2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Evet bende de böyle ev basıyor resmen bunalıyorum sıcaktan pervaneyi açsam donuyorum garip bir döngü 😂
Bu hamilelik denge falan birakmadi bizde.
Ben 38le acile gittim.Enfeksiyon da varmış.Hopp bi de hamileymisim onu da öğrenmiştim.Kesin covid bu diye dr.a da söylüyorum.

Kızlar cinsiyet öğrendiniz mi benm 12 hafta ama hiç bişeyi belli degil doktor oğullarımı 10 11,de söylemişti bunda en azından tahmin eder dedim ama yok hiç bilgi vermedi
Bazı doktorlar 15 16 haftadan önce söylemiyor kesin emin olmadan maalesef bu sefer ki doktorumda garantici kızımda 13. Haftada öğrenmiştim sağlıkla dogsunlar

Kusmaları biten var mı? Halen daha ilaç alıyorum. Bitmedi gitti. 2. Tremestr , 2. balayı , çok rahat geçmesi... hani nerde.. 14 haftalık olcağm halen daha aynı.
Canım ilk gebeliğim de inan doğumdan 1 gün önce bile küstüm yediklerini ekstra özen göster kızartma baklagiller dokunuyor mu yeme laktoksuz süt tercih et kusmanı minimuma indirebilirsin bu gebeliğim de aşırı dikkatliyim ve hiç kusmadim sadece bulantilarilarim oluyor ama bundada baş dönmem 9/6 9/5 tansiyon la geziyorum ki tansiyonum düşük biriyim normalde şimdi kolum kalkmıyor atlaticaz insALLAH

Merhaba herkese iyi pazarlar,
Ben ikili tarama ve diğer tüm gebelik testleri ile ilgili fikrimi söylemek istedim çünkü burada konu ile ilgili çok fazla yorum okudum.bana kizabilirsiniz belki ama bazılarına gerçekten çok şaşırdım.
Bu testlerde ki amaç bebekte bir rahatsizlik varsa kürtaj olmak için değil.tabi bunu tercih edene de saygı duyarım.bu testlerdeki amaç eğer bir rahatsızlık varsa, anne karnında veya doğduğunda gerekli önlem alinabilsin diyedir.
Örnek olarak Allah korusun bir kalp rahatsızlığı varsa doğumu tam donanımlı yeni doğan yoğun bakım ünitesi olan bir hastanede yaparsanız çocuğunuzun hayatını kurtarirsiniz.bu sadece bir örnek.
Çocuk down sendromlu olsa da kabulum deseniz de genetik rahatsızlıklar peşinde bu gibi durumları da getirir.
Benim fikrim eğer çocuğun sağlığını sıhhatini düşünüyorsanız erken önlem almak için yaptırılması.
İkili tarama yetersiz bir test olduğu dogru. Bu yüzden ben fetal DNA testi de yaptırdım. inş olumlu sonuç geldiğinde de huzurlu bir hamilelik geçirmeyi umuyorum ☺

Aynı şekilde inşallah herkes evladını sağlıkla kucağına alsın 🤗
Yalnız sadece 2li testte deil diğer testlerde de herşey görülüyor. Ben şahsen yaptırmak istemiyorum 2liyi ama kesin deil kararım. Çünkü yaşım 35 ve riskli çıkacak büyük ihtimal ve ben cok takıntılı biriyim. İlk bebeğimi kaybettiğim için. Mesela Dr 3 4 kez kalp atışını dinlese eve gelince diyorum neden tekrar tekrar dinledi die. Bunu yaşayan bilir.

Ben ikili tarama ve diğer tüm gebelik testleri ile ilgili fikrimi söylemek istedim çünkü burada konu ile ilgili çok fazla yorum okudum.bana kizabilirsiniz belki ama bazılarına gerçekten çok şaşırdım.
Bu testlerde ki amaç bebekte bir rahatsizlik varsa kürtaj olmak için değil.tabi bunu tercih edene de saygı duyarım.bu testlerdeki amaç eğer bir rahatsızlık varsa, anne karnında veya doğduğunda gerekli önlem alinabilsin diyedir.
Örnek olarak Allah korusun bir kalp rahatsızlığı varsa doğumu tam donanımlı yeni doğan yoğun bakım ünitesi olan bir hastanede yaparsanız çocuğunuzun hayatını kurtarirsiniz.bu sadece bir örnek.
Çocuk down sendromlu olsa da kabulum deseniz de genetik rahatsızlıklar peşinde bu gibi durumları da getirir.
Benim fikrim eğer çocuğun sağlığını sıhhatini düşünüyorsanız erken önlem almak için yaptırılması.
İkili tarama yetersiz bir test olduğu dogru. Bu yüzden ben fetal DNA testi de yaptırdım. inş olumlu sonuç geldiğinde de huzurlu bir hamilelik geçirmeyi umuyorum ☺

Allah kimseyi boyle bir zor karar verme durumuna dusurmesin, herkesin sonucu guzel ciksin insallah ama seninle ayni fikirdeyim ben de 🙏🏻❤️

Yalnız sadece 2li testte deil diğer testlerde de herşey görülüyor. Ben şahsen yaptırmak istemiyorum 2liyi ama kesin deil kararım. Çünkü yaşım 35 ve riskli çıkacak büyük ihtimal ve ben cok takıntılı biriyim. İlk bebeğimi kaybettiğim için. Mesela Dr 3 4 kez kalp atışını dinlese eve gelince diyorum neden tekrar tekrar dinledi die. Bunu yaşayan bilir.
Bende de yaş 35 ve 5 sene sonunda elde edilen bir tüp bebek gebeliği ☺️
İnş sağlıkla alırsınız kucağınıza 🥰

Herkese merhaba, Allah hepimize öncelikle kolaylık versin. 12. Haftaya girdim sayılır ikili tarama için doktorum 14. Haftada çağırdı cinsiyeti öğrenir miyiz acaba o gün :anneadayı:
Çocuğun göstermesine bağlı kimi 11 de bile öğreniyor kimi 16 da bile göstermiyor tatlı şeyler yiyin gitmeden ama 13 hafta daha uygun değil mi test için 14 te yapılmıyor demişti bir arkadaş 2 li test için

2 li test yaptırılmasa da olur ama ayrıntılı ultrason kesinlikle olmalı orada dediğiniz şeyler tespit ediliyor kalp rahatsızlığı vs

Bu hamilelik denge falan birakmadi bizde.
Ben 38le acile gittim.Enfeksiyon da varmış.Hopp bi de hamileymisim onu da öğrenmiştim.Kesin covid bu diye dr.a da söylüyorum.
Bende idrar yolu enfeksiyonu varmış yoğun hemde doktor diyorki ateş ağrı yapar kendi doktorumda hayır idrar yolu enfeksiyonu ateş yapmaz diyor bizide şaşırttılar valla iyice

Kızlar cinsiyet öğrendiniz mi benm 12 hafta ama hiç bişeyi belli degil doktor oğullarımı 10 11,de söylemişti bunda en azından tahmin eder dedim ama yok hiç bilgi vermedi
11.haftada doktor bana kız yönündeyim kız bu dedi canım diğer gitmende tekrar sor bakalım

Bende idrar yolu enfeksiyonu varmış yoğun hemde doktor diyorki ateş ağrı yapar kendi doktorumda hayır idrar yolu enfeksiyonu ateş yapmaz diyor bizide şaşırttılar valla iyice
Yapmaz olurmu ya.Bunlara üniversite farklı diye farklı şeyler mi ogretiyorlar ya?

X