahları aç karnına 1 veya 3 tane hurma yiyip üzerine ilik su içiyorum.. 5-6 damla limon damlatıp ama.. akşam yemeğinden önce bir kaşık duphalac içiyorum. Yemekte bol yoğurt.. Bol bol su ve yürüyüş. Zaten iki günde bir sebze yemeği yiyorum işe yaramasa da.. işyerinde yeterince oturup kalkıyorum.. bunlar aslında baya iyi geliyor düzenli yaptığımda.. yapmadigimda ise çok afedersin keçi pisliği gibi tane tane o zaman da magnezyumlu bi toz var suya karıştırıp içilen. Resmen ne var ne yok yumuşatıp çıkarttıriyor. Doktor vermişti.onu yapiyorum. Her haftasonu yapiyorum genelde.. uzun oldu ama başkalarına da faydasi olur belki diye yazdim.
Gelin, kendi tarafından hiç birsey söylemez (mesela ablası 7 aylık hamileymiş bize söylemişti). Yani annem gil burdan ev alın dedi. Gelin yok bizim iş yerlerimiz Burda değil diye gitti başka bir yerden aldırdı.Biraz mesafe koy . Gelin nasil davraniyo annene eminim senin kadar iyi davranmiyodur . Kotuluk yap demiyorum annene ama iyilik de yapma nötr ol . Bence . Cunku seni cepte görüyor nasil davransam bu bana ayni diyor olabilir tabi bilinçli olarak yapmiyordur da öyle alistirmissin
Helal olsun canım ne demek.bazen hiç tanımadığın insanlara içini dökmek rahatlatır insanı.bence içine atıncaya kadar burada paylaşmış olman iyi oldu senin açından.sende sıkma canını gerçekten bebeğini düşün nasıl etkilenmiştir senin şu durumundan.sadece o da değil ister istemez evdeki çocuklarınada yansımıştır.boşver takma kafana önünen bak sen.zaman gösterecek herşeyi bakalım neler olacak sonrasında.eğer bi gelişme değişme bişey olursa haber ver bana olur muSağol cnm. Hakini helal et. Başını aritim. Kimseyi üzmek değildi. Kiminla paylaşacağım bilemedim. Catlicaktim resmen
Eğer bariz bunları yapıyorsa haklısın canım. Bazı anneler oğlancı olur ya kızın çocuğu el bebesi olur oğlanınkine bizimki derler. Açıkca konuş vence kırıldığın şeyleri söyle.Kızlar biraz duygusalmi düşünüyorum sizin fikriniz ihtiyacım var.
Ben hamile olduğumu anneme söylediğimde " iyi hayırlı olsun dedi"
Bugün bizim gelin geldi hamileyim dedi. Öptü sarıldı ağladı. Çok zoruma gitti.
Geçenlerde onların çocuğu hastalandı hediye götürdüler çocuğuna. Benimki ameliyat oldu birsey almadılar. Her işinde ben hallederim yani çok şey var böyle gözüme batan seyler. Ben mi çok duygusalim?
Evlendiler evleneli gelini benden üstün görüyor birde ayrıcalık yapmam diyor. Babam öyle degil
Hangi şehirde yaşıyorsunuz peki. Yani aklıma bi tek büyü geldi benimGelin, kendi tarafından hiç birsey söylemez (mesela ablası 7 aylık hamileymiş bize söylemişti). Yani annem gil burdan ev alın dedi. Gelin yok bizim iş yerlerimiz Burda değil diye gitti başka bir yerden aldırdı.
Tabiki her işine ben koşturuyorum.
Cepte beni görüyorsa neden hamilelik haberine öyle bir tepki verdi. Sevinç gözyaşları döktü.
Ne bilim cnm ya. Yediremiyorum kendi annemin böyle davranmasini
Baban öyle değilse bir gün babanla mı dertleşsen acaba? 2 kardeş misiniz?Annem kin tutmaz, onunla bir kaç kere konuşmuştum ilk başta. O mu kızın ben mi demiştim. Oda bana oda benim kızım demişti. Aramız eskiden çok iyisi gelin gelene kadar. Arkadaşım gibiydi. Ama o kadar değiştik ben bile tanıyamıyorum onu. Babam öyle degil.
Ya daha çok şey var. Mesela dün yogurt mayaladi sütlaç yaptı. Hemen tepsiye koydu gönderdi. Bana ne teklif var nede başka birsey (bu konuyuda söylemiştim, bana "sen hep buradasın ala bilirsin diyor")
Bu aralar çok yapior bu tarz şeyleri. Kardeşime birsey aldı babam ödüyormus kredisini. Ben daha bugün öğrendim. Banada beş kuruş paranın hesabını yaparlar
Bende merak ediyorum nasıl devam edeceğini. Sanırım değişmez. Birsey bulur dicek.Helal olsun canım ne demek.bazen hiç tanımadığın insanlara içini dökmek rahatlatır insanı.bence içine atıncaya kadar burada paylaşmış olman iyi oldu senin açından.sende sıkma canını gerçekten bebeğini düşün nasıl etkilenmiştir senin şu durumundan.sadece o da değil ister istemez evdeki çocuklarınada yansımıştır.boşver takma kafana önünen bak sen.zaman gösterecek herşeyi bakalım neler olacak sonrasında.eğer bi gelişme değişme bişey olursa haber ver bana olur mu
Ben annemi öyle ayrıcalık yapacağını aklıma bile gelmezdi. Gelin geldi geleli böyle davranıyor.Eğer bariz bunları yapıyorsa haklısın canım. Bazı anneler oğlancı olur ya kızın çocuğu el bebesi olur oğlanınkine bizimki derler. Açıkca konuş vence kırıldığın şeyleri söyle.
Annem böyle. Babamdan görmedim böyle birsey.Hangi şehirde yaşıyorsunuz peki. Yani aklıma bi tek büyü geldi benimyani çok manasiz annenin yaptıkları. Bazı yörelerde insanlar çok uğraşıyor bu tür işlerle.yani normal geliyor galiba onlara.. işyerinde birisi var mesela. Bizim köyde büyüyle uğraşmayan yoktur demişti. Sonra baska bi arkadaşım da sürekli falciya gider.. kafayi bozdu.. sevdiği çocuğu kendisine bağlamak için birşeyler almış kadından falan.. bunları şu yüzden söylüyorum. Gelininizi tanımıyorum nasıl bir aileden geliyor, nasıl bir kişiliği var bilmiyorm. Bir de bu ihtimalleri düşünebilirsiniz. Bide merak ettiğim bisey var canım. Gelininiz farkında mi peki annenin sana böyle davrandiginin.. yani bu durumu görüyor da görmezden mi geliyor acaba.
Bu hissetme mevzusu herkesde değişiyor bence.Ay ben daha hissetmedim ya niye ki acaba
Ayy sanmam yaa bu dönemde kaldı mı öyle şeyler. Bazı anneler kendilerini oğulları kurtaracak sanır yaşlanınca damadın yanına sığmayoz ama geline sığarız diye düşünürler bence bu kafada annesiHangi şehirde yaşıyorsunuz peki. Yani aklıma bi tek büyü geldi benimyani çok manasiz annenin yaptıkları. Bazı yörelerde insanlar çok uğraşıyor bu tür işlerle.yani normal geliyor galiba onlara.. işyerinde birisi var mesela. Bizim köyde büyüyle uğraşmayan yoktur demişti. Sonra baska bi arkadaşım da sürekli falciya gider.. kafayi bozdu.. sevdiği çocuğu kendisine bağlamak için birşeyler almış kadından falan.. bunları şu yüzden söylüyorum. Gelininizi tanımıyorum nasıl bir aileden geliyor, nasıl bir kişiliği var bilmiyorm. Bir de bu ihtimalleri düşünebilirsiniz. Bide merak ettiğim bisey var canım. Gelininiz farkında mi peki annenin sana böyle davrandiginin.. yani bu durumu görüyor da görmezden mi geliyor acaba.
4 kardeştik. Biri vefat etti. İki kız bir erkek kaldık.Baban öyle değilse bir gün babanla mı dertleşsen acaba? 2 kardeş misiniz?
Evet geline ayrı bir titriyorlar. Sen de o elin kızıysa benim kocamda el oğlu o laf ediyor ben hzuursuz oluyorum umrunda mı de.Bende merak ediyorum nasıl devam edeceğini. Sanırım değişmez. Birsey bulur dicek.
Ben annemi öyle ayrıcalık yapacağını aklıma bile gelmezdi. Gelin geldi geleli böyle davranıyor.
Kaç defa konuştum. Hep haklı olduğunu. Gelin o, elin kızı laf etmesin diyip duruyor.
Annem böyle. Babamdan görmedim böyle birsey.
Ya her konuda onları tutuyor. Her ne yaparsa yağ gibi eriyor. Ne bilim yani yazdıklarımdan hariç neler neler yaptı. Konuştum, küstüm. Mesafemi koydum şu 4 sene içinde hiç faydası olmadı. Hep o gelin kardeşinin başına kalkmasın diyip duruyor.
Yani gelin görmüyor bazı şeyleri. Yani mesela bana verdiği tepkiyi -(hamileliğim söylediğimi) bugün ben gördüm oba sarılmalar ağlamalar. Sevinc gözyaşlarıni.
Aşlah rahmet eylesin. Diğer kız kardeşin evli mi ona nasıl?4 kardeştik. Biri vefat etti. İki kız bir erkek kaldık.
Babamla yani öyle dertleşmeyi. Yani konuşuruz ama biraz soğuktur. Çok sever bizi onu biliriz.
Dedim onuda neler denedimEvet geline ayrı bir titriyorlar. Sen de o elin kızıysa benim kocamda el oğlu o laf ediyor ben hzuursuz oluyorum umrunda mı de.
Oda evli. Erken evlendi. Yani erkek kardeşim gibi değil davranış şekilleri. Onda fazla birsey farketmiyorum.Aşlah rahmet eylesin. Diğer kız kardeşin evli mi ona nasıl?
Ayrıca canım birde ne var biliyomusun hani o gelin kardeşinin başına kalkmasın deyip duruyomuş ya sen geline kötü davransın bana daha iyi davransın diye senin bi beklentin yokki tamam onada canı ciğeri gibi davransın sıkıntı değil ama o varkende yokkende sen dıştan biriymişsin gibi davranması tuhaf yani.bak işte diyosun hamileliğimi söylediğimde gelinde yoktu bana bi hayırlı olsun deyip geçiştirmişti ama o hamileliği söyleyince nasıl ağlamış.yani annenin duyguları farklı sana farklı ona farklı sırf kardeşinin başına kalkmasın diye sevinç göz yaşları dökmüş değildir heralde dimiBende merak ediyorum nasıl devam edeceğini. Sanırım değişmez. Birsey bulur dicek.
Ben annemi öyle ayrıcalık yapacağını aklıma bile gelmezdi. Gelin geldi geleli böyle davranıyor.
Kaç defa konuştum. Hep haklı olduğunu. Gelin o, elin kızı laf etmesin diyip duruyor.
Annem böyle. Babamdan görmedim böyle birsey.
Ya her konuda onları tutuyor. Her ne yaparsa yağ gibi eriyor. Ne bilim yani yazdıklarımdan hariç neler neler yaptı. Konuştum, küstüm. Mesafemi koydum şu 4 sene içinde hiç faydası olmadı. Hep o gelin kardeşinin başına kalkmasın diyip duruyor.
Yani gelin görmüyor bazı şeyleri. Yani mesela bana verdiği tepkiyi -(hamileliğim söylediğimi) bugün ben gördüm oba sarılmalar ağlamalar. Sevinc gözyaşlarıni.
Dedim onuda neler denedim
Ne dedi biliyormuş un öyle dediğimde. Kocan seni dolduruşa getiriyor bunun farkındayım dedi
O muzdarip mi bu konuda?Oda evli. Erken evlendi. Yani erkek kardeşim gibi değil davranış şekilleri. Onda fazla birsey farketmiyorum.