2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Batıkent medical parka gidiyorum. Dığum paketleri 7.500 den başlıyor. Sedece kontroller 200 tl den başlıyor. Kan testi falan derken 600 den aşağı çıkamazsın. İlla bi kan testi istiyor. Dışardan yaptırayım bak sen deme.. oralı bile olmazlar. Sadece doğum 6000 tl. Tek gece yatış. Kimden duydu isem 2 gün yatırıyorlar. Onada ayrıyetden para. Güzel yanı bana çok yakın. İsdediğim an randevu alıp gidiyorm. 4000 lik hastanelerde var ama o kadar yoğunlar ki devlet hastanesi gibi 2 hafta önceden randevu ayarlıyon. Doktor yoğun oluyor. Devlet hastanesine gidilmiyor pandemiden dolayı sistemler hep kapalı. Zübeyde hanım var bi.
Canım sen bursada mısın

Canım 0-3 ay bedenler oyuncak bebek kıyafeti gibi duruyor el kadar . Benim ilk bebişim tecrübem yok ama beden olarak en çok ne alınmalı . Hemencik büyüyorlar zaten .0-3 aylığı ilk bikaç gün yetecek kadar mı alsak 🤔 3-6 ay beden mi alsak daha çok acaba
Canım yenidoğan olarak geçen bedenler var onlardan hiç alma doğar doğmaz küçük gelebilir. Ama 0-3 ay en az 8-10 takım olmalı. Bebeği ilk zamanlar sık sık yıkıyoruz zaten ya kakası çıkıyor ya kusuyor ya terliyor devamlı temiz kıyafet değiştiriyoruz. 3-6 ay bedenleri kesinlikle büyük gelir. Evet eskitmeden büyüyor çocuk ama ben bebeklerin bedenlerine göre giydirilmemesini de sevmiyorum sonuçta günde 4 kere bile değiştirdiğin oluyor

Canım yenidoğan olarak geçen bedenler var onlardan hiç alma doğar doğmaz küçük gelebilir. Ama 0-3 ay en az 8-10 takım olmalı. Bebeği ilk zamanlar sık sık yıkıyoruz zaten ya kakası çıkıyor ya kusuyor ya terliyor devamlı temiz kıyafet değiştiriyoruz. 3-6 ay bedenleri kesinlikle büyük gelir. Evet eskitmeden büyüyor çocuk ama ben bebeklerin bedenlerine göre giydirilmemesini de sevmiyorum sonuçta günde 4 kere bile değiştirdiğin oluyor
Ben 0 beden iç body aldim bikaç tane atlet olarak kullanmak icin ve tulum aldım hastanede giydirmek icin, bir de cikis seti alicam. Yeter heralde ilk Günlere

Ben de 3 gündür baş ağrısı yaşıyorum ama hamileliktendir diye yorumluyorum. Şeker değil de tansiyon baş ağrısı yapar diye biliyodum ben canım
Olabilir canım o esnada tansiyonumu ölçsem belkı yüksektı, şimdi de kasık ağrısı başladı bu saatte uyanıgım, ilk defa böle ağrı uyandırdı, normaldir inşallah

Tam 17 +3 üm bugun 2 gundur bebeğimi hissediyorum benimki 2.ci oğlumda 20den sonra hissetmiştim.Sağlikla hayirla gel kizim 🥰
Canım ben artık baya net hissediyorum bebişin hareketlerini içimde kıpırdanıyo ikinciler daha erken hisseder derlermiş doğru geçen elimi koyup konuştum elimin sıcağına pıt diye hareketi geldi 🥰

Bez konusunda bile benim bazı tanıdıklarım 2 numaradan başladı direk bende son aldığım Bir numarayı paketi bitiremedim baya kaldı küçük geldi.
Kızıma iki paket 0 numara bez almıştık zaten 3800 dogdu 1 aylıkken 5 kilo oldu 😂 bir paketi anca kullanabildik diğer paket kaldı 1 numaraya geçtik diğeri ikinci bebiş için duruyo dolapta 🤗

Yalnız değil mişim canım .ne alacağımı, hangi beden alacağımı bile bilmeden geçen gün malum alışveriş sitesinden 26 parça kıyafet aldım indirim var diye .Şimdi bakıyorum 6-9 aya göre bile almışım 😂 0-3 ayda var . Ama çoğu 3-6 aylık olmuş.stokta olan bedenleri topladım sanırım .inşallah yavrularımıza giydirmekte nasip olur sağlıkla . Tecrübeli anneler biraz bilgilendirin bizi lütfen . Ne alalım ne almayalım
benim de Mart doğumlu kızım var çok özenmiştim bir sürü cicili bicili kıyafet almıştım onları nerdeyse hiç giydiremedim yaz için aldığım o güzelim elbiseleri çok kullanamadım Sıcakta hiç rahat olmadı zaten sürekli arabada kucakta. 0-3 beden ilk bir ay giydi. Hediye zıbın takımlar da çok geldi. Geçen elime geçti hiç giyilmemiş hediye götürürüm diye sakladığım bir torba kıyafet buldum. En güzeli zamanı gelince Alış veriş yapmak kıyafet heryerden bulunuyor

Benim annem koyde ve evde dogurmus ertesi gun tarlaya calismaya gitmis mesela.. anilarini anlatiyorda bana diyorum ki ben yapamazdim helal olsun anne sana❤❤
Benim de normal doğum oldu 3 hafta tam oturamadım dikişlerden ilk 1 hafta annemle kayınvalidem bana hep yat dedi iş yaptırmadı zaten akşam 9da uyuyakalıyodum gece sürekli emzirdigimden 2 3 saat uyku ile duruyodum bezini bile bi hafta sonra falan kendim değiştirdim hep annemler değiştiriyodu 🙈 sözün kısası eskiler bizden çoook daha güçlüymüş maşallah 😬😅

Son zamanlar hic geçmiyor canim bir an önce dogsun istiyorsun 🙈 benimki 41 +0 suni sanci zorla getirdik dünyaya kucagina alıyorsun ya bütün agrilar sancılar unutuluyor 🥰🥰
Benimki de gelmeseydi suni sancı verilecekti neyse ki 40+4te kendi sancımla geldi son gün ağlamıştım doğuramıcam heralde gelmiyo bi türlü diye 🙈 doğum bitince de bi daha doğuramam asla dedim ama gel gör ki Allah o acıları unutturuyo 🥰

Altdan mı kesi attılar😢 en korktuğum.. sezeryan olurım daha iyi..
Canım normal doğumda oluyo zaten kesi korkulacak birşey değil, zaten orası öyle uyuşuyo ki kesiği hissetmiyosun bile doğumdan sonra beni uyutup dikiş attılar onu da hissetmedim sonrasında oturmada sıkıntı yaşıyosun ama geçiyo ben yine normal doğum isterim vücut çabuk toparlanıyo çünkü ben 3 ayda eski kiloma dönmüştüm ve karnımda sezeryan izi sarkma vs kalmamıştı ama sezeryan olan bi arkadaş çok zayıf olmasına rağmen karnında sarkma kaldı vücudu tam toparlanamadı sütü gelmedi falan.. normali tercih ederim ben yine 😇

Eskiler çamaşır bılaşık süpürge herşeyi elinde yapıyodu üstüne tarla bahçe işi oluyodu çok daha aktiflerdi bizde çok rahat yaşadıgımız için vücudumuzu yormadığımız için şimdi böyle en ufak şeyde pert oluyoruz 😂😂😂
Bide bez kıyafet konusunda konuşmıssunız benim ikiz erken doğum riski var 2500 falan doğarsa diye bi kaç en küçüklerinden alıcam bu seyler bence çocugun doğum kilosu hesap edilerek alınmalı doğuma yakın yani

X