2021 Nisan Anneleri

Abooo 5 kilo neredeyse kiz insan bastan asagi yirtilir öyle yani ben doguramam 5 kilo cocuk ayy gözümün önüne geldi bi an 😄 Benim bebeler sekerdir diyettir derken ilki 2700 civari dogdu buda 3 kilo dogar diye bekliyorum rekor kircam 😄
Valla benim 3400 doğdu ilk kızım pıt diye çıktı parmak ucum kadar dikiş vardı ama kesmese olurmuş dedi doktorum, görümcemin kesisi daha çoktu tabi 4300 civarı olunca, o sebeple 4ü geçmesin diye vitamin filan bıraktım😂
Valla kafayı kanala sokmuş, şancıdan perişan oldum haftasonu ne açılma yapmış ne bisi. Herşeyi yalan dolan bu zıpırin 😂😂😂😂 Koç bebesi ya keyfini bekliyoruz. Hastaneyi falan belirledik bugün doktorla, iyice heyecanlandım. Ama alttan muayenede seneler sonra olunca nasıl heyecan yaptım 😂😂😂 Haftaya giricem usg ye bakalım kaç kilo oldu dediğin gibi nasil çıkarırız öyle olursa. Ben yatakta sağdan sola dönemiyorum eşim geceleri zınk diye kalkıyor noldu iyimisin diye dönemiyorum diyorum ağlamaklı 🤭🤭🤭 vay halimize...
Bende aynı dönemiyorum kollardan tutup çeviriyor beni adamcağız döner çevirir gibi😂😂😂 nasıl çıkacak bu bebe diyorum halledersin sen diyor adamlardaki bu rahatlık😂 bebelerine geçmiş 😂 bak gene başladı benimki içerde hıçkırmaya anca hıçkır sen😂
Valla bilmiyorum doktor olur dedi nasıl olcak bende bilmiyom :KK70:
Olur olur oraya geldimi zırt çıkıveriyorlar ama biz Boğaz’ımızı keselim genede 🤣

Valla kafayı kanala sokmuş, şancıdan perişan oldum haftasonu ne açılma yapmış ne bisi. Herşeyi yalan dolan bu zıpırin 😂😂😂😂 Koç bebesi ya keyfini bekliyoruz. Hastaneyi falan belirledik bugün doktorla, iyice heyecanlandım. Ama alttan muayenede seneler sonra olunca nasıl heyecan yaptım 😂😂😂 Haftaya giricem usg ye bakalım kaç kilo oldu dediğin gibi nasil çıkarırız öyle olursa. Ben yatakta sağdan sola dönemiyorum eşim geceleri zınk diye kalkıyor noldu iyimisin diye dönemiyorum diyorum ağlamaklı 🤭🤭🤭 vay halimize...
Kanala indigini nasil anliyorlar veya sen anliyormusun 😂😂😂

Kızlar bi sorum var, çamaşır suyuyla temizlik yapmak gerektiğinde ne yapıyorsunuz? Ben yapıyorum da, yanlış mı yapıyorum ki? 🙄

Ben de artık annemi çağırdım, yarın geliyorlar 😍 iyice stres oldum doğurasım kaçtı 😀 nişan geldikten sonra 1-2 cm açıklıkla maksimum ne kadar beklenir ki acaba 😬

Ya evet ben de küçüğünden kaygılandım ama yazmak da istemedim streslenip daha yükselir diye, senin haftan da güzel, inşallah hiç risksiz, en güzel zamanda gelsin yavrucuğun, hiç sana hissettirmeden yükseliyor olması sinir bozucu, sen bol bol ölç, takip et inşallah
Canım benim ya çok teşekkür ederim 😘😘 evet doğmasından korkmuyorum artık ama biran da bu sebepten dolayı da sezaryene alınmak istemiyorum kendimi biraz normale odakladım sanırım doktorum da baya normalden yana ama sağlıkla gelmesi herşeyden önemli tabi inşallah haftaya doğururum diye dua ediyorum böbrek sancılarım da çok fena çünkü tansiyonumu o tetikliyor o yüzden 40a kadar uzamasa süper olur 😁😁

Kızlar bi sorum var, çamaşır suyuyla temizlik yapmak gerektiğinde ne yapıyorsunuz? Ben yapıyorum da, yanlış mı yapıyorum ki? 🙄
Canım mutfakta kullanılan zaten çok yoğun olmuyor azar azar kullanıyorum ama banyo ve WC çamaşır suyu olmadan asla yıkayamam zaten artık maskelerle içli dışlı olduk takıyorum maskemi yıkıyorum hatta birazdan yıkayacağım 🤣🤣🤣 maskesiz bir defa yıkadım bebek için endişelendim hemen yoğurt falan yedim ama maskeyle içim rahat yıkıyorum

dils3 dils3 canım naptın nasilsin
Doğuramıyorum hala bacım acilmam yokmuş, sancıları çekmeye devam... 🤭 haftaya ultrasonda var nst ye ek, haftaya daha net belli olur herşey. Nst ye göre bebeğin keyfi yerinde 😬
Benim ilk gebeliğim ama hamileliğin başından beri okadar zor şeyler yaşadım ki ilk 4,5 ay gece gündüz kustum şimdi de halsizlik geceleri uykusuzluk biran önce sağlıkla doğursam diyorum ama zor günler geride kaldı şimdi daha zor günler seni bekliyor diyor herkes.
Evet hamilelik zor ama vaktinde tadini cikarmaya bakmak lazim cunku sayili gun elbet bitecek. Bebek gelince bu gunleri ozleyeceksin bu da dogru. Ama kesinlikle dogumdan sonra veryansin etse de dilin, gazindan, uykusuzlugundan, aldığı aylık kilodan, aglamasindan vs yaptığı bir gülümseme, senin parmağını yakalayisi, seni görünce verdiği o heyecanlı tepki, emerken ki o masumluğu izlemen, ya işte say say bitmez aylarca uykusuzluğa bedel, her zorluğa bedel ya onun verdiği küçücük bir mutluluk. Anne olmak muhteşem birsey... Bence her anın tadını çıkar. Son günlerimiz ve bitmek üzere ne kadar istesekte zorlansakta...
Valla benim 3400 doğdu ilk kızım pıt diye çıktı parmak ucum kadar dikiş vardı ama kesmese olurmuş dedi doktorum, görümcemin kesisi daha çoktu tabi 4300 civarı olunca, o sebeple 4ü geçmesin diye vitamin filan bıraktım😂

Bende aynı dönemiyorum kollardan tutup çeviriyor beni adamcağız döner çevirir gibi😂😂😂 nasıl çıkacak bu bebe diyorum halledersin sen diyor adamlardaki bu rahatlık😂 bebelerine geçmiş 😂 bak gene başladı benimki içerde hıçkırmaya anca hıçkır sen😂

Olur olur oraya geldimi zırt çıkıveriyorlar ama biz Boğaz’ımızı keselim genede 🤣
Anca hıçkırıyor gece pat diye uyanıyorum ev zifiri karanlık uyku sersemi düşünüyorum niye kalktım, ağrı mi, kramp mi, tuvalet mi, hayır hanımefendi hıçkırıyor 😂😂😂😂😂 zaten ya topuğunu böyle geriyor delecek bir tarafımı, ya hıçkırıyor ya da kafayla aşağıyı zorluyor.
Kanala indigini nasil anliyorlar veya sen anliyormusun 😂😂😂
Doktorum ultrasonda gördü benim karnım.asagi indi zaten ben de tecrübelerimden anlamıştım ama doktorum kesin olarak söyledi. Ilk doğumlarda 2 ile 4 hafta süre oluyormuş doğuma bebek kanala inince, 2. Ve sonraki gebeliklerde bu süre çok daha kısa oluyormuş. Ben de beklemedeyim işte...

Ben de yapıyorum eldiven giy ve gerekiyosa cam fln aç soluma yani bişey olmaz.Sadece çamaşur suyu değil diğer deterjanların da çok solunmaması gerek aslında hatta parfümlerin bile.

Doğuramıyorum hala bacım acilmam yokmuş, sancıları çekmeye devam... 🤭 haftaya ultrasonda var nst ye ek, haftaya daha net belli olur herşey. Nst ye göre bebeğin keyfi yerinde 😬

Evet hamilelik zor ama vaktinde tadini cikarmaya bakmak lazim cunku sayili gun elbet bitecek. Bebek gelince bu gunleri ozleyeceksin bu da dogru. Ama kesinlikle dogumdan sonra veryansin etse de dilin, gazindan, uykusuzlugundan, aldığı aylık kilodan, aglamasindan vs yaptığı bir gülümseme, senin parmağını yakalayisi, seni görünce verdiği o heyecanlı tepki, emerken ki o masumluğu izlemen, ya işte say say bitmez aylarca uykusuzluğa bedel, her zorluğa bedel ya onun verdiği küçücük bir mutluluk. Anne olmak muhteşem birsey... Bence her anın tadını çıkar. Son günlerimiz ve bitmek üzere ne kadar istesekte zorlansakta...

Anca hıçkırıyor gece pat diye uyanıyorum ev zifiri karanlık uyku sersemi düşünüyorum niye kalktım, ağrı mi, kramp mi, tuvalet mi, hayır hanımefendi hıçkırıyor 😂😂😂😂😂 zaten ya topuğunu böyle geriyor delecek bir tarafımı, ya hıçkırıyor ya da kafayla aşağıyı zorluyor.

Doktorum ultrasonda gördü benim karnım.asagi indi zaten ben de tecrübelerimden anlamıştım ama doktorum kesin olarak söyledi. Ilk doğumlarda 2 ile 4 hafta süre oluyormuş doğuma bebek kanala inince, 2. Ve sonraki gebeliklerde bu süre çok daha kısa oluyormuş. Ben de beklemedeyim işte...
Nasil anlamistin peki ne gibi degisiklik olmustu

Kiz ayni durumdayiz yavrum en son pazartesi 2850 ydi yine o civarda dogacak buyuk ihtimal😊 ama olsun saglikli olsun kilo yerine fazlasiyla gelir ben tatli yicegim gunude hayal ediyorum😂 insallah gecer seker senin ne zaman duzene girdi dogumdan sonra
Bana dogumdan 2 gün sonrasina kadar ölc demisti anammm isvicrelilerin kahvaltisi meyve suyu, recel, bal, cikolata, tere yagi ve ekmek, kahve, cay 😄2 günde sekerim tavan cikmisti sonra diyetisyeni aradim böyle olmazki ama yaa dedim oda haklisiniz birakin ölcmeyi istediginizi yiyebilirsiniz zaten 1 haftaya seker normale döner demisti. Bu sefer hic ölcmicem hastanede valla ama dogumdan 8_10 hafta sonra sekerime kendim bakacam bakalim normalde seker hastasimiyim diye merak ettim hazir ölcme aleti falan varken.

Ben de artık annemi çağırdım, yarın geliyorlar 😍 iyice stres oldum doğurasım kaçtı 😀 nişan geldikten sonra 1-2 cm açıklıkla maksimum ne kadar beklenir ki acaba 😬
Ben doktorumun beklememesinden dolayı aynı durumdayken 3günde doğurdum ama beklese 1hafta sonrada olurmuş gözünaydın sağlıkla inş🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Insallah buda pit diye cikar kolay dogum olur 🥰

Daha az önce lavaboyu wc falan camasir suyuyla temizledim valla yapcak bisi yok solumamaya calissanda illaki nefes aldiginda cekiyorsun icine :KK43:

Bana dogumdan 2 gün sonrasina kadar ölc demisti anammm isvicrelilerin kahvaltisi meyve suyu, recel, bal, cikolata, tere yagi ve ekmek, kahve, cay 😄2 günde sekerim tavan cikmisti sonra diyetisyeni aradim böyle olmazki ama yaa dedim oda haklisiniz birakin ölcmeyi istediginizi yiyebilirsiniz zaten 1 haftaya seker normale döner demisti. Bu sefer hic ölcmicem hastanede valla ama dogumdan 8_10 hafta sonra sekerime kendim bakacam bakalim normalde seker hastasimiyim diye merak ettim hazir ölcme aleti falan varken.
Ayy bende hic bakmak istemiyorum ya kalıcı olursa diye😊 6 8 hafta sonra yukleme yaptirmak lazimmis ama cesaretim yok. Bide az cok anladim zaten sekerim yukselince ne oldugunu idrara sık cikma asiri susama yanakalrim ellerim ayaklarim falan yaniyodu bildigin 24. Haftadan sonra falan. Yani kalici olursa her turlu anlarim diye dusunuyorum

Nasil anlamistin peki ne gibi degisiklik olmustu
Göğüs kafesinin altı boşaldı göbek deliğinin olduğu bölüm aşağı meyilleniyor ama bunu ilk gebelikte farkermek zor olur. Ama iştah artışı, mide yanması azalması ve nefes darlığının geçmesi de belirtisidir bunun. Ben doktor kontrolünden günler once bebek indi galiba ne nabız yuksekligim kalmıştı ne nefes darlığın ne mide şikayetlerim. Göğsünün altını belimi tutar gibi tutabiliyordum artık karnım boşaldı orada. Zaten doktorda o haftaki kontrolünde bebek inmiş kanala dedi. Bunu size doktorunuz söyleyebilir sadece.

Ayy bende hic bakmak istemiyorum ya kalıcı olursa diye😊 6 8 hafta sonra yukleme yaptirmak lazimmis ama cesaretim yok. Bide az cok anladim zaten sekerim yukselince ne oldugunu idrara sık cikma asiri susama yanakalrim ellerim ayaklarim falan yaniyodu bildigin 24. Haftadan sonra falan. Yani kalici olursa her turlu anlarim diye dusunuyorum
Bende hic öyle belirtiler yok :KK43: bakalim dogumdan sonra ölcüm nasiil olacak. Benim diyetisyen 1 aydir birakti beni ölcümler iyi diye. Doguma kadar kendin takip et dedi, dün aksam ölcüm yapamadim uyuya kalmisim biraz aksattim ölcümleeri 🤭

Annemle kardesim geldi dun basladik temizlige dip bucak temizlenmedik yer kalmadi gibi bugun bitecek azcik yardim edeyim dedin odamin tozunu ben alayim dedim perdeleride ben atip cikardiyom makinadan elim iş tutsun diye şuan karnim taş gibi hareket edemiyorum canim yaniyor valla Allah razi olsun onlarda olmasa nasil.yapicakmisim ben onca işi bilmiyorum tek cidden zor ☹

X