2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Ya benim de şu an buradaki takvim doktorun dediğine göre ama sanırım sat'a göre hesaplanıyormus. Hatta ileriki haftalarda bebek aradaki farkı kapatabiliyormus biraz araştırdim da.

Son adet tarihim net.

Biraz araştırdım dediğiniz gibi çoğu yerde son adet tarihi baz alınır yazılmış.

Teşekkür ederim 😊
Sizin kaç gün fark var evet sonradan arayı kapatıyormuş bakalım hayırlısı 🤲🙏🏻 Sağlıklı olsun da

Rica ederim 😀 Hatta söylemeyi unuttum bebegin boyutu ve boyutuna istinaden kac gunluk/hafta+günlük olduğu doktorun ultrasonu tutuş şekli,açısına göre bile ufak farklılıklar gösterir.Ilerleyen zamanlarda ultrason cihazının türü,doktorun bakış açısına göre de farklılıklar büyür. Aynı gün bir makinaya girersiniz 2000 gr dr başka bir ultrason cihazında 2300 gr der.Kemik ölçümü 2 mm oynasa ki oynar haftası oynar.Bana doktorum bebek 3000 gr dedi.3600 gr doğdu o derece yanılmalar olabiliyor anlayacağınız. Sat tarihi kesinse tartışmasız sat tarihi baz alınır.
Evet bu çok doğru bu hafta 2 ayrı doktora gittim biri geç döllenme olmuş olabilir sata göre bir hafta geri derken diğer doktor sat ile uyumlu dedi.

Sizin kaç gün fark var evet sonradan arayı kapatıyormuş bakalım hayırlısı 🤲🙏🏻 Sağlıklı olsun da

Benim 4 gün kadar fark var ama hafta oynuyor onu bırak sene oynuyor 😀

Sat'a göre doğum 31 aralik, doktorun dedigi haftaya göre hesaplarsam 4 Ocak 😅

Rica ederim 😀 Hatta söylemeyi unuttum bebegin boyutu ve boyutuna istinaden kac gunluk/hafta+günlük olduğu doktorun ultrasonu tutuş şekli,açısına göre bile ufak farklılıklar gösterir.Ilerleyen zamanlarda ultrason cihazının türü,doktorun bakış açısına göre de farklılıklar büyür. Aynı gün bir makinaya girersiniz 2000 gr dr başka bir ultrason cihazında 2300 gr der.Kemik ölçümü 2 mm oynasa ki oynar haftası oynar.Bana doktorum bebek 3000 gr dedi.3600 gr doğdu o derece yanılmalar olabiliyor anlayacağınız. Sat tarihi kesinse tartışmasız sat tarihi baz alınır.

Tecrübe olmayınca insan hiç bişey bilmiyor.

Zamanla öğreneceğiz artık. 😊

Sat'a göre değiştiriyorum madem takvimimi
😊

Benim ilk gebeliğim geç döllenmeydi doktorum 20 hafta kadar düzeltilmiş sat ile takip etti yani benim sat’ım değil de onun verdiği tarih
Ama sonra oğlum yakaladı hatta doktorum başka doktora gitsen üstüne görmüşsünüzdür der o kadar büyük bebek diyordu

Yani çok önemli değil 😉

O zaman yine dediğimiz gibi sat'ı baz almak en mantıklısı.

İnşallah benim minnoş da kapatır aradaki farkı 🐥

Benim 4 gün kadar fark var ama hafta oynuyor onu bırak sene oynuyor 😀

Sat'a göre doğum 31 aralik, doktorun dedigi haftaya göre hesaplarsam 4 Ocak 😅

Tecrübe olmayınca insan hiç bişey bilmiyor.

Zamanla öğreneceğiz artık. 😊

Sat'a göre değiştiriyorum madem takvimimi
😊

O zaman yine dediğimiz gibi sat'ı baz almak en mantıklısı.

İnşallah benim minnoş da kapatır aradaki farkı 🐥
Estağfurullah.Aralik annesi de olabilirsiniz ocak ta 😀 Ne zaman gelmek isterse bebiş

Canım acaba demir eksikliği olabilir mi. Benim de var doktora unuttum söylemeyi. Merdiven çıkamıyorum nefes nefese kalıyorum arada bana da çarpıntı yapıyor.
Tahlillerimi yaptırmıştım normal çıkmıştı yinede soracağım Dr a gidince regenesis max kullanıyorum kasımdan beri multivitamin tabi belli olmaz

Baş ağrısı enseden geliyorsa tansiyon olabilir evet ama bence pencere balkon gibi yere çıkıp düzenli nefes alman gerekir ayrıca bol su iç canım
Sağol canım çıktım balkona derin nefes egzersizi yaptım arada uyudum kendime gelmişim açlıktan olabilir inan hiçbişey yiyemedim sabah açlıktan midem kazındı ama içim almadı umarım tekrarlamaz çok kötüydü çünkü

Sağol canım çıktım balkona derin nefes egzersizi yaptım arada uyudum kendime gelmişim açlıktan olabilir inan hiçbişey yiyemedim sabah açlıktan midem kazındı ama içim almadı umarım tekrarlamaz çok kötüydü çünkü
Ayyhh evet ben de aç geziyorum kilo vermişim midem bulanıyor sürekli

Bebek düşse kese ile beraber düşerdi. Gelişmemiş olabilir. Boş gebelik gibi bişey olmuş olabilir. Haftaya belli olur sanırım. Ailede çoğul gebelik var mı
Biz de çoğul gebelik yok ama dış gebelik geçirdim ben orda da çoğul gebelik diye düşünmüşlerdi kesenin yeri saptanamadı ama beta değerim çok yükseliyordu. 3 hafta sonraya randevu verdi doktor. Güzel haberler umut ediyorum 🤲🙏

Geçen yazmıştım canım bişey istiyor diye pazarda bulamadım eşim de bulamamış. Vazgeçtim yiyemeceğim herhalde dedim.

Az önce birden hadi kalkıp karşı komşu teyzeye sorayım tarlaları vardı belki vardır dedim.

Kızına vermek için hazırlamış koymuş poşete ama vermeyi unutmuş sana nasipmiş dedi verdi.

Nasıl mutlu oldum ya pişirip yiyeceğim inşallah 😊

Bir yandan da ağlamak geldi içimden. Allah razı olsun teyzeden. 🤲

Kızlar günaydın, hiç geç döllenme olan veya ultrason ile haftası uyumlu olmayan var mı ?

Benim geç döllenmeden dolayı 4 gün geri ben hangisine göre hesaplama yapacağım son adet tarihi mi doktorun ultrason ölçümü mü ?
Canim kese göründüğünde 3 gün geriydi benim hesabına göre dün ki kontrolde sat tarihimle aynı çıktı baş popo ölçümü yaptı doktor ama bazen bir hafta geri veya önce olabiliyormuş çok bir önemi yok demişti doktorum.

Ben de bir tek ben üşüyorum sanıyordum. Bildiğiniz titreme geliyor, polar üzeri battaniye içim üşüyor resmen.
Ben de ya. Hatta hamilelik testi yapmadan birkaç gün önce başladı o titreme üşüme. Allah Allah dedim genelde ateş basıyor millete herhalde hamile değilim dedim test de yapmadım. Adet gecikince bı deniym dedim pozitif gördüm. Ama hala çok üşüyorum. Gerçi burda havalar da yağmurlu sogudu geri ondan da olabilir.

Kızlar dün akşam çok zor geçti benim için. Birden bire mide bulantısı başladı, kasık ağrıları başladı ve çok üşüdüm. O kadar korktum ki bişey olacak diye. Gece bile uykumdan defalarca uyanıp tir tir titredim. Kanama falan yok ama niye böyle bişey oldu anlamadım :KK43:
Dün akşam sağurdan sonra bende kötüydüm.Karın ağrısından öldüm valla

X