2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Sut kanallarin tikandiysada az cikar den hic kafayi takma miktar kanallarni acmaya bak hic dertlik kizariklik kalmicak dekilde sut kanalina baski uyguladgnda mrmrucundn sut aksna kdr devam rt ksnal tikanikken brnmde oyleydi kanal acilinca srn durdursmicaksnv emin ol ayrca surekli ztn rmzrdgn icin cabuk bosaliyodur. Gerekirse dogum yaptigign hastanrnin emzrme dansmanina gt brn gittim o kdr yardmci olduki elle kanali scti anlatti gösterdi bu hizmetten yararlanablrsn sende kesin vardr danisman
Canım devlette doğum yaptım bilmiyorum. Süt kanallarının tıkalı olduğunu nasıl anlayabiliriz peki. Ben duşta falan masaj yapıyorum daima sonra elimle sağıyordum arada. Sıkınca süt geliyor. Nasıl anlayabilirim tıkalı olduğunu

Canım devlette doğum yaptım bilmiyorum. Süt kanallarının tıkalı olduğunu nasıl anlayabiliriz peki. Ben duşta falan masaj yapıyorum daima sonra elimle sağıyordum arada. Sıkınca süt geliyor. Nasıl anlayabilirim tıkalı olduğunu
Canim devlettede emzirme danismani var.ilgilenirler muhakkak bak. Ama ztnnolmasada sorun degil. Bak simdi benim cik sismisti boyle yumusak olmicak bazi kisimlari sert olcak o zmn bilki orda kanal tikanmis demek bastirdiginda aci olcak. O aciyan kısımları once sicak kompres yapiyosun sonra elini yumru yaparak memeucu yonubde degil tam tersi yönünde ittiriyorsun cok acili birsey ama cok guzel aciyor kanallari yukari dogru hic asag dogru yapmıyosun harejetleri hep memeucunun tersi yonunde ittiriyorsun sert bi sekilde baski uygulayarsk canin bayag acicak acimada.bilgi yaomiyosundur sonr bol bol elinle veya makineyle farketmez sagdirmaya calis o damarlara baski uygula . Memelerin sonra ufak ufak yumusayacak o sertlikler gidicek siskinlik agri dolgunluk hissi bunlar olmicak umarim anlatabilmisimdir

Canim devlettede emzirme danismani var.ilgilenirler muhakkak bak. Ama ztnnolmasada sorun degil. Bak simdi benim cik sismisti boyle yumusak olmicak bazi kisimlari sert olcak o zmn bilki orda kanal tikanmis demek bastirdiginda aci olcak. O aciyan kısımları once sicak kompres yapiyosun sonra elini yumru yaparak memeucu yonubde degil tam tersi yönünde ittiriyorsun cok acili birsey ama cok guzel aciyor kanallari yukari dogru hic asag dogru yapmıyosun harejetleri hep memeucunun tersi yonunde ittiriyorsun sert bi sekilde baski uygulayarsk canin bayag acicak acimada.bilgi yaomiyosundur sonr bol bol elinle veya makineyle farketmez sagdirmaya calis o damarlara baski uygula . Memelerin sonra ufak ufak yumusayacak o sertlikler gidicek siskinlik agri dolgunluk hissi bunlar olmicak umarim anlatabilmisimdir
Anladım canım benim göğüslerde hiç şişlik yok hep yumuşak mesela kimi göğüslerim sertleşti diyor çocuğu emdirmeden benim hiç sert olmuyor göğüslerim. Sadece bir kere oldu o da oğlum hastanede yattığı gün 8 saat sağmamıştım o zaman olmuştu. Şuan gayet yumuşak öyle sertlik olan yeri yok

Evet ya şu Emzirme konusunun bu kadar sorun olacagini asla düşünmezdim. Hic aglatmadan cogu zaman o istemeden emzirmeye çalışıyorum ben ama benim de bazen 3 saat vs oluyor Emzirme aralari, sütüm de var, ancak sanirim kalitesi iyi deigl yaramiyor bebege, sut ürünlerinin tamamini ve baklaiglleri tuketmeyi kestim gaz yapmasın diye, ee cok fazla et tuketebilen birisi de değilim, hal boyle olunca Süt var ama sanirim içi boş. Biraz biraz baklagil tuketecegim artik, kadin dogumcum kaliteli yağlar ve protein tuket sürekli dedi. Ceviz findik fistik artik biraz daha fazlaca tüketecegim ben de.
Keske biraz sagdigimda fazlaca gelse sütüm de ya, mamajo marka sagma makinasi kullanıyorum, cihazda mi sorun var anlayamadim, sütüm var ama sagdigimda çıkmıyor.
Bol bol komposto tüketin ozellikle incir kompostosu iyi geldi bana

5. Gün kontrolünde kilo vermek yerine 80gr almıştı o güne kadar taş çatlasın emmesi dışında 7,8 kere 30cc mama vermiştim doktor kilo vermesini bekleriz ama siz almışsınız mama veriyorsanız vermeyin demişti şimdi gözümde farkediyor kilo aldığını yanakları falan doldu genellikle gece uyumadan önce iki memeyide emmesine rağmen aranmaya devam ediyor 30 CC yapıyorum mamayi çok değil onuda içiyor zaten bıraksam memede yaşamak istiyor karnı aç olduğu için değil eminim bana yapışık yaşamak istiyor kızımda hep üstümde durmak isterdi oğlan ondan bir gömlek fazla çıktı 🥴
Benim kızımin da emmesi 5 dakikayı geçmezdi ama saat başı emmek isterdi kızlar biraz nazlı oluyor sanırım 6 yaşında hala yemek konusunda çok nazlı

Bende avent natural biberon var kızımda da aynısını kullanmıştım oğlumda da aynı biberonu kullanıyorum hemen hemen her bebek avent biberonu aliyor
Bizim zilli alacak gibi değil ama şansımı deneyeyim dedim. Henüz kullanmadım.
Kızımın emmesi 2 saati buluyor hatta bazen 3. Gerçekten nazlı emmek konusunda. Emzik de almıyor 🥴
900 gr almış bizimki şükür. Acaba doyuyor mu diye düşünüyordum burda herkes emzirme sonrası mama veriyor doymuyor falan yazmış. Ama demek ki benim kız ds doyuyormuş yetiyor demek emdiği. Biberonu da Lazım olur illaki sağdığımı verir eşim mecbur kalınca diye alsın istiyorum. İnş dediğin gibi benimki de alır ucunu.

Merhaba arkadaşlar,
Bugun 15.gun kontrolumuz vardı, bebegm henuz dogum kilosuna ulasamamis. Doktor mama takviyesine gerek yok henuz, iyi ve sık emzirmeye devam edin sadece dedi ancak merak ediyorum, deneyimli anneler yazabilir mi acaba bir tehlikesi var mi bu durumun yani gelişim geriligi, ileride kucuk kalmasi vs gibi.
Taburcu oldugu Ilk hafta kilo vermeye devam etti bu normalmiş zaten de, son 4 gunde ise aldigi kilo iyiymis. Ilk hafta vermeye devam ettigi icin kilosu eksik kaldi ve o donemde kaliteli Emziremedim, 3800 gr dogdu bu arada, şuan 3590 gr.
Canım bizim de 18. Gün kontrolde 370 gr almıştı kızım. Doğum kilosunu az geçmişti. Dr az dedi aldığı kilo için. Bir hafta sonra tekrar çağırdı.10 gün sonra gittik ve o 10 gün de 400 gr almıştı. Dr çok iyi dedi ve o 10 günü baz aldı. Öncesinde dediğin gibi bebeğin memeye alışma süreci vs sağlıklı emzirme olmuyır. Sen bundan sonrasına dikkat et. Sık sık emzir. Kilo alır rahat ol.

Mrb kizlar
Bebegimin yuzunde kirmizi sivilce tarzi seyler cikti..vucudunda yok yuzunde var bide 1 2 boynunda var..Bu durumu yasayan var mi acaba aranizda?neyden kaynaklaniyor bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Benimkindede vardi fazla sicakladimi oluyor kisa kollu giydiriyorum artik klimayida acik tutuyorum devamli gecti sicagi sevmiyor benim kizceler birde yuzune sut veya kusmuk falan geldimide oluyor silerseniz fayda etmiyor suyla yikamak gerek her defasinda

Bizim zilli alacak gibi değil ama şansımı deneyeyim dedim. Henüz kullanmadım.
Kızımın emmesi 2 saati buluyor hatta bazen 3. Gerçekten nazlı emmek konusunda. Emzik de almıyor 🥴
900 gr almış bizimki şükür. Acaba doyuyor mu diye düşünüyordum burda herkes emzirme sonrası mama veriyor doymuyor falan yazmış. Ama demek ki benim kız doyuyormuş yetiyor demek emdiği. Biberonu da Lazım olur illaki sağdığımı verir eşim mecbur kalınca diye alsın istiyorum. İnş dediğin gibi benimki de alır ucunu.
Maşallah güzel kilo almış cimcime doyuyor demekki bizde yarın sağlık ocağına kilosuna bakmaya gideceğiz eğer kilosu güzel çıkarsa tekrar mama almayi düşünmüyorum çünkü mamanın yarısi çöpe gidiyor az parada değil kızımda da ilk altı ay meme mama gidiyorduk onunda mama alımı çok azdı yine mamanın yarısi çöpe gidiyordu ama o zaman mamalar bu kadar pahalı değildi
biberon alması işleri kolaylastiriyor gerçekten kızımı uyuturken eşimde oğlana gece bir kere mama veriyor yoksa sürekli memede durmak orda uyumak istiyor memeyi çekince basıyor yaygarayi bu sefer tam kiz uykuya dalarken uyandırıyor tekrar benim bu sefer tepemden dumanlar çıkıyor zaten 10:30 'da yatağa giren kız anca 11:30'da uyuyor 🥴
Kızima emziği hastanede vermiştim ne güzel almıştı bu sefer hastanede memeden ayrılmak istemeyince emziği vermedim 4 günlükken verdim almadı şimdi anca gaz sancısı başladığında sinirinden alıyor emziği ama fazla tutmuyor emzik alan bebe çok rahat oluyor İnşallah küçük beyide emziğe alistiririm sizin kızda İnşallah emzik alır hele uzun yol yolculuk yapılıyorsa emzik çok güzel susturucu oluyor

Selam arkadaşlar. Bebeklerinizin emme süreleri nasıl? Bizim her gün farklı oluyor. Ama bu ara 5-10 dk emip uyuyakalıyor diğer memeye geçemiyorum bile. Doymasa ağlar diyorum ama uyku daha tatlı geliyor da olabilir sürekli aklımda doydu mu doymadı mı düşüncesi var

Tecrübeli anneler bu bebeklerimizin 40 çıktığı zaman gerçekten degisiyorlar mi acaba ne gibi değişimler oluyor acaba bebeklerde 🤔
Şehir efsanesi 😊🙈 40 biter 3 ay başlar 😊
Şaka bir yana değişen vardır elbet. Biz görmedik onu. Ama 3 4 ay sonrası düzeliyor biraz daha. Özellikle gaz olayı. Dönmeye başlıyor hareketleniyor falan. Gaz sorunu kalmıyor pek.

Maşallah güzel kilo almış cimcime doyuyor demekki bizde yarın sağlık ocağına kilosuna bakmaya gideceğiz eğer kilosu güzel çıkarsa tekrar mama almayi düşünmüyorum çünkü mamanın yarısi çöpe gidiyor az parada değil kızımda da ilk altı ay meme mama gidiyorduk onunda mama alımı çok azdı yine mamanın yarısi çöpe gidiyordu ama o zaman mamalar bu kadar pahalı değildi
biberon alması işleri kolaylastiriyor gerçekten kızımı uyuturken eşimde oğlana gece bir kere mama veriyor yoksa sürekli memede durmak orda uyumak istiyor memeyi çekince basıyor yaygarayi bu sefer tam kiz uykuya dalarken uyandırıyor tekrar benim bu sefer tepemden dumanlar çıkıyor zaten 10:30 'da yatağa giren kız anca 11:30'da uyuyor 🥴
Kızima emziği hastanede vermiştim ne güzel almıştı bu sefer hastanede memeden ayrılmak istemeyince emziği vermedim 4 günlükken verdim almadı şimdi anca gaz sancısı başladığında sinirinden alıyor emziği ama fazla tutmuyor emzik alan bebe çok rahat oluyor İnşallah küçük beyide emziğe alistiririm sizin kızda İnşallah emzik alır hele uzun yol yolculuk yapılıyorsa emzik çok güzel susturucu oluyor
Aynen canım bizde de düzen şaştı. Akşam kriz yaşanıyor evde. Kızım gündüz uyuyor akşam başlıyor mesaisi. Tam abisi uyuyacağı saatte. Oğlum hemm beni hem eşimi istiyor odada. Eşim kucakta gezdiriyor kızımı. Ay komedi haldeyiz. Oğlum uyumuyor ben kızıp bebeği alıp oda değiştiriyorum ağlıyor beni istiyor bu defa eşim alıyor kızımı. Çok komik haldeyiz 😁 tabi o an fena aksiyon böyle anlatınca komik geliyor.
Canım ya emziği ben hastanede verdim hemen ama almayan bebek almıyor naparsan yap. ben avent Emzik almıştım. Çok az emdi. Bibs alayım dedim herkes çok övdü. Kesin alır dediler. Anacım onun da ucu kocaman çocuğun gırtlağına kadar gidiyor öğürüyor sürekli. Onu hiç almadı. Aventi dediğin gibi akşamları gaz olunca alıyor onu da fırlatıyor kısa süre sonra. Ne denesem bilmiyorum ya. Acaba alacağı emzik var mı🙄 emzik ten yana şansım gülmedi oğlum da almamıştı sabaha kadar uykusuz sürekli memedeydi çok zorlandık.
Mama bizim de çöp oldu ya. Valla yazık çok pahalı gerçektenn almıyorum ben de o yüzden. Yoksa sadece gece vermek için alabilirdim. Allah yardım etsin sadece mama verenlere.

Kızlar doğumdan sonra devletten nekadar yardım alıyoruz? Kaçar adet bu konuda hiçbir fikrim yok da

Kızlar selam , bizde alttan gaz çıkarma probşemi var.çıkaramadığında basıyor yaygarayı meme veriyorum orda bile ağlıyor falan normal mi? Bazen kakasını yapamadığında da öyle oluyor sizin nasıl

Aynen canım bizde de düzen şaştı. Akşam kriz yaşanıyor evde. Kızım gündüz uyuyor akşam başlıyor mesaisi. Tam abisi uyuyacağı saatte. Oğlum hemm beni hem eşimi istiyor odada. Eşim kucakta gezdiriyor kızımı. Ay komedi haldeyiz. Oğlum uyumuyor ben kızıp bebeği alıp oda değiştiriyorum ağlıyor beni istiyor bu defa eşim alıyor kızımı. Çok komik haldeyiz 😁 tabi o an fena aksiyon böyle anlatınca komik geliyor.
Canım ya emziği ben hastanede verdim hemen ama almayan bebek almıyor naparsan yap. ben avent Emzik almıştım. Çok az emdi. Bibs alayım dedim herkes çok övdü. Kesin alır dediler. Anacım onun da ucu kocaman çocuğun gırtlağına kadar gidiyor öğürüyor sürekli. Onu hiç almadı. Aventi dediğin gibi akşamları gaz olunca alıyor onu da fırlatıyor kısa süre sonra. Ne denesem bilmiyorum ya. Acaba alacağı emzik var mı🙄 emzik ten yana şansım gülmedi oğlum da almamıştı sabaha kadar uykusuz sürekli memedeydi çok zorlandık.
Mama bizim de çöp oldu ya. Valla yazık çok pahalı gerçektenn almıyorum ben de o yüzden. Yoksa sadece gece vermek için alabilirdim. Allah yardım etsin sadece mama verenlere.
Chicco nun emziklerini de çok övüyorlar bi de 0-2 ay olanların ucu küçücük belki onu alır mı acaba 🙄 umudunu kaybetme bi tanıdığımın bebeği 50 günlükken aldı 😅

X