2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ya benim planım göbeği düştükten sonra her kakada yıkamak 2 dkda, biz çift olarak günde iki duş alıyoruz, o da alışsın şimdiden, hatta şunu bile düşünüyorum, biz şimdi bir gece hastanede kalıp geleceğiz ya, yok corona, yok hastane enfeksiyonu falan gibi korkularla bi yolunu bulup göbeğini koruyup, küvetindeki filenin üzerine yatırıp yıkayabildiğim kadar yıkamayı planlıyorum, siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Vernix caseosa için göbek düşene kadar yıkamam sanırım. İlk günlerde o çok önemli. Ha ama göbek düşsün en güzeli kakada iki dak suya tutmak totoyu.

Ben de hatıra olsun diye istiyorum. Ama henüz karar vermedim. 😁 odası da olmayacak bizim kızın. Bir de eşim çok başarılı değil poz yakalamak konusunda :KK70:
Ay biz bu adamların nesini beğendik de aldık ki acabaa😜😜😜.Bizimki de çok zorlanır ama telefonlarda fln da zaman ayarlı çekimler fln var ya. Kendim pozu ayarlayıp eşimi de sokmayı düşünüyorum. Tek sorun kadraja girmek için yeterince atik olabilecek miyim😁. Bir düğmeye de basıp koşabilirler herhalde kocişler.😜

Vernix caseosa için göbek düşene kadar yıkamam sanırım. İlk günlerde o çok önemli. Ha ama göbek düşsün en güzeli kakada iki dak suya tutmak totoyu.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Göbek düşene kadar ıslak pamukla silerim. Zaten ne kiri olacak minnacık bebeğin 😁 annem yeğenime bakarken suyun altında foşur foşur yıkıyordu bence de en mantıklısı o 🤣

Şimdi baktım da ben yanlış biliyormuşum, sanmıştım ki doğum kanalında kaplanıyor bu yapı ile, rahimde oluyormuş, ama o zaman göbeği düşene kadar nasıl temizlenecek bu bebek

Ay biz bu adamların nesini beğendik de aldık ki acabaa😜😜😜.Bizimki de çok zorlanır ama telefonlarda fln da zaman ayarlı çekimler fln var ya. Kendim pozu ayarlayıp eşimi de sokmayı düşünüyorum. Tek sorun kadraja girmek için yeterince atik olabilecek miyim😁. Bir düğmeye de basıp koşabilirler herhalde kocişler.😜
Hahah biz onu evdeki çekimde yaptık. Güzel pozlar çıktı cidden. Dışarda telefonu nereye koyacağım işte o sıkıntı evde tamam da 😁😁

Şimdi baktım da ben yanlış biliyormuşum, sanmıştım ki doğum kanalında kaplanıyor bu yapı ile, rahimde oluyormuş, ama o zaman göbeği düşene kadar nasıl temizlenecek bu bebek
Aslında doğunca temizleyip giydirip veriyorlar bebeği. Nasıl oluyor ben de anlamadım şimdi. 😅

Aslında doğunca temizleyip giydirip veriyorlar bebeği. Nasıl oluyor ben de anlamadım şimdi. 😅
Onlar temizlemeyi nasıl yapıyor, bi bezle öylece siliyorlar mı? Bir de ben sanıyordum ki bebeği muayene için odadan çıkarıyorlar ,sonra odaya bizim yanımıza getiriyorlar, aslında sezaryende dahi bebeği yanında ölçüp, muayenesini yapıp, kucağına veriyorlarmış, odaya öyle gidiyormuşsun, biz de eşimle stresleniyorduk, ya bebeğimizi değiştirirlerse diye 😂🤦‍♀️

Gazlı bezle suyla sileriz ki. Göbek düşmesi de zaten çok uzun sürmez sanırım. Gözüme kestirdiğim birkaç çocuk doktoru var benim tostos doğunca götüreceğim onlara bi sorarım.

Baya yetiyor dimi 😊 tamam canimm haber veririm 🥰
İlk zamanlar çok sık makina açılıyor, kusuyor, kakası üstüne çıkıyor derken gün içinde çok kıyafet değişiyor. O yüzden ilk aylarda uzun gitmese de bebek büyüdükçe deterjan da hemen bitmiyor 😊

Onlar temizlemeyi nasıl yapıyor, bi bezle öylece siliyorlar mı? Bir de ben sanıyordum ki bebeği muayene için odadan çıkarıyorlar ,sonra odaya bizim yanımıza getiriyorlar, aslında sezaryende dahi bebeği yanında ölçüp, muayenesini yapıp, kucağına veriyorlarmış, odaya öyle gidiyormuşsun, biz de eşimle stresleniyorduk, ya bebeğimizi değiştirirlerse diye 😂🤦‍♀️
Annemim en buyuk korkusuymus ben dogmadan once, ya hastanede bebekler karisirsa diye😃 aslinda ben de bazen korkmuyor degildim🤭🤭

oyyy yazık kuzuya, çok üzülüyorum bebeklerin böyle dertleri olunca - zaten full rahatsızlar ve anlatamıyorlar iyice kendimi yerlerine koyuyorum da ne çok daralıyolardır :KK43:
Anne olarak evladını da öyle görmek çok zor canım. Ben her gün ağlıyordum, o ağladıkça kahroluyordum.
Çok şükür geçti bitti allah beterinden saklasın

Kıyamam bebişe Alla bir daha göstermesin.
Amin inşallah canım

Bi yerde okumustum, islak mendil yerine ilk aylar sadece pamugu ilik suyla islatip temizligini yapin diye🙄
Kızım 20 aylık, hala pamukla temizliyorum 😀
İlk 3-4 ay hazır suyu kaynatıp soğutup o suyla pamuğu ıslatıyordum. Şimdi direkt musluk suyuyla ıslatıyorum

Ya benim planım göbeği düştükten sonra her kakada yıkamak 2 dkda, biz çift olarak günde iki duş alıyoruz, o da alışsın şimdiden, hatta şunu bile düşünüyorum, biz şimdi bir gece hastanede kalıp geleceğiz ya, yok corona, yok hastane enfeksiyonu falan gibi korkularla bi yolunu bulup göbeğini koruyup, küvetindeki filenin üzerine yatırıp yıkayabildiğim kadar yıkamayı planlıyorum, siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Eskiden sanirim bebekler yeni dogdugunda en fazla gun asiri yikanirlarmis. Ama simdi ki doktorlar dogumdan sonra 10 15 gun gobek dusene kadar yikamayin diyorlarmis. Anne karnindan derisini koruyan bir sey mi varmis artik tam bilmiyorum ama bende sasirmistim, 10 15 gun yikamamak ne demek cocuk mahvolur🤔
Göbek düşmeden yıkansa bile göbeği çok iyi kurutmak gerek, enfeksiyon olabilir allah korusun.
10-15 gün çok tabi 😀 verniks sıvısı bebeği koruyor ama biz üçüncü gününde göbeğine su değdirmeden yıkamıştık.
Özel hastaneleri bilmiyorum ama devlet hastanesinde sadece siliyorlar o da pek temiz olmuyor, saçlarında kan falan kalıyor yazık 😂

Hahah biz onu evdeki çekimde yaptık. Güzel pozlar çıktı cidden. Dışarda telefonu nereye koyacağım işte o sıkıntı evde tamam da 😁😁
Tripot kullanın kızlar çok rahat 😀
Biz evde dışarda her yerde ailece fotoğrafımızı tripot sayesinde rahatça çekebiliyoruz 😂
Reklam gibi oldu 😂😂😂

X