2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Canım bebeğin aç olduğunu nasıl anladın bizimkide gazlı ve sürekli ağlıyor
Canım sebepsiz yere agladiginda aç olduğunu anladım evet gaz problemi de vardı ama mama vermeye başladığımda ağlamaları abartısız yarı yarıya indi kuzumun eğer mama vermiyorsan daha sık emzir o şekilde de anlarsın

Kızlar artık spor yapabilir miyiz? Doktora soran oldu mu sezeryan doğum için soruyorum. Göbek çok fena çünkü.
Ben sormustum 6 ay demisti pek inanmak istemedim ama arastirdim cidden her yerde 6 ay diyorlar.
6 ay da cok uzun süre, gobek yerine yerleşecek erimesi daha zor olacak gibime geliyor, korkuyorum 😀 disaridan pek sıkıntı kalmadi ama iceriden acaba bir sorun yaratir mi dikisler diye korkumdan bisey yapamıyorum ben. Ama cok hafif hafif yapsak sanki nolacak diye de şeytan dürtüyor. Napsak baslasak mi

Ben kalça ultrasonu çektirmedim bebişe zorunda mıyız kızlar yani çok riskli birşeyse ille yapmak lazımsa yaptırayım
2 ay bitince yaptırmak lazım cnm çünkü kalça çıkığı varsa şimdiden tedavi edilmeli. Bebeklerde doğuştan kalça çıkığı olabiliyomuş ve en iyi kalça ultrasonu ile teşhis ediliyormuş.

Canım sebepsiz yere agladiginda aç olduğunu anladım evet gaz problemi de vardı ama mama vermeye başladığımda ağlamaları abartısız yarı yarıya indi kuzumun eğer mama vermiyorsan daha sık emzir o şekilde de anlarsın
Hem emzirip hem mama mı veriyorsun çünkü bende öyle yapmayı planlıyorum da ama mama nekadR vermem gerekiyor

Ya kızlar bir şey soracağım. Benim bebiş günde 2 3 kere kakasini yapmasına rağmen ve kakasi sulu olmasına rağmen çok fazla ıkınıyor çok zorlanıyor ve kıpkırmızı oluyor. Dünden beri çok huysuzdu bu sabah kulak çöpüne zeytinyağı sürüp makatina soktum ve peşine 2 dakika sonra kakasini yaptı bolca. Acaba diyorum makat darlığı falan mi var. Ama geçen gün günde 7 kere kaka yapmıştı böyle zorlu yapmamıştı. Sizde de var mı böyle bir durum. Kızarıp çok ıkınıyor mu kaka yaparken bu aylarda genel bir durum mu acaba
Benim bebek mamaya göre kaka yapıyor.

Kolik bebek müzikleri, süpürge sesi işe yaramadı. Bende gazı var diye düşünüyorum aniden başlıyır çünkü uykusundan uyanıyor çoğu zaman.
Birde dışarı çıkıyoruz hava sıcak, girdiğimiz ortamlar klimalı acaba üşğtğyor gazı mı artıyor bilmiyorum.
Ben şu ara kimyon tohumu ve anason demliyorum veriyorum sanki gazını rahat çıkarıyor gibi.aktardan aldm sabahtan demliyorum gün içinde ara ara veriyorum

8.hafta ataklari baslamis olabilir mi

Hem emzirip hem mama mı veriyorsun çünkü bende öyle yapmayı planlıyorum da ama mama nekadR vermem gerekiyor
Evet canım hem emziriyorum hem mama veriyorum iki aylık olacak benim kızım mamayı dün 3 defa 60 ml verdim sütüm coktu dün bugün sabah 9 da 75 ml verdim saat 3 gibi 60 ml verdim yani doyup doymamasina göre ayarlıyorum 40 ml ile başlamıştım bazenn 90ml verdiğimde oluyor

Kızlar bebeğim mukuslu kanlı dışkı yaptı ama su gibi geliyor kakasi. Doktoru aradım bağırsak enfeksiyonu tahlil yapmamız lazim dedi. Var mi böyle bir şey başına gelen duyan?
İştahında da azalma var

Gecmis olsun Allah sifa versin kuzuya benim yegenimde vardi yanilmiyorsam 6 aylikken ameliyat oldu bir sorunda olmadi cabuk atlatti.
Canım benim kızımda da varmış göbek fıtığı doktor hicbirsey olmaz ağrı sızı yapmaz 1 yasian kadar da geçer hiç kafana takacagin birşey değil dedi

Evet canım hem emziriyorum hem mama veriyorum iki aylık olacak benim kızım mamayı dün 3 defa 60 ml verdim sütüm coktu dün bugün sabah 9 da 75 ml verdim saat 3 gibi 60 ml verdim yani doyup doymamasina göre ayarlıyorum 40 ml ile başlamıştım bazenn 90ml verdiğimde oluyor
Sütün azaldığını ya da arttığını nasıl anlıyorsunuz sağarak mı veriyorsunuz ?

Kızlar emzirirken cuk çok sesi hiç mi cikmamasi gerekiyor. Benim kahverengi kısım geniş. Birazını alıyor ağzına direkt ucunu tutturmuyorum ama yine dr arada cuk cuk seSi geliyor

Ya kızlar bir şey soracağım. Benim bebiş günde 2 3 kere kakasini yapmasına rağmen ve kakasi sulu olmasına rağmen çok fazla ıkınıyor çok zorlanıyor ve kıpkırmızı oluyor. Dünden beri çok huysuzdu bu sabah kulak çöpüne zeytinyağı sürüp makatina soktum ve peşine 2 dakika sonra kakasini yaptı bolca. Acaba diyorum makat darlığı falan mi var. Ama geçen gün günde 7 kere kaka yapmıştı böyle zorlu yapmamıştı. Sizde de var mı böyle bir durum. Kızarıp çok ıkınıyor mu kaka yaparken bu aylarda genel bir durum mu acaba
Bizim de öyle. Aynı şekilde ikiniyor. Suratı kıpkırmızı oluyor tıpkı kabizmis gibi. Ama bezini actigimda kakası yumuşak hardal renkli sulu kıvamlı. Sanırım çoğu bebek öyle.

Kızlar emzirirken cuk çok sesi hiç mi cikmamasi gerekiyor. Benim kahverengi kısım geniş. Birazını alıyor ağzına direkt ucunu tutturmuyorum ama yine dr arada cuk cuk seSi geliyor
Biz de oluyor o ses özellikle emmeye ilk başladığında. Ama önceden yoktu 2 haftadır bu şekilde cuk cuk yaparken de alt damağı atıyor gibi değişik oluyor. Çocuk doktoruna sordum normal diyor ama normal olmadığı belli bu şekilde emmeye başladığında beri meme ucunda yanma oluyor. Hangi doktora gitmek gerekir ki ?

X