2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Canım bebek rahat olsa normal diyeceğim ama hiç rahat değil ki. Bebeğim hiç uyanıkken söyle uzanıp etrafa bakmıyor. Hep mızmızlanıyor ıkınıyor. 15 dakika olsun etrafı izlemiyor ya.
Bizimkide kendi kendine durmuyor uyanıksa sürekli kucakta.

Biz 30 haziranda 2 aylık aşılarını yaptırdık. Aşılara ek olarak rota virüs aşısı yaptırdık yani aynı anda 4 aşı oldu. Verem aşısı koldan diğer ikisi bacaktan rota da içirilerek yapılıyor. 37.8 e kadar ateşi çıktı yarım ölçek calpol verdim sonra ateşi olmadı hiç. İlk çocuğumda da 4 aşıyı aynı anda yaptırmıştık onda hiç ateş olmamıştı her bebek her bünye bir değil.
Rota aşısını da saglikocaginda mi yaptirdiniz? Özel bir aşı, eczaneden alabilirsiniz demişti bana hemşire. Ama ben 2. ayda olduğunu unutmuşum. Yarın asi gunumuz, 3 asi birden olacak. Rota virüsü aşısını da illa aynı gün mu olmali, bikac gün sonra olsa sorun olur mu ki? Bir de ağızdan alıyor ya, ya kusarsa boşa giderse :KK43:

Canım tam yatar pozisyonda mi araba .benim kızım o şekilde olunca benim kızım da çok ağlıyor ikinci ayara getirip altına destek koyuyoruz. Ağlayacak gibi olursa mutlaka mama veriyorum susuyor o zaman yanına da annesi karnı sesi aciyorum. Tam yatırmadan bir dene istersen canım
Canım ana kucağını takıyorum onda da durmuyor etrafı, bizi görebiliyor yinede istemiyor.

Sağıma alışık olmayan memeden süt çıkmazmış canım o yüzden hiç dert etme kendine. Bebeğin emişiyle sağım birbirinden farklı şeyler. Eğer bezleri çişli oluyorsa doyuyor demekmiş
Göğüslerim öyle dolup beni rahatsız etmiyor buda normal sanırım süt kanalları açıldığı için miş sanırım sırf sütüm artarmı diye sağmaya çalışıyorum ama siz sağıyormusjnuz

Rota aşısını da saglikocaginda mi yaptirdiniz? Özel bir aşı, eczaneden alabilirsiniz demişti bana hemşire. Ama ben 2. ayda olduğunu unutmuşum. Yarın asi gunumuz, 3 asi birden olacak. Rota virüsü aşısını da illa aynı gün mu olmali, bikac gün sonra olsa sorun olur mu ki? Bir de ağızdan alıyor ya, ya kusarsa boşa giderse :KK43:
Evet eczaneden alıp sağlıkocağında yaptırdık biz. 2. Ve 4. Ayda oluyormuş rota aşısı bana hemşiremiz onu da getir aradan çıkartalım demişti bikaç gün arayla olsa sıkıntı olmaz bence ama bi sormak lazım tabi. Ben aşıdan 1 saat önce emzirmiştim kusmasın diye aşıyı oldu yine 1 saat bekledim emzirmek için bizimki kusmadı ama tabi kusma riski var🤷🏻‍♀️
Göğüslerim öyle dolup beni rahatsız etmiyor buda normal sanırım süt kanalları açıldığı için miş sanırım sırf sütüm artarmı diye sağmaya çalışıyorum ama siz sağıyormusjnuz
Benimde artık öyle sert olmuyor göğüslerim. Sütü en güzel arttıran şey bebeği bol bol emzirmek ben gündüz 2 saatte bir emziriyorum gece de 3-4 saatte bir. Ben sağmıyorum hiç ilk günler sağmıştım bikaç kere sütüm tazyikli geliyor sağıp daha da arttırmak istemedim tazyiki şimdi de sağıma gerek olmuyor. Ama ağusto başında işe başlayacağım o yüzden 20 sinden sonra sağıma başlıcam

Canım ana kucağını takıyorum onda da durmuyor etrafı, bizi görebiliyor yinede istemiyor.
Dar alanları sevmiyor olabilir bebeğin o zaman canım evde keyifliyken bebek arabasına alıştırmayi denesen 5 dk 10 dk durdugu kadar belki o zaman alışır. İnşallah alışır heryerde kucaginda gitmen çok yorucu olur senin için

Hyr canım şükür ateş olmadı ama verem aşısı 12-13 temmuz gibi olcak,verem aşısı biraz ateş yapabilio ,ilk çocuğmda yapmadı ama genelde hafif ateş olur.
Hepsini aynı anda yapmıyorlar mi ben oylebiliyorum sanki .yanlış mı biliyorum acaba

Valla çok yoruyor bazen bizi 4. aya kadar düzelir gazı diyorlar o yüzden sabrediyorum. Demekki bi derdi var uyuyamıyor, rahatsız oluyor, gaz sancısı var diye üzülüyorum.
Canım banada öle diolar ama yeğenim 9.ayda hala gaz sıkıntısı yaşıyo.kucakta durması alışkanlık ona yapcak bişe yok malesef.kızımda biz çok çektik yemin ederim 2.yi sırf kucakta ve ayakta olmak istemesinden dolayı asla istemedim.bi şekilde alışıyorlar Allah yardmcın olsun.gaz için belki uyku öncesi bebek spa havuzları var.kafa simidi geçirip bisüre gazını çıkarmasını sağlayabilirsin.

Valla çok yoruyor bazen bizi 4. aya kadar düzelir gazı diyorlar o yüzden sabrediyorum. Demekki bi derdi var uyuyamıyor, rahatsız oluyor, gaz sancısı var diye üzülüyorum.
Aynen canım inşallah düzelir artık ya iki ay daha var o zaman

Arkadaşlar bir kac gundur gece uykusu icin bebeğime yarım kundak yapıyorum, sonrasinda emzirip yatiriyorum, bir kac saat bu şekilde guzel uyuyor. Ama ayni işlemi gunduz uykusu icin yapamiyorum. Dalamiyor kizim derin uykuya bir türlü gunduzleri. Sabah 7de uyandi, bu saat oldu 1 saat uyumadi deliksiz. Fikriniz var mi neden yaptığım ayni şey işe yaramaz

Kızlar bebeğim mukuslu kanlı dışkı yaptı ama su gibi geliyor kakasi. Doktoru aradım bağırsak enfeksiyonu tahlil yapmamız lazim dedi. Var mi böyle bir şey başına gelen duyan?
İştahında da azalma var
Merhabalar, 1 ayi geckin suredir bu sorunla ugrasiyorum. Bebegimin gecmeyen bir sulu, mukuslu kaka sorunu var. 2 kere de kilcal damarlar seklinde kan gordum. Ben sorun diye yazdim burada ama doktorlara gore cok normal. Kilo alimi birdenbire duracak seviyede yavasladi. Gecen haftadan once haftada 100gr aldi, mesele ne kadar kilo aldigi degil elbette ama yuzunun rengi de hic hosuma gitmiyordu boz gibi.
Turkiye'den bir doktora foto attim, ishale bagli bagirsak yorulmustur kan ondandir, laktozsuz mama ver gunde 2 defa dedi. Sorun su ki bebegim asla biberon kabul etmiyor agzina. 4 farkli cesit marka biberon aldim birini aldi gibi oldu bu sefer de mamanin tadindan igrendi. 1 ayi geckindir sut urunleri ve gluten tuketmeyi tamamen kestim.
Kisaca uzun suredir bizde durum boyle ve ben cozum bulamadim.

Arkadaşlar bir kac gundur gece uykusu icin bebeğime yarım kundak yapıyorum, sonrasinda emzirip yatiriyorum, bir kac saat bu şekilde guzel uyuyor. Ama ayni işlemi gunduz uykusu icin yapamiyorum. Dalamiyor kizim derin uykuya bir türlü gunduzleri. Sabah 7de uyandi, bu saat oldu 1 saat uyumadi deliksiz. Fikriniz var mi neden yaptığım ayni şey işe yaramaz
Benim oğlanda bir gün hamamda rahat uyuyorsa diğer gün uyumuyor. Gündüzleri güzel uyuyor hamakta ama gece yatmıyor. Saatleri saatlerine uymuyor valla

Merhabalar, 1 ayi geckin suredir bu sorunla ugrasiyorum. Bebegimin gecmeyen bir sulu, mukuslu kaka sorunu var. 2 kere de kilcal damarlar seklinde kan gordum. Ben sorun diye yazdim burada ama doktorlara gore cok normal. Kilo alimi birdenbire duracak seviyede yavasladi. Gecen haftadan once haftada 100gr aldi, mesele ne kadar kilo aldigi degil elbette ama yuzunun rengi de hic hosuma gitmiyordu boz gibi.
Turkiye'den bir doktora foto attim, ishale bagli bagirsak yorulmustur kan ondandir, laktozsuz mama ver gunde 2 defa dedi. Sorun su ki bebegim asla biberon kabul etmiyor agzina. 4 farkli cesit marka biberon aldim birini aldi gibi oldu bu sefer de mamanin tadindan igrendi. 1 ayi geckindir sut urunleri ve gluten tuketmeyi tamamen kestim.
Kisaca uzun suredir bizde durum boyle ve ben cozum bulamadim.
Eklemeyi unutmusum, ilk defa karsilastigimizda kakadan ornek alip baktilar. Virus ya da bakteri kaynakli degildi ishali.

X