2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Sözde seviyorlar ama ne baaa ne bebege hıc jırsey almadılar bırd eıkm torun olucak galeride hallerinde gayet iyi, sözde bebek arabası besık onlardan olucaktır siz sukredın halinize birde her aksam gprun tuşu aramazlarmı oglus oglus dıe kafaya taka taka sütüm azaldı, alalhtann kendi anne babam var dpgumda bile yardımcı oldular bebegin tum kıy afetleri besıgı vs halada alırlar
Ayyy bide bebeğin herşeyine karışırlar şunu şöyle yap bunu böyle yap diye. Benimde hep kendi annem kardeşim yanımda oldular.

Benim kocamin doğduğundan beei bana hayrı yok
Ay yok hakkını yersem günaha girerim benim eşim çok yardımcı olur. Rabbim iki cihanda da razı olsun ondan. Hastanede yanimda yengem değil eşim kalsa çok daha iyi bakardı bana. Kayınpeder o zaman hayattaydı doğum yaptığımda. Kayınpeder felcliydi uzun süredir devamlı ona bakıyor onunla ilgileniyor ise gidip geliyor ilk ay çok iyi baktı bana. Benim sezeryanim da zorlu oldu gerçekten kötü durumdaydım. 20 saat suni sancindan sonra sezeryan oldu. Ağlamalarıma deprosyanlarima her şeyime katlandı. Ilk zamanlar oglani beslemek zordu ve sarilik gecirdik 1.5 saatte bir emziriyordum gece gündüz ben emzirip uyuyordum o uyutuyordu uykusundan feragat edip. Dinlenmem için imkan yaratıyordu. Şimdi zorda kalsam yine uyandirsam gık demez ama çok şükür oğlumla idare edebiliyoruz

Kizlar bu arada yoğurt yapma makinası aldınız mı? Aldıysanız hangi marka aldınız? Acaba bir an önce alsam mı ben de zaman azaldı diye dusunuyorum. Ek gida alışverişi hic yapmadım ben daha.

Almayi dusunduklerim
Yoğurt yapma makinası
Mama sandalyesi
Mama kaşığı
Mama tabağı
Onluk
Suluk
Atıştırma kabı
Mama termosu
Buharda pisirme aparati
Ek gıda ile ilgili kitaplar
Yoğurt uapma makinesi gereksiz bence. Küçük kavanozlara günlük mayalamayı planlıyorum. Kendimize zaten haftalık mayalıyordum ona da günlük mayalarım.

Annem artık alternatif çareler aramaya başladı, nasıl bebek bu deyipduruyor 😄 kehribar bileklik almış bir umut. bakalım işe yarayacak mı 😂
Ben kolyesini takıyorum inanmayan da olabilir ama ben inanıyorum doğal taşların etkisine ağzının suyu epey azaldı kızımın dis çıkarma dönemi için çok oneriyorlar ben şimdiden taktım 😄

kızlar dün sabah bebeğimin ağzının alt tarafta sağ kısımda beyazlık gördüm. Diş olamayacağını düşündüm çünkü önce alt ön dişler çıkıyor dedim kendi kendime. Ama 2-3 gündür aşırı huysuzdu onu da atak haftasında olmasına bağlamıştım. Ateşi de çıkınca ebeye götürdük diş mi diye gerçekten de dişmiş. Azı dedikleri diş sanırım. Patlamadı daha ama şişlik var. Jel vs sürünce rahatladım. İsterseniz siz de bakın bir. Huysuzluğu ondan da olabilir. Çünkü ebeye erken değil mi diye sordum değil dedi.
Kaç gündür bunu düşünüyorum alt dişi yaklasik 20gundur beyaz beyaz doktora gittiğimizde dişleri erken çıkacak annesi normalde 5-6. Aylarda bekleriz daha erken çıkacak dedi neyse bugün baktım baya baya orda çıkıklık var ama çok erken diye üzerine düşmedim pek acaba birkaç gündür huysuzlugu o yüzden mi emin de olamıyorum ki dış mi değil mi bazen yalnız olmak bu açıdan hhic iyi olmuyor 😔

Kizlar bu arada yoğurt yapma makinası aldınız mı? Aldıysanız hangi marka aldınız? Acaba bir an önce alsam mı ben de zaman azaldı diye dusunuyorum. Ek gida alışverişi hic yapmadım ben daha.

Almayi dusunduklerim
Yoğurt yapma makinası
Mama sandalyesi
Mama kaşığı
Mama tabağı
Onluk
Suluk
Atıştırma kabı
Mama termosu
Buharda pisirme aparati
Ek gıda ile ilgili kitaplar
İlk kızımda kullandıklarım olmazsa olmazlar Mama sandalyesi, suluk , Mama kaşığı, önlük.
bunun dışında normal eşyaları kullandım. Yoğurdu da kendim tencere de ya da kavanozlarda mayalıyorum.

Kizlar bu arada bişey sormak istiyorum hepinize. Kayinvalideniz ya da kayınpederiniz size doğum hediyesi aldı mı? Ufak da olsa? Çok merak ettiğim için soruyorum.
Eşim bile almadı ki 🤣🤣 Bize çoook uzak şeyler onlar ama bebek için sevgilerini gösterecek ufak tefek ( giysi vs.) bekledim ama sağolsunlar bir çift çorap bile almamışlardı. Tabi bunlar ilk kızımdaydı, eşim yazık bi heves gidelim torunlarını görsünler dedi. Zor şartlarda gittik, şoku yaşadık.. Bu kızımda ise kimse umrumda değil, iki aylık bebekle hiç bi yere gidemem dedim, gitmedim. Eşim de yazık, ailesine çok düşkün olmasına rağmen ısrar edemedi bu defa

Kizlar bu arada bişey sormak istiyorum hepinize. Kayinvalideniz ya da kayınpederiniz size doğum hediyesi aldı mı? Ufak da olsa? Çok merak ettiğim için soruyorum.
İlk çocuk da kp kalın bir bilezik almış sağolsun ama tek şartı vardı bu bileziği sakın bozdurma kızın büyüyüp evleneceği zaman ona dedemden hatıra deyip ver dedi duygusal adam 😅 ikinci bebekte de altın yerine yine bi bilezik parası verdi eşime ihtiyaç varsa alın diye. Ama benim kp nin durumu iyi, elide boldur sağolsun. Ama bizde adettir herkes bütçesine göre illa bişiler takar torun olunca

Nasıl anlıcam alerjik mi olduğunu doktora mı gideyim?
Giderseniz bi sor bakalım çok huzursuz acaba alerjik mi de sanırım onun için kan tahlili yapıp ıgg mi ne öyle bi değere bakıyorlar veya diyet öneriyorlar sıra sıra belli besin gruplarını yemeyip bebeği gözlemliyorsun ya da başka belirtisi olmadığı için onu böyle kabullenip sabrediyorsun alerjik olsa bile 😬 bazı bebekler başta alerjik oluyor büyüdükçe geçiyor

kızlar dün sabah bebeğimin ağzının alt tarafta sağ kısımda beyazlık gördüm. Diş olamayacağını düşündüm çünkü önce alt ön dişler çıkıyor dedim kendi kendime. Ama 2-3 gündür aşırı huysuzdu onu da atak haftasında olmasına bağlamıştım. Ateşi de çıkınca ebeye götürdük diş mi diye gerçekten de dişmiş. Azı dedikleri diş sanırım. Patlamadı daha ama şişlik var. Jel vs sürünce rahatladım. İsterseniz siz de bakın bir. Huysuzluğu ondan da olabilir. Çünkü ebeye erken değil mi diye sordum değil dedi.
Bazı bebeklerin köpek dişleri önce çıkıyor 😬

Kızlar kahvaltı yapan, yemek yiyebilen var mı bebekle yalnızken?
Ben yaylanın hazır yemeklerinden aldım onlardan yiyorum. Sabahlarıda kaşar peynir, hindi füme falan atıyorum ağzıma.
Eşin akşam evdeyken kendine akşamdan bi kahvaltı tabağı hazırla canım, tost hazırla mesela sabah direk makineye koyarsın kolaylık olur . Kıyamam aman aç kalma. Tek yeteneğim şu kargaşada aç kalmadan sürekli ağzıma bişiler atabilmek 😅

Eşin akşam evdeyken kendine akşamdan bi kahvaltı tabağı hazırla canım, tost hazırla mesela sabah direk makineye koyarsın kolaylık olur . Kıyamam aman aç kalma. Tek yeteneğim şu kargaşada aç kalmadan sürekli ağzıma bişiler atabilmek 😅
Ben de akşamdan kahvaltımı hazırlıyorum. Sabah sadece çıkarıp yiyorum. Ben de hiç aç kalmadım kalamıyorum zaten öyle bi iştah var ki yemek ve tatlı görünce gözüm dönüyor resmen dünyayı yemek istiyorum 😆

Kızlar birşey sorcam benim kızın elleri hep yumruk normal mi acaba yani birşey uzattigimda falan acıyor tutuyor ama geri kalan zamanlarda çoğunlukla yumruk yapıyor ellerini birde daha tam tutamiyor kollarını tam kontrol edemiyor

Yoğurt yapma makinam önceden vardı kendi kocaman tek kabı var orada yapıyor. Ama ben o zaman bile kendim kavanozlara mayalardım yani bence çok da gerek yok.
Mama sandalyesi için marka önerisi olan var mı ya da nasıl bişi almalıyız
Mama kaşığı, mama tabağı, önlük bunları oioi bi ara %50 indirim yapmıştı oradan aldım
Atıştırma kabı ne? Ben süt saklamak için aynı zamanda ek gıda döneminde de kullanırım diye aventin saklama kapılarını almıştım çokca onlar olur mu ki?
Mama termosunu da ebebekte indirimden almıştım ama aldıktan sonra farkettim 200 mlymiş büyüğüne gerek var mı acaba? Ya da evde ağzı geniş açılan 400 mllik termoslar var onlar da iş görür mü?
Mama termosuna sadece sıcak su mu koyuyorsunuz yoksa mama mi yapıp koyuyorsunuz? Bende termos sipariş ettim 400 ml yeterbdiye ama sıcak su lazım oluyor dışarda mama için diye aldım. Cahil kaldım,diğer oğlum hiç mama yemez,emerdi😓mama sandalyesini de arkadaşım verdi. Bence hiç gerek yok büyük pahalı şeylere. Hatta vermeseydi ikinci el alırdım.

X