- 20 Haziran 2013
- 3.139
- 2.204
-
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #32.741
Canım olacağı varsa oluyor kendini üzme bizim de çok bulaşıyordu kakasi. Ayrıca kız çocuklarının özel bölgesinde zar var korunması için yoksa tüm kız bebekler enfeksiyon olurdu. Çok geçmiş olsun insallah test sonucunuz olumlu çıkar da ilaca gerek kalmazIslak mendil hıc kullanmadım hep su ve pamuk yapıyorum tam anlamıyla yapamaıdm demekkı
Evet olacagı varsa oluyor insallah hemen gecer cunku cok huzursuz sagolunCanım olacağı varsa oluyor kendini üzme bizim de çok bulaşıyordu kakasi. Ayrıca kız çocuklarının özel bölgesinde zar var korunması için yoksa tüm kız bebekler enfeksiyon olurdu. Çok geçmiş olsun insallah test sonucunuz olumlu çıkar da ilaca gerek kalmaz
Ben de biraz emziriyorum sonra 100-120 veriyorum artık çok değildir inşallahCanım ben Sma kullanıyorum. Benim sütum bitti gibi bisey. Ortalama 2 3 saatte bir 120 cc veriyorum.Aptamil ve bebelac gold kullandım lakin onlar çok gaz ve sanci yaptı. Sma da rahatca geyirip gaz çıkartabiliyor.
Canım aspiratör çok fazla kullanma burunda ödem yapabilirmiş. Doktor uçta kalırsa hafifçe çekersin dedi.
Gecmis olsun cnm. Belirtisi neydi?Bir kac gun sonra 2 aylık olacagız ve idrar yolu enfeksiyonu cıktı antibiyotik kullanacağız boyle Bı durumla karsılasan var mı cok kucuk degil mi antibiyotik ııcn
Tesekkurler meme reddi ıcjn gıttım Dr a huzursuzluğu vardı gazdan diye dusunuyodumGecmis olsun cnm. Belirtisi neydi?
Bende ayakta pış pış yapıp yatağına koyup beşiği sallıyorum öyle dalıyor bugün zor daldı biraz atak döneminde misiniz acabaKebap yiyor sanki :)
Otururken sallıyorum istemiyor, ayakta sallıyorum sürekli belim koptu. Emzirirken de oturarak istemiyor neden anlamadım. Hep ayakta istiyor. Uyuyor kucakta koyuyorum yerine hemen geri uyanıyor. Gündüz hic uyumuyor nerdeyse. Bugün dediğin gibi yaptım. Sekizi gecerek duş, masaj , emme ... Uyuyor koyuyorum geri uyanıyor , onda anca uyudu bakalım uyanmazsa
Doktor bize diş etleri sertleşiyor , dişe yer yapıyor dedi. Bende owli kundak aldim hiç kullanamiyorum.kollari çıkararak koysam hemen uyanacak
Canım ben hergun sf ile temizliyorum burnu. Buranın havasi ve evin içi cok kuru. Temizlemesem sümüklü ses cikiyor burnundan . Bi güzel sümük cikiyorki ben rahatlıyorum. Doktora sormuştum zararı yok , sf kullandıktan sonra aspiratör zarar vermez demişti ama tereddütte kalıyorum her temizleme de. Bebekler şimdi burundan nefes alıp veriyor , ağızdan alıp vermiyorlarmış. O yüzden temizleyin burnunu dedi doktor.
Hırıltı bizde de var canım o ayrı , ama sümük hırıltısı da ayrı anlaşılıyor sümük olduğu
İlk bebeğim 40 günlükken dizanteri olmuştu o zaman kullanmıştık SulardanBir kac gun sonra 2 aylık olacagız ve idrar yolu enfeksiyonu cıktı antibiyotik kullanacağız boyle Bı durumla karsılasan var mı cok kucuk degil mi antibiyotik ııcn
Kundaktan bırakmakta zor oluyo elini koyacak yer bulamıyor uyuyamıyorBu dönemde ellerini keşfediyolarmış o yüzden emiyolarmış sürekli. Ben de tekrar kundak yapmaya başlamıştım ama kundağın içinden de elini zorla ağzına götürmeye çalıştığı için vazgeçtim artık yapmaktan.
Benim oğlumda öyle ya bazen iki elini koyuyor uykuda da baş parmağını emiyor dişten öyle yapıyor dicemde daha 2 buçuk aylık yaniPeki akşam dokuzda uyuduktan sonra alt değiştiriyor musun. Bakalım bugün senin dediğini yaptım, uyanmazsa yeni uyuttum başında bekliyorum. Beşten beri cok uyutmamaya çalıştım, ona rağmen tavşan uykusunda uyumuyor bi türlü. Mesajı tamamlayamadan geri uyandı bak . İnanılmaz derecede el emiyor ya. Uykuda bile kaşınıyor diş etleri uyanıyor,bizi de uyandırıyor. Şap sup emiyor. Sizin de öyle mi kızlar ya
Hayırlı olsun Allah damatlığınıda göstersin size inşallahSelam kızlar.biz bugün sünnet oldukk çok şükür.10 dk bile sürmedi.çok şükür iyiyiz.
Geçmiş olsun. Çok yakın arkadaşımın kızı da henüz 40-50 günlükken iye olmuştu ve antibiyotik kullanmıştı. O da cok üzülerek verdi antibiyotiği ama hemen iyileşti bebisimiz çok şükür. Kız bebeklerde genellikle yaşanan bi durum zaten sanırımBir kac gun sonra 2 aylık olacagız ve idrar yolu enfeksiyonu cıktı antibiyotik kullanacağız boyle Bı durumla karsılasan var mı cok kucuk degil mi antibiyotik ııcn
Bu burun temizleme konusunda doktorlar da kararsız anladığım kadarıylaKebap yiyor sanki :)
Otururken sallıyorum istemiyor, ayakta sallıyorum sürekli belim koptu. Emzirirken de oturarak istemiyor neden anlamadım. Hep ayakta istiyor. Uyuyor kucakta koyuyorum yerine hemen geri uyanıyor. Gündüz hic uyumuyor nerdeyse. Bugün dediğin gibi yaptım. Sekizi gecerek duş, masaj , emme ... Uyuyor koyuyorum geri uyanıyor , onda anca uyudu bakalım uyanmazsa
Doktor bize diş etleri sertleşiyor , dişe yer yapıyor dedi. Bende owli kundak aldim hiç kullanamiyorum.kollari çıkararak koysam hemen uyanacak
Canım ben hergun sf ile temizliyorum burnu. Buranın havasi ve evin içi cok kuru. Temizlemesem sümüklü ses cikiyor burnundan . Bi güzel sümük cikiyorki ben rahatlıyorum. Doktora sormuştum zararı yok , sf kullandıktan sonra aspiratör zarar vermez demişti ama tereddütte kalıyorum her temizleme de. Bebekler şimdi burundan nefes alıp veriyor , ağızdan alıp vermiyorlarmış. O yüzden temizleyin burnunu dedi doktor.
Hırıltı bizde de var canım o ayrı , ama sümük hırıltısı da ayrı anlaşılıyor sümük olduğu
Evet dereotuda çok işe yarıyor, hemen hemen her gün tüketiyorum. Bazı insanlara çok özeniyorum hiç bir şey yapmadan sütleri dolup taşıyor. Ben bir gün bir şeyi eksik tüketeyim sütüm azalıyor. Bu arada su çok önemli, günlük en az 3 litre tüketmek lazımDut kurusu ve inciri ben de çok.yaptim.cnm. faydasini gördüm. Dereotunu da lütfen deneyin ama her gün yenilecek. Bugün kahvaltıda dereotu yemedim ve sütüm az oldu sanki diğer günlere göre. Sabah omlete koyuyorum hem.yemesi kolay oluyor hem de süt yapıyor.
Anladim. Bende mi tahlil yaptirsam diye dusundum.simdi. huzursuzlugu hep var oglumun. Gazli bir bebek. Usg de çekildi, cok gazli yani. Kolik zaten. Ama idrar icin hic baktirmadim.Tesekkurler meme reddi ıcjn gıttım Dr a huzursuzluğu vardı gazdan diye dusunuyodum
Hüve hüve nin anlamını çözdümüz mü? Bizde çok dalga geçiyoruz da kuzucuk kim bilir ne demek istiyormbenimki de acıkınca ıngaaa diyo bi de hüvee hüve demesi var beni benden alıyo
memeden sonra çok fazla olur.meme vermiyorsan o kadar verin. Sürekli sağım yapını artacaktır. Tekbir sağıma güvenmeyin. Bnimde bi göğsümden bazen 20 cc çıkıyor baxen 60 cc çıkıyor. Aylık bebeklerin makineden daha iyi vakumladığı söyleniyor. O kadar mamaya yüklenmeyin. Sütü arttırmaya çalışmya devamYa evet işte ben onu anlayamadım ben de 120 veriyorum 150 versem mi acaba memeden sonra fazla mı olur bu arada beni çok az emiyor yani toplam 20-30 cc çıkıyor benden
tek memeyi verip sonra oyalayıp yatmaya yakın Diğer memenizi verseniz.üst üste fazla geliyor olabilir araya zaman girince alır ve kusmaz.Canım ben de her emzirmede tek meme veriyorum. Çünkü bebeğim doğduğundan beri çok kusuyor. Birkaç kere ikinci memeyi vermeye çalıştım bazısında hic almadı, aldığı zamanda olduğu gibi emdigini kustu. O yüzden o nasıl isterse simdilik öyle devam ediyoruz. Kilo olarak da dediğin gibi 600-800 gr arası alıyor. Doktor da bu kadar kusmaya bu kiloyu alıyorsa iyi diyor. Ben de bununla teselli olmaya çalışıyorum.
Yaa Siz çözdünüz mü hüve ne demek?Ahaha hüve çok komik ya öyle ağlayınca duygu sömürüsü yapma bana diyorum
Mrb bizim doktorumuz gunde bir tane kullan dedi geniz acilsin ama tek kullanımlık olanlardan kullanmam konusunda kesinlikle uyardıKızlar merhaba, bir süredir giremedim bebişle yoğun geçen günleden. Sizlerin göğüs yaraları acımalar devam ediyor mu benim devam ediyor hala ya. Uç kısmı değil de artık o kahverengi halka kısmında sanki damar ezilmesi gibi ağrılı acılarım oluyor. Bir de kızımda çok yoğun geniz doluluğu var sürekli fizyolojikle temizlemem gerekiyor. Bi yandan da sık kullanımda sıkıntı olur mu endişeleniyorum serum suyu için.
Disari ciktigimda veya arada gunde 2 kere verdigimde oluyor o yuzden 3 haftada bitiyor 400 grlik mama. 3 haftayi birkac gun gecerse de sorun olmaz sanirim tam gun olarak hesaplamiyorum acikcasiMerhaba mamalarin uzerinde 3 hafta kullanilir gibi bir sey yazıyordu ben bu yüzden ilk doğduğunda aldığım mamayı tarihi geçti diye tavuklarimiza verdik. Siz günde 90 cc verince 3 hafta da bitiyor mu.yoksa artıyor mu?
Her hafta acaba atak haftasında mıyız diye soruyorum ama bilemedim 10+3 olduk, 38+5 te doğduBende ayakta pış pış yapıp yatağına koyup beşiği sallıyorum öyle dalıyor bugün zor daldı biraz atak döneminde misiniz acaba
Yaa iyi ki yazdınnMerhaba mamalarin uzerinde 3 hafta kullanilir gibi bir sey yazıyordu ben bu yüzden ilk doğduğunda aldığım mamayı tarihi geçti diye tavuklarimiza verdik. Siz günde 90 cc verince 3 hafta da bitiyor mu.yoksa artıyor mu?
Bizde de dogdugundan beri vardı hırıltı çocuk dr normal, sakın temizlemeyin burun kendi sümük attıkça ucundaki sümükleri alabilirsiniz sadece dedi. İçim rahat etmedi hatta videosunu çekip kbb doktoru tanıdık var ona sordum, o da gırtlak kıkırdağı henüz gelişmediği için normal, temizlemeyi önermiyoruz hiç temizleme dedi. Sonra zamanla azaldı, şimdi sadece uyurken biraz var horultu gibiKızlar merhaba, bir süredir giremedim bebişle yoğun geçen günleden. Sizlerin göğüs yaraları acımalar devam ediyor mu benim devam ediyor hala ya. Uç kısmı değil de artık o kahverengi halka kısmında sanki damar ezilmesi gibi ağrılı acılarım oluyor. Bir de kızımda çok yoğun geniz doluluğu var sürekli fizyolojikle temizlemem gerekiyor. Bi yandan da sık kullanımda sıkıntı olur mu endişeleniyorum serum suyu için.
Sğt alerjisinde 10 günlük diyette belli oluyo mu bişeyler? Yani uyuması falan normale giriyo mu? Bn de süt ve süt ürünlerini yumurta dana eti ve cevizi kestim 3. Gün oluyo etkisi ne zaman belli olur acabaCanım bizimkinin gazi oluyor ve büyük insan gibi gaz çıkarıyordu çok sesli. Gürültülü kaka, çok hıçkırma. Ama ben bunları normal diye değerlendirdim ta ki mukuslu kanlı kaka görene kadar. Tam 1 aylıkken öğrendik. Bugün 43 günlük. Ben de 10 gündür diyetteyim. Süt ürünleri , paketli gida, kabuklu yemiş ve tahin/susam yemiyorum. Daha sade besleniyorum. Et olarak balık ya da kuzu eti yiyorum. Yumurta da gün aşırı yiyorum sabahları.