- 13 Ocak 2021
- 1.141
- 828
- 32
-
- Konu Sahibi DusunceBulutu
- #3.041
Yalnız değilsin bnmde çok korkularım var halbuki kimsemi kaybetmedim yakınlardan sevdiğim adamlada evlendim kaybetme korkusu var takıntılıyım da çöküş içindeyim evden çıkmak bile istemiyorum zorla çıkartıyolarÇok üzüldüm, Allah'ın dediği olur... Çok daha kötüsünün önüne geçti bu olay belki, böyle bakmaya gayret edin. Biliyorum biz şimdi ne desek uzaktan uzaktan konuşuyor gibi olacağız ama siz ve eşiniz sağlıklı olun, birbirinize tutunarak atlatın bu süreci... Allah size sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Çok gecmis olsun canım sana da. Ben 2 gün önce , sanki adet olacakmışım gibi bel ve karın ağrısı olunca kendiliğimden progestan 200mg lik tablet aldım ve direkt yattım. Yemekleri bile dışarıdan söylüyoruz, hiç kalkmıyorum. Ama dr kendisi bir telkinde, uyarıda bulunmadı. Tek doz progestan bile durdurmuş olabilir kanamayı dedi . Sen bebeği görmüştün değil mi ? Sanki öyle hatırlıyorum?Bende salı gitmistim ,bende de rahim kanaması varmıs hematom deniyor sanırım.Bana direk yatak istirahatı verdi ,wcye kalkıcam sadece.haftaya tekrar gidicem.Umarım hepimiz güzel haberler alırızsana herhangi bir uyarıda bulundu mu ?
Son gittigimde gorduk evet ama kalp icin haftaya gidicem hemde kanama alanımı kontrol icin, benim doktorum iki haftadır keseyi gormesine ragmen bir ilaç takviyesi vermediÇok gecmis olsun canım sana da. Ben 2 gün önce , sanki adet olacakmışım gibi bel ve karın ağrısı olunca kendiliğimden progestan 200mg lik tablet aldım ve direkt yattım. Yemekleri bile dışarıdan söylüyoruz, hiç kalkmıyorum. Ama dr kendisi bir telkinde, uyarıda bulunmadı. Tek doz progestan bile durdurmuş olabilir kanamayı dedi . Sen bebeği görmüştün değil mi ? Sanki öyle hatırlıyorum?
Merhaba canım ben de yeni gittim ilk kontrole deneyimimi aktarmam gerekirse heyecandan unutmayayım diye sormam gereken soruları not aldım önceden hepsini sordum tek tek. Cevaplarımı aldım. Doktorum tanıyor beni o yuzdeb tıbbi geçmişimi biliyor. Keseyi gördük işte.Tatli hamisler nasilsiniz ben cumartesi ilk kontrole gidicem cok heycanliyim arada agrim oluyor ya odum kopuyor bisi mi oluyo diye... ilk kontrole giderken nelere dikkat etmeliyiz benim gibi olan herkese bilgilendirme olur kizlar ac mi tok mu gidicez mesanemiz idrar dolu mu bos mu olmali
Darısı bana inşallah
Naçizane fikrim progestanı dr una bir sor istersen . Bu sırada bende çok yan etki yaptı, sersemlik , göz kararması, uyuşukluk vs . Onun için yatmadan hemen önce al ya da vaginal kullan dedi bugünkü dr . Bundan 1,5 yıl önce bu haftalarda bir kaybım olmuştu, ondan dolayı kaygılıydım zaten.Son gittigimde gorduk evet ama kalp icin haftaya gidicem hemde kanama alanımı kontrol icin, benim doktorum iki haftadır keseyi gormesine ragmen bir ilaç takviyesi vermediacaba geç mi kaldı diye düşünmeden edemiyorum kendimi sen almakla iyi yapmıssin benim haberim bile yoktu bu tarz ilaçlardan
Ilacı o gun verdi işte ,daha iki gün oldu kullanalı.Daha önce iki kez gittim ama vermemisti.Saglıksız bir gebelikse vucud kendi atsın dedi.Bana vajinal yap dedi ilacı,biraz zorlanıyorum ama yapmaya calistimNaçizane fikrim progestanı dr una bir sor istersen . Bu sırada bende çok yan etki yaptı, sersemlik , göz kararması, uyuşukluk vs . Onun için yatmadan hemen önce al ya da vaginal kullan dedi bugünkü dr . Bundan 1,5 yıl önce bu haftalarda bir kaybım olmuştu, ondan dolayı kaygılıydım zaten.
Leslie yapmamalısın onda bacak çek vs karında da baskı oluşur ve senin için sakıncalı olur. Doktor sadece yürüyüş ve yüzme dedi özellikle sordum bisiklette yasak. Tempolu yürüyüş bile yaptırmıyorlarMerhaba ben de düzenli Reformer Fitness yapıyordum ancak doktorum yürüyüş tavsiye etti. Bugün Leslie denedim 10. Dakikada belim ağrıdı şimdi de kondisyon bisikletini soracağımDışarıda yürüyüş istiyorum ama havalar çok soğuk sağ salim alalım kucaklarımıza
Ayy aman Allah korusun 9 ay işkence gibi gelir. İlk 3 ay bebek depodan alıyor ondan sonra yediklerimizden iyi beslenmek lazım sonrasında. Su ya hasret kaldım kana kana su içtiğim günlere gelmek istiyorumEvey ya ınsallah gecer tabı bazı hamılelıklerde 9 ay sürüyormus
Doktoruma sorayım bir gelir mi diyeYok canım ya gelen var benım arkadasım 19 mayısta sezaryen oldu
Canım çok üzüldüm gerçekten ne desem acını hafifletemem seni çok iyi anlıyorum ama şu açıdan bak dünyaya sağlıksız gelseydi eğer ömür boyu onu gördükçe acı çekecektin. Vücudun toparlasin tekrar yaparsınız düşükten sonra da hamile kalmak daha hızlı oluyor.Inşallah canım çok korkuyorum
Çok çok geçmiş olsun.. 4 ay önce aynısını yaşadım iğne falan vuruldum ama fıtık başlangıcı diye düşündüm ve pandemiden dolayı erteledim doktora da gitmedim keşke gitseydim şu an da bazen yokluyor.Arkadaşlar merhaba
üç gündür ölüyorum
sanırım ters bir hareket ettim ve belim tutuldu , hareket ettikçe sancıdan çığlık atıyorum , derin nefes alamıyorum , yatamıyorum , kalkamıyorum , tuvalette temizlenemiyorum . Öksüremiyorum, hapşırmak falan korkulu rüyam .
Ağrı kalçama da vuruyor , ağrımasın diye kendimi kasıyorum sanırım bu sefer de kasıklarım ağrıyor .
bu arada hiç Naz yapabilen biri değilim abartmıyorum , bu nasıl anlatsam çok ciddi bir bıçak batıyormuşçasına ağrı
dün doktora gittik , sadece dikloron ağrı kesici vurdular , parol verdi , diklomed ağrı kesici krem verdi .
hamile olduğum için , röntgen MR falan önermedi . Kas gevşetici kesinlikle kullanamazsın dedi .
ilaçların etkisi kesilince yine dehşet bir ağrı , ben ömrümde görmedim böyle şey , yaşım da kilom da fazla obezim bir nevi .
bel fıtığı olma ihtimali beni aşırı korkutuyor 9 ay nasıl geçer
lütfen benim için dua edin . Buna çok ihtiyacım var .
ayrıca önerilerinize de açığım bu konuda bilgisi tecrübesi olan var mı
Fıtık ihtimali çok yüksek. Bende ev taşırken ters bir hareket yapmıştım ve daha 19 yaşımdaydım o zaman. Bu anlattığın belirtileri kat kat yaşadım tuvalete bile gidemiyordum giderken ağlıyordum. Sonra 2 tane fıtık oluştuğunu öğrendim. Sadece dinlen. Bir süre sonra ağrıların geçicek ama 15-20 gün falan sürecektir. Vücut alışana kadar ağrılar devam edecek. Hareket etmeden yatmaya bak ağrıların hafifleyene kadar. Seni zorlar mı bilmiyorum çünkü çok yeni ama ilk hamileliğimde ben fıtığım var diye zorlanmamıştım. Çok geçmiş olsunArkadaşlar merhaba
üç gündür ölüyorum
sanırım ters bir hareket ettim ve belim tutuldu , hareket ettikçe sancıdan çığlık atıyorum , derin nefes alamıyorum , yatamıyorum , kalkamıyorum , tuvalette temizlenemiyorum . Öksüremiyorum, hapşırmak falan korkulu rüyam .
Ağrı kalçama da vuruyor , ağrımasın diye kendimi kasıyorum sanırım bu sefer de kasıklarım ağrıyor .
bu arada hiç Naz yapabilen biri değilim abartmıyorum , bu nasıl anlatsam çok ciddi bir bıçak batıyormuşçasına ağrı
dün doktora gittik , sadece dikloron ağrı kesici vurdular , parol verdi , diklomed ağrı kesici krem verdi .
hamile olduğum için , röntgen MR falan önermedi . Kas gevşetici kesinlikle kullanamazsın dedi .
ilaçların etkisi kesilince yine dehşet bir ağrı , ben ömrümde görmedim böyle şey , yaşım da kilom da fazla obezim bir nevi .
Burdan bı arkadaş sarı sabır taşından bahsetmişti ondan aldım ilk gün sürdüm sürekli açtırıp baktı hep öyle görünce pis deyip kapattı emmeye çalışınca kokusundan ememedi zaten biberonda süt falan verdim. Gecesinde 3.4 defa uyandı şu verdim ninni açıp salladım önce memeyi istedi pis deyince yine kabul etti sallanmayi o şekilde uyudu 2gun sallamadim ninniyle kucağımda uyudu gecesine uyanmadıCanım nasıl başardın bıraktırmayı ya. Çok uğraşıyorum ben de bırakması için ama
Bana da 4+3 dedi uygulamaya göre 5+2 canım sıkıldı birazGectigimiz hafta kese icin gittigimde uygulamaya gore 5+3 ama ultrasonda 4+4 görünmüştü, simdi kac gorunecek bilmiyorum haftaya gidince canim ben de merak ediyorum
Bugün ben de sordum hafif yürüyüş ve yine hafif hafif yoga yapabilirsin dedi doktorum. Şu süreçte tehlikeliymiş.Leslie yapmamalısın onda bacak çek vs karında da baskı oluşur ve senin için sakıncalı olur. Doktor sadece yürüyüş ve yüzme dedi özellikle sordum bisiklette yasak. Tempolu yürüyüş bile yaptırmıyorlarmaksimum hız 4-4,5 30-40 dakika. Eşim bir Hocayla çalışıyor ben de yapacağım diyordum ama kesinlikle yapmamam gerektiğini özellikle ayrıntılı şekilde anlattı. 3-4 ay giderim salona sanırım sonra evde walking pad var onunla yürümeye devam ederim. 3 aydan sonra hamile pilatesi yapabilirmişiz şuan o da yasak mesela. Hatta bir kere Ebru Şallı’nın hamile pilatesini izledim kesinlikle öyle şeyler yapma onlar da hamile pilatesi adı var sadece hamile biri onu yapsa çocuğu doğurur direk dedi Hava çok soğuksa evde sadece adımlayabilirsin, o bile iyi gelecektir. Hareket oluyor gerçekten. Şu dönemde çoğumuz evlerdeyiz akşama kadar yat yat bir yerden sonra ciddi anlamda ödem toplayacak vücutlarımız.
Benimde 8+1de 7+2 dedi normal görüyorlar bu durumu Dr larBana da 4+3 dedi uygulamaya göre 5+2 canım sıkıldı biraz
Aslında sıkışık gitseniz iyi olur alttan bakmadan gorme ihtimali artar, kan tahlili yapacaksa ac gitmeniz lazım ama ilerleyen haftalarda da yapabilirTatli hamisler nasilsiniz ben cumartesi ilk kontrole gidicem cok heycanliyim arada agrim oluyor ya odum kopuyor bisi mi oluyo diye... ilk kontrole giderken nelere dikkat etmeliyiz benim gibi olan herkese bilgilendirme olur kizlar ac mi tok mu gidicez mesanemiz idrar dolu mu bos mu olmali
Leslie bence yapılmamalı doktorum yürüyüş yaparken bile dinlen tempolu yurume fazla yurume dedi, kaldı ki leslie bence tehlikeliMerhaba ben de düzenli Reformer Fitness yapıyordum ancak doktorum yürüyüş tavsiye etti. Bugün Leslie denedim 10. Dakikada belim ağrıdı şimdi de kondisyon bisikletini soracağımDışarıda yürüyüş istiyorum ama havalar çok soğuk sağ salim alalım kucaklarımıza
Geçmiş olsun arkadaşım . Belki anlık birseydi kotu dusunme iki sene önce ani hareketten belim tutulmuştu acilde almistim soluğu ne kötüdür bilirim kaç gün çektim.ama çok şükür tekrarlamadi. Sabret geçecektir ama hareketlerine dikkat et. Ani hareketlerden uzak durArkadaşlar merhaba
üç gündür ölüyorum
Merhaba ,Benimde 8+1de 7+2 dedi normal görüyorlar bu durumu Dr lar
Sonradan ileri gidiyor mu acaba zaten zaman geçmiyorBenimde 8+1de 7+2 dedi normal görüyorlar bu durumu Dr lar