2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Yanlis bilmiyorsam ayak kaşıntısı karaciğer enzimleri ile ilintili olabiliyor, doktorunuza danışın mutlaka. Belki sadece alerjiktir ama ihmal etmeyin.

Ben varım inanılmaz kaşındım bir süre ellerim ve ayaklarım hatta vücudumda kaşındı benim çok kötüydü. Doktorum kolestaz diyemem buna dedi antihistaminik bir ilaç verdi yediklerin dokunuyordur dedi. İlacı birkaç gün kullandım geçti neyin neden olduğunu bilmiyorum o ara covidden dolayı çok ilaç içtim galiba yan etkisiydi

Merhaba hanımlar hepimizin çok az zamanı kaldı doğum için hatta aramızda doğum yapan arkadaşımızda var hayırlı olsun inşallah. Ben başından beri çok sıkı takipteyim sayfayı ama arada birkaç mesaj dışında bişey yazmadım.
Sizlere birşey sormak istiyorum doğum yapacağınız hastanede doğum paketinde ilk muayeneler kontroller falan filan dışında atıyorum kapı süslemesi olsun lohusa şerbeti olsun bunlar gibi neler var ve doğum ücretiniz ne kadar?
Geçen gün kendi hastanemle görüştüm gerçekten koronanın arkasına sığınıp herşeyi bırakmışlar. Ben 6 sene önce de aynı hastanede doğum yaptım bebeğe hastane çıkışı odaya lohusa şerbeti ikinci gün odaya kuaför hizmeti kapı süsü hastaneden çıkarken deneme paketlerinden bir sürü bebek bezi ıslak mendili şampuan krem falan bir sürü şey verilmişti. Bunlar benim hatırladıklarım.
Şerbete kuaför hizmetine birşey demiyorum onlar olmasın ama en azından kapı süsü yapılabilir ama onuda yapmıyorlarmış. Ayrıca listede şöyle birşey yazıyordu. Bebek doğduktan sonra istenilen 20 kişiye bildiri tebrik mesajı gönderiliyor diye ama onuda göndermiyorlarmış. Bende zaten mesaj göndermelerini istemeyeceğim halde sinirlenip haklısınız mesajla da korona bulaşabilir risk almamak lazım dedim ücrete gelince herşeyi fazlasıyla alıyorsunuz ama hizmet yok. Tamam bunlar olmasada olur önemli olan bakımı ilgileri iyi olsun o konuda memnun kalmıştım zaten ama o zaman fiyatlarda da yapmadıkları hizmetleri düşmeleri gerekiyor.
Yani benim bahsettiğim bu hastane ucuz bir hastane de değil zorunlu sezaryen olacağım ve 7.500 tl fiyatı. o yüzden bu kadar takıldım bu konuya sizler neler düşünüyorsunuz bu konuda

Bizde cuma günü doğum tarihini netleştirdikten sonra kayıt birimiyle görüştük ,açıkcası benim kaybım olduğu için ve bu söylediklerinin çoğunun yapıldığını bilmediğim için hiç sormadım yeterki sağlıkla çıkalım evimize gelelim diye.Tabi sen öncekinden bildiğin için söylediklerinde haklısın, ki fiyatta benim hastanemin verdiği fiyatın 2 katı nerdeyse . Eşim sadece oda süslemesini sordu pandemi var kimseyi alamıyoruz dediler ,ama kendiniz kapı süsü balon vs çivi kullanmadan süsleyebilirsiniz dediler,öyle yapacak eşimde .
Ama şu bi gerçek ki kesinlikle pandeminin arkasına sığınıyorlar, en kıytırık özel hastanede bile anne ile babaya sabah kahvaltı masası hazırlanıyor ondan bile bahsedilmedi . Bizimde önceki yaşadıklarımızdan ötürü sorma gibi bi girişimimiz olmadı açıkcası

Cumartesi konustuk bizde. Bir broşür verdiler elimize ama oylesine bakip gectim acikcasi oda susleme yaziyor fakat pandemiden dolayi yapilmiyor dedi. Refakatci diyor napayim onu kapi susu hic degistirilmiyor her kapida var fakat benim icin olsada olur olmasada olur. Lohusa serbeti var ilk dogumda da vardi. Bir adet fotograf yaziyo. Hastane cikisi yaziyordu ilk onu mu giydiriyorlar sormadim ama aklima takildi ben kendi aldigimizi giysin isterim. 5 sene once hastane cikisi degilde battaniye 10 lu bez pisik kremi vs geneli deneme urunlu paket vermislerdi. Aklimda kalanlar bunlar fakat cidden hediye paketi vereceklerde guzel olur yazmiyirdu ama onun disinda suslemeynis serbetmis pek onemli degil benim icin he tabi fotografta hos :)
20 kisiye mesaj atilma sebebi biraz daha davet amacli gibi olur. Su donemde evet atilmamali bencede 20 kisiden 3 kidi hastaneye gideyim bari diyebilir

Herkese mutlu haftalar olsun inşallah tatlış anneler
Çok az kaldı artık kavuşmalara tüm bebişler zamanında gelsinler inşallah kollarımıza sağlıkla
Amin canim insallah
Bu zamana kadar su gibi hizliydi benim icin ama sanki son gunlerde cok yavasladi
Bir yandan da kendimi hazirlamaya calisiyorum bir kac gundur. Her cocuk bir olmasada ilk kizimda yasadigim zor gunler aklima geliyor tabi hepsi gecici saglikla dogsunlar ve buyusunler insallah.
Bu arada bende hastane cantami hazirladim gibi bir kac parca kaldi

Masa mi ilkinde ben ne yedim hatirlamiyorum bile amaan dedigin gibi yavrularimiz ve biz iyi olalimda süsmus kahvaltiymis hic onemi yok cidden ne yemistim ben acaba

Ay gözün aydın sonunda hastane çantanı hazırlayabilmişsin canım benim de aynı su gibi geçti buralara nasıl geldik anlamadım şimdi de zaman geçmiyor valla neyse bu günlerin keyfini çıkaralım

Bizde dumduk dogum var, baska hicbir sey yok tam fiyati bilmiyorum henüz konuşmadık ama yanlis hatrlamiyorsam 3bin kusur 4bin civarlariydi normal dogum. Oyle aklimda kalmis. Carsamba gidince gorusecegim.

Hangi il. Çok saçma geldi bana. Benim hastane kayseri memorial 5 bin lira vericez. Bebeğe ilk giydirilecekler battaniyesi dahil. Lohusa şerbeti kuaför hizmeti sms hizmeti, bebek için bir seans baby spa, 10 fotoğraflık albüm, çekilen tüm fotoğrafları da cd de veriyolar, kapı süsü (ben kendim yaptım onu kullanmayacam) doğumdan sonraki bebeğin ve annenin ilk muayenesi 5. Gün yapilan, işitme testi falan hepsi dahil buna

Bende pazar günü hazırladım çantayı çok şükür sadece içine çorap koymayı unuttum onu koyucam . Bide emzirme atleti almayı planlıyorum daha almadım. Aldıklarımı yazıyorum hem size fikir olsun hem eksigim varsa söylersiniz
Kendim için
5 adet depend
Iki emzirme sütyeni
Bir pijama takimi
1 gecelik takimi
2 külot
2 atlet
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi
Terlik
Aldım
Bebek için
10 lü hastane çıkışı
2 adet 5 li hastane çıkışı
4 adet çorap
10 tane bez
1 paket ıslak mendil
2 adet normal pamuklu battaniye 1 tane muslin battaniye
Pişik kremi
5 adet ağız silme mendili
Eksiklerim varsa kızlar sizlerde hatırlatirsaniz sevinirim

Senin dogum sekli belli mj canim ? Normal dogum olma ihtimali varsa hastaneden cikista giyecegin en azindan alt kiyafet al yolda suyun gelip giydigin batabilir

Bende anlamadım açıkçası bunu doktorların hepsi ayrı ayrı konuşuyor bu konuda benimde çok sertleşiyor

Benmde pazar gününden beri vardı ama önemsememiştim dün acile gttm nts de ağrı ve 1 cm açıklık çıktı luan hastanede yatyrum. Tabiki herkesin bir değil ama dikkate alın ben almadm geç kaldm

16.haftadan beri var. Magnezyum kullanıyorum ama çok etki etmedi. Önemli olan ne kadar sıklıkta yaşadığın.

Kızlar hepinize açıklama için teşekkür ederim. Sanırım yorgunluğa bağlı olarak oldu benimki. Dün ve bugün az sertleşti. Bugün de kontrol var. Bakalım kerata kaç kilo olmuş. Yediklerim tıp tıp yağ mı olmuş pıt pıt et mi olmuş

Hangi hastane acaba? Kuaför hizmeti denince aklıma Acıbadem geldi. Ben de bizimkilerle bugün detaylıca konuşacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…