2021 Nisan Anneleri

Domuz gribi ve covidle beraber ayni aralikta kaldik 9.400 mu ne suan ama 3 aydir ayni 7.diside cikio suan.Zaten bebekler 1 yasa yakin bu kilo da sabitlenir max 10 lari gorur istisna yuksek dogum kilosu daha aktif olmama vs de olur.Benim oglumdada oyle olmustu.Yoksa zaten asiri kilolu olmalari lazim yine bunca hastaliga cok iyiler uzme kendini hic.Yurume hizlandikca dahada verir eger disten yemezse.8 aydir aktif yuruyor bnm kizim simdi o enerjiyi ya yemekten alcak ya yakicak. E hastaliklarda yiyemedi napti yakti.
Dogru diyorsun bir noktadan sonra kilo almiyorlar cok.
O kadar hastaliktan sonra bu kadarina sukretmek lazim😆
Covid sonra 3 hafta ishal sonra tekrar bronsit sonra tekrar ishal..
E simdi dis.
Yurumuyor daha tam ellerini birakip 2 adim atip cok hizli bir sekilde emekliyor.
Yakinda yurur sanirim.

Benimki bir haftadır yeni yeni birşeyler ağzına sokmaya başladı. Ek gıda süreci ben de travma olarak kaldı.9 kilo var yok hala. 8 diş çıktı perişanlık yani.umarım çabuk atlatır.
Ah kuzum 8 dis cikarmis kolay mi😔
Bizimki 2 tane cikardi perisan oldu😆
Azı dislerinde ne yapacak bakalim😁
Ek gıda oglumda da kızım da travma bende de yaratti.
Yok yani benim cocuklar yemiyor.

Dogru diyorsun bir noktadan sonra kilo almiyorlar cok.
O kadar hastaliktan sonra bu kadarina sukretmek lazim😆
Covid sonra 3 hafta ishal sonra tekrar bronsit sonra tekrar ishal..
E simdi dis.
Yurumuyor daha tam ellerini birakip 2 adim atip cok hizli bir sekilde emekliyor.
Yakinda yurur sanirim.
Yurur ve biraz daha verebilir merak etme.
Pelin hala bronsit kulak ve bogaz enf da devam ediyor ve dedigin gbi ishal.Yani zaten distende cok yemek iatemio emmeyle nereye kdr ne yetsin bu cocuklara.Kilo elbet alir.Zaten boyada gidiolar kilo ordanda az gozukuyor pelinin kasik kdr kaldi surati.

Yurur ve biraz daha verebilir merak etme.
Pelin hala bronsit kulak ve bogaz enf da devam ediyor ve dedigin gbi ishal.Yani zaten distende cok yemek iatemio emmeyle nereye kdr ne yetsin bu cocuklara.Kilo elbet alir.Zaten boyada gidiolar kilo ordanda az gozukuyor pelinin kasik kdr kaldi surati.
Ay evet kaşık kadar kaldı benimki de oyle.
Kv. çok kafasina takıyormus bizim bebek gittikce kuculuyor dedi bana.
Zaten onlar daha önce hic bu kadar kucuk dogan bir bebek gormemisler.
Sanirim onlarin bu soylediklerine sinir oluyorum.
Sanki prematüre dogdu..
O kadar sinir oluyorum.
Onunkiler 4 kilo dogmusta kilolularmista.
Corba yaparmis sunu yaparmjs bunu yaparmis kadını bogasım geliyor..nefret ettim iyice

Kendileri yemekten daha keyif aliyorlar cunku.
Benimki de oyle onune koyuyorum kendi agzina atip yiyor.
Ben verince yemiyor😁
Ama isin kotu tarafi yerde filanda ne bulursa agzina goturuyor.
Midesi copluk gibi oldu neler yiyor kimbilir.
Bazilarink yakaliyorum bakiyorum bazen agzini ceviriyor ac agzini diyorum kaciyor.
Benim oglanda oyle sandalyeyi isitiyor 2tanesi gitti bile ustu deri oldugu icin ablasi okula.gittigi icin bit yerde kagit bulsa hemen agzinda hel oyleler valla 😄

Benim oglanda oyle sandalyeyi isitiyor 2tanesi gitti bile ustu deri oldugu icin ablasi okula.gittigi icin bit yerde kagit bulsa hemen agzinda hel oyleler valla 😄
Ah o midede kimbilir neler oluyor😅
Iki gundur halinin uzerini elleriyle seviyormus gibi yapiyor megersem cikan pamukcuklari agzina atiyormus bende yemek yemiyor diyorum esimde koy yere yemek parcalarini toplasin yesin iste diyor🤢

Merhana kizlar benim oglan ishal oldu galiba saat 11 den bu yana 5 kez kaka yapmistir neyapicam bem muz falanda veriyorum 🙁

Ah o midede kimbilir neler oluyor😅
Iki gundur halinin uzerini elleriyle seviyormus gibi yapiyor megersem cikan pamukcuklari agzina atiyormus bende yemek yemiyor diyorum esimde koy yere yemek parcalarini toplasin yesin iste diyor🤢
Oluyor valla benimki de pek sever halilarla oynasin her bulduklari agizlarinda kizim hic oyle degil bu oglan cok fena cidden dikkat ediyoruz tabi ama yapacak birsey yok ustelemiyorum ben giden gidiyor mideye 😁

Benim kizim yaklasik 1 aydir cok istahsiz..
Hicbir sey yemiyor..
Kilo da almiyor.
9.100-200 arasi kaldi.
Benim durumumda olan var mi?
Benim son ay 130 gram almıştı, 9500de takıldık kaldık, ek gıda istemiyor, yeni yeni azıcık yemeye başladı. Bu ay covid de sağolsun, kilo verdi bir de. Kilosuna bakmıyorum, takılmıyorum birkaç aydır, boyu uzuyor bana yeter diyorum. Bir de sağlıklı olsun yeter ya, genel durumu nasıl, keyfi yerinde mi, gelişim basamakları sırayla ilerliyor mu, kelimesi, yürümesi nasıl? Artık bunlara bakıyorum. Kilosunu dert etme. Ben bir ara ısrar ediyordum yesin diye, ya da hemen yeni bişeler yapıyordum seçenek sunmak için, baktım daha fena oluyor, koyuyorum önüne yiyorsa yiyor, yemiyorsa keyfi bilir, emiyor nasıl olsa, açlıktan şekeri düşmez diyorum. Yemeye ısrar edince aramız da açılıyor sanki, ben ona sinirleniyorum, hissediyor, o da daha gergin oluyor, daha mızmız oluyor. Yani kilosu iyi bir aralıkta şuan bebeğinin, sıkma canını.

Bizimde gecen hafta ikincisi cikti ama ne cikmak allahim yarabbim 3 hafta boyunca ne oldugunu anlamaya calistik.
Doktorun biri antibiyotik verdi kulakta enfeksiyon dedi ama kizariklik yok dedi kulaklarinj tutup agliyordu.
Diger doktor yok kulaginda bir sey.dedi kan tahlillrri yapildi her sey normaldi.
En son artik hic durmayinca bir docente goturdum ee diş cikartacak dedi 2 gun sonra patladi.
Allahtan icirmedim antibiyotik.
Ama cok sancili geciyor sureci.
Diğerlerinde ne.yapacsk bakalim.🙄
Hah bizim bir de iki ayda 8 diş çıkardı, o da biz de yıprandık, taksit taksit çıkarması mı iyi, bir anda mı bilemiyorum. Ama diş de iştahını inanılmaz etkiledi. Şimdi azı bölgeleri kaşınıyor, bakalım bizi neler bekliyor. Uyku düzeni de kalmadı zaten bu süreçte.

Benim son ay 130 gram almıştı, 9500de takıldık kaldık, ek gıda istemiyor, yeni yeni azıcık yemeye başladı. Bu ay covid de sağolsun, kilo verdi bir de. Kilosuna bakmıyorum, takılmıyorum birkaç aydır, boyu uzuyor bana yeter diyorum. Bir de sağlıklı olsun yeter ya, genel durumu nasıl, keyfi yerinde mi, gelişim basamakları sırayla ilerliyor mu, kelimesi, yürümesi nasıl? Artık bunlara bakıyorum. Kilosunu dert etme. Ben bir ara ısrar ediyordum yesin diye, ya da hemen yeni bişeler yapıyordum seçenek sunmak için, baktım daha fena oluyor, koyuyorum önüne yiyorsa yiyor, yemiyorsa keyfi bilir, emiyor nasıl olsa, açlıktan şekeri düşmez diyorum. Yemeye ısrar edince aramız da açılıyor sanki, ben ona sinirleniyorum, hissediyor, o da daha gergin oluyor, daha mızmız oluyor. Yani kilosu iyi bir aralıkta şuan bebeğinin, sıkma canını.
Bizimkinin boyu da uzamiyor 2 aydir sanirim.
75 cm kaldi oyle bakalim 12 aylik olunca tekrar kontrole goturucem.
Ama gelisim basamaklarina bakiyorum gayet iyi.
Yemek konusunda israr edince evet bende geriliyorum o bana kotu kotu bakiyor.
Baktim gecen gun 3 kasık yedi ay biraz yedi dedim alkış yapıyor anliyorlar her seyden.
Oglumla cok aramı acmistim bu yemek konusunda simdi ayni hatalari yapmak istemiyorum
Kv. Zayif demesi beni kotu etkiliyor sinir oluyorum ondan sanirim ama defa kizimda ayni hatayi yapmicam o zayof dedi diye uzerine gitmicem.

Ay evet kaşık kadar kaldı benimki de oyle.
Kv. çok kafasina takıyormus bizim bebek gittikce kuculuyor dedi bana.
Zaten onlar daha önce hic bu kadar kucuk dogan bir bebek gormemisler.
Sanirim onlarin bu soylediklerine sinir oluyorum.
Sanki prematüre dogdu..
O kadar sinir oluyorum.
Onunkiler 4 kilo dogmusta kilolularmista.
Corba yaparmis sunu yaparmjs bunu yaparmis kadını bogasım geliyor..nefret ettim iyice
Aman bosver ya bos bos konusuolar iste herseyi cok biliyorlar.Benimde var oyle akraba esimin herkes kendi onununden yesin cok bilen kendi cocuguna uygulasin.

Bizimkinin boyu da uzamiyor 2 aydir sanirim.
75 cm kaldi oyle bakalim 12 aylik olunca tekrar kontrole goturucem.
Ama gelisim basamaklarina bakiyorum gayet iyi.
Yemek konusunda israr edince evet bende geriliyorum o bana kotu kotu bakiyor.
Baktim gecen gun 3 kasık yedi ay biraz yedi dedim alkış yapıyor anliyorlar her seyden.
Oglumla cok aramı acmistim bu yemek konusunda simdi ayni hatalari yapmak istemiyorum
Kv. Zayif demesi beni kotu etkiliyor sinir oluyorum ondan sanirim ama defa kizimda ayni hatayi yapmicam o zayof dedi diye uzerine gitmicem.
Bizimki de 75ti, iyi gayet boyları yaa. Şimdi kilosunu ölçtüm, evde tartım var, 9200 olmuş mesela, ama canımı sıkmayacağım, alırlar, biz elimizden geleni yapıyoruz, zaten fazla tonton bebek olsun istemem 😊

Kızlar uyku eğitimi ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Ben hiç istemiyorum ama eşim de böyle devam ederse çok yıpranacağımızı, eğitim almak gerektiğini düşünüyor. Ben ağlamasına dayanamam ama, nasıl yapsam bilmiyorum ya.

Kızlar uyku eğitimi ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Ben hiç istemiyorum ama eşim de böyle devam ederse çok yıpranacağımızı, eğitim almak gerektiğini düşünüyor. Ben ağlamasına dayanamam ama, nasıl yapsam bilmiyorum ya.
Eğitim olarak değil de biz bi rutin oluşturmaya çalıştık doktorumuzun önerisiyle. Her akşam aynı şeyleri yapıyoruz uykuya rahat geçiyor.

X