Cnm burda geçen bu şeker olayı polemik oldu.
Ben aslında tamda senin yaşadığını anlatmak istemiştim.mesela bazı doktor 1 saat toklu şekeri 150 olunca insüline başlatıyor ,bazısı 180 normal ama diyete dikkat ediceksin ekmek hamurişi yok diyor sadece(benim doktorum gibi).bu şeker olayında doktorlar asla tek bir yol izleyemiyor.hangisi doğru dersen ,tek bir doğruda yok.mesela bende gebelik şekeri var.insülin vermedi doktorum dikkat ediceksin dedi.sabah 1 saatlik tokluk şekerim 200 çıktı.geçen hafta özellikle yediklerimin aynısını yedim ,ozaman ölçtüğümde 140çıktı.doktoruma listelemiştim ölçümleri.genel duruma bakıp yorum yapıyor.yani bir öğün 200çıktı diye insülin kullanman gerekmiyor bu bütün gebelerde olabilir diyor.ilk gebeliğimdede bu yöntem izlendi şükür bir sorun olmadı ama insan tedirgin oluyormu oluyor.ben mesela sabah 200 çıkınca ki inan ekmek yemedim bile tatlı şeker asla yemedim , bi endişelendim hemen bi yeme programı yaptım dikkat edicem doğuma kadar.benim doktorum riskli gebelik uzmanı , onun fikri şu , insülin kullanmaya rağmen 250-300 ve üzeri şeker çıkıyorsa bebek ozaman etkilenmeye başlar.bebek etkileniyorsa anne zaten etkileniyordur diyor.asla tek bir doğru yok bu şeker olayında anlamadım gitti.mesela arkadaşım şeker yüklemesi yaptı gebelik şekeri çıkmadı.33.haftaya geldi şekeri yüksek çıkıyor.e ne anlamı kaldı şeker yüklemesinin