2021 Nisan Anneleri

Ne guzel bilgiler verdin valla hemen hepsi hazir bi gogus aspiratoru yok onuda enjektorle hallederim diye dusunuyorum insallah sut geldikce cikarda😊
Benim enjektör falan olacak gibi değildi, ebe ve hemşireler çok ilgiliydi. Bu arada enjektör de demişken sütüm geldi ama öyle yoğun değildi, meme ucumda olmayınca oğlum sinirlendi ve o an çok çaresiz hissettim, sabaha karşı çocuk aç, ben çaresiz öyle dururken hemşireyi çağırdık mamayı enjektörle getirdi bebeğimi mememe yaslayıp mememin üstünden ucuna akması için yavaşça akıttı. Oğlum mamayı tadınca mememi çekmeye başladı aspiratör gibi olmadı ama yine de idare etti ve oğlumu biberona alıştırmadan memeden uzaklaştırmadan karnı da doyuran bi yöntemdi, bilmiyordum bunu belki benim gibi bilmeyen vardır🌸

Çok yoğun gün geçirdim bakamadım hiç yaa amma yazmışsınız :KK70: temizlik bitti çok sukur herşey hazır artık yarın benmde kontrol var gerginim inşallah ensemden tutup yatırmazlar yine hakkatten kaçarım bu sefer bezdim:KK34:aşırı yorgun hissediom inş doğurmam bu akşam :işsiz:

Kızlar son günler tatlı yememem lazım bebişin daha fazla kilo alıp doğumu zorlaştırmaması için ama dayanamıyorum pastalar dondurmalar gözümün önünde uçuşuyor ya yasak diye mi😭😭😭
Valla bende 1 haftadır dondurmaya taktım hergün bi tane yiyorum 🤣🤣 sende işe yarıyor demek ki ben ne yesem de kilo almıyor anca haftada 150 gram 🤣🤣

İyi akşamlar kızlar bugün kontrolüm vardı bebeğim 2650 olmuş doktor üç kilo gibi doğar çok iri bir bebek değil dedi ☹️Haftaya bir kontrol daha sonraki hafta artık bebeği alırız dedi 8 nisan gibi 37+5 günlük oluyor bana biraz erken geldi ama içerde daha dazla büyümez dedi rahmin bebeği ancak bu kadar besliyor dedi içerde çok fazla büyümez artık dedi ben de iyi besleniyorum aslında ama anlamadım haftalık 300 gr almış gibi niye böyle dedi anlamadım bazı değerleri biraz geriden geliyor ama üç beş gün falan bu arada normal doğumu denesek mi dedim yaşın var ne gerek var riske atmayı hem bebeği hem seni dedi anlayacağınız iki hafta sonra kısmetse doğum hayırlısı olsun artık ne diyelim nstye yine bağlamadı ordan çıkınca başladım ağlamaya nedenini bilmiyorum ama gözyaşlarımı tutamadım Allahım ne olur hepimiz sağlıkla kavuşalım yavrularımıza🙏Şimdi geçmiş sayfaları okuyayım

Göğüs kafesinin altı boşaldı göbek deliğinin olduğu bölüm aşağı meyilleniyor ama bunu ilk gebelikte farkermek zor olur. Ama iştah artışı, mide yanması azalması ve nefes darlığının geçmesi de belirtisidir bunun. Ben doktor kontrolünden günler once bebek indi galiba ne nabız yuksekligim kalmıştı ne nefes darlığın ne mide şikayetlerim. Göğsünün altını belimi tutar gibi tutabiliyordum artık karnım boşaldı orada. Zaten doktorda o haftaki kontrolünde bebek inmiş kanala dedi. Bunu size doktorunuz söyleyebilir sadece.
Cok saolun demkki benim henuz inmesine daha cok varrr 😂😂😂

Çok yoğun gün geçirdim bakamadım hiç yaa amma yazmışsınız :KK70: temizlik bitti çok sukur herşey hazır artık yarın benmde kontrol var gerginim inşallah ensemden tutup yatırmazlar yine hakkatten kaçarım bu sefer bezdim:KK34:aşırı yorgun hissediom inş doğurmam bu akşam :işsiz:
Kiz Allah iyiligini versin enseni gösterme bacim hemen tutuyolar seni 🤣 insallah yarin dokunmazlar sana, güzel haberlerle gel.

Seni atcam gruptan eğer ekseni kapamadan gelirsen🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Valla bende 1 haftadır dondurmaya taktım hergün bi tane yiyorum 🤣🤣 sende işe yarıyor demek ki ben ne yesem de kilo almıyor anca haftada 150 gram 🤣🤣
Bende ya bende dondurmayı hiç sevmem ama dondurma yiyesim var🤣🤣🤣

İyi akşamlar kızlar bugün kontrolüm vardı bebeğim 2650 olmuş doktor üç kilo gibi doğar çok iri bir bebek değil dedi ☹️Haftaya bir kontrol daha sonraki hafta artık bebeği alırız dedi 8 nisan gibi 37+5 günlük oluyor bana biraz erken geldi ama içerde daha dazla büyümez dedi rahmin bebeği ancak bu kadar besliyor dedi içerde çok fazla büyümez artık dedi ben de iyi besleniyorum aslında ama anlamadım haftalık 300 gr almış gibi niye böyle dedi anlamadım bazı değerleri biraz geriden geliyor ama üç beş gün falan bu arada normal doğumu denesek mi dedim yaşın var ne gerek var riske atmayı hem bebeği hem seni dedi anlayacağınız iki hafta sonra kısmetse doğum hayırlısı olsun artık ne diyelim nstye yine bağlamadı ordan çıkınca başladım ağlamaya nedenini bilmiyorum ama gözyaşlarımı tutamadım Allahım ne olur hepimiz sağlıkla kavuşalım yavrularımıza🙏Şimdi geçmiş sayfaları okuyayım
Canım niye üzülüyorsun, kilosu gayet iyi,daha iki haftası var ki 3 kilo çok ideal. Benim kız kardeşimin çocuğu doğdu 20 günlük, tam 3 kilo doğdu, inan şimdiden büyüdü bile. Ablamın kızlarının ikisi de 2400 civarı doğdu hiç bir sağlık problemi yaşamadılar çok şükür. Normal doğuma gelince, benim diğer doktor da pek yanaşmıyor. Yaş ve tüp bebek faktörü olunca risksiz olsun istiyorlar. Bu hafta yine sordum, bebek enine yatıyor, zaten normal doğuma uygun değil vicdanın rahat edecekse dedi 😁Boşver, git saçını yaptır, en güzel üstünü giy stresten uzak, planlı olarak al bebeğini kucağına Doğum yaklaştığı için duygusallaşıyor insan haliyle ama kendini üzecek bir durum yok ortada🤗

Kızlar iyi geceler.Siz de geceleri zor geçiriyor musunuz? Bebek aşağı çok baskı yapıyor ve canım çok yanıyor.Bir de uykusuzluk iyice başıma vurdu.Huzursuz bacak sendromu başladı🙄öyle sinir birşey ki anlatamam.Bu arada dediğim gibi canım yanıyor ,bebeğin kanala girdiğini nasıl kendimiz anlarız? İlk gebeliğimde bu haftaları hiç hissetmemiştim sürekli yattığım için ve bebek hiç hazır değil iken sezaryene alındım.o nedenle bu hissin ne olduğunu kanala inince nasıl anlayacağımı bilemedim.

37+5 teyken 3 kg oluyorsa cok cok iyi bir kilo alimi var masaallah. Benim kizim 39+1de 2800 dogmustu. Ona ragmen o kadar rahat buyudu ki, hemen ilk aylar hizli hizli kilo aliyorlar zaten. Sizinki kiz mi oglan mi bilmiyorum ama oglan bebekler daha kilolu oluyor derler, bu sefer oglan bekliyorum 38+1de kontrolde 3 kg cikti tam. Doktor hic de olumsuz bir sey soylemedi, sizin de bence gayet guzel kilosu, icinizi ferah tutun. Haftada 300 gram aliyor diyorsunuz. Daha ne olacakti yarim kg mu alacakti her hafta. O zaman 10 kg dogar. 😂

Al işte akşam oldu belim kaşığın aynı anda agriyor hemde yatarken
Geldi yine sevmediğim gece..halbuki ben tam bir gece kusuydum gecenin sakinliğini çok severdim. Şimdi korkuyorum.
Bu gece benim de belimde ve kasiklarimda sızı var. Hayırdır diyip Sag salim sabah olması için duaya başlıyorum 😀

Canim hic üzülme benim oglum 38. Haftada 2665 gram dogdu vecok cabuk toparlandi. Simdiki bebegim gecen hafta 2800 gramdi 3 kilo civari dogar dedi dr. Sagligi yerindeyse zayifligina hic bakma. Saglikla dogsunlar.

Benimde bu saatlerde artıyor yalancı sancılar herhalde gündüz hareket ettiğim için farketmiyorum akşam yattımı dikeliyor karnım nefes alamıyorum, yarın nst gircem gene düzensiz çıkacak sancı kesin neyse şu ikigünde geçsin işlerim tam bitmiş olcak hemen suya inşirak suresini okuyup içicem geçcem merdiven başına inip çıkcam tüm apartmanı😂 gene bana oturmak yok illa ben el atcam olaya 🙈

Kızlar iyi geceler.Siz de geceleri zor geçiriyor musunuz? Bebek aşağı çok baskı yapıyor ve canım çok yanıyor.Bir de uykusuzluk iyice başıma vurdu.Huzursuz bacak sendromu başladı🙄öyle sinir birşey ki anlatamam.Bu arada dediğim gibi canım yanıyor ,bebeğin kanala girdiğini nasıl kendimiz anlarız? İlk gebeliğimde bu haftaları hiç hissetmemiştim sürekli yattığım için ve bebek hiç hazır değil iken sezaryene alındım.o nedenle bu hissin ne olduğunu kanala inince nasıl anlayacağımı bilemedim.
Ben ilkinde hic anlamadim zaten cok gec dondu.Karnim falanda inmedi.Gayette normal yerindeydi, 40.hafta 280.gun doguma gittim sabah basladi aksam dogum oldu.Deki bellimiydi gunler oncesinden asla degildi.Asla dogum yapicam demezdim.Sabah nisan sanci derken dogdu.Neye gore oluo hic bilmiorm ins ilk nisan gelir gene 😅

X