- 23 Temmuz 2009
- 1.689
- 1.155
-
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #31.381
Ilk bebeğimin doğumundan sonra lohusa depresyonu yaşadım. O dönem eşim cocukla, benim ilgilendigimden daha çok ilgilendi, sahiplendi.Günaydın kızlarilk bebeği olanlar için eşlerimiz nasıl?çocuğa ilgisi,kabullenişi, düşkünlüğü fln?
Babalar çocuk doğmadan baba olduklarını pek kabullenemiyorlar ya bizim gibi değiller.
Benimki aynı odunlukta devm ediyorda.hala sorumsuz. Hala önceliği değil maalesef.
Canım sen babayı dahil et bebeğin bakımına. Biz mesela eşimle beraber yıkıyoruz, geceleri uykuya eşim geçiriyor, altını alamiyodu mesela ama geçen gün dar vakitte mecbur kaldı ondan beri o da altını alıyo. Emzirmek dışında çoğu yerde destek oluyo yani sen de eşine görev ver bebeğinizle ilgili. Mutlaka bağı kuvvetlenecektirGünaydın kızlarilk bebeği olanlar için eşlerimiz nasıl?çocuğa ilgisi,kabullenişi, düşkünlüğü fln?
Babalar çocuk doğmadan baba olduklarını pek kabullenemiyorlar ya bizim gibi değiller.
Benimki aynı odunlukta devm ediyorda.hala sorumsuz. Hala önceliği değil maalesef.
Benimki aşırı sorumsuz ve tembel.genel olarak öyle. Saat 19;30 da geliyor ztn yemek ye duş wc 20:30 civarı artık ilgilen diyorum.kucağına alıyor uyuklamaya başlıyor. Normlde de erken uyuklayan bir tipti. Geceleri de hep dediğin gibi iş veriyorum onu getir bunu yap. Altını değiştiriyorum besliyorum.ben süt sağmaya başlıyorum ona veriyorum direkt uyutma beşik sallama onda.Canım sen babayı dahil et bebeğin bakımına. Biz mesela eşimle beraber yıkıyoruz, geceleri uykuya eşim geçiriyor, altını alamiyodu mesela ama geçen gün dar vakitte mecbur kaldı ondan beri o da altını alıyo. Emzirmek dışında çoğu yerde destek oluyo yani sen de eşine görev ver bebeğinizle ilgili. Mutlaka bağı kuvvetlenecektir
İyi eş olamamış belli ki iyi baba olsun istedin ama bunun için kendini üzme.Benimki aşırı sorumsuz ve tembel.genel olarak öyle. Saat 19;30 da geliyor ztn yemek ye duş wc 20:30 civarı artık ilgilen diyorum.kucağına alıyor uyuklamaya başlıyor. Normlde de erken uyuklayan bir tipti. Geceleri de hep dediğin gibi iş veriyorum onu getir bunu yap. Altını değiştiriyorum besliyorum.ben süt sağmaya başlıyorum ona veriyorum direkt uyutma beşik sallama onda.
ama adamda sorumluluk yok. Ben diyince yapıyor. Uykuya çoo düşkün çocuk perişan halde veya kucağında bizimki horluyor. Düşürecek bi şey olacak diye korkup bırakamıyorum da. Baba olunca biraz değişir demiştim ama yok
Zaten boşanıyoruz da..
Biraz çocuğuna düşkün olsun isterdim..
Canımm tulum giydiriyorum kalın bide şapkaSlinge koyarken üstüne ne giydiriyorsun ya da sen giydiğinle mi örtüyorsun ben dışarı çıkmaya cesaret edemedim hiç slingle
Canımm arada fark var ama bitmiş değil uyanık kalma süresi daha fazla benimki uyanık olduğu heran ağlardı mesela artık pusette duruyo etrafa bakınıyo gülücükler saçıyo o arada işimi yapabiliyorum ama uykusu hala üstümde veya ayağımda uyuyo ıkınmalar azaldı ama gaz ilacına devam . 2 ay daha sabır diyorum sonra uyku eğitimi inşallah, benimde 4.5 yıl geçti ama aynı olmuyorlar ben kızımı yatarak emzirirdim o uyurdu ben uyurdum kolikti ama gece uyandığımı bilmem onda . Oğlumun uyku olayını hala çözebilmiş değilim maalesefKızlar yaa bu bebişlerimizin ıkınmaları ne zaman bitiyordu? Üzülüyorum bu haline. Gece boyu ıkınıyor. 6.5 yıl geçti ilk çocuğumdan sonra, çoğu şeyi unutmuşum. Hafıza hatırlanmak istenmeyen şeyleri siliyor demek kiBir de bebişi 2 ayı dolduranlar aradaki farkı mutlaka yazsın ki moral olsun bizlere.
Canım tesadüf etmiştir. Yediklerimiz 3 ila7 saat arasında karışırmış süte. Ben de çikolata ve pizza yiyorum. Normalin dışında bi gaz sıkıntısı yaşamadık. Fanta içme ama bence deKızlar ben bugün çikolata pizza fanta falan derken anlayacağınız gereksiz fast food yedim bebeğim kıvranıyor resmen gazdan emmek istemiyor sakinleşemiyor, uyumuyor kimyon falan verdim yok banamisin demedi yapabileceğim birşey varmı? Birdaha ağzıma sürmem ama yediklerimiz kaç saat sonra süte geçiyor acaba hemen nasıl etkilendi bukadar fasulye bile yiyorum ben böyle olmuyordu.
Canım tabi ne yaşadığınızı bilemem ama inşallah aldığın kararlar lohusa psikolpjisi ile aldığın kararlar değildir. Zor dönemler ve geçecek. Dönemin stresiyle yuva yıkmayın. Bazı erkekler karakter olarqk böyle büyüyemiyorlar maalesef. Aileden kaynaklı belki de.Benimki aşırı sorumsuz ve tembel.genel olarak öyle. Saat 19;30 da geliyor ztn yemek ye duş wc 20:30 civarı artık ilgilen diyorum.kucağına alıyor uyuklamaya başlıyor. Normlde de erken uyuklayan bir tipti. Geceleri de hep dediğin gibi iş veriyorum onu getir bunu yap. Altını değiştiriyorum besliyorum.ben süt sağmaya başlıyorum ona veriyorum direkt uyutma beşik sallama onda.
ama adamda sorumluluk yok. Ben diyince yapıyor. Uykuya çoo düşkün çocuk perişan halde veya kucağında bizimki horluyor. Düşürecek bi şey olacak diye korkup bırakamıyorum da. Baba olunca biraz değişir demiştim ama yok
Zaten boşanıyoruz da..
Eşim çok çocuk istemiyordu ya da dilde öyle diyordu...su an ise muhteşem bir babaGünaydın kızlarilk bebeği olanlar için eşlerimiz nasıl?çocuğa ilgisi,kabullenişi, düşkünlüğü fln?
yani dusun bu bizim de 2. cocuk . yaza kadar beklesin opsun basina koysunBizde sanirsam o işe gidiyo erken yatiyo zaten ben cocuklari yatırana kadar saat 2yi geciyo koca zaten hayallere bile daliyo
merak etme yenidogan doneminde ilgilenen babalarin sayisi azdir yani ben denk gelmedim.disarda gorunce ozenirdim kimisi kucagindan dusurmuyor anne rahat etsin diye gezdiriyor falan goz yasim pit olurdu vallahaGünaydın kızlarilk bebeği olanlar için eşlerimiz nasıl?çocuğa ilgisi,kabullenişi, düşkünlüğü fln?
evet bak buda cok dogru esini cocuk bakimina dahil etmek. ben ilkinde bu hatayi yaptim baktim adam zaten cok ilgilenmiyor annemin evine gittik annem yardim etti. yaza da denk gelmisti ben yazlikta annemlerle baktim cocuguma. kocam daha da bir rahtladi hic cekmedi bebegimin zorlugunu ve daha da bosladi, zaten bakan birileri var moduna girdi. cok zor gunlerdi ya gercekten. 2. yi o yuzden asla yapmam demistim ama sonradan unutuluyor iste yasananlar. 2. de esim duzelmis megersem ama cok yardimci oluyor bana o yuzden iyi ki yapmisimCanım sen babayı dahil et bebeğin bakımına. Biz mesela eşimle beraber yıkıyoruz, geceleri uykuya eşim geçiriyor, altını alamiyodu mesela ama geçen gün dar vakitte mecbur kaldı ondan beri o da altını alıyo. Emzirmek dışında çoğu yerde destek oluyo yani sen de eşine görev ver bebeğinizle ilgili. Mutlaka bağı kuvvetlenecektir
İyi eş olamamış belli ki iyi baba olsun istedin ama bunun için kendini üzme.
Sen yetersin bebeğine.
Zorla anne yada baba olunmuyor maalesef.
Yok cnm bn öncesinde almıştım ama kendisi bir türlü kabul etmiyordu. Hamileliğimi burnumdan getirdi. Doğumdan 1 ay önce amcamı, 2 hafta önce de canım babamı kaybettimCanım tabi ne yaşadığınızı bilemem ama inşallah aldığın kararlar lohusa psikolpjisi ile aldığın kararlar değildir. Zor dönemler ve geçecek. Dönemin stresiyle yuva yıkmayın. Bazı erkekler karakter olarqk böyle büyüyemiyorlar maalesef. Aileden kaynaklı belki de.
ARkadaşlarım da senin dediğin gibi diyor. Ne zaman konuşmaya başladı oyunlar oynadık o zmn kabullendim diyorlar. Ayrılırsak iyice kopacak oplundan öyle hafta 1-2 görmeyle baba olunmaz kimerak etme yenidogan doneminde ilgilenen babalarin sayisi azdir yani ben denk gelmedim.disarda gorunce ozenirdim kimisi kucagindan dusurmuyor anne rahat etsin diye gezdiriyor falan goz yasim pit olurdu vallahao kisiler cok sansli. oglum ne zaman babasini tanidi dillendi falan off baba oldugunu anladi sanirim umarim seninki o kadar gec anlamaz simdi 2. bebekte ben beklenti icine girmedim ama beni sasirtti. cok ilgili yardimci oluyor ustumden yuk aliyor .
Bizim ayrintili ultrasonda 8.8 mm le basladi 12 mm kadar ciktindogum sonrasi hemen ultrason yapildi 8 mm ölcüldü cok sukur bisey cikmadi ultrason yanilmasi cok olabiliyor bizimki pozisyondan yanlis cikti muhtemelen birde hidrosefali olmasi icin baska sorunlar olmasida gerekiyor denildi bize birde bizim tek tarafliydiMerhaba. Oncelike hayırlı uğurlu olsun bebeginiz. Bende 28haftq gebeyim. Dun 16mm hidrosefali kesin dedi 2hafta önce biri 12mm digeri 13mm di. Kesin hidrosefali dedi perinatolog. Sizin kacinci haftada kac mm di acaba. Yanilma olabilir mi acaba bizimkide napsak ne etsek
Ya keşke bni de emzik diye kullansa..Merhabalar benim adım emzik
Beni emzik niyetine kullanan oğlumla baş etmeye çalışıyorum...meme ağzından çıkıp yatağına yatırdım mi max.3 dk sonra uyanıyor ne olacak böyleişimiz iş yani
Yada kucakta gezecek sırtı yere gelmeyecek anında basıyor ağlamayı , inşallah büyüdüğünde sırtı yere gelmez oğlumunsizde durumlar nasıl?
Aynen öyle. 2 ayı dolduranKızlar yaa bu bebişlerimizin ıkınmaları ne zaman bitiyordu? Üzülüyorum bu haline. Gece boyu ıkınıyor. 6.5 yıl geçti ilk çocuğumdan sonra, çoğu şeyi unutmuşum. Hafıza hatırlanmak istenmeyen şeyleri siliyor demek kiBir de bebişi 2 ayı dolduranlar aradaki farkı mutlaka yazsın ki moral olsun bizlere.
İnsallah sorun neyse çözersiniz canim. Allah yardımcın olsun.Benimki aşırı sorumsuz ve tembel.genel olarak öyle. Saat 19;30 da geliyor ztn yemek ye duş wc 20:30 civarı artık ilgilen diyorum.kucağına alıyor uyuklamaya başlıyor. Normlde de erken uyuklayan bir tipti. Geceleri de hep dediğin gibi iş veriyorum onu getir bunu yap. Altını değiştiriyorum besliyorum.ben süt sağmaya başlıyorum ona veriyorum direkt uyutma beşik sallama onda.
Zaten boşanıyoruz da..
Aa ne tesadüf, ben de bi emziğimMerhabalar benim adım emzik
Beni emzik niyetine kullanan oğlumla baş etmeye çalışıyorum...meme ağzından çıkıp yatağına yatırdım mi max.3 dk sonra uyanıyor ne olacak böyleişimiz iş yani
Yada kucakta gezecek sırtı yere gelmeyecek anında basıyor ağlamayı , inşallah büyüdüğünde sırtı yere gelmez oğlumunsizde durumlar nasıl?