Burada uyelik acmam ve gruba gec yazmamin sebebi kendi deneyimlerin cok cok az olmasiydi ama yine de olani paylasmak isterim. Ingiltere'de yasiyorum, hamileligimi evdeki testlerle ogrendim. Ilk ultrason randevusu 12.haftadaydi. 12.haftaya kadar beklemek eziyet gibiydi cunku ayni zamanda ilk kan testi randevusu da o hafta yapildi. Ikinci ve son randevu 20.haftada detayli ultrason icin oldu ve cinsiyeti o zaman ogrendik. Bundan sonra bebegi ultrasonla gormeyecegiz sadece aylik ebenin karindan elle muayeneleri olacak ve zaten kan testi 12.haftada yapildigi icin tekrar gerek duymuyorlar. Bir de annemde diyabet oldugu icin glikoz testi de yapilacak, onun icin 29.haftaya randevu verildi. Seker kontrolu ve glikoz testini de sadece suphelendikleri gebelere yapiyorlar.
Bu sisteme uyum saglamak, insanlara guvenmek cok zor oldu benim icin - istedigimde saglik ocagina gidiverip kan testi verebiliyorken- ama her konuda oldugu gibi gebelikte de kendimizle bas basayiz, bunu iyice sindirmemi sagladi. Bedendeki degisimlerin, ornegin buyume sancilari, gerilmelerin, akintilarin vs. sezgisel olarak hamilelikte normal olabilecegini dusundurdu. Kisaca sezgilerime guvenmeye zorlandim gibi oldu ama bu zorlanma sanirim normal doguma da mental olarak hazirliyor bunyeyi. Tabi bir anormallik gorseler soylenirdi mutlaka ve ona gore hazirlik yapilirdi diye dusunuyorum.