- 22 Temmuz 2020
- 6.532
- 10.965
- 198
- 33
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #2.161
Canım ben bir şey sorayım mı sana?
Boş gebelik olunca beta ve progesteron normalden farklı mı oluyor? Mesela progesteron düşük seviyelerde miydi? Ya da ilk beta değeri ve artışı skntılı mıydı?
Bu gebeliğimiz hepimizin sağlıkla ilerlesin, dilerim
Bana sormadın ama cevaplayıö beta normal artıyor progestan da kese buyuyor ama bebek yok zaten 6 haftadan fazlada gelişemiyor kese 6 ve 7 hafta arasında kanama başlıyor beta ozaman dusmeye baslıyorCanım ben bir şey sorayım mı sana?
Boş gebelik olunca beta ve progesteron normalden farklı mı oluyor? Mesela progesteron düşük seviyelerde miydi? Ya da ilk beta değeri ve artışı skntılı mıydı?
Kızlar valla okurken içim ürperiyo bu kadar evham yapmasak mıBen geçen hafta biraz endişeliydim ama artık takılmıyorum o kadar sizde deneyin bence herşey çok güzel olacak inşallah
Kim boş gebelik geciriyor kiEvet evet hayirlisi neyse o olsun hakkimizdabiraz daha az bakicam artik bu sayfaya cok etkileniyoruz
Inşallah canım, hepimiz sağ salim kavuşuruz inşallahZaten en sonunda eşim telefonu yasaklıcam sana dedi ben de okuyup modumu düşürüyorum ama kendime söz verdim olumsuz düşünmicem inşallah her şey çok güzel olacak
Kuzu kahve skıntıydı htta bu akşamda oldu azck idrar yolu enfeksiyonu vardı ona bağladım ben yerleşme die düşünmedim. Sen nasıl oldun devam mı lekelerBence bu boş değil cunku yerlesme kanaması yaşadın
Cnm keseyi gördükten sonra beta bakmadım progesteron da bakmadım. İşte sancı ağrı oldu beta baktığında 1000 lerde idi yani ben 500 den sonra baktırmamıştm ee kese gördüğüne göre demek yükselmişti beta die düşünüyorum. 2. Gebelikte beta çok iyi ilerliyordu kese yolk gayet iyiydi kalp atımı için gttğmde bebek yoktu. Başka dr var ama kalp atımı yok dedi alttan baya detaylı baktıktan sonra. Bir başka dr nr boş ne dolu diyebilirim dedi anomali dedi ve kürtaj oldum.Canım ben bir şey sorayım mı sana?
Yani progesteron bakılmadı hiç ama beta düşmemişti 2.de. Şimdi önlem olarak kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyorum 5+6 oldum bugün cuma gel dedi dr. 4+5 tr gttğmde kese 6mm lerde idi erken yumurtlamaşsn dedi dr inş kalp atımı gmrrü duyarızCanım ben bir şey sorayım mı sana?
Bendekide bi değişik,acıkıom bulanıo ama yemek yiyebiliom hemde maşallaah aşırı iştahla sonra yine biraz bulanıo akşamdan sabah kalkıp kahvaltı yapana kadar bişey yok sonra yine aynı kısır döngü ama buna şükür çünkü ilk gebeliğimde anamdan emdiğim süt burnumdan gelmişti,inananın ben bu bebeği istemiyorum diye ağladım 6 ay.6 ay boyunca toplasan 2 tabak yemek yemeden geçirdim şaka değil abartı değil.sürekli serum yedim ama sürekliii...Rabbim bu durumda olanlara kolaylık versin.hele o sabhları aç karnına kalkar kalmaz boş mide ile kusmalarımı asla unutamam.bende beni rahatsız eden sürekli bir baş ağrısı başladı ama baya şiddetli ve kesilmeyen bi ağrı.ensonunda dayanamadım minoset içtim kesmesede biraz nefes aldım.baş ağrısı olan varmı benim gibiYa benim diğerlerinde hiç olmamıştı. Bunda 2-3 gün bulantım oldu çok korktum valla ama devamı gelmedi şükür. Üşüttüm veya bir şey dokundu demek. İnşallah bunu da bulantısız atlatırım
Ay yok deme öyle dilini ısır.tabiki sağlıklı olsunlar çekliyor ama benim geçirdiğim 6 ay gibi kimse geçirmesin.annem halime ağladı eşim bidaha çocuk istemicem söz dedi :) hepsi unutuluyo ama ben o 7/24 süren bulantılarıma karşılık 10sezaryen olurdum okadar diyimCanım her şey yolunda gitsin de razıyım mide bulantısına bel ağrısına
İlk gebeliğiniz ise bunların hepsi normal.Ben de netten düşük sebeplerine baktım bircok sebebi var yaş faktörü önemli yazıyor. 30 yaş altı yüzde 7-15 risk varmış. Yas arttıkça artıyor.
Aslında bilmesem daha iyi ama merak ediyor insan.
Bir de izindeyim şu an evde kaldıkça araştırıyorum.
Hamileliğimi regl gününden 2 gun önce ogrendim. O günden beri moda girdik. Yaklaşık 10 gündür.
Geç öğrensem daha iyiydi belki.
Bebek için şunları yaparız doğum nasıl olur acaba geçen alışverişe gittik bebek kıyafetlerine bakma vs..
Diğer yandan doktorlar 8. 10. Haftaya kadar temkinli. Gebelik yokmuş tavrindalar. Dogruusnu yapıyorlar çünkü bir suru etken var.
Olumluyu düşünmek güzel tabii ki.
Bekleyip öğreneceğiz. Hamile kalmak sabir istiyor her ay umutlanabiliyir insan. Ben ilk aydan kaliniyor saniyordum. Hamile oldugunu ogreniyorsun yine beklemek gerekiyor. saglik olsun.
Canım çok geçmiş olsun minoset ve parol içebilirsin migrenim olduğu için doktora sormuştum. Mide bulantısı olayına da çevremde şahit olmasam abartı derdim yakın arkadaşım ve görümcem 9 ay boyunca çekti eksi kilo ile girdiler doğuma, gerçekten çok zor kimse yaşamasın öyle şeylerBendekide bi değişik,acıkıom bulanıo ama yemek yiyebiliom hemde maşallaah aşırı iştahla sonra yine biraz bulanıo akşamdan sabah kalkıp kahvaltı yapana kadar bişey yok sonra yine aynı kısır döngü ama buna şükür çünkü ilk gebeliğimde anamdan emdiğim süt burnumdan gelmişti,inananın ben bu bebeği istemiyorum diye ağladım 6 ay.6 ay boyunca toplasan 2 tabak yemek yemeden geçirdim şaka değil abartı değil.sürekli serum yedim ama sürekliii...Rabbim bu durumda olanlara kolaylık versin.hele o sabhları aç karnına kalkar kalmaz boş mide ile kusmalarımı asla unutamam.bende beni rahatsız eden sürekli bir baş ağrısı başladı ama baya şiddetli ve kesilmeyen bi ağrı.ensonunda dayanamadım minoset içtim kesmesede biraz nefes aldım.baş ağrısı olan varmı benim gibi
Cnm selam bende kan sulandırıcı kullanıyorumda.Yani progesteron bakılmadı hiç ama beta düşmemişti 2.de. Şimdi önlem olarak kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyorum 5+6 oldum bugün cuma gel dedi dr. 4+5 tr gttğmde kese 6mm lerde idi erken yumurtlamaşsn dedi dr inş kalp atımı gmrrü duyarız
Kesinlikle çok zor,bende aynı şekilde kilo verdim ama şükür bebekleri etkilemiyor 3bck kilo doğum yapmıştım.Allah herkesin yardımcısı olsunCanım çok geçmiş olsun minoset ve parol içebilirsin migrenim olduğu için doktora sormuştum. Mide bulantısı olayına da çevremde şahit olmasam abartı derdim yakın arkadaşım ve görümcem 9 ay boyunca çekti eksi kilo ile girdiler doğuma, gerçekten çok zor kimse yaşamasın öyle şeyler
Ben de söylemedim. Nasipse 15 16.haftalarda söylerizİlk gebeliğiniz ise bunların hepsi normal.
Ama kayıpları olan biri olarak,doktorlar aslında en doğrusunu yapıyorlar.özellikle ilk 8 hafta çok önemli.
8 haftayı dolduran gebeliklerde düşük ihtimali ciddi oranda azalıyor.kendimde tecrübe ettim.biz mesela hala kimseye söylemedik hamileliğimi.keseyi gördük kalp atışından sonra nasipse.
canım erken gidetsen karından göremezse vajinal bakacaktır.Kızlar ben geçen hafta doktora gittiğimde vajinalden keseyi gördük haftaya kalp atışı için gel dedi. Şimdi kalp için de mi vajinalden bakacak? Karnımdan bakamaz mı ya şuan? Görünmez mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?