- 29 Kasım 2014
- 482
- 570
- 36
Aslında aklıma gelmesinin sebebi de annem biraz rahatsız kayinvalidem de yoğun kimseye yük olmak istemedim o yüzden tek misim gibi dusundum sanirim tecrübeli arkadaşlara bi sorayim dedim di teşekkür ederimEvde seni bekleyecek yakınların varsa yemeğini yaparlar canım. Benim evde kimse yoktu bir gün önceden normal ev yemekleri yapıp dolaba koymuştum sulu yemek pilav komposto falan..
Bende o yüzden biraz daha dursun istiyorum cumartesi 37 olucaz bakalım nasıl olacakCanim benim hikayeyi yazmadim heralde detayli. Ilk bebegimtesekkur ederim.
benim nisanim geldi once ertesi gun sancilar basladi yarim saatte bir. Hastaneyengttgmde 2cm acilmam vardi dediler burda bekleme 5 dkkaya bir dusunce veya suyun gelince gel dediler.
suyum geldi yatisim yapildi 5 cm ile epidural vuruldu. Sorasi bekledik iste 10 cm olsn die. 3 saat ikindim bebek hic yardimci olmadi ama sukur dogduoyuzden bebek guclu olursa anneue dogumda yardimci oluyormus. Epidural olmasaydim gucum kalmazdi heralde sancilar coktu benim.
Ultrasinda 3 kilo demislerdi dogdugunda 2700du bikac gun sonra odemi gidince 2500 e dustu. Smdi cok sukur 3 kiloya yakiniz.
Sende bir avazda kurtulursn insallah canim
Bende 37 haftaya geldim. Yapıp yapmamakta bende kararsızım. Ctesi kontrolüm var soracağım doktora bakalım
Aslında gec değil ya 37, İnternette bakıyırum 38.haftada başlayın dıyor hani bebeğin ciğer gelişimini tamamlaması için heralde, ama doktora sordum başlayabilirsin dedı bana, ben de zaten yavaştan yaparım hunharca yapmam yani
Bana doktorum 33.hafta gittiğimde yapabilirsin egzersizlere başlayabilirsin demişti.
Yaa oluyormuymus oyle şeylerKizlar dogumdan sonra istahı giden var mi ya? Sudan baska bisey yiyip icesim gelmiyo valla elden ayaktan düşücem diye korkuyorum iyice. Ama sanki mideme kilit oturdu cnm hicbisey cekmiyo. Zorla tost corba falan zorluyorum kendimi. Hamileyken de gece ne yesem diye aranırdım
Perine masajını nasıl yaptınızPek kirlenmiyor ilk günlerde bizimkinin 1 defa kakası çıktı onu acil değiştirdik, diğerlerini ben başka giydireyim dige giydiriyorum yaniÇok sık alt değiştirildiği için tulum değil de 2 parça kıyafet daha kolay oluyor
Ben 2. normal doğumumu yaptım. Aslında ilkinde çok da farkında değildim öyle özel bir şey yapmamıştım yine de doğuyor yaniBunda eğitime falan da gitmiştim 36. haftadan sonra çömelme ve pilates topu hareketlerini yaptım. Bir de 37. haftadan sonra yapabilirseniz perine masajı işe yaradı kesik olmadı doğumda.
Hayırlı olsun canımBol bol ten tene temas yapın bence daha dünyaya alışmaya çalışıyordur. Hem size hem de bebeğe iyi geleceğine inanıyorum her şey geçiyor ayrıca zorlandığınız bir durum olduğunda hep böyle mi kalacak diye düşünmeyin, bebeklerin bir günü bir gününü tutmuyor
Ben eger iyi hıssedersem yapıp dolaba koyacamAslında aklıma gelmesinin sebebi de annem biraz rahatsız kayinvalidem de yoğun kimseye yük olmak istemedim o yüzden tek misim gibi dusundum sanirim tecrübeli arkadaşlara bi sorayim dedim di teşekkür ederim
Zamanında dogsun dıye dua et..Hanımlar 36+4 teyim. Biran önce doğum başlasın diye dua ediyorum resmen. Bu halimle çok ama çok zorlanıyorum. Bi tek benmiyim erkenden doğsun diyen ya
Benim sütüm ilk gün geldi şuan resmen kesildi .ilk gün sarı süt geldi birdaha yok. Mama veriyoruz . Pompa ile uğraşıyorum o getirir belki diyeP paperclips canim bnimde ilk iki gun cok agladi sutum az geliyordu bende mama takviye yaptm duzeldi. Smdi sutum artti cok sukur
Canım sürekli çıkarıyor . Mama verirken bile ara ara gazını çıkara çıkara veriyoruz . Ama tabi ki emin değilim . Çocuk doktoruna gideceğiz artıkGazının iyice çıktığından emin misin canımAllah yardımcınız olsun alışma dönemidir daha iyi olacak inşallah
İnstagramda "emzirme danışmanı dilruba" diye bi hesap var, baya yöntem anlatıyor bi bakın istersenizBenim sütüm ilk gün geldi şuan resmen kesildi .ilk gün sarı süt geldi birdaha yok. Mama veriyoruz . Pompa ile uğraşıyorum o getirir belki diye
İnşallah canım . Çok üzülüyorum. Uyku yok 3 gündürCanım gözün aydın
Gazını çıkaramayınca bebekler genelde mosmor kesilene kadar ağlıyor. Bir çok yöntemle süt vermeyi deneyince gazı da daha çok oluyorilk çocuğundan biliyorum. O gazı çıkarmayı öğrenmek laxım korkma, üzülme birkaç güne daha sa iyi olur
Tamam canım hemen bakıyorum çok teşekkür ederimİnstagramda "emzirme danışmanı dilruba" diye bi hesap var, baya yöntem anlatıyor bi bakın isterseniz
Anneler gaz cikmasi icin ne yapayim 2 litre kayisi suyu ictim kuru kayisi sick suda beklettm.yedim 2 bardk rezene ictm kayisi cayi fln bol su bol yuruyus yok banamisn demiyor bagirsk seslerm duyuluyor ama.cikamiyorm karnim cok sisti hemsirelerde cok yuruyosn nedn cikaramiyosn diyor ne yapsm bilemedm ya yemekte yiyemedim dha sadece svi besleniyorm
Anne dinlenmezse süt yapamaz vücudu. Mümkün olan zamanlarda senin de uyumanı tavsiye ederim. Merak etme gelecek o sütİnşallah canım . Çok üzülüyorum. Uyku yok 3 gündürbunlarda etkiliyor sütümü
Benim de öyle. Sanki çıkmak için uğraşıyornuş gibi. İnşallah doğum sırasında da çıkmak için çabalar da doğumum kolay olur.Bebiş karnımı yarıp çıkmaya çalışıyo heralde iyice dayandı
Oturuyordum yatayım dedim sağ baldırımda kasıldı tuhaf bi şekilde üstüne yatınca da acıyo sanki bebek orda gibiBenim de öyle. Sanki çıkmak için uğraşıyornuş gibi. İnşallah doğum sırasında da çıkmak için çabalar da doğumum kolay olur.Kasığımda hafif ağrım var. Yarın nst gireceğim yine ve kontrolüm var, doktorum ne diyecek ve çatı muayenesi yapacak mı filan merak ediyorum.
Benim de diz kapaklarım çok ağrıyorOturuyordum yatayım dedim sağ baldırımda kasıldı tuhaf bi şekilde üstüne yatınca da acıyo sanki bebek orda gibianlayamadım gitti kramp mı girdi oraya