2021 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    289
Canım yapacağınız şey belli sende eşinde birbirinize sarılıp kendi derdinizin dermanı olacaksınız.Madem onlarda böyleler dışlanıyorsunuz ikinizde o zaman arayıp sormayın.annemin lafı vardır 'tırnağın varsa başını kaşıyacaksın'.kimseye muhtaç olmayın.Rabbim yolunuzu açık etsin inşallah sağlığın yerinde mi eşinle mutlumusun çocuklarınıza yetebiliyomusunuz tamam o zaman kimseye ihtiyacınız yok

Sağol cnm. Hakini helal et. Başını aritim. Kimseyi üzmek değildi. Kiminla paylaşacağım bilemedim. Catlicaktim resmen

Biraz mesafe koy . Gelin nasil davraniyo annene eminim senin kadar iyi davranmiyodur . Kotuluk yap demiyorum annene ama iyilik de yapma nötr ol . Bence . Cunku seni cepte görüyor nasil davransam bu bana ayni diyor olabilir tabi bilinçli olarak yapmiyordur da öyle alistirmissin

Cok sagol cnim . Hepsini deniycem ins kabizlik çeken biri degilim de ama çok zormus anladim yani. Simdi mercimek corbasi içtim gece gece yaninda da aci biber tursun yedim aci bagirsaklari calistirir derler esime de yarin kayisi al dedim hepsini deniyip ise yaramazsa mecbur ilaca baslarim

Gelin, kendi tarafından hiç birsey söylemez (mesela ablası 7 aylık hamileymiş bize söylemişti). Yani annem gil burdan ev alın dedi. Gelin yok bizim iş yerlerimiz Burda değil diye gitti başka bir yerden aldırdı.

Tabiki her işine ben koşturuyorum.

Cepte beni görüyorsa neden hamilelik haberine öyle bir tepki verdi. Sevinç gözyaşları döktü.

Ne bilim cnm ya. Yediremiyorum kendi annemin böyle davranmasini

Sağol cnm. Hakini helal et. Başını aritim. Kimseyi üzmek değildi. Kiminla paylaşacağım bilemedim. Catlicaktim resmen
Helal olsun canım ne demek.bazen hiç tanımadığın insanlara içini dökmek rahatlatır insanı.bence içine atıncaya kadar burada paylaşmış olman iyi oldu senin açından.sende sıkma canını gerçekten bebeğini düşün nasıl etkilenmiştir senin şu durumundan.sadece o da değil ister istemez evdeki çocuklarınada yansımıştır.boşver takma kafana önünen bak sen.zaman gösterecek herşeyi bakalım neler olacak sonrasında.eğer bi gelişme değişme bişey olursa haber ver bana olur mu

Eğer bariz bunları yapıyorsa haklısın canım. Bazı anneler oğlancı olur ya kızın çocuğu el bebesi olur oğlanınkine bizimki derler. Açıkca konuş vence kırıldığın şeyleri söyle.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz peki. Yani aklıma bi tek büyü geldi benim yani çok manasiz annenin yaptıkları. Bazı yörelerde insanlar çok uğraşıyor bu tür işlerle.yani normal geliyor galiba onlara.. işyerinde birisi var mesela. Bizim köyde büyüyle uğraşmayan yoktur demişti. Sonra baska bi arkadaşım da sürekli falciya gider.. kafayi bozdu.. sevdiği çocuğu kendisine bağlamak için birşeyler almış kadından falan.. bunları şu yüzden söylüyorum. Gelininizi tanımıyorum nasıl bir aileden geliyor, nasıl bir kişiliği var bilmiyorm. Bir de bu ihtimalleri düşünebilirsiniz. Bide merak ettiğim bisey var canım. Gelininiz farkında mi peki annenin sana böyle davrandiginin.. yani bu durumu görüyor da görmezden mi geliyor acaba.

Baban öyle değilse bir gün babanla mı dertleşsen acaba? 2 kardeş misiniz?

Bende merak ediyorum nasıl devam edeceğini. Sanırım değişmez. Birsey bulur dicek.
Eğer bariz bunları yapıyorsa haklısın canım. Bazı anneler oğlancı olur ya kızın çocuğu el bebesi olur oğlanınkine bizimki derler. Açıkca konuş vence kırıldığın şeyleri söyle.
Ben annemi öyle ayrıcalık yapacağını aklıma bile gelmezdi. Gelin geldi geleli böyle davranıyor.
Kaç defa konuştum. Hep haklı olduğunu. Gelin o, elin kızı laf etmesin diyip duruyor.
Annem böyle. Babamdan görmedim böyle birsey.
Ya her konuda onları tutuyor. Her ne yaparsa yağ gibi eriyor. Ne bilim yani yazdıklarımdan hariç neler neler yaptı. Konuştum, küstüm. Mesafemi koydum şu 4 sene içinde hiç faydası olmadı. Hep o gelin kardeşinin başına kalkmasın diyip duruyor.
Yani gelin görmüyor bazı şeyleri. Yani mesela bana verdiği tepkiyi -(hamileliğim söylediğimi) bugün ben gördüm oba sarılmalar ağlamalar. Sevinc gözyaşlarıni.

Ay ben daha hissetmedim ya niye ki acaba
Bu hissetme mevzusu herkesde değişiyor bence.
Ben 28 e kadar hissetmeyen de duydum
13. Haftada hisseden de tanıyorum.
Ondan takma bence bunu
Ben 3 haftadır falan hissediyorum ilk bebeğim benim. İlk başta damar atıyor karnımda sandım doktor a sorunca bebek o dedi
Şimdi bayağı zıplıyorum vurunca. Hatta eşim bile 2 kere denk geldi ve hissetti. tekmeledi onu da.
Bu Son 3-4 gündür vurunca zıplıyorum çok fena vuruyor bıdık

Ayy sanmam yaa bu dönemde kaldı mı öyle şeyler. Bazı anneler kendilerini oğulları kurtaracak sanır yaşlanınca damadın yanına sığmayoz ama geline sığarız diye düşünürler bence bu kafada annesi

Evet geline ayrı bir titriyorlar. Sen de o elin kızıysa benim kocamda el oğlu o laf ediyor ben hzuursuz oluyorum umrunda mı de.

Ayrıca canım birde ne var biliyomusun hani o gelin kardeşinin başına kalkmasın deyip duruyomuş ya sen geline kötü davransın bana daha iyi davransın diye senin bi beklentin yokki tamam onada canı ciğeri gibi davransın sıkıntı değil ama o varkende yokkende sen dıştan biriymişsin gibi davranması tuhaf yani.bak işte diyosun hamileliğimi söylediğimde gelinde yoktu bana bi hayırlı olsun deyip geçiştirmişti ama o hamileliği söyleyince nasıl ağlamış.yani annenin duyguları farklı sana farklı ona farklı sırf kardeşinin başına kalkmasın diye sevinç göz yaşları dökmüş değildir heralde dimi

Dedim onuda neler denedim

Ne dedi biliyormuş un öyle dediğimde. Kocan seni dolduruşa getiriyor bunun farkındayım dedi

O zaman boşver canım hiç uğraşma.
Bak ben tek kızım annem evlatlarını çok sever eminim hepimize canını verir ki bizler büyürkende kız erkek hiç ayırmadı. Ama dediğin gibi gelin girince işin içine renk değişti ama seninki kadar değil tabi şimdilik daha 6 aylık evli kardeşim. Kardeşim nişanlanınca işte gelin onun telinde prensesim diye kayıtlaymış anneme noyı atınca o da olduğu gibi kaydetmiş ve 2 yıl boyunca ben adımla kayıtlı iken o prensesim diye kayıtlıydı düşün. Sonra yengem mi babam mı demiş ben hala adımla kayıtlıyım o x kızım diye kayıtlı. Ben de buna çok içerledim ama hiç demedim ona ama kendi kendime de takma dedim annen seni seviyor mu seviyor buna eminsin daha da yorma aklını dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…