2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Aynı durumdayız canım ben de kafayı yiycem artık. Uzun zamandır bugünkü kadar zorlamadı beni. Ne kadar ağrı çekiyorsa yavrum gözünden uyku akmasına rağmen uyuyamıyor saatlerdir. Ve kakasını dün 5 kere yaptı bugün hiç yapmadı onun sıkıntısı da var.yapmadığım şey kalmadı. Emzirmeye başladığım an ağlama krizine giriyor
Aynen ya. Bir de günde 3 4 kere rahat gene kaka yapıyordu ama şimdi çok fazla ıkınıp bozarıyor ve yapamıyor. Zeytinyağ sürüyorum o şekilde yapıyor 3 gündür. Yine hunde 2 yada 3 kere yapıyor bu şekilde. Ama buna rağmen ne ıkınma bitiyor ne sancısı neden böyle ya

Aynı durumdayız canım ben de kafayı yiycem artık. Uzun zamandır bugünkü kadar zorlamadı beni. Ne kadar ağrı çekiyorsa yavrum gözünden uyku akmasına rağmen uyuyamıyor saatlerdir. Ve kakasını dün 5 kere yaptı bugün hiç yapmadı onun sıkıntısı da var.yapmadığım şey kalmadı. Emzirmeye başladığım an ağlama krizine giriyor
Günlerimiz de aynı. Benimki de 53 günlük şuan. Senin 54 günlük sanırım. Acaba diyorum bu hafta bağırsak gelişimi mi hızlandı da o mu bu hale getiriyor ya

Bizim 2 aylık kontrolde 7kilo 200gram çıktı.
Hem mama hem anne sütü alıyor.
Kızımda iriydi obez olcak sandık ama 6.aydan sonra giderek azaldı normale döndü.
Sizde durumlar neler?
İki gündür belim tutuluk,oturup kalkamıyorum.
Mecbur iğne hap kullanmak zorundaym sütümü sağıp döküyorum,biraz üzüldüm ama vucut saglığm iyi olmazsa iki çocugumu kucagıma bile alamaz durumdaym.
Aşıları yaptırdın mi canım ateslenme oldu mu

Kızlar oğlum bebek arabasında durmuyor her yerde her ortamda kucağımda gezdirmek istemiyorum. Mesela hastaneye gidiyoruz arabada ağlıyor mecbur kucağıma alıyorum. Neden sevmedi anlamadım 😢
Canım tam yatar pozisyonda mi araba .benim kızım o şekilde olunca benim kızım da çok ağlıyor ikinci ayara getirip altına destek koyuyoruz. Ağlayacak gibi olursa mutlaka mama veriyorum susuyor o zaman yanına da annesi karnı sesi aciyorum. Tam yatırmadan bir dene istersen canım
Kızlar oğlum bebek arabasında durmuyor her yerde her ortamda kucağımda gezdirmek istemiyorum. Mesela hastaneye gidiyoruz arabada ağlıyor mecbur kucağıma alıyorum. Neden sevmedi anlamadım 😢

Gaz sancılarınız ne durumda kızlar? Hiç bitmeyecek sanki. Tam azaldı derken başa dönüyoruz emme düzeni bozuluyor. 5-10 dk emiyor bağırmaya başlıyor
Bizim bu aralar iyi gibi kabızlık başladı bu seferde yani 2-3 günde bir yapmaya başladı mamasını degistirdim iyi gelir inşallah. Ben damlalara ek olarak kimyon içiyorum ve iciriyorum

4 gün sonra 2 ayımız bitecek inşallah ve aşıları var. Çok tedirginim şimdiden uykularım kaçmaya başladı ateslenir ağrısı çok olur ağlar diye. Sizler nasıl atlattiniz bu dönemi zor mu geçti kızlar kolay mı geçti. Çok atesleniyor mu bebekler

Dün gece 2 saatlik uykum var. Gündüz desen kuş uykusu uyuyor sanki 5 dk uyuyor bir gaz sancısı ile uyanıyor. Devamlı ıkınma kızarıp bozarma halinde. Makatina zeytinyağ sürüp tuvaletini yaptırıyorum üç gündür. 3 gün öncesine kadar kendisi ıkınsada yapıyordu şimdi ne oldu anlamıyorum. Dün gece derdi neydi tam cozemedim ama be memeyi emdi ne biberon aldi. Kafayı yiyeceğim artık
Bizimki önceden her gün yapıyordu hatta genelde emzirirken rahat yapıyordu ama şimdi 2 3 günde bir yapıyor. Rahatsız gibi de değil ama gaz çıkaracağı zaman ıkınıyor çıkarınca rahatlıyor kaka yapmadığı için rahatsız olmuyor gibi sanki yani umarım öyledir 😕

Cok iyi yaptiniz. Dikkat edelim cok önemli konu cidden. Suan icim sizladi 210 cc cok fazla. Gecenlerde ben 60 cc dökmek zorunda kaldim aglayacaktim neredeyse sinir oldum.. 210 cc kesin beni aglatirdi 😀
Gerckten cok zor sartlarda besleyip sagiyoruz dokmwk cidden sinir bozucu oldu neyse saglik olsun ne diyelim😬

Aynen ya. Bir de günde 3 4 kere rahat gene kaka yapıyordu ama şimdi çok fazla ıkınıp bozarıyor ve yapamıyor. Zeytinyağ sürüyorum o şekilde yapıyor 3 gündür. Yine hunde 2 yada 3 kere yapıyor bu şekilde. Ama buna rağmen ne ıkınma bitiyor ne sancısı neden böyle ya
Normalde 2-3 kez yapıyordu dün ishal oldu sanırım 5 i buldu. Bugün de zeytinyağını denedim ama yapamadı henüz
Günlerimiz de aynı. Benimki de 53 günlük şuan. Senin 54 günlük sanırım. Acaba diyorum bu hafta bağırsak gelişimi mi hızlandı da o mu bu hale getiriyor ya
Ya evet öyle bir şeyse de inşallah hemen geçer 😞
Bizim bu aralar iyi gibi kabızlık başladı bu seferde yani 2-3 günde bir yapmaya başladı mamasını degistirdim iyi gelir inşallah. Ben damlalara ek olarak kimyon içiyorum ve iciriyorum
Kakasını yapamayınca da rahatsız oluyor ıkınıyor ağlıyor ama her bezinde damla damla oluyor

8. Hafta atakları olabilir mi
38.haftada doğdu. Ataklar 40haftaya göre hesaplaniyor diyorlar. Bilemedim ki ya. Gazını çıkarttım hem alttan hem üstten. Geceden bu yana 3 kere tuvaletini yaptırabildim. Karnı da tok. Gözleri kapatıyor bir dakika sonra çırpınıp uyanıyor delirdim valla kaç saattir

Bizimki önceden her gün yapıyordu hatta genelde emzirirken rahat yapıyordu ama şimdi 2 3 günde bir yapıyor. Rahatsız gibi de değil ama gaz çıkaracağı zaman ıkınıyor çıkarınca rahatlıyor kaka yapmadığı için rahatsız olmuyor gibi sanki yani umarım öyledir 😕
Ya anlamadım ki canım bende. Kakasini yaptırıyorum 1 saat rahat sonra yine aynı. Karın masajı ile de gaz çıkarıyoruz üstten de cikariyoruz. Bir emme seansında 4 5 kez ara verip üstten gaz çıkarıyoruz. Ne kadar gazlı bu çocuk valla bunaldim

Bana doktor; artık günde 3 4 kez yapmasını bekleme bazen 2 günü de geçebilir demişti.
Canım bebek rahat olsa normal diyeceğim ama hiç rahat değil ki. Bebeğim hiç uyanıkken söyle uzanıp etrafa bakmıyor. Hep mızmızlanıyor ıkınıyor. 15 dakika olsun etrafı izlemiyor ya.

Normalde 2-3 kez yapıyordu dün ishal oldu sanırım 5 i buldu. Bugün de zeytinyağını denedim ama yapamadı henüz

Ya evet öyle bir şeyse de inşallah hemen geçer 😞

Kakasını yapamayınca da rahatsız oluyor ıkınıyor ağlıyor ama her bezinde damla damla oluyor
3 kere yaptı geceden beri ama yine huzursuz yine huzursuz. Aynen dediğin gibi her bezinde oluyor damla damla. Alttan gaz çıkarırken kaçırıyor galiba. Gün-de 10 kere gaz masajı yapıyorum karından ayaklar ile. Cani yanacak artık ama başka ne yapabilirim bilmiyorum valla ya

3 kere yaptı geceden beri ama yine huzursuz yine huzursuz. Aynen dediğin gibi her bezinde oluyor damla damla. Alttan gaz çıkarırken kaçırıyor galiba. Gün-de 10 kere gaz masajı yapıyorum karından ayaklar ile. Cani yanacak artık ama başka ne yapabilirim bilmiyorum valla ya
Aynısı bende de oluyor, bunaltıyor insanı 🥺

Kızlar doğum sonrası kilolar için diyete kaçıncı ayda başlamak gerekir acaba. Ben inanılmaz yiyorum herşeyi. Sonum hiç iyi değil🙁 tutamıyorum kendimi

Kızlar bana Bi akıl verin Allah aşkına sütümü sağıyorum çıkmıyor süt ama bebeğim hiç bir doymama belirtisi göstermiyor takviye verirsem içiyor tabi kilosuna da baktıramadım yakında

Kızlar bana Bi akıl verin Allah aşkına sütümü sağıyorum çıkmıyor süt ama bebeğim hiç bir doymama belirtisi göstermiyor takviye verirsem içiyor tabi kilosuna da baktıramadım yakında
Sağıma alışık olmayan memeden süt çıkmazmış canım o yüzden hiç dert etme kendine. Bebeğin emişiyle sağım birbirinden farklı şeyler. Eğer bezleri çişli oluyorsa doyuyor demekmiş

Biz 30 haziranda 2 aylık aşılarını yaptırdık. Aşılara ek olarak rota virüs aşısı yaptırdık yani aynı anda 4 aşı oldu. Verem aşısı koldan diğer ikisi bacaktan rota da içirilerek yapılıyor. 37.8 e kadar ateşi çıktı yarım ölçek calpol verdim sonra ateşi olmadı hiç. İlk çocuğumda da 4 aşıyı aynı anda yaptırmıştık onda hiç ateş olmamıştı her bebek her bünye bir değil.

X