Merhaba hanımlar nasılsınız, bebişleriniz nasıl?
Özellikle biberon kullanan annelerimize sorum var. Bebeğiniz tek seferde kaç ml mama/süt içiyor acaba?
Benim oğlum 60 ml i geçmiyor, çok nadir 80/90.
18 martta doğum yaptım, şuan 2 buçuk aylık ama elini yalayıp salya akıtıyor, ben şok
diş çıkarıyor diye düşünüyorum ama inşallah değildir. İnanılmaz huzursuz, uyumuyor beslenmeyi reddediyor. Ne meme ne mama kilo alımı durdu şuan üzüntüden bitik durumdayım gerçekten çocuk günü aç geçiriyor
Bir de reflü problemimiz vardı acaba salyalar onun etkisi mi diye de düşünmüyor değilim. Çünkü mide bulantısı tükürük salgısını artıran birşey. Kafamda deli sorular...
Doktorumuzla ancak tlf la görüşebiliyoruz, çünkü tayinimiz çıktı. Anneme geldim taşınana kadar yani yaklaşık 2 ay boyunca böyle göçebeyiz. Bulunduğumuz yerdeki doktor da bebeği 40 dk emzir dediği an benim için bitti
aranızda 40 dk emziren var mı bilmiyorum yani tek seferde 20 20 her iki meme diyor. Ama ben ancak maksimum 10 dk tek meme veya 5 5 iki meme emzirebiliyorum. Genelde tek meme 5 dk oluyor hatta. Kilo alımı iyi olduğu ilk ayda da tek meme 15 dk emiyordu. Her iki çocuğumda da hiç 40 dk emziremedim
Neyse velhasıl şu süreçte doktora da gidemiyorum. Hastane hastane gezmek istemiyorum pandemi sürecinde.
İnşallah diş değildir diye dua ediyorum. Erken çıkan diş gelişimi olumsuz etkiliyor. İştahsızlık yaptığı için en hızlı büyümesi gereken aylarda çocuk hiçbir şekilde büyümüyor
Diş için alternatif önerileriniz var mı acaba? Kehribar kolye almıyorum, desteklemiyorum tehlikeli olduğu için. Calgel tarzı jel ağrı kesiciler uzun süreli kullanılmıyor ve zaten anlık bir ağrı kesiyor sonra devam.
Uçucu yağları denemek istiyorum ama tedirginim daha 2 aylık olduğu için.
Tek avantajım annem ve kızkardeşimin yanında olmak. Tek olsaydım kafayı yerdim sanırım.