2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Yine bir gaz krizi ile hastanelik olduk 🥺 Allah'ım tüm bebeklerin gazları bir an önce bitsin hepsi sifa bulsun inşallah .
Kızlar Verde sorum olacak sizlere bebeklerinize su veroyor musunuz kaçıncı ayda başladınız kızım 2 aylık versem mi.doktorumuz 6 aya kadar verme dedi

Bizim de öyle. Aynı şekilde ikiniyor. Suratı kıpkırmızı oluyor tıpkı kabizmis gibi. Ama bezini actigimda kakası yumuşak hardal renkli sulu kıvamlı. Sanırım çoğu bebek öyle.
Inşallah düzene girer ya. Eziyet çekiyor çocuk resmen

Biz de oluyor o ses özellikle emmeye ilk başladığında. Ama önceden yoktu 2 haftadır bu şekilde cuk cuk yaparken de alt damağı atıyor gibi değişik oluyor. Çocuk doktoruna sordum normal diyor ama normal olmadığı belli bu şekilde emmeye başladığında beri meme ucunda yanma oluyor. Hangi doktora gitmek gerekir ki ?
Hicbir fikrim yok benimde. Anlamadım bir türlü ya okadar dikatli veriyorum memeyi. Kahverengi kısım geniş benim hepsini alamıyor ama alıyor birazini..direk meme ucunu tutsa acır zaten acı olmuyor ama ses çıkıyor. Doğru kavramada cuk cuk ses olmaz diyorlar cozemedim bu isi

Ya kızlar bir şey soracağım. Benim bebiş günde 2 3 kere kakasini yapmasına rağmen ve kakasi sulu olmasına rağmen çok fazla ıkınıyor çok zorlanıyor ve kıpkırmızı oluyor. Dünden beri çok huysuzdu bu sabah kulak çöpüne zeytinyağı sürüp makatina soktum ve peşine 2 dakika sonra kakasini yaptı bolca. Acaba diyorum makat darlığı falan mi var. Ama geçen gün günde 7 kere kaka yapmıştı böyle zorlu yapmamıştı. Sizde de var mı böyle bir durum. Kızarıp çok ıkınıyor mu kaka yaparken bu aylarda genel bir durum mu acaba
Benim kızımda düzenli olarak yapardı kakasını ama 3. Gün yaptı dün fitil yardımıyla bugün hala yapmadı az önce acilden geldik saatlerce ağladı yorgun düştü ben mama da veriyorum belki ondandır diye düşünüyorum hatta burda yazmıştım bazı arkadaşlar sağolsun cevap verdiler 10 bile yapmayabiliyormus emen bebekler

Yine bir gaz krizi ile hastanelik olduk 🥺 Allah'ım tüm bebeklerin gazları bir an önce bitsin hepsi sifa bulsun inşallah .
Kızlar Verde sorum olacak sizlere bebeklerinize su veroyor musunuz kaçıncı ayda başladınız kızım 2 aylık versem mi.doktorumuz 6 aya kadar verme dedi
Aslında bebeklere su verilmez ama havalar sıcak ve mamada veriyorsanız bız dpgumdan itibaren doktor kontrolu de gunluk 2 3 cay kasıgı verdik hep

Benim kızımda düzenli olarak yapardı kakasını ama 3. Gün yaptı dün fitil yardımıyla bugün hala yapmadı az önce acilden geldik saatlerce ağladı yorgun düştü ben mama da veriyorum belki ondandır diye düşünüyorum hatta burda yazmıştım bazı arkadaşlar sağolsun cevap verdiler 10 bile yapmayabiliyormus emen bebekler
Benimkide aptamil verince yapamıyor kakasını inanılmaz huzursuz oluyor.

Hicbir fikrim yok benimde. Anlamadım bir türlü ya okadar dikatli veriyorum memeyi. Kahverengi kısım geniş benim hepsini alamıyor ama alıyor birazini..direk meme ucunu tutsa acır zaten acı olmuyor ama ses çıkıyor. Doğru kavramada cuk cuk ses olmaz diyorlar cozemedim bu isi
Benimki de direk ucunu almıyor kahverengi kısmı alıyor, balık gibi açıyor ağzını. Hatta ilk zamanlar ne güzel emiyor hemen kavradı falan diyorduk sonradan oldu. 🤷🏼‍♀️

Biz de oluyor o ses özellikle emmeye ilk başladığında. Ama önceden yoktu 2 haftadır bu şekilde cuk cuk yaparken de alt damağı atıyor gibi değişik oluyor. Çocuk doktoruna sordum normal diyor ama normal olmadığı belli bu şekilde emmeye başladığında beri meme ucunda yanma oluyor. Hangi doktora gitmek gerekir ki ?
Canım hastanelerde emzirme hemsireleri var diye biliyorum bir araştır istersen.benim kız bir ara sadece meme ucunu alıyordu ağzını minicik acıyordu bu aralar normale donduk gibi ama yinede tam emme pozisyonunda ouyor agzi

Benim annem de kızıma 40'ı çıktıktan sonra kademeli olarak yemek sularından diline değdirmiş hep. 3 aydan sonra da baya bildiğin tattırmaya başlamış bir seyleri. Çok sonradan haberim oldu. Ben de sanıyordum ki ilk 6 ay sadece anne sütü aldı, su bile vermedik 🙂
Daha bilmediğimiz neler var kimbilir 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Ya bağırsaklar dolu olmasa o kadar kızarıp bozarmaz ıkınmaz diye düşünüyorum. Dün kulak copune zeytinyag surdum poposuna uyguladım iki dakika sonra bezi doldurdu. Ardından iki kez daha yaptı gün içinde. Ve şimdi bu saatte yine kızarıp bozarıyor ıkınıyor. Yoruldum valla ya

Yok canım şimdi de alıyor kahverengi kısmı ama sanki damağı orda kayıyor gibi o ses çıkarken. Görünüşte güzel kavramış gözüküyor ama cuk cuk ses neden çıkıyor bilmiyorum 😕
dil veya dudak bağı olabilir mi acaba? O zamanlarda cuk sesi çıkıyor diye biliyorum. Gerçi başlarda yoktu demişsiniz ama. Kulak Burun Boğaz doktoru bakıyor.

Canım benim kızımda da varmış göbek fıtığı doktor hicbirsey olmaz ağrı sızı yapmaz 1 yasian kadar da geçer hiç kafana takacagin birşey değil dedi
Oncelikle gecmis olsun belki cocuktan cocuga degisiyordur semptomlari bu sekilde atlaticak olmasi cok guzel yegenimde agladigi zaman falan cok sisiyordu sanirim agrida veriyordu ameliyat sonrasi cocuk tamamen sakinledi.

Dogdugundan beri veriyorum ben

X