2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar oglun 14 aylik bir yasina gelmeden yurudu. Baba dede mama meme diyo parmagiyla biseyler gosteriyo cocuklarla arasi iyi bazi komutlarimi anliyo goz temasi var ama ismine tepki vermiyo onceden boyle degldi ama yuz kes ismini soyluyorm bakmiyo hep evde tektik suan misafrlige kalablik ortama girdik bi haftadr beni umursamiyomu dicem ama tek basima odaya alıyorm yine soylemiyo cok korkuyorm otizm olmasından sizinkiler nasi kafayi yicem
Otizm konusunda çok bilgim yok ama önceden tepki verip sonra vermiyor olması otizm göstermemeli. Sonradan ortaya çıkan bi durum değil sanırım. Belki o an ilgisini başka bişy çekiyordur olamaz mı

Merhaba anneler sizlere yaşadığımız sorundan bahsetmek istiyorum bilgisi olan yaşayan varsa yazarsa çok sevinirim.
4 gün önce sezeryan la doğum yaptım ve bebeğim iri bi bebekti ilk saatler emzirsemde sütüm damla damla geliyordu yetmedi ona ve hemşireler iyi beslenmemiş kan şekerinin düştüğünü söyledi mama verin dediler ve akşamına mama vermeye başladık ama sabah sürekli ağlayan yavrum akşamına uyku halindeydi sürekli ve hemşireler kan şekerinin daha da düştüğünü söyleyip yatırdılar ve 3 gündür yatıyor hastanede küvezde ve sütümü sağıp götürüyorum ve kan şekeri in düşüremediklerini söylüyor doktorlar. 2 gündür sadece şeker yüklemesi yapılmış bu sabahtan sütümle beslemeye başlamışlar ve yatışının olduğu gece 3 kere havale geçirmiş o sıra da şekeri normalmiş beyin tomografisi çektiler onda çok şükür Allaha bişey çıkmadı en az 10 gün daha burda diyorlar kan şekerinin düşmemesi bizi çok endişelendiriyor ve bende gebelikte şeker çıkmadı ailemizde de yok buna benzer yaşayan duyan var mı acaba 🙁

Kizlar oglun 14 aylik bir yasina gelmeden yurudu. Baba dede mama meme diyo parmagiyla biseyler gosteriyo cocuklarla arasi iyi bazi komutlarimi anliyo goz temasi var ama ismine tepki vermiyo onceden boyle degldi ama yuz kes ismini soyluyorm bakmiyo hep evde tektik suan misafrlige kalablik ortama girdik bi haftadr beni umursamiyomu dicem ama tek basima odaya alıyorm yine soylemiyo cok korkuyorm otizm olmasından sizinkiler nasi kafayi yicem
Çok mu inceliyorsun acaba canim hepimizde korku var zaman zaman bende durup düşünüyorum sonra aklımdan çıkartıyorum. Yüz ifadeleri nasıl oğlunun tepkileri gülüşü özellikle. Sürekli komutlarla anlaşıyoruz bizde arabanı getir oynayalım ayakkabıların nerede hadi giyip dışarı çıkalım çoğu zaman oğlum diyorum bazen ismiyle çağırıyorum bir yer karıştırıp ya da tırmanarak ya da banyo ışığı açıksa hayatta beni dinlemiyor 😀. İçini ferah tut yoktur birseyi. Düşme üzerine bırak akışına bakalım sadece gozun üzerinde olur Sosyal diyorsun mesela benimki başka cocuklarla sadece saklambaç oynamayı seviyor yanına geldiklerinde elini tutmak istemiyor 😀şu aralar hep eli parmağımda beni sürekli diş kapıya goturuyor uyanır uyanmaz 😄

Sağol cajım 😂

Teşekkür ederim yok 20 ay nasipse :)
Hangi ay doğum ve ilki kızdı sanırım bakalım ikinci ne olacak 🙂 sağlıcakla gelsin tabii önemli değil cinsiyeti ama erkekte başka kızda başka fıtrat olarak bunu deneyimledim😀
Kizlsr daha kontrolluler erkekler bodoslama gidiyor bunu seviyordum simdi çok çok yorucu gelmeye başladı.kizimin birkaç vukuatida olunca hareketli diyorduk ama oğlum daha hareketliymis 😀

Benimki de işine gelmeyince bakmıyor mesela annemin evinde kuş var o nerde diyorum ona bakıyo hemen deden nerde diyorum duymamazlıktan geliyo burnun nerde diyorum hep nerde olduğu ile ilgili oyunlar şarkılar söyledim AA oğlumun burnu burda falan göstermiyor ama insani ilişkileri çok iyi sevdiklerine başkasının kucağından atlıyo sizinki nasıl öyle şeylerde bu arada tutunup ayağa kalkıyo ama yürüme yok bizde

Reyhan Erol hic memnun degilim kizlar. Ozel muayenenesine gidiyoruz ama baska.doktor bakiyorum.Reyhan hanima bi.cok kez gitmemize ragmen hastalarini hatirlayamiyor.
bebegim 3.5aylikken kakasinda ipliksi seyler var diye aradim muzu cok vermeyin cevabi aldik. Korona doneminde atesimiz yukseldi aradim bir gun sonra donus yapti size donucem diyip kapatti. İnstagram da paylasimlarindan etkilendik ama hayal kirikligi yasadik malesef .

Hangi ay doğum ve ilki kızdı sanırım bakalım ikinci ne olacak 🙂 sağlıcakla gelsin tabii önemli değil cinsiyeti ama erkekte başka kızda başka fıtrat olarak bunu deneyimledim😀
Kizlsr daha kontrolluler erkekler bodoslama gidiyor bunu seviyordum simdi çok çok yorucu gelmeye başladı.kizimin birkaç vukuatida olunca hareketli diyorduk ama oğlum daha hareketliymis 😀
Kasım ayında inşallah:) aynen ilki kızdı bilmiyorum bakalım sağlıklı olsunda daha cinsiyet öğrenemedik :)

Çok mu inceliyorsun acaba canim hepimizde korku var zaman zaman bende durup düşünüyorum sonra aklımdan çıkartıyorum. Yüz ifadeleri nasıl oğlunun tepkileri gülüşü özellikle. Sürekli komutlarla anlaşıyoruz bizde arabanı getir oynayalım ayakkabıların nerede hadi giyip dışarı çıkalım çoğu zaman oğlum diyorum bazen ismiyle çağırıyorum bir yer karıştırıp ya da tırmanarak ya da banyo ışığı açıksa hayatta beni dinlemiyor 😀. İçini ferah tut yoktur birseyi. Düşme üzerine bırak akışına bakalım sadece gozun üzerinde olur Sosyal diyorsun mesela benimki başka cocuklarla sadece saklambaç oynamayı seviyor yanına geldiklerinde elini tutmak istemiyor 😀şu aralar hep eli parmağımda beni sürekli diş kapıya goturuyor uyanır uyanmaz 😄
Cok sosyal herkesle iletişimi var tum bebeklere sarilmak istyo hep çocuklrla oynamak istuo sosyal gulusu var mimikleri falan hersey cok yolunda anlamadgm tek sey hicbi sekilde adina tepki vermiyo asiri hareketli bi saniye yerinde durmuyo taklit ediyo ne yapsak yumurta falan bile soyuyo bize bakip

Benimki de işine gelmeyince bakmıyor mesela annemin evinde kuş var o nerde diyorum ona bakıyo hemen deden nerde diyorum duymamazlıktan geliyo burnun nerde diyorum hep nerde olduğu ile ilgili oyunlar şarkılar söyledim AA oğlumun burnu burda falan göstermiyor ama insani ilişkileri çok iyi sevdiklerine başkasının kucağından atlıyo sizinki nasıl öyle şeylerde bu arada tutunup ayağa kalkıyo ama yürüme yok bizde
Bizim bliyorm ailelerin yanina gelrik tatile cok kalabalik ondanmi ama tekkende hic tepki vermiyo ama diğer herseyi normal dedigmizi anliyo mimikleri yerinde kullaniyo çocuk larla iletsmi guzel ama bilmyorm cok korkuyorm

Bazen bizimki de yapıyo işlerine gelmiyo bence O an baska şeye osmanlılar ama mutfaktan sesleniyorum derya gel yemek yiceksin diye geliyo başka odalara gidiyor derya nerdesin gel diyorum koşarak geliyor

Günaydın kızlar zaman nasil geçiyor sizde ben hiç birsey anlamıyorum eve gel yemek hazırlayıp yiyoruz sonra bahçeye oğlum uyanır uyanmaz kapıda bekliyor😃

Merhaba , bir sorum olacak yaşayan varsa cicevaplarsa çok sevinirim
Mastit değil ama göğüste düğümlenme yaşadım sol tarafta , masajla vs indi şiş olan yer . Ama 5.gün bitti benim iki göğsümden de gelen süt hala artmadı . Bir hafta sürer eskiye dönmesi dediler ama süre de dolmak üzere . Başına gelen var mi ? Sütü artan var mı? Tecrübeli annelerden cevap bekliyorum sütünüz ne zaman tekrar arttı?

Merhaba , bir sorum olacak yaşayan varsa cicevaplarsa çok sevinirim
Mastit değil ama göğüste düğümlenme yaşadım sol tarafta , masajla vs indi şiş olan yer . Ama 5.gün bitti benim iki göğsümden de gelen süt hala artmadı . Bir hafta sürer eskiye dönmesi dediler ama süre de dolmak üzere . Başına gelen var mi ? Sütü artan var mı? Tecrübeli annelerden cevap bekliyorum sütünüz ne zaman tekrar arttı?
Benimde bu şekilde oldu sürekli emzirdim saat bası iki saatte bir sonra beş altı güne sütüm normale döndü

X