• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Nisan Anneleri

Merhaba Arkadaşlar,
Herkese gebelik sürecinin sağlıkla devam etmesini dilerim. Ben de Nisan annesi adayı idim. Şu an işler biraz karışı. Forumdaki bütün yazılanları okudum, kendi durumumla karşılaştırdım. Bi kez de sizinle paylaşmak istedim.

38 yaşındayım, 3 ay önce evlendik. Eşim de ben de çocuk sahibi olmak istiyoruz ve korunmuyorduk. Aplikasyonla yumurtlama ve adet tarihlerimi takip ediyordum. SAT 9 Temmuz idi. BAT geçmesine rağmen ve aşırı derecede yorgun hissetmeme rağmen gebelik testi için beklemiştim (çünkü araya bayram tatili girmişti, şehirlerarası yolculuk yapmıştık, arabayı sürekli ben kullandım vs) yorgunluğumun sebebini buna yormuştum. Derken 10 Ağustos’ta eşimle test yaptık ve iki tane koyu çift çizgiyi gördük. Hemen kan vermeye gittim ve o günkü Bhcg değerim 778 çıktı. 5 gün sonra jinekologdan randevu aldım, 5+2 olduğunu söyledi ve Karından ultrasonda keseyi gördük. 8 gün sonra (yani geçtiğimiz Cumartesi günü 6+3) kalp atışlarını duymak için doktor yine çağırdı. Su içip gitmeme rağmen kesenin büyümediğini söyledi. Şu içip iyice sıkıştım, tekrar bakıldı, yine aynı. Daha sonra alttan muayene etti ve kesenin olması gerektiğinden küçük kaldığını söyledi. Çarşamba günü 7. hafta olacak, yeniden randevu verdi. Ama öncesinde bu haftalarda kaybetmenin ileriki haftalarda kaybetmekten iyi olduğunu ve o yüzden üzülmememi söyledi. Kromozomal bi anomali varmış, eve gelip her şeyi okudum.

Buna benzer bi durumu yaşayan, deneyimleyen oldu mu? Sizinle paylaşmaya ve mümkünse iyi bi şeyler duymaya çok ihtiyacım var.

Biraz uzun oldu ama elimden geldiğince özetlemeye çalıştım, şimdiden teşekkür ederim.
Ben 2 kez gelişmeyen kese sebebiyle kürtaj oldun canım maalesef.özellikle 6. Ve 7. Haftada kendini belli etmeye başlıyor.embriyo da bir kez bu sebeple içinde izlenmedi.diğerinde de embriyonun kalp atışı vardı ama kese gelişmeyince sıkışmıştı ultrasonda ben bile gördüm.sonra kalbi durdu.ben gelişim olmadığını belirtilerimin olmamasından anladım ikisinde de...olan şeyler de gerilemişti.şişen göğsüm balon gibi söndü bir gecede.karnımdan adet olacakmış gibi ses geliyordu,içimden koptuğunu hissettim sonra kanama vs hafiften başladı birinde diğerinde de gelişmeyen kese inatla tutunuyordu.doktorum alttan muayene ile baktı biraz kolaylaştırmak istedi düşüşü ama ama gitmedi kürtaj olmak zorunda kaldım.buna engel olunamıyor.çok geçmiş olsun.inşallah tabii sonu ben gibi de olmasın.sağlıklı günler🧡

Kızlar herkese günaydın🌸
Özellikle kalp atışını duyanlara ve çocuk sahibi olanlara bir sorum olacak😅 ben 19 unda kalp atışını duydum sonra doktorum taa 3 hafta sonrasına randevu verdi. Bu normal mi yani bu dönemlerde 3 haftalık kontroller mi oluyor? Fazla pimpirikli bir insan olduğum için Allah korusun ya kalbi durursa da ben eylüle kadar farkedemezsem diye düşünmeye başladım 😞
Bu herşeyin normal gittiğini gösterir.büyük ihtimal 3 hafta sonra 2 li tarama vs isteyecek.rutin bir hamilelik işte ne güzel☺️

Kızlar herkese günaydın🌸
Özellikle kalp atışını duyanlara ve çocuk sahibi olanlara bir sorum olacak😅 ben 19 unda kalp atışını duydum sonra doktorum taa 3 hafta sonrasına randevu verdi. Bu normal mi yani bu dönemlerde 3 haftalık kontroller mi oluyor? Fazla pimpirikli bir insan olduğum için Allah korusun ya kalbi durursa da ben eylüle kadar farkedemezsem diye düşünmeye başladım 😞
kalp atisindan sonra kontroller genelde ayda 1 olur son aylara kadar:) zaten su donemde sık sık hastanelere girmemek daha mantikli.

icini ferah tut, oyle seyler dusunme. olacagi varsa zaten oluyor ama bunun icin boyle telas yapmak cok yipratici olur. insallah saglikla kucagina alirsin bebegini:)

Bu herşeyin normal gittiğini gösterir.büyük ihtimal 3 hafta sonra 2 li tarama vs isteyecek.rutin bir hamilelik işte ne güzel☺
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız ☺️
kalp atisindan sonra kontroller genelde ayda 1 olur son aylara kadar:) zaten su donemde sık sık hastanelere girmemek daha mantikli.

icini ferah tut, oyle seyler dusunme. olacagi varsa zaten oluyor ama bunun icin boyle telas yapmak cok yipratici olur. insallah saglikla kucagina alirsin bebegini:)
Allah hepimizin yavrularını esirgesin inşallah 🙏🏻 Bu kötü düşüncelerden kurtulabilsem bi kendimi yıprattığımı biliyorum ama şu an ilgilenecek başka hiçbir şeyim olmadığı için kafam sürekli böyle şeylere gidiyor 😢

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız ☺

Allah hepimizin yavrularını esirgesin inşallah 🙏🏻 Bu kötü düşüncelerden kurtulabilsem bi kendimi yıprattığımı biliyorum ama şu an ilgilenecek başka hiçbir şeyim olmadığı için kafam sürekli böyle şeylere gidiyor 😢
hazir yeni bi surece basliyorsun, dogumla bebekle bebek bakimi yetistirmesi vs bi suru kitap okuyabilirsin:) hem hayal kurmak iyi gelir, hem de bebekten once bilgi birikimi olur:)

hazir yeni bi surece basliyorsun, dogumla bebekle bebek bakimi yetistirmesi vs bi suru kitap okuyabilirsin:) hem hayal kurmak iyi gelir, hem de bebekten once bilgi birikimi olur:)
Çok haklısın aslında çok istiyorum okumayı aklımda da birkaç kitap var ama uzun bir süredir tayin bekliyorum ailemin yanında hep kendi evime geçince başlarım diye düşünmüştüm☺️ Daha fazla ertelemesem çok iyi olacak yoksa kafam saçma sapan fikirlerle doluyor 😕

Ben 2 kez gelişmeyen kese sebebiyle kürtaj oldun canım maalesef.özellikle 6. Ve 7. Haftada kendini belli etmeye başlıyor.embriyo da bir kez bu sebeple içinde izlenmedi.diğerinde de embriyonun kalp atışı vardı ama kese gelişmeyince sıkışmıştı ultrasonda ben bile gördüm.sonra kalbi durdu.ben gelişim olmadığını belirtilerimin olmamasından anladım ikisinde de...olan şeyler de gerilemişti.şişen göğsüm balon gibi söndü bir gecede.karnımdan adet olacakmış gibi ses geliyordu,içimden koptuğunu hissettim sonra kanama vs hafiften başladı birinde diğerinde de gelişmeyen kese inatla tutunuyordu.doktorum alttan muayene ile baktı biraz kolaylaştırmak istedi düşüşü ama ama gitmedi kürtaj olmak zorunda kaldım.buna engel olunamıyor.çok geçmiş olsun.inşallah tabii sonu ben gibi de olmasın.sağlıklı günler🧡
Günaydın öğretmen hanım,
ilginiz için teşekkür ederim. Sizin de bütün mesajlarınızı okumuştum. Allah yardımcınız olsun, inşallah süreç sağlıkla geçer ve yavrunuzu kucağınıza alırsınız.
Ben her sonuca hazırladım kendimi. inançlı biriyim, Allah verdi, onun takdiri. Daha çok yeni tabi. Ben yaşımdan dolayı tüp bebek araştırırken kendiliğinden geldi diye sevinmiştik. Çarşamba günü tekrar bakılacak. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen.

Ben 8 kilo verdim nisandan beri. Göğüslerimde küçülmüştü canım:KK51: şuan yine büyüdüler:olamaz:

Demi bende kilo aldim ilk göğüslerden 😅
Suanki şişkinlik harici soruyosan veriliyor gömlek giyemezdim hayaldi sporla küçültüp toparladım

Canım ben beden eğitimi öğretmenliği yspyordm 5 yıl fitness uğraşıyordum doğal olarak kaslarım vardı birden bırakınca sal 7 8 kg aldim oda direkt göğüslerden aldi üst kast çalıştığıma okadar pişmanım ki 😪😪😪
Kesinlikle 👍🏻 doğar doğmaz ayrı odaya koydu zaten bizde koynumuzda yatırıyoruz bebeleri. Ya farklı yapımız ben ayrı odaya koyamam mesela en azından 1.5, 2 yasına kadar. Beşik başucumda gözümün önünde olsun 😅 sonra alıştırmak zor oluyo da napalım
Ben 8 yaşında aha hala koynunda uyuyor eşim geçeye gidiyordu 3gunde 1 benle yatıyor du hep şimdi düzeldi çalışma saati yine 3 günde bir ozledim diyor geceleri zor ayırıyorum sutum olsa akar kıyamıyorum pamuguma🥰🥰🥰🥰🥰🥰😍😍😍

Sormayı unuttum, düşüklerinizin sebebi daha sonra araştırıldı mı? Neden kaynaklandığını öğrenebildiniz mi? Ayrıca düşük ve kürtajdan ne kadar süre geçtikten sonra yeniden hamile kaldınız? Bhcg´nin sıfırlamasını beklediniz mi?
ilginiz için teşekkürler 😇

Günaydın öğretmen hanım,
ilginiz için teşekkür ederim. Sizin de bütün mesajlarınızı okumuştum. Allah yardımcınız olsun, inşallah süreç sağlıkla geçer ve yavrunuzu kucağınıza alırsınız.
Ben her sonuca hazırladım kendimi. inançlı biriyim, Allah verdi, onun takdiri. Daha çok yeni tabi. Ben yaşımdan dolayı tüp bebek araştırırken kendiliğinden geldi diye sevinmiştik. Çarşamba günü tekrar bakılacak. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen.
Günaydııın...elbette burada hep birbirimize duacıyız.inşallah herşey yoluna girer.tek temennimiz bu...

Sormayı unuttum, düşüklerinizin sebebi daha sonra araştırıldı mı? Neden kaynaklandığını öğrenebildiniz mi? Ayrıca düşük ve kürtajdan ne kadar süre geçtikten sonra yeniden hamile kaldınız? Bhcg´nin sıfırlamasını beklediniz mi?
ilginiz için teşekkürler 😇
Eşimde 4 yıl evvel varikosel başlangıcı vardı.biz ondan şüphe ettik arttı mı diye.ileri hareketi güçlendirmek için ek gıda aldı.başka da elzem bir sorunyok.ben kan pıhtılaşmasına baktırdım.yok...zaten 2.kürtajım patalojiye gitti.ordan da bir şey çıkmadı.ben İki kez kürtaj oldum sonrası Sanırım beni kötü etkiledi diye düşündüm.yumurtalıklarım eskidi belki...bir blogta okumuştum.yurtdışında yaşayan aynı yaşta olduğum bir kadın,4 düşük yapmış sebepsiz...doktor yumurtalıkların eskimiş demiş.türkiyeye gelip tüp bebek yapmışlar...yani bana öyle geliyor ki yıprandık güzel kardeşim😁 bakacağız eğer bu da öyle olursa benim bu süreci tekrar yaşamaya halim kalmaz.denemeyi düşünmüyoruz.kızımı yoldaşsız bırakmayayımdiyorduk ammmaaa bir tane kardeş gibi arkadaş bulur o da artık☺️ Çoğumuzun kardeşi var da yok...öyle düşündüm ben de.hayırlısı artık...

Kesinlikle 👍🏻 doğar doğmaz ayrı odaya koydu zaten bizde koynumuzda yatırıyoruz bebeleri. Ya farklı yapımız ben ayrı odaya koyamam mesela en azından 1.5, 2 yasına kadar. Beşik başucumda gözümün önünde olsun 😅 sonra alıştırmak zor oluyo da napalım
evet ya o taktik bizde işlemiyo sanırım :D

Eşimde 4 yıl evvel varikosel başlangıcı vardı.biz ondan şüphe ettik arttı mı diye.ileri hareketi güçlendirmek için ek gıda aldı.başka da elzem bir sorunyok.ben kan pıhtılaşmasına baktırdım.yok...zaten 2.kürtajım patalojiye gitti.ordan da bir şey çıkmadı.ben İki kez kürtaj oldum sonrası Sanırım beni kötü etkiledi diye düşündüm.yumurtalıklarım eskidi belki...bir blogta okumuştum.yurtdışında yaşayan aynı yaşta olduğum bir kadın,4 düşük yapmış sebepsiz...doktor yumurtalıkların eskimiş demiş.türkiyeye gelip tüp bebek yapmışlar...yani bana öyle geliyor ki yıprandık güzel kardeşim😁 bakacağız eğer bu da öyle olursa benim bu süreci tekrar yaşamaya halim kalmaz.denemeyi düşünmüyoruz.kızımı yoldaşsız bırakmayayımdiyorduk ammmaaa bir tane kardeş gibi arkadaş bulur o da artık☺ Çoğumuzun kardeşi var da yok...öyle düşündüm ben de.hayırlısı artık...
Umarım bu kez her şey yolunda gider ve sağlıkla kucağınıza alırsınız. Önceki olumsuz deneyimlerimizden dersler alıyoruz, hepsi birer sınav bizim için. İnancımızı korumamız lazım.
Bizim ailenin ilk bebeği olacaktı. Herkes çok sevinmişti. Ben beslenmeme, uykuma, hareketlerime çok dikkat ediyordum. Hayırlısı böyleymiş artık 🤷🏻‍♀️
Ailenizle birlikte sağlıklı günler dilerim

İnş hayırlısıyla bir koç annesi olucaz 😊 Rabbim nasip etsin💜 A

İnş Rabbimin izniyle bende bir koç annesi olmaya adayım. Kendimde bir koç kadınıyım. Bu benzerlik biraz ürkütmüyor değil 🙈😁 Herseyden önemlisi sağlıkla kucağımıza alalım inş 💐 Evett hersey iyi hayırlıysa en büyük nimet hayırlıysa hamileyim. Suan 7 haftam ve mide bulantılarıyla sıkıntımız büyük 🥺 Menepozlu kadınlar gibi şimdiden bi sıcaktan yatamama sorunum var. İçerde olanları an be an hissediuor gibiyim kayıtsız kalamıyorum büyük bir heyecanda etkiliyor tabi ama herseyi alırı hissediyorum bu duyguyu aşırı yaşıyorum uykularımı etkilemeye başladı 😆 Ve bu çok erken korkuyorum 😊😊
bende geçen gün burcu ne oluyo acaba diye düşünüyodum koç oluyo demekki özellikleri hakkında bilgim yok :D bende aşırı sıcaklıyorum neyse ki ilerki zamanlar soğuk havalara denk gelcek :)

Kızlar herkese günaydın🌸
Merhaba canim normal tabiki 😊 kalp atışı duyulduktan sonra herhangi bir risk yoksa 3 4 haftada bir çağırıyorlar. Olumsuz şeyler düşünme hicbir şey olmaz Allah 'ın izniyle 🤗

Kızlar çok şükür kalp atışını gördüm dinletmedi doktor zararı olur şimdi diye 6+3 bugün vajinal baktı aşılama olduğu için keseye de kalbe de öyle bakıolarmış. Mide bulantım yoktu iki gündür üzülüyordum çok şükür hala şoktayım ya ☺️ Rabbim isteyen herkese sağlıkla sıhhatle nasip etsin topikteki herkes sağlıkla alsın kucağına inşallah ☺️

Back
X