2021 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bakıyorum tıkalı.o zaman yapıyorum . her emzirmeden önce nasil yapayım zaten hortuma yapışıyorlar rahatsız.olup yavrucuklar..ben çekemiyorum eşim çekiyor nefesim yetmiyor benimtıkmalıyken.ne emebiliyor ne ağlayabiliyor bebekler

Saol canim

Nekdr uzak durabilirm agliyo kucak istiyo maskeyleyz suan. Yurtdisindaym ben canim hafif gectigi icin ilacc vermiyolar advil icmem soylendi bol bol emzir dediler
Cok.sukur hafif atlatıyorsunuz ilaçlara da gerek kalmamış .vitamin alabilirsin ilave bebeğe de sana da şifa olsun.

Bugün aile hekimi normal bu akıntılar dedi.
Ebemiz yüzüstü yatırın günde 3 4 kez 2 şer 3er dk die
Arkadaşlar doğum parasını kimler alabilir nasıl başvuru yapılır bilen, alan var mı?
Ssklı olan anneye 8 9 bin gibi para verılıo. Onun dışında kaymakamlığa eşin yada sen basvuru yap ilk cocuk için 300tl bide postaneye 232 tl süt parası yatıo senın üstüne.
Kizlar bugun bebegimin ensesinde kulak arkasina gelecek yerde nohut buyuklugnde beze hissettim iki taraftada var normalmi sizce?
Dediğin yerde Bizimde sağ tarafta kıkırdak gibi beze gibi elledikçee Beze gibi şey elinden kayıyor sanki ele geliyor. Dr dedik normal dedi. Saglık ocagında hemşireye dedim oda bnm oğlumda 2 yanda da vardı sıkıntı olmadı dedi bende endişe ediorum
Kalça ultrasonu içşn ne yapmamız gerekiyor? Devlette mi özelde mi çektirdiniz?
Biz devletten 29una gün aldık en az 45 günlük olacak dedi Dr. 1 aylıkken daha erken olurmus. Özeldeki de 1 aylıkken gel demişti. Neden para vereyim devlet yaparken.
Annesi yanında olmayanlar napsın ya
Tıkananlar oluyormus. Biz nerdeyse günlük serum fizyolojik sıkıp otribebeyle cekıoz. Ama burnunun gerisi dolu. Genzi dolu cocugum okadar zorlanıyor ki nefes alıp verırken. Hiç bi Dr özel yada devlet ilaç vermdi.

Kızlar şuan uyuklayarak yazdım. Bnm oğlan da aşırı gazlı. Karnı gurulduyor. Gaz aşırı cıkarıo ama yine de gazlı. Metsil die damla başladık. inşallah fayda eder Dicem de yok etmio sanki dün başladık henüz. Benden mi geçio bılmıom bende de aşırı gaz var.

Ben aspiratör kullanmıyorum sanırım.burun içindeki tüylerin yönlerini değiştiriyormus böyle sadece damla sıkınca da sanki temizlenmiyor gibi oluyor. Hep bir hirilti oluyor oğlumda bence tam temizleyemedigim için geçmiyor.

Kuzum biz ne yaparsak yapalım onlar nasıl olacaksa oyle oluyor. Bende yediğime ictigime dikkat etsem de etmesem de sonuç aynı. Bağırsakları üretiyor bence. Masajla rahatlatmaya çalışıyorum. Biogaia ve nurse harveys şurup kullanıyorum. Damlanın faydasını anlamak için bir süre düzenli kullanman lazım. Eğer fayda etmiyorsa başkasına geçeceksin. Hangisi hangi bebeğe etki edecek hiç belli olmuyormuş.

Aa öyle mi, hiç duymamıştım. Doktor da söylememişti. Sorayım tekrar, yanlış birşey yapmayayım.
Benim oğlumda da oluyor arada hırıltı, temizlesem bile

Aa öyle mi, hiç duymamıştım. Doktor da söylememişti. Sorayım tekrar, yanlış birşey yapmayayım.
Benim oğlumda da oluyor arada hırıltı, temizlesem bile
Bana öyle söyledi doktorum ama böylede temizlenmemis gibi geliyor bilemiyorum hangisi doğru

Damla dediginiz serum fizyolojik okyanus suyu mu? Az sikarsaniz temizlenmiyor diye biliyorum. Burnun bir deligindn epey bir siktiginizda oteki delikten siktiginizin cikmasi gerekiyor. Ayni sekilde her 2 delik icin de yapmak lazim. O zaman nazal aspiratorle cekmeye ihtiyac olmuyor. Ama az sikarsaniz aspiratorle cekmek gerekir. Videolu anlatimlar var youtubeda.

Burnun açık olması için aspiratörle çekmek gerek kızlar şuan bebek oldukları icin diğer delikten çıkacak kadar fizyolojik sıkılmiyor çünkü

Eklentiler

• InShot_20210421_110137487.jpg
    121,9 KB · Görüntüleme: 28
Bize de doktor metsil ve zinco yazdı.hangisini isterseniz alın dedi.metsil den sonra zinco denicem

Ne gündüzüm ne gecem belli sabah uykusu da yok oğlumun 20 dk 30 dk kalkıyor ikinarak ya da ağlıyor alıyorum kucağına başlıyor ıkınmaya. Akşamları kovaya ılık su koyup yarı beline kadar soyup sokuyoruz ben tutuyorum eşim.masaj yapıyor sonra yagliyoruz biraz rahatliyor. Sen yinede ayakların dikkat et balkona falan ince çıkma ben kaban giyip çamaşır seriyorum rüzgarliysa esimi bekliyorum ya da odaya seriyorum en kotu. Bu aralar mert hareketlenmeye başladı ay nasil seviniyorum eli bacağı oynadıkça belki daha rahat gaz atar.

Burnun açık olması için aspiratörle çekmek gerek kızlar şuan bebek oldukları icin diğer delikten çıkacak kadar fizyolojik sıkılmiyor çünkü
Bende okudum bu Dr un bu yazdıgını. Ben korkarım öyle birinden sık diğer delikten cıksın yapamam valla. 1 damla damlatıp cektiriom cok temizleyemiom ama.
Bize de doktor metsil ve zinco yazdı.hangisini isterseniz alın dedi.metsil den sonra zinco denicem
Aynen bende metsili denicem olmazsa biogia deneyelim dedim. Zinco tu da duydum aslında.
Canım senın gibi yapsam kesin öyle de üşütürüm cocugu. Suyun içinde. valla yelekle yat kalk corapları hiç cıkarmıom. Dışarı sermem cok fazla yada senın dediğin gibi eşim serer çamaşırları. Valla cok dikkat ediom ama nasıl üşütüom anlamadım. Bebeğim ağladıkça ıkındıkca ben üzülüom kendimi suçluom. Yazık minicik Bi can benim dikkatsizliğim yüzünden acı cekio. Hiç dışarı çıkmam mesela. Doğum yaptım yapalı ya hastaneye gidioz yada saglık ocagına. Onu da arabayla yani. 36 gün oluo doğum olalı. Eltimle aynı doğum yaptık 1 gün var arada kadın kuaföre gitmiş bide 2 gün yani. Bnm saçlarımda aklar cıktı kesim yaptırcam bebeğimi eşime bırakıp gidemiom bile. Çok mu pinpirikliyim bilmiom.

Kızlar sizce mama sandalyesi gerekli bir şey mi? Bebek 6 7 aylık olduğunda mama sandalyesş almayı düşünüyorum eşimde gereksiz buluyor.

Ben tıkandığını hissettiğim zaman damla sıkıyorum onun dışında müdahale etmiyorum.

Tıkananlar oluyormus. Biz nerdeyse günlük serum fizyolojik sıkıp otribebeyle cekıoz. Ama burnunun gerisi dolu. Genzi dolu cocugum okadar zorlanıyor ki nefes alıp verırken. Hiç bi Dr özel yada devlet ilaç vermdi.
Teşekkür ederim arkadaşlar, ben de günlük rutin olarak yapayım o zaman, bazen uykusunda horlama gibi sesler çıkartıyor sanırım burnu tıkanıyor

Evet serum fizyolojik kullanıyorum doktor sadece onu damlat başka bisey kullanma deyince yapmadım bende. Bazen damladan sonra hapşırık tutuyor o sırada çıkıyor. Aşırı rahatsız olduğunda aspiratör kullanmayı düşünüyorum.

Biz ne yaparsak yapalim çocuklarda gaz olacaksa oluyor malesef üzülme kendini de suçlama biz elimizden geleni yapıyoruz ne yapalim.pipirikli olmak hic iyi degil çocukta rahat olamıyor. Biz eşimle.ikimizde pimpirikliyiz ben dursam.o durmaz o dursa ben durmam cok.kotu kendini yıpratıyor insan.ben de anneme gittim bir gun bir gun de arkadaşıma 2 saatlik oturup geldik.kuaför şart kaslar orman oldu biyik desen pala oldum. Eşim baksa 5 dk ligina gitsem ne iyi gelecek ama eşimde evden çalışıyor h.sonu kapalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…