2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Benim çok uzun emmiyor 10 dk kadar emiyor tek meme emiyor. Eğer uyumazsa aradan 1 saat geçiyo bi 5-10 dk arası bir daha diğer memeye geçiyor
Benimki de öyle. Özellikle gündüzleri az emiyor 5 10 dakika emiyor 1 saat 1.5 saatte bir kalkıyor. Biraz önce oynaya oynaya 20 dakika emzirdim daha uzun uyudu. Geceleri de bazen 20 dakika emiyor bazen 10 dakika emiyor. Eğer uykuya iyi dalarsa 3 4 saat uyanmıyor. Acaba yetiyor mu diye düşünüyorum bu sefer ya.

Canım banada öle diolar ama yeğenim 9.ayda hala gaz sıkıntısı yaşıyo.kucakta durması alışkanlık ona yapcak bişe yok malesef.kızımda biz çok çektik yemin ederim 2.yi sırf kucakta ve ayakta olmak istemesinden dolayı asla istemedim.bi şekilde alışıyorlar Allah yardmcın olsun.gaz için belki uyku öncesi bebek spa havuzları var.kafa simidi geçirip bisüre gazını çıkarmasını sağlayabilirsin.
Gaz sancısı olmasa kucakta durmasına razıyım ama öyle sancılanıp ağlamasına üzülüyorum.
Mama çok gaz yapıyor onunda etkisi var.

Benim annem de aynısı, eleştiriye gelemez, hemen ağlamaya bağırmaya başlar beddua eder falan.
İlk doğumumda beni bunalttı, benzer şeyler yaşadım anlattıklarınla.

Doğumdan önce geldi, doğuma kadar kendi sıkıntılarını anlattı, hamileyken baban böyle yaptı doğum yaptım şöyle yaptı falan içimi şişirdi.
Doğumum başladı, deli gibi sancı çekiyorum, başıma gelmiş hala kendini anlatıyordu, ben sancı çektim de baban ilgilenmedi de bilmem ne. En sonunda kızdım, anne sus artık ya doğuruyorum görmüyor musun dedim. Yanımdan çıkınca kardeşimi aramış, seda çok kötü kimseyi konuşturmuyor beni de azarladı demiş...

Eve geldik, ben lohusayım kendi benden daha lohusa. Hakkını inkar edemem, ev işleri yemek çamaşır benim beslenmem sağolsun her şeyi en iyi şekilde halletti ama manevi destek sıfırdı. Ben ağlıyordum, boş yere ağlayıp bizi niye strese sokuyırusn diye kızıyordu. Bebek ne yapsa üşüttü bu çocuk diyip duruyordu. Ufacık bir şeyde herkesi arayıp bebeğe şu oldu bu oldu diye anlatıyordu, sonra herkes beni arıyordu bebek nasıl oldu diye...
Bebeğe tamamen kendi bildiğim şekilde baktım. Anneme kalsaydı bebeği mahvederdik. Daha kırkı çıkmamıştı, bence biz bunu güzelce saralım yatıralım iy bir terlesin üşütmüş bu çocuk dedi 🤦🏻‍♀️😩 anne saçmalama dedim sadece.
33 gün kaldı ama anlayış hiç yoktu.

Bu doğumda da sırf gelmiş olmak için geldi, üç gün kaldı gittiler, gidişleri de olaylı oldu beni ağlatarak gittiler.
O üç günde de telefon elinden düşmedi, arada bir kafasını kaldırıp laf olsun diye emdi mi diye soruyordu o kadar.

Çok zor ama tek bakmak en iyisi bence.

Ben de bebegime tek bakiyorum, dogumda da tektim. Ilk 50 gun motivasyonum da cok yuksek olunca fiziki sartlar beni zorlamadi. Esimle nobetlese nobetlese baktik. Sagdigim sutu o biberonla verdi, ben o sirada uyudum derken oyle oyle gecti.
Sonra bizde ishal durumu ortaya cikinca bebegin gelisimiyle ilgili kaygilarim da geldi. Bebek zaten 2 kilo dogmus, cok guzsuz, zayif, bir de biberonu reddetmeye basladi. Bebegim saglikli mi, elimden geleni yapamiyor muyum, gozumden kacan bir sey mi var derken kacan uykularim oldu. Yorgunlugum yeni yeni gozume batmaya basladi.
Bu aralar demeye basladim, keske yanimda birileri olsa en azindan kendi kendime konusmazdim, dertlesirdim. Aylardir evde olmanin verdigi bunalti da eklendi, fena carpti beni.
Sizin de 2 evladiniz var ve tek basiniza gogusluyorsunuz sartlari. Birden fazla cocuk bakanlara canigonulden kolayliklar diliyorum.

Çok uygunmuş. Biz Prima premium care ile başladık. Şimdi 1 numara küçük gelmeye başladı. Yeni bedene sleepy ye geçeyim dedim ama bazı yorumlarda ıslak bırakıyor ve bacak kısımları sıkıyor denmiş, cesaret edemedim, premium care 2 aldım 180 lisi 190 lira🙁

Islak mendilim sleepy natural benim de. 12 lisini 67 liraya aldım daha yeni trendyoldan. Ciceksepetine bakmak hiç aklima gelmemişti.
Evet canım sleepy öyle malesef emiciliği çok az. Özellikle bu cıvık yaptıkları dönemde sırtına kadar çıkıyor. Oğlumda bir kaç kez denedim ısrarla ama yok hep sızdırdı hem kakayı hem çişi. Ama biraz büyüyünce külot bezini kullandım ondan memnundum bir nebze. Lastikleri gerçekten çok iz yapıyor. Goon dene derim bir de. Oğlumda da onu kullandım şiödi kızımda da kullanıyorum.arada sızma oluyor kızımda. oğlumda hiç olmamıştı. Sanırım işeme stilinden 😁
Molfix ten de memnun olan çok. Deneye deneye bulabilirsin 😊 prima çok pahalı oluyor

Benimki de öyle. Özellikle gündüzleri az emiyor 5 10 dakika emiyor 1 saat 1.5 saatte bir kalkıyor. Biraz önce oynaya oynaya 20 dakika emzirdim daha uzun uyudu. Geceleri de bazen 20 dakika emiyor bazen 10 dakika emiyor. Eğer uykuya iyi dalarsa 3 4 saat uyanmıyor. Acaba yetiyor mu diye düşünüyorum bu sefer ya.
Bnm kide 45 dk falan emiyor bende yetmiyor diye düşünüyorum 😀

Her emzirme sonrası sağım yapıyor musun ? Ben hiç bakmıyorum kaç cc süt çıkıyor diye. Genelde 20 dk tek memeyi emiyor sonra diğerine geçiyorum. Bazen daha fazla durmak istiyor o bırakana kadar bekliyorum.
Yok kuzum yapmıyorum şuan yoksa tazyik artıyor. Bir ara ne kadar çıkıyor diye 2 saat sonra bir göğüsü verdim diğerini sağdım. Sonra bir gün 1 saatte bir göğsü emdi diğerini almadan uyudu baktım sağdım o zaman da 1 saatte çıkanı gördüm. Sütüm hiç artmıyor gibi benim. 60 80 arası çıkıyor 2 saat doluluk için iki göğüsten. Birinden 30 40 cC arası çıkıyor. Bir gece uyuya kalmış bebek uyanmadı bende uyanamamisim. 5 saatlik doluluk ile bir göğüsten 120 cc cıktı

Merhabalar, 1 ayi geckin suredir bu sorunla ugrasiyorum. Bebegimin gecmeyen bir sulu, mukuslu kaka sorunu var. 2 kere de kilcal damarlar seklinde kan gordum. Ben sorun diye yazdim burada ama doktorlara gore cok normal. Kilo alimi birdenbire duracak seviyede yavasladi. Gecen haftadan once haftada 100gr aldi, mesele ne kadar kilo aldigi degil elbette ama yuzunun rengi de hic hosuma gitmiyordu boz gibi.
Turkiye'den bir doktora foto attim, ishale bagli bagirsak yorulmustur kan ondandir, laktozsuz mama ver gunde 2 defa dedi. Sorun su ki bebegim asla biberon kabul etmiyor agzina. 4 farkli cesit marka biberon aldim birini aldi gibi oldu bu sefer de mamanin tadindan igrendi. 1 ayi geckindir sut urunleri ve gluten tuketmeyi tamamen kestim.
Kisaca uzun suredir bizde durum boyle ve ben cozum bulamadim.
Canım baya alerji var bebeğinde facebookta emzirme akademisi var oraya yaz istersen onlar yönlendirsin seni. Çok emin değilim ama alerjiyle yaşam diye bir grup daha var diye biliyorum. Ordan edindiğim bilgilere göre çok sıkı diyet yapman lazım mesala süt ürünleri tületmiyorsın ya içinde süt olan hiç bişeyi de tüketmemen lazım. Ve deneyerek bebişin neye alerjisi olduğunu bulman lazım belki süte değil de kuruyemişe alerjisi var.

Kızlar bana Bi akıl verin Allah aşkına sütümü sağıyorum çıkmıyor süt ama bebeğim hiç bir doymama belirtisi göstermiyor takviye verirsem içiyor tabi kilosuna da baktıramadım yakında
Sağmaya takılma benim memeler kocaman sağmıyor hibçir makina. 5 cc zor çıkar. Ama emzirmeden sonra bak bezlerine mutlaka . Eğer çiş varsa doymuştır. Kafasını süt ile bir dönem bozmuö biri olarak söylüyorum bana güven😀

İçimi rahatlattın canım çok teşekkür ederim 😍
Ne demek. Benim göğüslerimde sadece uyuduğumda biraz sertleşiyor ama dipleri sadece.bebeği takip et içerken sütü çekişine odaklan sürekli. İçip içmemesini ayırt edersin. Önemli olan ama çişli bez kesinlikle. Çiş varsa sorun yok. Her emzirmeden sonrada 500 ml su iç. Aç olsa her saniye ağlar. Bi süre sonra hangisi gaz ağlaması hangisi açlık anlaşılıyo zaten. Sağma makinaları küçük göğüsler ve uzun meme uçları için yapılmış kesinlikle benimki tam tersi olduğundan süt sağamıyor yani😀 bebeğin çekişiyle makina çekmesi apayrı sakın makineyi baz alma

Gazlı bebeniz varsa kızlar ben yöntemi buldum. Yüzüstü uyutmak. Baktım bebeğim uyuyamıyor kıvranıyo, uykuya dalamıyo yada. Hemen yüzüstü yatırıp totosından pış pış pat pat yapıyprum dalıyor uyuyor yavrum gazı olduğu için rahatlıyor o şekilde. Az önce kriz geçirdi gazdan anca kucağımda çok uykusu vardı iki tur gezdim gözünü kapadı yüzüstü yatırdım iki gramda salladım böyle uyudu. Nasılrahatladım varya o acı çekişi görmüyorum uyudu diye.

bu arada yüzüstü yatırırken kafasını kontrol edebiliyormu bakın mutlaka. Yani iki tarafa çevirebiliyoemu nefes alabiliyormu uzun süre bırakırsam kafasını rahat hareket ettirebilir mi diye bakın. Baktınız güzel beceriyor bu işi rahatlıkla yatırın.

Ne demek. Benim göğüslerimde sadece uyuduğumda biraz sertleşiyor ama dipleri sadece.bebeği takip et içerken sütü çekişine odaklan sürekli. İçip içmemesini ayırt edersin. Önemli olan ama çişli bez kesinlikle. Çiş varsa sorun yok. Her emzirmeden sonrada 500 ml su iç. Aç olsa her saniye ağlar. Bi süre sonra hangisi gaz ağlaması hangisi açlık anlaşılıyo zaten. Sağma makinaları küçük göğüsler ve uzun meme uçları için yapılmış kesinlikle benimki tam tersi olduğundan süt sağamıyor yani😀 bebeğin çekişiyle makina çekmesi apayrı sakın makineyi baz alma
Makina değil de elimle sağmaya çalışıyorum oğlum emmediği zaman ikisinden 30 ml anca çıkıyor.

X