2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Ya keşke bni de emzik diye kullansa..
Mememe apzını bile değdirmiyor😭 süt ssğ biberon ver,emzik ver 🥺😔
Birimizin şikayet ettiği şeye birimiz özeniyor. Hayat böyle garip işte..😶
Yaa siz böyle söyleyince üzüldüm 😔 meme reddi mi yaşıyor emzikten dolayı olabilir mi? bunu yaşadı çok yakın bir arkadaşım çok zahmet çekmişti anlıyorum seni... İnşallah düzene girer memeni hemen tutar bebeğin sakin vazgeçme canım... Benim ki emzik de almıyor o kadar ısrar ediyorum ben verdikçe o atıyor bende pes ettim

Sizin hakkınız daha bi ödenmez ya sürekli süt sağ ver sterilize et zor iş. Emzirme ile ilgilenen hemşire ya da ebeden destek almadıysan bi dene istersen belki faydası dokunabilir inşallah bi an önce tutar ikinizde rahat edersiniz.

yani dusun bu bizim de 2. cocuk . yaza kadar beklesin opsun basina koysun ☺️ben ilk cocukta 10. ayda ancak olmustu o da ayda 1 falan seklinde devam etti uzun bir sure😅adam kurumustu ama lafini etmedi . goruyordu halimi kolay mi cocuk buyutmek tam artik ohh demistim hersey mukemmeldi bu minnos cikti geldi ne yapalim Allah uzun omur versin daha cok yillarimiz var birbirimize doymak icin🙏🏻
Nasıl ya okadar nasıl bekledi benimki gün sayıyor hamileykende 33. Haftadan sonra hiç yaklaşmadı erken doğum riskim var diye. Maşallah eşlerinize😅

😂 Yalnız değilim yaşasın hiç iş yapamıyoruz evde ne olscak bu durum böyle
Bilmiyorum valla😬 bebek arabasını evde kullanıyorum ben, anakucagini da yeni yeni sevmeye başladı. Bide zeka kartları almıştım onları da inceliyo epey. Yemek yapacak kadar oyalaniyo şimdilik bunlarla 🤷 haftasonu babası evdeyken de temizliği yapıyorum haftada 1 kere😬

Merhabalar benim adım emzik 😂
Beni emzik niyetine kullanan oğlumla baş etmeye çalışıyorum...meme ağzından çıkıp yatağına yatırdım mi max.3 dk sonra uyanıyor ne olacak böyle 😂 işimiz iş yani
Yada kucakta gezecek sırtı yere gelmeyecek anında basıyor ağlamayı , inşallah büyüdüğünde sırtı yere gelmez oğlumun 😇😁 sizde durumlar nasıl?
Bizde de durum aynı, kucakta veya ayakta sallandıktan sonra uyuyor sonra yerine koyunca hemen uyanıyor. O yüzden böyle yazılar görünce biraz seviniyorum; çünkü diyorum ki demek sorun bizimkinde değil ve herkesin yaşayıp bir şekilde aştığı bir durum😅 ama inşallah hızlı geçer, bizde eşim bildiğin salona taşındı bebek sürekli benle yattığı için, o kadar araştırıp aldığım park yatağı da fazla eşya taşımaya kullanılıyor şu an😓

Hiç emzirme danışmanı ile görüşmeyi denediniz mi? Ben silikon uçla falan uğraşırken bir emzirme hemşiresi sağolsun çok yardımcı olmuştu; hem de mucizevi bir şey önermeden sadece benim psikolojimi anlayıp ona göre yaklaşarak. Bir de meme reddinde sling, kanguru ve birlikte banyo yapmayı çok öneriyorlar, eğer bunları yapmadıysanız en azından denemekte fayda var; çünkü sürekli sağım yapmak cidden çok zor.

Bilmiyorum valla😬 bebek arabasını evde kullanıyorum ben, anakucagini da yeni yeni sevmeye başladı. Bide zeka kartları almıştım onları da inceliyo epey. Yemek yapacak kadar oyalaniyo şimdilik bunlarla 🤷 haftasonu babası evdeyken de temizliği yapıyorum haftada 1 kere😬
Zeka kartlarını eline alıyor mu ben de gösteriyorum bakıyor baya ama eline almaya çalışmıyor hiç.

Bizde de durum aynı, kucakta veya ayakta sallandıktan sonra uyuyor sonra yerine koyunca hemen uyanıyor. O yüzden böyle yazılar görünce biraz seviniyorum; çünkü diyorum ki demek sorun bizimkinde değil ve herkesin yaşayıp bir şekilde aştığı bir durum😅 ama inşallah hızlı geçer, bizde eşim bildiğin salona taşındı bebek sürekli benle yattığı için, o kadar araştırıp aldığım park yatağı da fazla eşya taşımaya kullanılıyor şu an😓
Kesinlikle ben de seviniyorum yalnız olmadığıma yoksa ben mi anneliği beceremiyorum diye kendimi sorguluyorum. Gün içinde kucaktan başka yerde yarım saatten fazla uyumuyor. Hani bu bebekler günde 16 18 saat uyuyacaktım 🥴

Kızlar ben bugün çikolata pizza fanta falan derken anlayacağınız gereksiz fast food yedim bebeğim kıvranıyor resmen gazdan emmek istemiyor sakinleşemiyor, uyumuyor kimyon falan verdim yok banamisin demedi yapabileceğim birşey varmı? Birdaha ağzıma sürmem ama yediklerimiz kaç saat sonra süte
Fanta mı 😂😂 ah canım buz gibi kola çekiyor ama gaz yapar diye içemiyorum. Kuru fasulyeden daha gazlidir bence o.

Benimki aşırı sorumsuz ve tembel.genel olarak öyle. Saat 19;30 da geliyor ztn yemek ye duş wc 20:30 civarı artık ilgilen diyorum.kucağına alıyor uyuklamaya başlıyor. Normlde de erken uyuklayan bir tipti. Geceleri de hep dediğin gibi iş veriyorum onu getir bunu yap. Altını değiştiriyorum besliyorum.ben süt sağmaya başlıyorum ona veriyorum direkt uyutma beşik sallama onda.
ama adamda sorumluluk yok. Ben diyince yapıyor. Uykuya çoo düşkün çocuk perişan halde veya kucağında bizimki horluyor. Düşürecek bi şey olacak diye korkup bırakamıyorum da. Baba olunca biraz değişir demiştim ama yok😭😒
Zaten boşanıyoruz da..
Biraz çocuğuna düşkün olsun isterdim..
Boşanma sürecine bebekle mi girdiniz 😐

Günaydın kızlar🙋🏻‍♀️ ilk bebeği olanlar için eşlerimiz nasıl?çocuğa ilgisi,kabullenişi, düşkünlüğü fln?
Babalar çocuk doğmadan baba olduklarını pek kabullenemiyorlar ya bizim gibi değiller.
Benimki aynı odunlukta devm ediyorda.hala sorumsuz. Hala önceliği değil maalesef.😒
Canm erkekler anne gibi olmuyo malesef bende kocamdan sikayetci olurdum çoğu zaman zarzor alirdi bebegi ama bebek biraz büyüdükçe hareketlendikce sevdi. Simdi ikinciyi elinden dusurmuyo

Kızlar bebelerinizi gündüz kundak yapıp uyutuyor musunuz yoksa kendiliğinden uyumasını mı bekliyorsunuz. Bir de kundaklarinizi neyden yapiyorsunuz. Gündüz uykusu epey azaldi bebisimin. Acaba kundak mi yapmaliyim

yani dusun bu bizim de 2. cocuk . yaza kadar beklesin opsun basina koysun ☺️ben ilk cocukta 10. ayda ancak olmustu o da ayda 1 falan seklinde devam etti uzun bir sure😅adam kurumustu ama lafini etmedi . goruyordu halimi kolay mi cocuk buyutmek tam artik ohh demistim hersey mukemmeldi bu minnos cikti geldi ne yapalim Allah uzun omur versin daha cok yillarimiz var birbirimize doymak icin🙏🏻
🤣🤣🤣🤣
Ne guzel anlayışlı kocalara sahip olmak erkekler icin zor bi durum aslinda sevdikleri icin katlaniyolar

Maşallah bebeğiniz kaç günlük?

Kizlar deneyimli bir anne olarak size besigi siddetle tavsiye ediyom benmki de uyumuyo ama zorluyorum ben bazen 1 saat salliyom çünkü benmkide memede uyuyo sonra memeden ayrıldığı gibi gözler cin oluyo hemen besige koyup salliyom uykuya daliyo gunduzde yaninda isem kendini kimildatsa hemen salliyom uykuya daliyo yine.
Ilk kizimda besik kullanmadim sonra cok pisman oldum kullanmadigim icin cunku sallama ile uyumuyordu sadece memede ve bir yere de gidince de hem meme hemde kucagimda meme ile gezdiriyordm yatana kadar iskence idi yani

Kızlar ben bugün çikolata pizza fanta falan derken anlayacağınız gereksiz fast food yedim bebeğim kıvranıyor resmen gazdan emmek istemiyor sakinleşemiyor, uyumuyor kimyon falan verdim yok banamisin demedi yapabileceğim birşey varmı? Birdaha ağzıma sürmem ama yediklerimiz kaç saat sonra süte geçiyor acaba hemen nasıl etkilendi bukadar fasulye bile yiyorum ben böyle olmuyordu.
Canım ben kurufasulyeden 3 kaşık yemistim. Bir şey olmaz diye. Ertesi gün kıvrandı durdu. Yani etkiliyor ama ertesi gün.

klbkbr klbkbr
Bir boşanma lafı geçiyor cnm böyle bir şey yoktu hamileyken, yeni mi oldu? Biz yaşananları bilmiyoruz ama inan ki bir çocuğu tek başına büyütmek inanılmaz meşakkatli. Bizim kocalarımız da tembel ve rahatına düşkün çoğu kez. Ama artık olduğu gibi kabul ettik. Ben de iş yapmayı hiç sevmem ama bir sekilde ev düzeni yürümeli. Ikimiz de sorumluluk alıyoruz. Ben uykusuz olunca cok gergin oluyorum mesela. Bence siz bu işi konuşmayı erteleyin bir süre sonra ikiniz de iyiyken tekrar konuşun derim.

Zeka kartlarını eline alıyor mu ben de gösteriyorum bakıyor baya ama eline almaya çalışmıyor hiç.
Yok canım eline alma başlamadı henüz. Karşısına koyuyorum onlara uzun uzun bakıp gülüyo, agu falan yapiyo ama eller hep yumruk 😻
Maşallah bebeğiniz kaç günlük?
45 günlük canim
Canım ben kurufasulyeden 3 kaşık yemistim. Bir şey olmaz diye. Ertesi gün kıvrandı durdu. Yani etkiliyor ama ertesi gün.
Bize de nohut aynı etkiyi yaptı, fasulyeye cesaret edemedim :KK43: sağlık ocağındaki ebemiz nohut fasulye çok güzel süte de destek olur ama ilk haşlama suyunu döküp sonra bolca kimyonla pişir dedi. Aynısını yaptım yine de gazdan kıvrandı yavrum. Asla yemem daha da 🥴

X