2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Anladım canım, ben de inşallah öğleye kadar çalışırım eylülde başlıcam heralde, anladığım kadarıyla önceden süt stoğuna başlamak mı lazım ben şimdi başlasam çok mu erken olur?

Dondurucuda 3 ay saklanabiliyor, bence erken olur. Süt izni de olduğu için yine erken gelirsiniz eve diye düşünüyorum

Temmuz da baslasan olur sabah ve oglen verirler uyutmadan once . Yarim gun olunca en fazla 2/3 poset kullanir. Ben ise basladigimda tam gun gidiyordum ogle arasinda sagip getirirdim eve annem ilk sagdigim sütleri kullandi hic sut yetmeme durumu yasamadik.

Hiç biberon bilmiyo benimki bi de önce biberona mı alıştırdınız nasıl oldu?

bende Eylül'de işe başlayacağım. sorduğun soruları ben de merak ediyorum canım. şimdiden stok yapmalımıyım? bebeğim Daha önce hiç biberon almadı kafamda deli sorular
Aynen vallahi öğretmen misiniz siz de yoksa benimki gün içinde uyanık oldugunda saat başı emmek istiyo yani süt vermekle emmek aynı olmıcak nasıl olacak dıyorum ya çok ağlarsa bi yandan da o zamana biraz daha büyümüş olacak acaba bu kadar istemez mı memeyi dıyorum

Hiç biberon bilmiyo benimki bi de önce biberona mı alıştırdınız nasıl oldu?
Ek gıdaya baslayacaklari icin su alirlarken bile olsa biberona baslarsin.
Ben ara ara sutumu sagip anneme birakirdim kizimi o da verirdi . Sende babaannesine alistiriken yapabilirsin.duygusal ve kaygili yaklasmayin bebek bunu hissediyor ve huysuzlaniyor. Siz ne kadar rahat olursaniz bebeginiz daha kolay ayrilacaktir. Ben kizim 6 aylıkken ise basladim gunun ortasinda dilekce yazip ücretsiz izne ayrilmistim.sonra 9 aylikkrn basladim.kuzenim 1.5 yasinfa basladi oglu kapidan iceri girmiyormus annesini beklemis . Bebekken duzen Kurmak daha kolay sanki.

Doğru buyudukçe ayrılmak zor oluyo onlara çok haklısın, biberonu da dediğin gbi suya falan başladığımız zaman inşallah alışır

evet öğretmenim canım Bizde öyleyiz. Durmadan teklif ediyorum. Sağma makinesi ve biberonlar öyle duruyor süs gibi. Bu kadar sık emzirirken ne ara sağım yapacağım hiç bilmiyorum. Merak ediyorum aslında ne kadar sütüm var diye

Of cok zor:;(

Bebişlerinizin gündüz uyku sureleri nasil? Oglum 1 kere uzun uyuyor diğerleri hep kısa kısa.

Emzirip dalana kadar sallayip birakirsam.30dk max 40 dk sure uyuyor dvamli bacaklarimda durur ara ara sallarsam 1.5 saat uyuyor ama bende derman kalmiyor.
Memeye gelince hemen dalıyor beyefendi yatağa koyunca sanki uyuyan o değil babannesi habire salliyordu valla bizde de.simdi eve döndük

Memeye gelince hemen dalıyor beyefendi yatağa koyunca sanki uyuyan o değil babannesi habire salliyordu valla bizde de.simdi eve döndük
Ah ah kalabalikken sıkıntı degilde yalniz kalinca zor. Annem geliyor oglani bir veriyorum hapsoluyor odaya. O gelmezse kizimla ikimiz tikiliyoruz evde. Koye gidince esimin anneannesi gunduz aksam babaanne salliyordu. Sunnetimiz gecsin koye gocecem en azindan 3 kisi donusumlu bakiyoruz bir cay molasi veriyorum kendime

Günaydın kızlar, ev işlerini nasıl hallediyorsunuz? Çamaşırlar katlanmak üzere birikmiş durumda. Ev süpürülmeyi, tuvaletler yıkanmayı, mutfak da silinmeyi bekliyor. Bense bebekle uğraşıyorum. Eşim yardımcı oluyordu ama artık o da boşladı, benim de bir şeyler yapmamı istiyor, ona bebek bakmak ve yemek yapmak dışında hiçbir şey yapmıyormuş gibi geliyorum. Bebeğim kucak ve ilgi istiyor. Pusetiyle birlikte mutfağa götürüyorum çabuk sıkılıp ağlıyor, kucağıma bağlıyorum bir süre sonra yine ağlamaya başlıyor. Nasıl yapacağım bilmiyorum. Eşim elimin yavaş olduğunu ve evin temizliğine önem vermediğimi söylüyor ama temizlik yaparken çok sıkılıyorum. Azıcık birşey bile gözümde büyüyor. Yemek yapmayı çok seviyorum ama temizlik beni boğuyor Eşleri çok dağınık olan bebekli kişilerin bile evi bizimkinden daha topluymuş filan. Nerden biliyorsun ne biliyorsun dedim, öyle biliyorum işte dedi. Sanki her gün başkalarının evinde de ne yaptıklarını görüyormuş gibi konuşuyor, bir kere misafirliğe vs gittiğimizde evleri toplu diye sürekli toplu sanıyor sanırım. Nasıl yetiştiriyorsunuz hanımlar

Senin eşinin fikirlerine gerçekten katlanamıyorum. Kendisine eş değil hizmetçi almış gibi tavırlar sergiliyor. Soruna gelince yetistiremiyorum yeri geliyor evimi 1 hafta supurmuyorum, silmiyorum hic bisey çocuğumdan kıymetli değil vaktim kalırsa yapıyorum kalmasa yapmıyorum ve eşim bundan rahatsız değil lafı bile geçmedi. Haftasonu eşim evdeyken birlikte yapıyoruz. Yemek yapamazsam dışarıdan alıyor hatta genelde eşim diyor uğraşma diye.

Şimdi çocuk var diye yapmıyorsun eskiden de yapmıyordun ev süpürüp toz almaktan başka diyor. Her ay dip köşe temizlik yapacak, her ay olmasada yılda bir kaç kere dolapları tamamen boşaltıp silecekmişim, toz alırken camların dışını alamıyormuşum da o hatırlatıyormuş filan. Yemek konusunda birşey demiyor bazen dışarıdannda söylüyoruz ama temizlik konusunda çok takıntılı, bir kadın olarak benim daha çok önem vermem gerekiyormuş filan. Öyle yani aynı şeyler.

Şu dönemde eşinin daha anlayışlı olması gerekir yani birinin evine gittiğinde tabi hep derli toplu görür ama her evin illaki dağınık halleri oluyordur. Bende yetişemiyorum yemek yapamazsam eşim geldikten sonra yapıyorum genelde temizlik işinde bende çok zorlandım robot süpürge aldım biraz isim kolaylaştı. Hep diyorum ben her işi ayni anda beceremem beceren varsa helal olsun.

Esine bir sey demek isterdim ama seni etkilemek istemem o isler uzun bir sure 4×4 luk olmayacak . Bebegi oyun halisina koyup 15 dk yemegi sigdirmaya calisiyorum sonra 20/30 dk lik uykusuna ya bulasik topluyorum.ya evi duzenliyorum ya daa kizima ayiriyorum bunalmis durumdayim ama gececek bunlarda. Hangi kadin ister islerinin durmasini . Eşimde, kkzim hareketlendiginde oyuncaklarini cok dagitirdi isten geldiginde evi toplu bulamadigini benim bisey yapmadigimi soylerdi h.sonu biraktim hic toplamadim birgunde 3 /4 kez toplayinca wnladi bosver yine dagilcak demeye basladi. Seninkide h.sonu yapma biraz ona buyur anlasin bebegini al kucagina sen uyut emzir bebegin nasil vakot aldigini gorsun ona birakip sen uyut ben temizlerimn vs dersen anlamaz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…