2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Günaydın kızlar🙋🏻‍♀️ ilk bebeği olanlar için eşlerimiz nasıl?çocuğa ilgisi,kabullenişi, düşkünlüğü fln?
Babalar çocuk doğmadan baba olduklarını pek kabullenemiyorlar ya bizim gibi değiller.
Benimki aynı odunlukta devm ediyorda.hala sorumsuz. Hala önceliği değil maalesef.😒

Günaydın kızlar🙋🏻‍♀️ ilk bebeği olanlar için eşlerimiz nasıl?çocuğa ilgisi,kabullenişi, düşkünlüğü fln?
Babalar çocuk doğmadan baba olduklarını pek kabullenemiyorlar ya bizim gibi değiller.
Benimki aynı odunlukta devm ediyorda.hala sorumsuz. Hala önceliği değil maalesef.😒
Ilk bebeğimin doğumundan sonra lohusa depresyonu yaşadım. O dönem eşim cocukla, benim ilgilendigimden daha çok ilgilendi, sahiplendi.

Canım sen babayı dahil et bebeğin bakımına. Biz mesela eşimle beraber yıkıyoruz, geceleri uykuya eşim geçiriyor, altını alamiyodu mesela ama geçen gün dar vakitte mecbur kaldı ondan beri o da altını alıyo. Emzirmek dışında çoğu yerde destek oluyo yani sen de eşine görev ver bebeğinizle ilgili. Mutlaka bağı kuvvetlenecektir

Canım sen babayı dahil et bebeğin bakımına. Biz mesela eşimle beraber yıkıyoruz, geceleri uykuya eşim geçiriyor, altını alamiyodu mesela ama geçen gün dar vakitte mecbur kaldı ondan beri o da altını alıyo. Emzirmek dışında çoğu yerde destek oluyo yani sen de eşine görev ver bebeğinizle ilgili. Mutlaka bağı kuvvetlenecektir
Benimki aşırı sorumsuz ve tembel.genel olarak öyle. Saat 19;30 da geliyor ztn yemek ye duş wc 20:30 civarı artık ilgilen diyorum.kucağına alıyor uyuklamaya başlıyor. Normlde de erken uyuklayan bir tipti. Geceleri de hep dediğin gibi iş veriyorum onu getir bunu yap. Altını değiştiriyorum besliyorum.ben süt sağmaya başlıyorum ona veriyorum direkt uyutma beşik sallama onda.
ama adamda sorumluluk yok. Ben diyince yapıyor. Uykuya çoo düşkün çocuk perişan halde veya kucağında bizimki horluyor. Düşürecek bi şey olacak diye korkup bırakamıyorum da. Baba olunca biraz değişir demiştim ama yok😭😒
Zaten boşanıyoruz da..
Biraz çocuğuna düşkün olsun isterdim..

Benimki aşırı sorumsuz ve tembel.genel olarak öyle. Saat 19;30 da geliyor ztn yemek ye duş wc 20:30 civarı artık ilgilen diyorum.kucağına alıyor uyuklamaya başlıyor. Normlde de erken uyuklayan bir tipti. Geceleri de hep dediğin gibi iş veriyorum onu getir bunu yap. Altını değiştiriyorum besliyorum.ben süt sağmaya başlıyorum ona veriyorum direkt uyutma beşik sallama onda.
ama adamda sorumluluk yok. Ben diyince yapıyor. Uykuya çoo düşkün çocuk perişan halde veya kucağında bizimki horluyor. Düşürecek bi şey olacak diye korkup bırakamıyorum da. Baba olunca biraz değişir demiştim ama yok😭😒
Zaten boşanıyoruz da..
İyi eş olamamış belli ki iyi baba olsun istedin ama bunun için kendini üzme.
Sen yetersin bebeğine💕.
Zorla anne yada baba olunmuyor maalesef.

Kızlar yaa bu bebişlerimizin ıkınmaları ne zaman bitiyordu? Üzülüyorum bu haline. Gece boyu ıkınıyor. 6.5 yıl geçti ilk çocuğumdan sonra, çoğu şeyi unutmuşum. Hafıza hatırlanmak istenmeyen şeyleri siliyor demek ki😞Bir de bebişi 2 ayı dolduranlar aradaki farkı mutlaka yazsın ki moral olsun bizlere.

Kızlar yaa bu bebişlerimizin ıkınmaları ne zaman bitiyordu? Üzülüyorum bu haline. Gece boyu ıkınıyor. 6.5 yıl geçti ilk çocuğumdan sonra, çoğu şeyi unutmuşum. Hafıza hatırlanmak istenmeyen şeyleri siliyor demek ki😞Bir de bebişi 2 ayı dolduranlar aradaki farkı mutlaka yazsın ki moral olsun bizlere.
Canımm arada fark var ama bitmiş değil uyanık kalma süresi daha fazla benimki uyanık olduğu heran ağlardı mesela artık pusette duruyo etrafa bakınıyo gülücükler saçıyo o arada işimi yapabiliyorum ama uykusu hala üstümde veya ayağımda uyuyo ıkınmalar azaldı ama gaz ilacına devam . 2 ay daha sabır diyorum sonra uyku eğitimi inşallah, benimde 4.5 yıl geçti ama aynı olmuyorlar ben kızımı yatarak emzirirdim o uyurdu ben uyurdum kolikti ama gece uyandığımı bilmem onda . Oğlumun uyku olayını hala çözebilmiş değilim maalesef

Kızlar ben bugün çikolata pizza fanta falan derken anlayacağınız gereksiz fast food yedim bebeğim kıvranıyor resmen gazdan emmek istemiyor sakinleşemiyor, uyumuyor kimyon falan verdim yok banamisin demedi yapabileceğim birşey varmı? Birdaha ağzıma sürmem ama yediklerimiz kaç saat sonra süte geçiyor acaba hemen nasıl etkilendi bukadar fasulye bile yiyorum ben böyle olmuyordu.
Canım tesadüf etmiştir. Yediklerimiz 3 ila7 saat arasında karışırmış süte. Ben de çikolata ve pizza yiyorum. Normalin dışında bi gaz sıkıntısı yaşamadık. Fanta içme ama bence de

Zaten boşanıyoruz da..
Canım tabi ne yaşadığınızı bilemem ama inşallah aldığın kararlar lohusa psikolpjisi ile aldığın kararlar değildir. Zor dönemler ve geçecek. Dönemin stresiyle yuva yıkmayın. Bazı erkekler karakter olarqk böyle büyüyemiyorlar maalesef. Aileden kaynaklı belki de.

Eşim çok çocuk istemiyordu ya da dilde öyle diyordu...su an ise muhteşem bir baba🧿hoş bizim kız da kolay bir bebek değil😀😀😀beni ağlatıyor yetemiyorum bazen onunda etkisi var sanırım...eşim birazda mecburiyetten bu kadar ilgili olabilir mi ki🙈😁🚼😬

Bizde sanirsam o işe gidiyo erken yatiyo zaten ben cocuklari yatırana kadar saat 2yi geciyo koca zaten hayallere bile daliyo 😀😁
yani dusun bu bizim de 2. cocuk . yaza kadar beklesin opsun basina koysun ☺️ben ilk cocukta 10. ayda ancak olmustu o da ayda 1 falan seklinde devam etti uzun bir sure😅adam kurumustu ama lafini etmedi . goruyordu halimi kolay mi cocuk buyutmek tam artik ohh demistim hersey mukemmeldi bu minnos cikti geldi ne yapalim Allah uzun omur versin daha cok yillarimiz var birbirimize doymak icin🙏🏻

merak etme yenidogan doneminde ilgilenen babalarin sayisi azdir yani ben denk gelmedim.disarda gorunce ozenirdim kimisi kucagindan dusurmuyor anne rahat etsin diye gezdiriyor falan goz yasim pit olurdu vallaha😢o kisiler cok sansli. oglum ne zaman babasini tanidi dillendi falan off baba oldugunu anladi sanirim umarim seninki o kadar gec anlamaz🙏🏻 simdi 2. bebekte ben beklenti icine girmedim ama beni sasirtti. cok ilgili yardimci oluyor ustumden yuk aliyor .

evet bak buda cok dogru esini cocuk bakimina dahil etmek. ben ilkinde bu hatayi yaptim baktim adam zaten cok ilgilenmiyor annemin evine gittik annem yardim etti. yaza da denk gelmisti ben yazlikta annemlerle baktim cocuguma. kocam daha da bir rahtladi hic cekmedi bebegimin zorlugunu ve daha da bosladi, zaten bakan birileri var moduna girdi. cok zor gunlerdi ya gercekten. 2. yi o yuzden asla yapmam demistim ama sonradan unutuluyor iste yasananlar. 2. de esim duzelmis megersem ama cok yardimci oluyor bana o yuzden iyi ki yapmisim🥰

İyi eş olamamış belli ki iyi baba olsun istedin ama bunun için kendini üzme.
Sen yetersin bebeğine💕.
Zorla anne yada baba olunmuyor maalesef.
💐Ben yeterim Allahın izniyle .🤲Ama işte bir babanın yerini nasıl tutarım haftada 1-2 görmeyle babalık mı olur bilemiyorum. Haklısın zorla bi şey olmuyor. Ona da dedim ben şu an bu yaptıklarının karşısında sakinsem şu sâbi için susuyorum. İnsan kokusuna, bakmalara doyamıyorken sen terk ediyorsun ya bi şey diyemiyorım dedim. Zorla tutamam.😒 Ne kadr bende gönüllü olsam da boşanmaya şimdi zamanı değildi. Bunca zmn kabul etmedi bu kdr berbat bi dönemdeyken düşene bir de o vurdu maalesef 😭
Canım tabi ne yaşadığınızı bilemem ama inşallah aldığın kararlar lohusa psikolpjisi ile aldığın kararlar değildir. Zor dönemler ve geçecek. Dönemin stresiyle yuva yıkmayın. Bazı erkekler karakter olarqk böyle büyüyemiyorlar maalesef. Aileden kaynaklı belki de.
Yok cnm bn öncesinde almıştım ama kendisi bir türlü kabul etmiyordu. Hamileliğimi burnumdan getirdi. Doğumdan 1 ay önce amcamı, 2 hafta önce de canım babamı kaybettim😭 acıma saygısızlık yaptı. Hastaneden çıkmışım çocuğumun 4.günü boşanalım diyor bana! lohusalığımı,acımı sorunlarımı geçtim bebeğimiz doğalı 4 gün olmuş onu bırakıp gitmekten bahsediyor. İnsan süt kokulu kuzusunu nasıl bırakabilir hemde bahanesi annesi 5 dk görmemiş. 😱Yıllardır küsüm babam için bi başsağlığı bile dilememiş kadın görememiş diye oğlunu terkediyor. Tmm çık git diyoruz e 40ın çıksın diyor. Ya o zmn 40ö gün söyleseneei zaten berbat bi dönemden geçiyorum. Geçen hafta da çok düşkün olduğum anneannemi kaybettim .yani sıkıntılar geldikçe geliyor. Bu dönemde tek güzellik canım oğlum🥰 ona da ayrı üzülüyorum
merak etme yenidogan doneminde ilgilenen babalarin sayisi azdir yani ben denk gelmedim.disarda gorunce ozenirdim kimisi kucagindan dusurmuyor anne rahat etsin diye gezdiriyor falan goz yasim pit olurdu vallaha😢o kisiler cok sansli. oglum ne zaman babasini tanidi dillendi falan off baba oldugunu anladi sanirim umarim seninki o kadar gec anlamaz🙏🏻 simdi 2. bebekte ben beklenti icine girmedim ama beni sasirtti. cok ilgili yardimci oluyor ustumden yuk aliyor .
ARkadaşlarım da senin dediğin gibi diyor. Ne zaman konuşmaya başladı oyunlar oynadık o zmn kabullendim diyorlar. Ayrılırsak iyice kopacak oplundan öyle hafta 1-2 görmeyle baba olunmaz ki😔😒

Merhabalar benim adım emzik 😂
Beni emzik niyetine kullanan oğlumla baş etmeye çalışıyorum...meme ağzından çıkıp yatağına yatırdım mi max.3 dk sonra uyanıyor ne olacak böyle 😂 işimiz iş yani
Yada kucakta gezecek sırtı yere gelmeyecek anında basıyor ağlamayı , inşallah büyüdüğünde sırtı yere gelmez oğlumun 😇😁 sizde durumlar nasıl?

Merhaba. Oncelike hayırlı uğurlu olsun bebeginiz. Bende 28haftq gebeyim. Dun 16mm hidrosefali kesin dedi 2hafta önce biri 12mm digeri 13mm di. Kesin hidrosefali dedi perinatolog. Sizin kacinci haftada kac mm di acaba. Yanilma olabilir mi acaba bizimkide napsak ne etsek
Bizim ayrintili ultrasonda 8.8 mm le basladi 12 mm kadar ciktindogum sonrasi hemen ultrason yapildi 8 mm ölcüldü cok sukur bisey cikmadi ultrason yanilmasi cok olabiliyor bizimki pozisyondan yanlis cikti muhtemelen birde hidrosefali olmasi icin baska sorunlar olmasida gerekiyor denildi bize birde bizim tek tarafliydi

Beni emzik niyetine kullanan oğlumla baş etmeye çalışıyorum...meme ağzından çıkıp yatağına yatırdım mi max.3 dk sonra uyanıyor ne olacak böyle 😂 işimiz iş yani
Yada kucakta gezecek sırtı yere gelmeyecek anında basıyor ağlamayı , inşallah büyüdüğünde sırtı yere gelmez oğlumun 😇😁 sizde durumlar nasıl?
Ya keşke bni de emzik diye kullansa..
Mememe apzını bile değdirmiyor😭 süt ssğ biberon ver,emzik ver 🥺😔
Birimizin şikayet ettiği şeye birimiz özeniyor. Hayat böyle garip işte..😶

Aynen öyle. 2 ayı dolduran
Zaten boşanıyoruz da..
İnsallah sorun neyse çözersiniz canim. Allah yardımcın olsun.

Aa ne tesadüf, ben de bi emziğim😬 memede uyuyo, çekince hemen uyanıp ellerini yemeye başlıyo sonra ben de onu yiyorum uykumuz açılıyo 😂

X