2021 Kasım Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    271
Hangi il. Çok saçma geldi bana. Benim hastane kayseri memorial 5 bin lira vericez. Bebeğe ilk giydirilecekler battaniyesi dahil. Lohusa şerbeti kuaför hizmeti sms hizmeti, bebek için bir seans baby spa, 10 fotoğraflık albüm, çekilen tüm fotoğrafları da cd de veriyolar, kapı süsü (ben kendim yaptım onu kullanmayacam) doğumdan sonraki bebeğin ve annenin ilk muayenesi 5. Gün yapilan, işitme testi falan hepsi dahil buna
Çok iyiymiş seninki gerçekten 🤩Bizim ücret 4 bin içinde hiçbişey yok ,5 bine bu hizmetler çok bile bence maşallah

Bizde cuma günü doğum tarihini netleştirdikten sonra kayıt birimiyle görüştük ,açıkcası benim kaybım olduğu için ve bu söylediklerinin çoğunun yapıldığını bilmediğim için hiç sormadım yeterki sağlıkla çıkalım evimize gelelim diye.Tabi sen öncekinden bildiğin için söylediklerinde haklısın, ki fiyatta benim hastanemin verdiği fiyatın 2 katı nerdeyse . Eşim sadece oda süslemesini sordu pandemi var kimseyi alamıyoruz dediler ,ama kendiniz kapı süsü balon vs çivi kullanmadan süsleyebilirsiniz dediler,öyle yapacak eşimde .
Ama şu bi gerçek ki kesinlikle pandeminin arkasına sığınıyorlar, en kıytırık özel hastanede bile anne ile babaya sabah kahvaltı masası hazırlanıyor ondan bile bahsedilmedi . Bizimde önceki yaşadıklarımızdan ötürü sorma gibi bi girişimimiz olmadı açıkcası 😑
Aynı hastanede daha önce doğum yapmasaydım dediğiniz gibi benimde aklıma gelmezdi sormak. Ama gerçekten böyle bir ücret karşısında da insan iyi bir hizmet bekliyor. Saydığım şeyler göze gelecek şeyler değil dediğiniz gibi kapı süsünü bende götürürüm hastane çıkışı zaten fazla fazla aldım belki birçoğunu giydiremeden büyüyecek bebek ama dediğiniz gibi pandeminin arkasına sığınmaları zoruma giden. doktorumdan çok memnunum Allahtan. önceki doğumumu da kendisi yaptırmıştı. O yüzden eşimin de dediği gibi parası doktorumuza helal hoş olsun doktorum olmasaydı belki başka hastane düşünürdüm o kadar kızdım çünkü.

Merhaba hanımlar hepimizin çok az zamanı kaldı doğum için hatta aramızda doğum yapan arkadaşımızda var hayırlı olsun inşallah. Ben başından beri çok sıkı takipteyim sayfayı ama arada birkaç mesaj dışında bişey yazmadım.
Sizlere birşey sormak istiyorum doğum yapacağınız hastanede doğum paketinde ilk muayeneler kontroller falan filan dışında atıyorum kapı süslemesi olsun lohusa şerbeti olsun bunlar gibi neler var ve doğum ücretiniz ne kadar?
Geçen gün kendi hastanemle görüştüm gerçekten koronanın arkasına sığınıp herşeyi bırakmışlar. Ben 6 sene önce de aynı hastanede doğum yaptım bebeğe hastane çıkışı odaya lohusa şerbeti ikinci gün odaya kuaför hizmeti kapı süsü hastaneden çıkarken deneme paketlerinden bir sürü bebek bezi ıslak mendili şampuan krem falan bir sürü şey verilmişti. Bunlar benim hatırladıklarım.
Şerbete kuaför hizmetine birşey demiyorum onlar olmasın ama en azından kapı süsü yapılabilir ama onuda yapmıyorlarmış. Ayrıca listede şöyle birşey yazıyordu. Bebek doğduktan sonra istenilen 20 kişiye bildiri tebrik mesajı gönderiliyor diye ama onuda göndermiyorlarmış. Bende zaten mesaj göndermelerini istemeyeceğim halde sinirlenip haklısınız mesajla da korona bulaşabilir risk almamak lazım dedim :KK34: ücrete gelince herşeyi fazlasıyla alıyorsunuz ama hizmet yok. Tamam bunlar olmasada olur önemli olan bakımı ilgileri iyi olsun o konuda memnun kalmıştım zaten ama o zaman fiyatlarda da yapmadıkları hizmetleri düşmeleri gerekiyor.
Yani benim bahsettiğim bu hastane ucuz bir hastane de değil zorunlu sezaryen olacağım ve 7.500 tl fiyatı. o yüzden bu kadar takıldım bu konuya sizler neler düşünüyorsunuz bu konuda
7500 gercekten cok fazla başka hastaneler nasil yaşadığınız yerde

Hangi hastane acaba? Kuaför hizmeti denince aklıma Acıbadem geldi. Ben de bizimkilerle bugün detaylıca konuşacağım.
Hayır keşke acıbadem memorial falan olsa o fiyat zoruma gitmez. Yeniyüzyıl üniversitesi özel Gaziosmanpaşa hastanesi. Tamam çevredeki en iyi hastanelerden ama bu çevreye o fiyat çok çok yüksek

Bizde cuma günü doğum tarihini netleştirdikten sonra kayıt birimiyle görüştük ,açıkcası benim kaybım olduğu için ve bu söylediklerinin çoğunun yapıldığını bilmediğim için hiç sormadım yeterki sağlıkla çıkalım evimize gelelim diye.Tabi sen öncekinden bildiğin için söylediklerinde haklısın, ki fiyatta benim hastanemin verdiği fiyatın 2 katı nerdeyse . Eşim sadece oda süslemesini sordu pandemi var kimseyi alamıyoruz dediler ,ama kendiniz kapı süsü balon vs çivi kullanmadan süsleyebilirsiniz dediler,öyle yapacak eşimde .
Ama şu bi gerçek ki kesinlikle pandeminin arkasına sığınıyorlar, en kıytırık özel hastanede bile anne ile babaya sabah kahvaltı masası hazırlanıyor ondan bile bahsedilmedi . Bizimde önceki yaşadıklarımızdan ötürü sorma gibi bi girişimimiz olmadı açıkcası 😑
Ayni durumdayiz canim tek istegim bebeğimi alip hastaneden çıkabilmek inan kendime terlik bile süslemek gelmiyor içimden sadece bebegimi sağlıkla almak istiyorum kucağıma

Hangi il. Çok saçma geldi bana. Benim hastane kayseri memorial 5 bin lira vericez. Bebeğe ilk giydirilecekler battaniyesi dahil. Lohusa şerbeti kuaför hizmeti sms hizmeti, bebek için bir seans baby spa, 10 fotoğraflık albüm, çekilen tüm fotoğrafları da cd de veriyolar, kapı süsü (ben kendim yaptım onu kullanmayacam) doğumdan sonraki bebeğin ve annenin ilk muayenesi 5. Gün yapilan, işitme testi falan hepsi dahil buna
İstanbul. Sizinki çok çok iyiymiş bizde fotoğraf ekstraya giriyor spa falan hiçbirşeyyok zaten. Sadece doğurtup testleri tahlilleri muayeneleri yapıp bırakıcaklar. Tamam önemli olan sağlık ama o zaman paketleri uygulamayacaklarsa fiyatını düşürsünler

Zorunlu sezeryan 3500den başlıyor bildiğim kadarıyla yani yeni doğum yapan ve yapacak olan arkadaşlarımdan duyduğum bu
Bu arada doğum tarihimiz ayni😊ama sizinki zorunlu sezeryanmis tarih belli mi ben ssvd adayi olduğum icin normal olma ihtimalini bekleyeceğim bakalim ne zman nasip olacak

Ayni durumdayiz canim tek istegim bebeğimi alip hastaneden çıkabilmek inan kendime terlik bile süslemek gelmiyor içimden sadece bebegimi sağlıkla almak istiyorum kucağıma
Al bendende o kadar canım ama sonra vicdan yapıyorum bebeğime anı kalacak ilerde diye herşey olabildiğince güzel olsun diye uğraşıyorum.Sağlıkla kavuşacağız hepimiz inşallah birdahaki ay evlerimizden bebeklerimiz yanımızda yazacağız inşallah buralara 🥰Gazını kakasını uykusunu 🙏🏻

Bende pazar günü hazırladım çantayı çok şükür sadece içine çorap koymayı unuttum onu koyucam 🤣. Bide emzirme atleti almayı planlıyorum daha almadım. Aldıklarımı yazıyorum hem size fikir olsun hem eksigim varsa söylersiniz 😊
Kendim için
5 adet depend
Iki emzirme sütyeni
Bir pijama takimi
1 gecelik takimi
2 külot
2 atlet
Göğüs pedi
Göğüs ucu kremi
Terlik
Aldım
Bebek için
10 lü hastane çıkışı
2 adet 5 li hastane çıkışı
4 adet çorap
10 tane bez
1 paket ıslak mendil
2 adet normal pamuklu battaniye 1 tane muslin battaniye
Pişik kremi
5 adet ağız silme mendili
Eksiklerim varsa kızlar sizlerde hatırlatirsaniz sevinirim
Size çorap, makyaj yapacaksanız makyaj malzemeleri, bebişe yedek bere-eldiven, kağıt havlu, bir de Depend kullanılmazsa diye ped de götüreceğim ben, bir de odada kettle yoksa ısıtıcı tarzı birşey. Islak mendil koymadım pamuk koydum su ve pamuk kullanacağım

Cumartesi konustuk bizde. Bir broşür verdiler elimize ama oylesine bakip gectim acikcasi oda susleme yaziyor fakat pandemiden dolayi yapilmiyor dedi. Refakatci diyor napayim onu 😕 kapi susu hic degistirilmiyor her kapida var fakat benim icin olsada olur olmasada olur. Lohusa serbeti var ilk dogumda da vardi. Bir adet fotograf yaziyo. Hastane cikisi yaziyordu ilk onu mu giydiriyorlar sormadim ama aklima takildi ben kendi aldigimizi giysin isterim. 5 sene once hastane cikisi degilde battaniye 10 lu bez pisik kremi vs geneli deneme urunlu paket vermislerdi. Aklimda kalanlar bunlar fakat cidden hediye paketi vereceklerde guzel olur yazmiyirdu ama onun disinda suslemeynis serbetmis pek onemli degil benim icin ☺️ he tabi fotografta hos :)
20 kisiye mesaj atilma sebebi biraz daha davet amacli gibi olur. Su donemde evet atilmamali bencede 😕 20 kisiden 3 kidi hastaneye gideyim bari diyebilir
İnanın mesaj atılsa bile attırmayacaktım ama bunun içinde pandemiye sığınmaları çok saçma oldu. Ben istemiyorum ama atmak isteyenler olabilirdi mesajın sonunda pandemiden dolayı ziyaretçi kabul edilmediği yazılabilirdi eğer ondan dolayı atmıyorlarsa. Neyse önemli olan sağlıcakla kolaylıkla doğumumuzu yapıp çıkmak. Zaten özel hastanelerin para tuzağı olduğunu biliyoruz maalesef

Bu arada doğum tarihimiz ayni😊ama sizinki zorunlu sezeryanmis tarih belli mi ben ssvd adayi olduğum icin normal olma ihtimalini bekleyeceğim bakalim ne zman nasip olacak
Evet tarihlerimiz aynı dediğim gibi mesaj atmasamda sıkı takipteydim mesajlarda sizi görünce hemen günlük takvimimi sizden okuyordum:KK36: benim ssvd yapma şansımda yok maalesef. tarihi kesinleştirmedik daha ama 39u bekleyeceğim bir aksilik olmazsa kasımın 20sinden sonra düşünüyorum

İstanbul. Sizinki çok çok iyiymiş bizde fotoğraf ekstraya giriyor spa falan hiçbirşeyyok zaten. Sadece doğurtup testleri tahlilleri muayeneleri yapıp bırakıcaklar. Tamam önemli olan sağlık ama o zaman paketleri uygulamayacaklarsa fiyatını düşürsünler
katılıyorum fiyatı düşürmeliler. İlden ile hastaneden hastaneye o kadar değişiyorki bu fiyat işi

Size çorap, makyaj yapacaksanız makyaj malzemeleri, bebişe yedek bere-eldiven, kağıt havlu, bir de Depend kullanılmazsa diye ped de götüreceğim ben, bir de odada kettle yoksa ısıtıcı tarzı birşey. Islak mendil koymadım pamuk koydum su ve pamuk kullanacağım
Aynen bana çorap ekleyeceğim. Makyaj malzemelerini kol çantama alıcam aklımda onlar. Kağıt Havlu meyve suyu böyle şeyleri aldırırım diye düşündüm çok merkezi bir yerde hastane. Bebeğe eldiven şapka takımların içlerinde var diye ekstra koymuyorum ama alabilirim. Teşekkür ederimmmm

katılıyorum fiyatı düşürmeliler. İlden ile hastaneden hastaneye o kadar değişiyorki bu fiyat işi
İstanbuldayım ama bulunduğum ilçedeki en yüksek rakam bu. Diğer hastanelerin en az iki katı. Neyse artık başta sağlık gelir tabii ki gerisi boş. Alıştık artık özel hastanelerin böyle para tuzaklarına ne yapalım

Evet tarihlerimiz aynı dediğim gibi mesaj atmasamda sıkı takipteydim mesajlarda sizi görünce hemen günlük takvimimi sizden okuyordum:KK36: benim ssvd yapma şansımda yok maalesef. tarihi kesinleştirmedik daha ama 39u bekleyeceğim bir aksilik olmazsa kasımın 20sinden sonra düşünüyorum
😊insAllah canim saglikla alalim kucagimiza🤲

X