2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar selam , bizde alttan gaz çıkarma probşemi var.çıkaramadığında basıyor yaygarayı meme veriyorum orda bile ağlıyor falan normal mi? Bazen kakasını yapamadığında da öyle oluyor sizin nasıl
Ayşe önerin masajını yap mutlaka. Çok rahatlatıyor. Youtube da var videosu

Kızlar selam , bizde alttan gaz çıkarma probşemi var.çıkaramadığında basıyor yaygarayı meme veriyorum orda bile ağlıyor falan normal mi? Bazen kakasını yapamadığında da öyle oluyor sizin nasıl
Benim kızım da aynı ağlıyor kıvranıyor en sonunda allttan gaz çıkarınca rahatlıyor. Sonra ya emiyorr ya uyuyor.

Sakinleşşmiyor da alttan gaz çıkarmadan çok ağlıyor rahatlayana kadar

Kizlar
Rezene anason ya da kimyon suyu veren var mi
Catlicak cocuk gece uyumadik
Sab veriyorum ona ragmen gaz cikisi cok zor
Zinco dene cNım birde.
Günde 3-4 kere 4er damla verebilirsin.
Rezene anasonda verebilirsin biz ilk çocuğumda atarax bile vermek zorunda kaldık(doktor onayı ile) işe yaramayınca bıraktk gerçi.
Kolay gelsn

Kızlar bir memeden emzirir yada sağarken diğer memeden süt damlıyor.
Zaten 2 yudum sütüm var oda o şekilde ziyan oluyor.

Selam arkadaşlar. Bebeklerinizin emme süreleri nasıl? Bizim her gün farklı oluyor. Ama bu ara 5-10 dk emip uyuyakalıyor diğer memeye geçemiyorum bile. Doymasa ağlar diyorum ama uyku daha tatlı geliyor da olabilir sürekli aklımda doydu mu doymadı mı düşüncesi var
Yarım saate yakın emiyor benimki onuda artik canim acidigi için biraktiriyorum. Ama bu durum annenin sütüyle alakali olabilir belki sizinki daha çok geliyordur

Kızlar bir memeden emzirir yada sağarken diğer memeden süt damlıyor.
Zaten 2 yudum sütüm var oda o şekilde ziyan oluyor.
Canım adı neydi unuttum ama emzirirken diğer memede damlayan süt zebil olmasın diye bir aparat var burda bi arkadaşta yazmıştı umarım okur ve cevap verir sende google dan araştır bakalım belki denk gelir.

Kizlar
canım ben kimyon suyu verdim 1 çay kaşığı kadar kalanını da ben içtim. 1 çay bardağı demlemiştim. Sonra emzirdim. Valla sakinleşti çocuk uyudu. Uyurken de gazını çıkardı

Merhaba mayıs anneleri biz 10 günlük olduk ama hala emmemiz düzelmedi çoğu zaman başını arkaya atıp ağlayıp memeyi almıyor bazen uykulu olunca alıyor etkin ememiyor uyuya kalıyor yeirne koyunca uyanıyor(sarılık olmuştuk 1 gece yoğun bakımda kaldık)ememeyince sütü sağıp şırıngayla veriyorum etkin emmmedipi için göğsüm şişiyor sertleşiyor bu sefer şiş göğsü de emiyor önden biraz sağıp yumuşatıyorum canı isterse alıyor. Biz de durumlar böyle normal mi? Sizin bebişleri ne durumda?

8 9 aylıkken bibsi alan duydum😊 tabi ben o saatten sonra uğraşmam bıraktırma derdi olacak sonra.
Bir daha emziğe para vermek istemiyorum canım ya. Avent kaybolmuştu evde Bi set daha almıştım kızım doğunca. Bibs aldım. Ucuz emzik denedim hatta. İlk başta az da olsa tutmasından umutlandım. Ama onları hiç almadı. Önceki ultra softtu. Diğeri avent ningt. Ucu aynı ama gecee için olanı hiç tutmadı softu arada alıyor yine. İnş alışır

Maşallah güzel kilo almış cimcime doyuyor demekki bizde yarın sağlık ocağına kilosuna bakmaya gideceğiz eğer kilosu güzel çıkarsa tekrar mama almayi düşünmüyorum çünkü mamanın yarısi çöpe gidiyor az parada değil kızımda da ilk altı ay meme mama gidiyorduk onunda mama alımı çok azdı yine mamanın yarısi çöpe gidiyordu ama o zaman mamalar bu kadar pahalı değildi
biberon alması işleri kolaylastiriyor gerçekten kızımı uyuturken eşimde oğlana gece bir kere mama veriyor yoksa sürekli memede durmak orda uyumak istiyor memeyi çekince basıyor yaygarayi bu sefer tam kiz uykuya dalarken uyandırıyor tekrar benim bu sefer tepemden dumanlar çıkıyor zaten 10:30 'da yatağa giren kız anca 11:30'da uyuyor 🥴
Kızima emziği hastanede vermiştim ne güzel almıştı bu sefer hastanede memeden ayrılmak istemeyince emziği vermedim 4 günlükken verdim almadı şimdi anca gaz sancısı başladığında sinirinden alıyor emziği ama fazla tutmuyor emzik alan bebe çok rahat oluyor İnşallah küçük beyide emziğe alistiririm sizin kızda İnşallah emzik alır hele uzun yol yolculuk yapılıyorsa emzik çok güzel susturucu oluyor
Gaz sancısı olunca bizimki emzik alıyor ama ben vermek istemiyorum. Çünkü emziğe aşılırsa memeyi tutmaz diyorlar çok korkuyorum. Zaten uyanıkken ki genelde gaz sancısından ağlıyor. Memeyi hayatta tutmuyor. Avazı çıktığı kadar ağlıyor

Aynı canım ben bi 5 dakika altını açık bırakıp üzerine battaniye atıyorum. Ama sonra hemen krize giriyor yine.Geçer heralde

Kizlar
Ben veriyorum kimyon suyu Dr nurse harveys sruo verdi ıcınde kimyon, dereotu ve nane yagı var bebegim almadı ama bizde g az cıkarıyor ama kaka yapmıyor sorun orda, 2 gun oldu kaka yapmıyalı geceleri sancıdan durmuyor kafayı yemeye az kaldı 🤪

8 9 aylıkken bibsi alan duydum😊 tabi ben o saatten sonra uğraşmam bıraktırma derdi olacak sonra.
Bir daha emziğe para vermek istemiyorum canım ya. Avent kaybolmuştu evde Bi set daha almıştım kızım doğunca. Bibs aldım. Ucuz emzik denedim hatta. İlk başta az da olsa tutmasından umutlandım. Ama onları hiç almadı. Önceki ultra softtu. Diğeri avent ningt. Ucu aynı ama gecee için olanı hiç tutmadı softu arada alıyor yine. İnş alışır
ShinSeGi ShinSeGi

Kizlar
Ben hepsini bıraktım. Versem de aynı vermesem de aynı. Rezene ve kimyonu Dr umuz tavsiye etmedi. Anason verebilirsin demişti.
Kolay değil bağırsakları gelişiyor adapte oluyor. İlk günler hepimizde böyle. Karnını sıcak tut. Ütü ile Müslin leri ısıtıp karnına koyuyoruz. Sıcak sıcak.eşim ütü basıyor ben sarıyorum sarılıyorum kucakta. Sakinleşiyor çok rahatlıyor. Onu bir deneyin mutlaka a

Kizlar
Ben iki kez kimyon suyu verdim ama pek fayda etmedi sanki.
Kendim içiyorum rezene kimyon.
Teyzem üç torununu kendi büyüttü, kimyon rezene anason karıştırıp demleyip vermiş hep çocuklara ama ben o kadar karışık vermeye cesaret edemem

Merhaba mayıs anneleri biz 10 günlük olduk ama hala emmemiz düzelmedi çoğu zaman başını arkaya atıp ağlayıp memeyi almıyor bazen uykulu olunca alıyor etkin ememiyor uyuya kalıyor yeirne koyunca uyanıyor(sarılık olmuştuk 1 gece yoğun bakımda kaldık)ememeyince sütü sağıp şırıngayla veriyorum etkin emmmedipi için göğsüm şişiyor sertleşiyor bu sefer şiş göğsü de emiyor önden biraz sağıp yumuşatıyorum canı isterse alıyor. Biz de durumlar böyle normal mi? Sizin bebişleri ne durumda?
Bizde 1 aylik olmak üzereyiz daha belki yeni bir haftadir dogru düzgün eme biliyor. Önceden bi türlü tutamiyodu tutturana kadsr canimiz cikiyodu🙄 sabir sabir sabir zamanla düzelcek

Selam arkadaşlar. Bebeklerinizin emme süreleri nasıl? Bizim her gün farklı oluyor. Ama bu ara 5-10 dk emip uyuyakalıyor diğer memeye geçemiyorum bile. Doymasa ağlar diyorum ama uyku daha tatlı geliyor da olabilir sürekli aklımda doydu mu doymadı mı düşüncesi var
Kızım öyleydi beş dakikadan fazla emmezdi ama kilo alımı normaldi şimdi oğlum iki memeyide toplamda yarım saat emiyor halada memeyi bırakmayı istemiyor onunda kilo alımı güzel bebekten bebeğe değişiyor bu durum ikiside benim çocuğum ikisinde de süt benim sütüm ama çok farklılar birde bebekler biraz büyüdüklerinde daha kısa sürede emip sütü bitirebiliyorlar sizin bebiş biraz büyümüş kısa sürede daha çok süt içiyor olabilir
Aynen canım bizde de düzen şaştı. Akşam kriz yaşanıyor evde. Kızım gündüz uyuyor akşam başlıyor mesaisi. Tam abisi uyuyacağı saatte. Oğlum hemm beni hem eşimi istiyor odada. Eşim kucakta gezdiriyor kızımı. Ay komedi haldeyiz. Oğlum uyumuyor ben kızıp bebeği alıp oda değiştiriyorum ağlıyor beni istiyor bu defa eşim alıyor kızımı. Çok komik haldeyiz 😁 tabi o an fena aksiyon böyle anlatınca komik geliyor.
Canım ya emziği ben hastanede verdim hemen ama almayan bebek almıyor naparsan yap. ben avent Emzik almıştım. Çok az emdi. Bibs alayım dedim herkes çok övdü. Kesin alır dediler. Anacım onun da ucu kocaman çocuğun gırtlağına kadar gidiyor öğürüyor sürekli. Onu hiç almadı. Aventi dediğin gibi akşamları gaz olunca alıyor onu da fırlatıyor kısa süre sonra. Ne denesem bilmiyorum ya. Acaba alacağı emzik var mı🙄 emzik ten yana şansım gülmedi oğlum da almamıştı sabaha kadar uykusuz sürekli memedeydi çok zorlandık.
Mama bizim de çöp oldu ya. Valla yazık çok pahalı gerçektenn almıyorum ben de o yüzden. Yoksa sadece gece vermek için alabilirdim. Allah yardım etsin sadece mama verenlere.
Allah kolaylık versin benim kız büyük olmasına rağmen bensiz uyumuyor yaptığım birşeyde yok odasında kanepede oturup Spotify den masal açıyorum sadece babasida aynısını yapıyor ama kıskançlık başladı bizde oğlan aglamasa uyutmak sorun değil ama ağlayınca kızda bir türlü uykuya gecemiyor sabah okul için erkek kalkması gerekiyor
Bugün karnı tok olunca biraz tutmaya başladı emziği bizde de avent free flow var kızım hemen kabul etmişti çok rahat etmiştim birde biz çok uzun yol yapıyoruz yolculukta kurtarıcı oluyordu yine aynı modelini aldım bibs baya büyük gibi birde her ay yeni emzik almakta bı dert çabuk deforme oluyormuş uykuya geçerken emzik alsa yeter valla yoksa meme ağzında uyumaya alıştımi onun sonu gelmiyor malesef arkadaşımın oğlu birbuçuk yaşında gece sürekli göğsü açık birlikte yatiyorlamis sürekli meme ağzında uyuyor diyor o duruma düşmek istemiyorum açıkçası bizde insanız ve kaliteli uyku uyumamiz gerekiyor

Gaz sancısı olunca bizimki emzik alıyor ama ben vermek istemiyorum. Çünkü emziğe aşılırsa memeyi tutmaz diyorlar çok korkuyorum. Zaten uyanıkken ki genelde gaz sancısından ağlıyor. Memeyi hayatta tutmuyor.Avazı çıktığı kadar ağlıyor
Kızım emzikte aldı biberonda kullandı ama 28 ay emdi çocuktan çocuğa değişiyor bu işler 4. ay gibi meme reddi yasadik bir ay kadar sürdü ama arkadaşımın oğlu biberonda emzikte kullanmamasina rağmen aynı sorunu yaşadı 3,5 -4 ay gibi bebeklerde meme reddi yaşana biliyor bebekler dış dünyayı keşfetmeye başlıyor emmektense keşfetmek daha çok ilgilerini çekiyor

Son düzenleme:
Herkese selamlar bebeği gazlı olan arkadaşlar benimde oğlum çok gazlı resimde eklediğim çaydan günde bir yapıp içine bir çay kaşığı kimyon atıp içiyorum gazına çok iyi geldi ve çok rahat uyuyor tavsiye ederim.Çayın içinde rezene anason vs var

Eklentiler

• IMG_20210601_172033.jpg
    IMG_20210601_172033.jpg
    81,6 KB · Görüntüleme: 58
Canım kolay gelsin tabikide normal ama şırınga ile vermek çok yorucu değilmi zaten zorlu bir süreç.
Yani eğer takıntın yoksa çevre baskın yoksa ver biberonla sağıp.
Yani ben ilk çocugumda kendimi gereksiz yormuşumda kimse engüzel zamanları extra yorucu şeylerle geçirsin istemiyorum belkide ondan.
Tabiki kendi kararın umarım herşey gönlüne göre olur😍

X