İyi gelmesine çok sevindim
Aslında ameliyata girerken çok korkuyordum. Normalde anksiyete sahibi panik bir insanimdir, buna rağmen olabildigince soğukkanlı ve sakin yaşadım süreci. Ben de şaşkınım
bir de şu bir tecrübe oldu bana, kimsenin negatif yorumlarını dikkate almayın, dinlemeyin bile. Bunu neden söylüyorum, benden bir ay önce doğum yapan bir akrabamızla arada dogumla ilgili konuşuyorduk. Ben epidural sezeryan istiyorum deyince sakın epidural olma, genel ol( kendisi genel olmak istiyodu, oldu) filanca arkadaşımin dogumdan sonra bir hafta baş ağrısı geçmemiş vs diye negatif şeyler söyledi. Ben o ana kadar epidural den sonra başağrısı hiç duymamistim, hemen tabi kafaya taktım forumlarda aramaya başladım vs. Hiç aklımda olmayan şeyi bana resmen olumsuz sözlerle kafama taktırdı. Ha şunu da diyeyim, anestezi işlemim bittikten sonra doktorum geldi ameliyathaneye, merhaba hocam dedim
( ya bu doğum şekli çok enteresan, bebeğin doğarken istersen hemşireyle camdaki kizin son bolumunu konuş ya da kayinvalidenle ilgili fiskos yap
) neyse gunaydinlastik doktorumla. Nasılsın bakalım dedi, heyecanlıyım hocam dedim. Kusura bakmayın kafamı sizden tarafa ceviremiyorum, anesteziden dolayı başağrısı olabilirmis çevirince dedim(YouTube dan duymuştum
) adam güldü, yok öyle bişey istediğin tarafa çevirebilirsin dedi
yani bu en basit örnek..
Demem o ki kendi içindeki güçlü kadına inan, oldukça kısa süren ve ne olduğunu bile anlamayacagin ama bir daha geri gelmeyecek bir ana endiselerinle golge dusurme sakin
İnan ki bende de aynı korku vardı, ama dedim ki binlerce binlerce kadın bu yöntemle doğum yapıyor, iyi geçeceğine inanıyorum. Ve aklıma kotu bişey getirmedim o an. Ve o iğne acisından korkan varsa çok samimiyetle söylüyorum ki kan aldirirken daha çok acı hissetmisimdir, o derece basitti. Aslında gercekten rahat bir dogumdu, sadece ben korkularımdan dolayı süreci çok zor olacakmış gibi düşünüp gerilerek girdim doğuma. Batıkon sürülürken insan ayy acıdı der mi
Evet omzumda katater gibi bişey vardı ameliyattan sonra, ordan ilaç verdiler ama sanırım bir kez verdiler..böyle soğuk soğuk pek ferahlatıcı oldu verdikleri an
bi daha versinler diye bekledim vermediler
normal ağrı kesici yaptılar kalçadan
2900 gr doğdu Miki farem
gayet sağlıklı mutlu bir bebiş