Ya ben basta düşündüm ama hastanem ziyaretçi kabul etmiyo eve de ben kabul etmicemkaldı o işler... bu bebiş için 1 yaş doğum gününü güzel yaparız kısmet olursa napalim
Doğum sonrasını bilen biri olarak en çok o uykusuz geceler meme ucu sızıları uyutamama serüveni, gaz çıkarma sancıları, kaka yaptı çığlıkları, banyo yaptırma paniği, pislikle mücadele, göbeğinden kan mi geldi sıvı mi geldi tedirginlikleri, aşı olurken bizim çektiğimiz acılar içimize akan gözyaşları, o doktorda tartiya ciktiginda aldigi kiloyu hesaplama korkuları ayyyy bugünümüze şükür aslında, acele etmeye gerek yok dursunlar güvenli güvenli içeride
ne var dışarıda
Aynısını düşünüyorum birisi doğuma alınsa patır patır dokulucez. O yüzden herkes kendine mukayyet olsun vaktimiz var bizim daha
Kasılmaların arasını say canım, düzenli aralıklarla gelmiyorsa korkma, ayrıca karında ağrı muhtemelen gerindi ufaklık. Bak şöyle anlatayım bebek gerindigindearamı büyütmek istiyor ama rahim tamamen kastan oluşan bir organ o da büyümek değil aksine kendine korumak için kasılmak istiyor direniyor yani. Biz bu ağrıları ne yazık ki artık bebeğimiz güçlendiği için fazla hisseder oluyoruz. Kasılmalar için de sakin korkma, düzenli değilse, kan, su gelmediyse bebek hareketleri durmadıysa panik yok. Doktorum kasılma için şunu anlattı bana, eğer bu kasılmalar olmuyorsa korkmak lazım, çünkü doğumda bebek doğunca kanama oluyor ya, o kanamayı kontrol altına alan bu kasilmalarmis damarların uçlarını kapatıp kanın pıhtılaşmasını falan sağlıyormuş. Istediğimiz birsey bu yalancı kasılmalar dedi.
Sağlıklı bir hamilelikte normal bir süreç. Yatıyorsan kalk, ayaktaysan soluna uzan. Sakin kal. Pozitif bisiler ac izle, mutluluk hormonunu devreye sok hemen
ve korkma doğum başladığında zaten karnındaki vadesi doldu dünyada başlıyor macera demektir. Hiç sıkıntı yapma.