2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Sudo krem iyi canm hemen geciriyo yada travazol bunlari kullanmisim etkili oluyo ama her cocukta tabiki etki gostermeyebilir de sen poposunu kuru tutmaya çalış daha cabuk iyilesir hatta bezle silme canım hemen suyun altina tut yika poposunu sonra iyice kurut islak mendiller cok yakiyo temizledigin zaman
Sudokrem temiz içerikli değil diye biliyorum. Bri bakayım cnm. Pamuk ılık suyla siliyoruz ilk doğduğu günden beri.ıslak mendili bir doktor kontrolünde alt değiştirdiğimzde kullandık halbuki. Yaklaşık 2.5-3 saatte bir de altını değiştiriyoruz. Üzülüyorum öyle görünce😭
Oy kıyamam ben ona 😔 bi zeytin yağını dene bakalım nasıl olacak. Bende bilmiyorum duydum sadece karbonatı 🤷🏼‍♀️ İnşallah geçer en kısa zamanda. Bide sık sık yıkıyor musun? O da iyi gelir sanki.
İnşallah cnm🤲 4güne bir yıkıyorum. Çok korkuyorım ben yıkarken annem çok sicesur bana kalsa bi bacağına 10 dk su dökerim🙈😁 ilk çocukta olunca baya acemiyim.

Kızlar bebeğinin yüzünde, boynunda göğsüne kadar isilik gibi bir şeyler çıkan var mı? Neye kafayı takacağımı şaşırdım valla yaa. Sarılığa mı üzüleyim, gaza mı, emdiğini kusmasına mı ? şimdi de bu çıktı. Çok üzülüyorum kuzumu öyle görünce.

Kızlar bebeğinin yüzünde, boynunda göğsüne kadar isilik gibi bir şeyler çıkan var mı? Neye kafayı takacağımı şaşırdım valla yaa. Sarılığa mı üzüleyim, gaza mı, emdiğini kusmasına mı ? şimdi de bu çıktı. Çok üzülüyorum kuzumu öyle görünce.
Bizde de var isilik gibi ufak sivilceler. Alnında, yüzünde, kulaklarının arkasında. Doktoru inceleyip önemli olmadıklarını söyledi. Sağlık ocağındaki ebe oda sıcaklığını azaltmamızı, üst üste çok giydirmememizi söyledi. Annem yanımdayken biraz fazla giydiriyodu bide oturma odamiz 26 dereceye kadar çıkıyo bazen sanırım ondan oldu. Şimdi biraz biraz hafifledi sıcaklığa dikkat edince

Kızlar korunmsk icin ilac kullananlar tavsiye edermisiniz siprel takmayi düşünüyordum vaz geçtim cunku agrim hep oluyo ya ilac kullanicam ya igne yaptircam daha once hic kullanmadım ne zaman baslaniyo ne zaman etki ediyor anlatabilir misiniz bilenler
Kuzenim aylık iğne vuruyordu cnm adetin 3 günü vuruluyormuş adet bitiminden sonra etkisi oluyormuş hemen iki doğumundan sonra bu şekilde korunmuş

Benim bebeğimde de var canım sıcaktandır önemli değildir bence her bebekte görüyorum ben

Burun aspiratörü kullanıyo musunuz kızlar? Tek başına serum fizyolojik yeterli gelmiyo bize, sanki daha çok çocuğun genzine biriktiriyorum gibi geliyo. Aspiratör de ilk ay kullanilmamali diye almamıştım şimdi alicam. Otribebe alayım diyorum ama tavsiyeniz varsa alırım
Biz otribebe kullanıyoruz tavsiye ederim. İlk önce serum fizyolojik yapıp sonrasında aspiratörle çekiyoruz, iki üç seferdir bayağı bir şey de çıkıyor, rahatlıyordur oğlum diye düşünüyorum.

Benim bebeğimde de var canım sıcaktandır önemli değildir bence her bebekte görüyorum ben
Bizde de var isilik gibi ufak sivilceler. Alnında, yüzünde, kulaklarının arkasında. Doktoru inceleyip önemli olmadıklarını söyledi. Sağlık ocağındaki ebe oda sıcaklığını azaltmamızı, üst üste çok giydirmememizi söyledi. Annem yanımdayken biraz fazla giydiriyodu bide oturma odamiz 26 dereceye kadar çıkıyo bazen sanırım ondan oldu. Şimdi biraz biraz hafifledi sıcaklığa dikkat edince
Bizdeki bayağı fazla öyle birkaç tane falan değil. Her yerini kaplıyor. Bir kat iç zıbın bir kat da dış kıyafet giydiriyorum. Ev 23.5-24 derecede neden oldu anlamıyorum.

Kızlar reflüsü olan bebeğimi yüzüstü yatırmakla çözüm buldum ben.riskli deniyor ama cidden uykuya dalabildi öyle.ağzına kusmuk gelse de yattığı şeye çıkarıyor. Reflü yatağı da almıştık fakat orada daha kötü oluyor gibiydi sırtüstüyken.ağzına kusmuk geliyor çıkarmamak için yutkunuyordu boğulcak gibi oluyordu.15 gündür falan rreflğ yatağında yüz üstü yatırıyorum.burada birçok anne sıkıntı yaşıyor belki birilerine de faydası olur diye yazdım.
Ben de bazen öğlenleri yüzüstü yatırıyorum aslında gazı daha rahat çıksın diye; ama gerçekten daha iyi uyuyor öyle. Geceleri henüz cesaret edemiyorum yüzüstü koymaya kendini kurtarabileceğini bilsem inşallah gece ben de koyucam.

Sudokrem temiz içerikli değil diye biliyorum. Bri bakayım cnm. Pamuk ılık suyla siliyoruz ilk doğduğu günden beri.ıslak mendili bir doktor kontrolünde alt değiştirdiğimzde kullandık halbuki. Yaklaşık 2.5-3 saatte bir de altını değiştiriyoruz. Üzülüyorum öyle görünce😭

İnşallah cnm🤲 4güne bir yıkıyorum. Çok korkuyorım ben yıkarken annem çok sicesur bana kalsa bi bacağına 10 dk su dökerim🙈😁 ilk çocukta olunca baya acemiyim.
Benim de ilk çocuk ama başa gelince her şey yapılıyor 😂 bende iki günde bir yıkıyorum daha mı sık yıkasan acaba hem su iyi gelir hem hava alır. Neyle silersek silelim duş gibi olmuyor

Bizdeki bayağı fazla öyle birkaç tane falan değil. Her yerini kaplıyor. Bir kat iç zıbın bir kat da dış kıyafet giydiriyorum. Ev 23.5-24 derecede neden oldu anlamıyorum.
Benim bebeğimin yüzünde çıkmıştı canım hatta bizimkiler biayağı bildiğin sivilceydi yani içi doluydu.Kontrole gittiğimizde doktoruda gördü krem verdi bize sürnce geçti şükür ama ne zaman kendini sıksa falan küçük küçük çıkıp kayboluyo

Aynı dertler benim bebeğimde de oldu sarılık oldu çok şükür geçti kusma olayı çok fazla bu sivilce gibi kızarıklıklar yüzünden göğsüne ve sonra sırtına indi sıcaklığı dusurdum biraz azaldı gibi ama hala var 2.ay kontrolunde doktor bir daha kontrol edecek

Alarma geçirmek gibi olmasın ama alerji ihtimalini düşündünüz mü? Bazen vücutta döküntüyle de ortaya çıktığı oluyor, hiç kakasında kan falan gördünüz mü?

Benim bebeğimin de her yerinde var kafa derisine kadar. Doktor önemsiz dedi, uçları yara gibi olmadığı sürece bir şey kullanmaya gerek yok, vücut yağı tam sindiremediği için çıkıyor zamanla geçecek dedi. Şimdi hafiflemeye basladı en azından kırmızılıkları gitti pütürlükler kaldı

Benim bebeğimin de her yerinde var kafa derisine kadar. Doktor önemsiz dedi, uçları yara gibi olmadığı sürece bir şey kullanmaya gerek yok, vücut yağı tam sindiremediği için çıkıyor zamanla geçecek dedi. Şimdi hafiflemeye basladı en azından kırmızılıkları gitti pütürlükler kaldı
Kaç günde düzeldi?

X