2021 Nisan Anneleri

Kesinlikle takılmayın kim ne derse desin. Ben ilk doğumda sezaryen oldum diye duyduklarımdan sonra bildiğin bunalıma girdim. Bebeğime bakıp ağlıyordum🥺 lohusalıl başlı başına insanı yoruyor bir de bu gereksiz konuşmalar. Bunu yapanların çoğu da ne yazık ki arkadaşların oluyor. 😔
Arkadaşım olsa iyi görümcem olur kendisi 🌝

Canm benimde kasilmalarim 2 nst dir cikio ama duzenli degil bebek asagiya baski yapio dedi ama kanalda demedi ve 2 gecedir baska turlu sancim oluo bende tedirgin oldm
Yok yok bir şey olmaz kanala bu haftalarda bazen daha erken girebiliyor ama nişan vs gelme ihtimali yükseliyor o zaman çabucak gitmen gerekebilir. Ilkinde normal doğum olmadığı içinde hızlı bir doğum söz konusuz olmaz o yüzden rahat ol, şöyle güzel tarafı olur bebek ben geliyorum hazırım demiş olur, kendi kararını verir, heyecan ve aksiyonlu bir doğum olur 😂

Kızlar kayınvalidem için dua edin ne olur. Pazartesi gece ameliyat oldu acilen apandistten. şekeri yüksek çıkmış solunumunu etkiliyor sabah yoğun bakıma almışlar. Dua edin ne olur. Sabahtan beri ağlıyorum
Ettim.canim.Rabbim acil şifalar nasip etsin inşallah. Güzel haberlerle çıksın yoğun bakımdan hemen sağlığına kavuşsun inşallah. Sen üzülme evlatlarının ihtiyacı var sana. Eşinin de desteğine ihtiyacı olacak tek çocuk diyorsun 🥺

S Sns34 kanala girmekten bahsetmişsiniz ama onu ancak doktor söyleyebilir. Bebek kanala yerleştiyse kafasıyla 3 4 hafta doğum başlar demişti doktorum. Normal bir surecmis.
Sen karnının üst kısmının boşaldığını hissedebilirsin, ya da aynada baktığında göbek deliğinin alt kısmı daha aşağı meyilli gibi durur. Bilemedim.baska nasil anlatılır. Sezaryenine kaç gün var? Ve doktor kontrolüm ne zaman?
Benim.bebwgim kanala yerleştirmiş kafasını tam olarak, heran suyun gelebilir dedi doktorum. Ama her an baskı yok ama belimdeki ağrı iyice şiddetleniyor, ve doktorun alttan muayene erginindeki dokunduğu rahim ağzı varya işte benim en çok orda agrım bıçak batması gibi bir acım oluyor. Bu işte bebeğin baskısı. Ama dediğim.gibi sürekli değil. Eğer ayaktayken kasılma anına denk gelirsem eyvah eyvah o an baskı en şiddetli oluyor. Zaten o yüzden normal doğumda yürütüp pilates topu ile bazı hareketleri yaptırıyorlar o baskıyı yani yerçekiminden yararlanarak açılmayı kolaylaştırmak için. Sen o baskıyı hissettiğinde derin nefes al ve yavaşça ver bu seni biraz rahatlatır, ve mümkünse uzanmaya çalış. Çok ayakta kalmamalısın.

Çok teşekkür ederim, göbeği düşsün denerim hemen 🤗

Benimki sezeryandı, sedyede maskeyle indim, sonrasında aklıma bile gelmedi, arada çıkardılar terimi falan silmek için

Çok duygulandım ne güzel anlatmışsın doğum anını hissettim resmen 😊 hayırlı uğurlu olsun, sağlıcakla büyüsün. Memede uyusa da gazını her emzirmeden sonra mutlaka çıkar, bize çocuk doktoru söyledi. Bi de çıkarmazsan sonra bağırsağa iniyor daha zor çıkıyor ve bebeği rahatsız ediyor, ani ağlaması çığlığı ondan. Bizimki de altını alırken hep ağlıyor, hoşlanmıyor bence. Üşütmeyle ilgili de çok giydirmicem sıcak tutmıcam alışmasın zaten doktorlar önermiyor diyordum, dün gece bi anda burnu tıkandı çok korktum, en azından 40 gün kesinlikle iki kat giydirip şapkasını mutlaka takıp karnını da müslin bezle sarıp yatırıcam, sadece karnını sararsam uyurken tehlikeli de olmaz. Şüphen varsa sen de yapabilirsin.
Mantıklı deneyeceğim gerçekten her annelik ister 5çocuk olsun farklı oluyor
Saglikla büyüt insallah gözün aydin Allah anali babali büyütsün insallah 🥰

Canım.ya ne güzel şeyler yaşıyorsun, ama yorma kendini enerjin lazım.sana.
Süt inmesi en en en özlediğim şey... Bebeginle arandaki o görünmez bağın en büyük simgesi o. O acıkdığı zaman gelmiyor mu o süt mucize değil de ne bu... Ben kızlarımın uyanma dakikalarına kadar bilirdim bu sayede inanamazdı kv vs... inşallah ben de görürüm o günleri.
Ayrıca sadece seni hissederken susması da Rabbimin anneye verdiği en büyük mükafat... Tadını çıkar her anın kuzum darısı bize de olsun insallah hayırlısıyla...
Sağol cnm bir avazda sizlerde inşaallah🙏🏻 Şimdide süt indiği için müthiş şişme sertlik ve ağrı var 2saate bir emziriyorum ama sertlik devam ettiği için sağıyorum da ama sağdığım kalıyor ki, napcam onları içireyim dedim fazla geldi ağzından burnundan çıktı çok korktum şu saat oldu göğüs şişliğinden yatamıyorum sağdım yine 🙄
Bende eve geldigimin ertesi günü evi kompple sildim süpürdüm sonra cok iyiyyim dedim ilaclari biraktim geberiyordum, megersem onlar ayakta tutuyormus. Ay yerim onu ben yaa tanimazmi annesi. Benim oglum kokumu dogru düzgün alamadan küveze girdi 1 gün görüsemedik ama kucagima verdiklerinde hemen sesi kesildi meme istedi, 🥰
Ah kesinlikle çok güzeller😍 ne ilaçları verdi doktorun bana ağrı kesici dahi hiçbişi vermedi nedenli acaba kasıklarım açılma ve ağrıdan hala toplanamadı sızlıyo yürürken sürüyorum ayaklarımı🙄
Kızlar bugün inanılmaz bir baskı var mesanemde sanırım ilk defa normalde dirençliyimdir herşeye ama yürümemi bile zorlaştırıyor o derece ama öyle adet sancısı falan yok sadece ciddi bir şekilde baskı var tecrübem olmadığı için bilmiyorum bu kadar baskı doğum belirtisi olabilir mi yada kanala girmiş olabilir mi acaba 🤷‍♀️🤷‍♀️
O baskı bende 36dan beri vardı çişim gelmiş gibi olur otururdum klozette ama gelmezdi

Ettim.canim.Rabbim acil şifalar nasip etsin inşallah. Güzel haberlerle çıksın yoğun bakımdan hemen sağlığına kavuşsun inşallah. Sen üzülme evlatlarının ihtiyacı var sana. Eşinin de desteğine ihtiyacı olacak tek çocuk diyorsun 🥺
Aynen canım kardeşi yok başka o da perişan oldu hastanede.

Ya kızlar en büyük korkum sütün yaptığı şişlik şuan çok sızlıyor göğüslerim bebek güzel emiyor ama süt indiği için fazla geliyor sağıyorum makinayla ama bebek emdiği için veremiyorum vereyim dedim fazla geldi sanırım ağzından burnundan çıktı kusar gibi çok korktum napcam bu sütü ben sağıp sağıp dökmelimi 🙈🙄 birde emzirirken kasıklarıma ağrı saplanıyor normal mi ya 😭

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    100,6 KB · Görüntüleme: 57
Mantıklı deneyeceğim gerçekten her annelik ister 5çocuk olsun farklı oluyor

Sağol cnm bir avazda sizlerde inşaallah🙏🏻 Şimdide süt indiği için müthiş şişme sertlik ve ağrı var 2saate bir emziriyorum ama sertlik devam ettiği için sağıyorum da ama sağdığım kalıyor ki, napcam onları içireyim dedim fazla geldi ağzından burnundan çıktı çok korktum şu saat oldu göğüs şişliğinden yatamıyorum sağdım yine 🙄

Ah kesinlikle çok güzeller😍 ne ilaçları verdi doktorun bana ağrı kesici dahi hiçbişi vermedi nedenli acaba kasıklarım açılma ve ağrıdan hala toplanamadı sızlıyo yürürken sürüyorum ayaklarımı🙄

O baskı bende 36dan beri vardı çişim gelmiş gibi olur otururdum klozette ama gelmezdi
Sütün fazlasını süt saklama poşeti al, üzerine tarihleri atarak dondurucuya koy. Benim.de ikinci bebekte güzel bir stogum olmuştu, ekstrem durumlarda onları oda sıcaklığına getirip benmari usulü, ısınmış su dolu kasede ılıtip iceribiliyirsun. Gogus sizisi ilk zamanlar oluyor cunku bebegin sute ne kadar ihtiyaci oldugunu goguslerin henuz anlamadi. Bebegin ihtiyacini kavradikca o oranda uretecek. Sen sakin bu kadar yetiyor deyip sut verimini dusurme. Göğüslerine sıcak kompres uygula, hafif masaj yap, kanallar tikanmasin. Mümkün oldukça havalndir sutyen icinde kapalı bırakma.

a kızlar en büyük korkum sütün yaptığı şişlik şuan çok sızlıyor göğüslerim bebek güzel emiyor ama süt indiği için fazla geliyor sağıyorum makinayla ama bebek emdiği için veremiyorum vereyim dedim fazla geldi sanırım ağzından burnundan çıktı kusar gibi çok korktum napcam bu sütü ben sağıp sağıp dökmelimi 🙈🙄 birde emzirirken kasıklarıma ağrı saplanıyor normal mi ya 😭

Ya kızlar en büyük korkum sütün yaptığı şişlik şuan çok sızlıyor göğüslerim bebek güzel emiyor ama süt indiği için fazla geliyor sağıyorum makinayla ama bebek emdiği için veremiyorum vereyim dedim fazla geldi sanırım ağzından burnundan çıktı kusar gibi çok korktum napcam bu sütü ben sağıp sağıp dökmelimi 🙈🙄 birde emzirirken kasıklarıma ağrı saplanıyor normal mi ya 😭
Kasiklarindaki agri hatta dogum anindaki belinde olan gerilme oluyir tekrar ediyor donem donem, rahim topalanmaya basladigi icin bunlari hissediyorsun. Ben ilk kizimda hissetmemistim ama 2. De bayagi agriyi hissediyordum dojtoeum demisti, rahim toplanıyor diye. Içın yara dolu öyle düşün. Hadi güzel anne valla su saatte uyanmışsın bebeğinin sesine. Içim gidiyor okudukça neyse benim de az kaldı inşallah senin kadar rahat bir doğum ve alışma süreci yaşarım.

Bu stokları nasil tuketicem diye düşünme, benim 2. Ayda zehirli ishale yakalandim, sütüm.bitme raddesine geldi ve bebekte meme reddi başladı, ben o zaman bu stoklardan takviye aldim, ek gıda dönemine yakın sagdiklarimla da ek gıda bulamaç kahvaltilarda falan kendi sütümü kullanmıştım hep. Dışarı çıkmam gerektiğinde eşim.kullandi biberonla yedirdi. Yani ziyan olmuyor asla bir damlasını bile gözden çıkarma.

X