2021 Nisan Anneleri

Canım niye üzülüyorsun, kilosu gayet iyi,daha iki haftası var ki 3 kilo çok ideal. Benim kız kardeşimin çocuğu doğdu 20 günlük, tam 3 kilo doğdu, inan şimdiden büyüdü bile. Ablamın kızlarının ikisi de 2400 civarı doğdu hiç bir sağlık problemi yaşamadılar çok şükür. Normal doğuma gelince, benim diğer doktor da pek yanaşmıyor. Yaş ve tüp bebek faktörü olunca risksiz olsun istiyorlar. Bu hafta yine sordum, bebek enine yatıyor, zaten normal doğuma uygun değil vicdanın rahat edecekse dedi 😁Boşver, git saçını yaptır, en güzel üstünü giy stresten uzak, planlı olarak al bebeğini kucağına Doğum yaklaştığı için duygusallaşıyor insan haliyle ama kendini üzecek bir durum yok ortada🤗
Canımcım selam inan beni ağlatan ne bilmiyorum kilosundan değil aslında endişe korku mutluluk hepsi karışık kızım da zayıf doğdu çok üzülmüştüm depresyona girmiştim bir de umarım bunda da aynı şeyi yaşamam her şeye yetişebilecek miyim endişesi var biraz Allah bir kolaylığını verir inşallah diyorum

37+5 teyken 3 kg oluyorsa cok cok iyi bir kilo alimi var masaallah. Benim kizim 39+1de 2800 dogmustu. Ona ragmen o kadar rahat buyudu ki, hemen ilk aylar hizli hizli kilo aliyorlar zaten. Sizinki kiz mi oglan mi bilmiyorum ama oglan bebekler daha kilolu oluyor derler, bu sefer oglan bekliyorum 38+1de kontrolde 3 kg cikti tam. Doktor hic de olumsuz bir sey soylemedi, sizin de bence gayet guzel kilosu, icinizi ferah tutun. Haftada 300 gram aliyor diyorsunuz. Daha ne olacakti yarim kg mu alacakti her hafta. O zaman 10 kg dogar. 😂
Benimki de erkek canım kızım da zayıf doğmuştu çok zorlanmıştım bu biraz ele avuca gelse iyi olurdu neyse sağlıklı olsun da inşallah büyür bir şekilde

Merhaba canim bi kac ay once aynisini ben yasadim. Sag bobreginde hafif bi grnisleme var demisti. Evet genelde erkek bebeklerde oluyomus farkli bi doktora gittim
Herhangi bi sikinti yok dedi orda gorulmedi. Insallah seninkide gecer bikac gn sonra farkli bi doktora daha gorun
Insaallah canım sagol🤲🏻

Merhaba, benim de oğlumun bir böbreği diğerinden büyük.. takip ediyor her gidişimde doktor. En son gittiğimde çok az bi fark kalmıştı aralarında. İlk oğlumda da aynısı olmuştu. Doğumdan sonra takip ettirdik 3 ay.. fark kapandı bi sıkıntı çıkmadı🙏
Ne guzel canım tamamen duzelır ınsaallah

Dun bana doktor israrla agrilarin gece mi oluyor dedi ve yalanci sanci kasilma bunlar ozellikle gece seni cok yokliycak tedirgin olma dedi demekki butun gebeler geceleri doguruyoruz modunda🙈😂
😂😂 Gündüz kafayı ona vermiyoruz gece olunca aklımızda sadece doğum anı var galiba 😂 zaten sırf yalancı bunlar diyip uykuya dalabildigim için sabah oluyor bana yoksa ohooo

Kizlar saat 11:00 da hastaneye giriş yapacağım. 13:00 da doğuma.alacaklar kısmetse spinal sezaryen olacak planlı. Dua eder misiniz Teşekkürler. Gece hiç uyuyamadım heyecandan 🙈
Yaa nasıl uyur ki insan, benim 15 günüm var ama heyecandan kalbim çıkacak şimdiden. Son geceyi düşünemiyorum. Allah kolaylıkla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. 🙏

Benimki de erkek canım kızım da zayıf doğmuştu çok zorlanmıştım bu biraz ele avuca gelse iyi olurdu neyse sağlıklı olsun da inşallah büyür bir şekilde
Kiziniz cok mu kucuk dogmustu erken dogum muydu? Su an 3 kg kesinlesmmisse zaten 3 kg zayif degil zorlanmazsiniz insaallah. Tecrubelisiniz zaten korkunuz olmasin.

Ben varım canım. Devletteki doktor bana hiç açıklama yapmadan bobreginde büyüme var bebeğin dedi ben korktum tabi ozeldeki doktorum da erkek bebeklerde normal , doğunca normale dönüyor dedi. 10 mm nin altındakiler normal dedi ben de en son 30. Haftada falan olcturdum birisi 5 diğeri 6 mm idi. Doktor korkulacak birşey olmadığını söyledi
Insaallah doğunca duzelır canım🤲🏻 Brn boyle detaylı bılmıuorum demedı bana hıc dokturum kac mm oldugunu sadece genısleme var dedı bılsem bende sorardım ne kadar dıye bende ozele gıdıyorum

Kizlar saat 11:00 da hastaneye giriş yapacağım. 13:00 da doğuma.alacaklar kısmetse spinal sezaryen olacak planlı. Dua eder misiniz Teşekkürler. Gece hiç uyuyamadım heyecandan 🙈
Sağlıkla kavuşun miniginize, darısı bizlere olsun... ağrısız kolay bir doğum olsun, bol sütlü günler ... 🤗

Selam kizlar kontrol iyi gecti. Oglum 3300 gram olmus boyu 51.1 cm hersey yolunda sükür. Nst ye bagladilar simdi kan alacaklarmis yarina doguma hazirlik. Benim essek sipasi inatci koc oglum gene suratini göstermedi son kez bi poz vermedi ama yarin sabah görür o surat göstermemeyi 🤭 Yarim saat nst bagli kalacam simdi. Bizden bukadar 🥰

Selam kizlar kontrol iyi gecti. Oglum 3300 gram olmus boyu 51.1 cm hersey yolunda sükür. Nst ye bagladilar simdi kan alacaklarmis yarina doguma hazirlik. Benim essek sipasi inatci koc oglum gene suratini göstermedi son kez bi poz vermedi ama yarin sabah görür o surat göstermemeyi 🤭 Yarim saat nst bagli kalacam simdi. Bizden bukadar 🥰
Sezaryen mi olacaj yarin

Ne heyecanlı ya yarın kollarının arasında olcagını bilmek inşallah darısı bize 😍

Senle benim kaderimiz ayni bikere yandan gorduk baskada yok yarindan itibaren artik gorucez daha kacar yollari kalmadi😊

Kızlar tek tek okuyup bakamıyorum bir uyum sürecindeyim ve zaman nasıl geçiyor anlamıyorum ama size şunları söyleyebilirim benim gibi ilk kez anne olacaklara özellikle, depend mucize, hastane çantanıza mutlaka bir paket maske, dezenfektan falan koyun. Spinalden sonra mutlaka kahve için, ben sudan hemen sonra kahve içtim. Yine ilk defa anne olup olacak da meme ucu çıkmamış falan olan varsa ki genelde çıksa bile içine göçüyor falan meme ucu çıkartıcı aspiratörü koyun çantanıza, gümüş kapak olmasa çok zorlanırdım, onsuz atlet bile giysem acıyabiliyor. Beyaz pijama ütopikmiş biraz, ben doğumdan hemen sonra siyah pijama giydim o da kurtarıcıydı. Benim dikişlerim pansuman falan istemiyor yani doğumdan hemen sonra bi şey yapıştırdı doktorum sonra ertesi sabah gelip onu söktüler bi sprey sıktılar, su geçirmemesi içinmiş sonra hep açıktı, bugün de banyoya girdim. Dün hastaneden çıktıktan sonra evde bebeğimde böyle sinek ısırmış gibi kızarıklıklar vardı, hemen hastaneye götürdük korktum çünkü her yerinde vardı, yenidoğan döküntüsüymüş hiç duymamıştım. Allah hepinize hayırlı doğumlar, sağlıklı bebişler nasip etsin. Hepimiz sağlıkla büyütelim. ❤️ Okuyamıyorum ama kalbim hepinizle ❤️ Sormak istediğiniz bir şey olursa sorun belki hemen cevap veremem ama veririm.
Kapak alıp almamakta kararsızdım iyi ki almışım yani🤗 bebişinle vakit geçir canm sen, sağlıkla kolaylıkla bu sürecide atlatırsınız inşallah🙏🙏
Benim enjektör falan olacak gibi değildi, ebe ve hemşireler çok ilgiliydi. Bu arada enjektör de demişken sütüm geldi ama öyle yoğun değildi, meme ucumda olmayınca oğlum sinirlendi ve o an çok çaresiz hissettim, sabaha karşı çocuk aç, ben çaresiz öyle dururken hemşireyi çağırdık mamayı enjektörle getirdi bebeğimi mememe yaslayıp mememin üstünden ucuna akması için yavaşça akıttı. Oğlum mamayı tadınca mememi çekmeye başladı aspiratör gibi olmadı ama yine de idare etti ve oğlumu biberona alıştırmadan memeden uzaklaştırmadan karnı da doyuran bi yöntemdi, bilmiyordum bunu belki benim gibi bilmeyen vardır🌸
👍güzel bir yöntemmiş aklımda olsun
Sağlıkla kavuşun bebeğinize inşallah

X