-
- Konu Sahibi DusunceBulutu
- #3.001
Teşekkür ederimGecmis olsun.
Çok geçmiş olsunÇıktım canım düşmemiş ama yapısı bozulmuş sağlıklı bi gebelik görmüyorum dedi kendi düşecek yada kürtaj olacak
Geçmiş olsun Allah tekrarını yaşatmasın inşallahÇıktım canım düşmemiş ama yapısı bozulmuş sağlıklı bi gebelik görmüyorum dedi kendi düşecek yada kürtaj olacak
Yani sürekli takıp endişe edecek birşey mutlaka buluyorum. Ama içimde yaşıyorum. Düşünceler gelip geçiyor, atıyorum başkası geliyor filan. Yani böyle ayılıp bayılmıyorum ama içim sıkılıyor. Havaların ve pandeminin de etkisi çok. Düzenli yürüyüş yapıyorum kendimi yormadan, örgü örüyorum, neşeli şeyler izliyorum, uyku ve beslenmeme dikkat ediyorum çünkü bunlar da etkiliyor insanı. Ya bu aslında 1 yıldır hepimizin devamlı kaybetme korkusu, hasta olma ya da sevdiklerimize birşey olma korkusu yaşaması ile ilgili. Benim gibi bazı insanlar yapısı gereği bu duyguları benim gibi yaşıyor sanırım. E bir de üzerine hormonlar eklenince... Geçecek inşallah. Anladım ki yalnız değilim, bu bile iyi geldi.Nasıl bişey oluyo mesela örnek verirmisin bendede var gibi de
Devlette psikiyatri var ve onlar da adamın yüzüne bile bakmadan "evet neyin vardı" diye sorup doğru düzgün bile dinlemeden ilaç yazıp yolluyorlar. Ama dediklerinizi yapacağım. Beni eğlendirecek diziler izliyorum ama okumalarımda da değişiklikler yapayım :) Bir de evet doğru söylüyorsunuz herkes için zor zamanlar, ister istemez endişe yumağı oluyoruz. Teşekkür ediyorum.Gebelikte daha kac yol uretecegız bakalım
Aynen çok masraflı devlet de bakıyor dıye bılıyorum ama yanlış da bılıyor olabılırım. ALLAH yardımcınız olsun. Iyı seyler düşünmeye çalışın gercı hepımız ıcın kaygılı geçen bır 9 ay olacak orası kesın. En rahatımız bıle acaba larla dolu. Rabbım herkesın yardımcısı olsun. Bu arada olumlu düşüncelerle ılgılı sıkmayan kıtaplar okuyun. Insanı rahatlatıyor gerçekten. Eskıden ınanmazdım ama mesela arkadasım “tuzu biberi” kıtabını vermıştı bana çok ıyı gelmişti ruh halime. Bunun gbı mesela
Hayır bipolardan bahsetmiyorum. Çoğu insanın yaşadığı yaygın kaygı bozukluğundan bahsetmiştim sadece. Bipolar çok daha ciddi ve bambaşka bir rahatsızlık. Allah korusun.Bi polar gibi bişi den bahsediyorsın o zaman canım
Ne güzel yazmışsınız, var olun :) İnşallah Rabbim hepimize sağlık, huzur, ferahlık versin.Kaygılarınız bu dönemde artar bu çok normal hem hormonal hem zaten eğiliminiz var bakın burda yazılanlara geçmişte böyle bi tanısı olmayanlar bile kaygılı. Bence kaygınızla savaşmayın kaygılanacak mıyım diye düşündükçe artacaktır. Okuyunca çok yakından hissettim bazı psikiyatrik durumlara bebek çok iyi geliyor. İnşallah iyileştirir sizi bebeğiniz
Evet her vesveseye kapıldığımda (konu ne olursa olsun) diyorum bak bunlar vücudundaki kimyasalların salınımı ile ilgili dalgalanmalar, geçecek. Yürüyüşe çıkıyorum, duş alıyorum, örgü örüyoru, Felak Nas okuyorum çok iyi geliyor. En güzeli her zaman teslimiyet. Çok doğru söylüyorsun. Allah herkesin yardımcısı olsun bu süreçte. İyi ki varsınız çok teşekkürler yanıtınız için. Size de Rabbim gönül ferahlığı, huzur versin.bende yaklasık 2 yıldır anksıyete ıle basetmeye calısıorum o kadar yogun kaygı durumları yasıyordum kı sımdı kı surec bızım ıcın bıraz daha zor .senı cok ıyı anlıorum sana en buyuk tavsıyem besmele cek aklına geldıkce herseyı kararlayan rabbım herseyın en dogrusunu en ıyısını o bılır bol bol dua edelım benım 6 7 ay oncesınde bır kurtajım oldu suan doktora gıtmeye bıle korkuorum yıne aynı surecler yasanırsa dıye ama allah ne yazdıysa onu gorecegız o yuzden bız allaha dua edelım rabbım ınsallah bızeyardım edecektır
Kesinlikle yaşayan bilir, Allah beterinden sakınsın tabiki yine de. Size de sağlık, afiyet, ağız tadı diliyorum. İnşallah göz açıp kapayıncaya kadar sağlıkla huzurla geçsin bu süreçler :) Çok teşekkürler yazdığınız için.Canım sirf sana yazabilmek için üye oldum.Seni ancak yaşayan anlayabilir çünkü.Ben de gebelik öncesinde de olan,kesintili tedavi aldığım sonrasında gebelikle beraber hayatımı cehenneme ceviren depresyon ve yaygın anksiyete bozukluğu vardı.Bir önceki gebeliğim bu sebeple sonlandırılmak durumunda kaldı.Anlatamicagim şekilde ağır bir depresyon geçiriyordum.Uzerinden 5 ay geçti şuan tekrar hamileyim 5+2.İnan mutluluk yaşayamadım tekrar aynı şeyleri yaşar mıyım diye.Suan için fena değil gibi durumum.Doktorum ilaca ara vermesek de olur ama bı deneyelim seni ilaçsız dedi.Yaklasik bı hafta kadar kestim ilacı.Psikolojik olarak etkilenmedim ilacı kesmekten ama yoğun fizyolojik etkilerini yaşadım.Dayanabilicek gücüm kalmadığı için de dün tekrar başlamak durumunda kaldım.Doktor çok zorlanirsan devam et sorun yok dedi.İnan diken üstündeyim aynı şeyler olacak diye.Etrafim desen onlar ayrı tedirgin.Allah yardımcımız olsun çok çok zor bı durum.
7+2 oldum birkaç gündür bulantım iyice arttı kusmamak için zorlamıyorum şükür daha kusmadım, ben ızgara tarzı yağsız ve kuru yiyecekler, ayva, ekşi elma, peynir zeytin en çok bunları yiyebiliyorum, bir de bugünlerde fazla su içemiyorum, kabızlıkla baş etmek zor oluyor ama yapacak birşey yoksu içmek çok mu önemli bu haftalarda onu bilen var mı
Kizlar pipetle azar azar icmeyi deneseniz belki iyi gelir, zorlamaz cokSeninle aynı gidiyoruz bende 7+2 yim. Ebe 2,5 litre iç diyor ama benim sudan bile midem bulanıyor ..Valla kandan besleniyor ilk üç ay diyorlar ama yinede içim çok rahat değil
Gecmis olsun inşallah her ne olursa olsun saglikla atlatırsin bu süreciEve
Evet düşmemiş ama sağlıklı değil
Çok üzüldüm, Allah'ın dediği olur... Çok daha kötüsünün önüne geçti bu olay belki, böyle bakmaya gayret edin. Biliyorum biz şimdi ne desek uzaktan uzaktan konuşuyor gibi olacağız ama siz ve eşiniz sağlıklı olun, birbirinize tutunarak atlatın bu süreci... Allah size sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.Çıktım canım düşmemiş ama yapısı bozulmuş sağlıklı bi gebelik görmüyorum dedi kendi düşecek yada kürtaj olacak
Evet bu durum 2. Ve sonraki cocuklarda daha zor ıluyor gercekten benımde gıttıkce artıyor :/ iyi gelıyır mu ılac
İlacın adı PRİLAM DR gece yatmadan iki tane içiliyor ben emzirdigim için cekinip bı tane içtim önce çok iyi geldi uyku yapıyor ama. Su bı kaç gündür etkisi azalmaya başladı yinede iyi tabi. Ben emzirmeyi bıraktığım için iki tane almaya başladım etkisi çok daha iyi olduBenim de çok bulantım oluyor ilaç iyi geliyor mu adı ne acaba
Kabızlık için su çok etkili bebeğe zararı olur mu bilmiyorum ama ben de ilk hamileliğimde bulantı dönemlerinde az içiyordum sonrasında günde 5 litre7+2 oldum birkaç gündür bulantım iyice arttı kusmamak için zorlamıyorum şükür daha kusmadım, ben ızgara tarzı yağsız ve kuru yiyecekler, ayva, ekşi elma, peynir zeytin en çok bunları yiyebiliyorum, bir de bugünlerde fazla su içemiyorum, kabızlıkla baş etmek zor oluyor ama yapacak birşey yoksu içmek çok mu önemli bu haftalarda onu bilen var mı
Rabbim hayırlı zamanda tekrar saglıklı bir gebelık nasıp etsin inşallah.Çıktım canım düşmemiş ama yapısı bozulmuş sağlıklı bi gebelik görmüyorum dedi kendi düşecek yada kürtaj olacak
maşallah ne güzel sağlıklıymışinşallah bir sıkıntı olmaz kuzenim 3 aylık hamile kanaması hiç bitmedi biraz yürüyünce hep oluyor dedi bebeğin büyümesi kalp atışı herşeyi normal çıktı hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşallah benimde ilk kontrolüm yarın öyle iyi anlıyorum ki aynı tedirginlikle imza ekleyemedim
Ben de düşük yaptığım için kahverengiyle başladığından tedirginim canısı.herkesin değişiyor işte.evet hatırlıyorum sen imza oluşturuyum mu diye sormuştun bizim topikte ben yapma sonra benim gibi üzülürsün belki demiştim.bu fikir kendim için hala geçerli hala üzülmekten korkuyorum.1 gün kaldı zaten kalbi duyarsam yapıcam Allahın izniyle. hepimizin sağlıcakla ilerler inşallahBen de ilkinde bos gebelik yasayinca imza olusturmayayim dedim ama heyecanlandırıyor insani, iyi geliyor sankiherkes lekelenme yasiyor canim baksana, herkes ayni seyi yaziyor hemen hemen. Lekelenme benim de azalsa da devam ediyor diyebilirim. Progestan da kullaniyorum, çalışıyorum da. Çalışmaktan kalan zamanlarında olabildiğince dinlenmeye erken yatmaya çalis. Kahverengi ve pembe gibiyse sorun yok, kirmiziya donerse sorun diye soyluyor herkes.
InşallahGeçmiş olsun Allah tekrarını yaşatmasın inşallahİnşallah kürtaja gerek kalmaz
Anladım tatlım bol bol dua et ben öyle yapıyorum bu riskli zamanlar geçeçek ve güzel zamanlar geleçek bebişlerimizleYani sürekli takıp endişe edecek birşey mutlaka buluyorum. Ama içimde yaşıyorum. Düşünceler gelip geçiyor, atıyorum başkası geliyor filan. Yani böyle ayılıp bayılmıyorum ama içim sıkılıyor. Havaların ve pandeminin de etkisi çok. Düzenli yürüyüş yapıyorum kendimi yormadan, örgü örüyorum, neşeli şeyler izliyorum, uyku ve beslenmeme dikkat ediyorum çünkü bunlar da etkiliyor insanı. Ya bu aslında 1 yıldır hepimizin devamlı kaybetme korkusu, hasta olma ya da sevdiklerimize birşey olma korkusu yaşaması ile ilgili. Benim gibi bazı insanlar yapısı gereği bu duyguları benim gibi yaşıyor sanırım. E bir de üzerine hormonlar eklenince... Geçecek inşallah. Anladım ki yalnız değilim, bu bile iyi geldi.
Devlette psikiyatri var ve onlar da adamın yüzüne bile bakmadan "evet neyin vardı" diye sorup doğru düzgün bile dinlemeden ilaç yazıp yolluyorlar. Ama dediklerinizi yapacağım. Beni eğlendirecek diziler izliyorum ama okumalarımda da değişiklikler yapayım :) Bir de evet doğru söylüyorsunuz herkes için zor zamanlar, ister istemez endişe yumağı oluyoruz. Teşekkür ediyorum.
Hayır bipolardan bahsetmiyorum. Çoğu insanın yaşadığı yaygın kaygı bozukluğundan bahsetmiştim sadece. Bipolar çok daha ciddi ve bambaşka bir rahatsızlık. Allah korusun.
Ne güzel yazmışsınız, var olun :) İnşallah Rabbim hepimize sağlık, huzur, ferahlık versin.
Evet her vesveseye kapıldığımda (konu ne olursa olsun) diyorum bak bunlar vücudundaki kimyasalların salınımı ile ilgili dalgalanmalar, geçecek. Yürüyüşe çıkıyorum, duş alıyorum, örgü örüyoru, Felak Nas okuyorum çok iyi geliyor. En güzeli her zaman teslimiyet. Çok doğru söylüyorsun. Allah herkesin yardımcısı olsun bu süreçte. İyi ki varsınız çok teşekkürler yanıtınız için. Size de Rabbim gönül ferahlığı, huzur versin.
Kesinlikle yaşayan bilir, Allah beterinden sakınsın tabiki yine de. Size de sağlık, afiyet, ağız tadı diliyorum. İnşallah göz açıp kapayıncaya kadar sağlıkla huzurla geçsin bu süreçler :) Çok teşekkürler yazdığınız için.
Evet ama şimdi de yaptım, sanirim herkesi farkli etkiliyor boyle durumlar, ben motive oluyorum ama başkası kotu etkilenebilir canim dogru diyorsun. İnsallah duyacaksin o pitir pitir atan kalbiiiiiiimaşallah ne güzel sağlıklıymışdarısı bize inşallah.sağlıcakla kucağımıza alırız burda güzel haberler paylaşırız sizden de güzel haberler bekliyorum inşallah
Ben de düşük yaptığım için kahverengiyle başladığından tedirginim canısı.herkesin değişiyor işte.evet hatırlıyorum sen imza oluşturuyum mu diye sormuştun bizim topikte ben yapma sonra benim gibi üzülürsün belki demiştim.bu fikir kendim için hala geçerli hala üzülmekten korkuyorum.1 gün kaldı zaten kalbi duyarsam yapıcam Allahın izniyle. hepimizin sağlıcakla ilerler inşallah
Ben biseye dikkat etmemiştim canim kese için, ama kalp atisi icin idrara sıkışmış gel demişti, ne için acaba o, sebebini soylemisti ama o an heyecandan tamamen unuttum sebebiniTatli hamisler nasilsiniz ben cumartesi ilk kontrole gidicem cok heycanliyim arada agrim oluyor ya odum kopuyor bisi mi oluyo diye... ilk kontrole giderken nelere dikkat etmeliyiz benim gibi olan herkese bilgilendirme olur kizlar ac mi tok mu gidicez mesanemiz idrar dolu mu bos mu olmali
Duydun mu kalbini canimBen biseye dikkat etmemiştim canim kese için, ama kalp atisi icin idrara sıkışmış gel demişti, ne için acaba o, sebebini soylemisti ama o an heyecandan tamamen unuttum sebebini
Yok canım daha haftaya gidecegim bunun içinDuydun mu kalbini canimben de tam 6+6 da kontrole gidiyorum insallah duyarim yaa cok korkuyorum ya bos gebelikse falan diye icim titriyor
Amiiin seninki tam olarak ne kadarlik oldu kuzumYok canım daha haftaya gidecegim bunun içininsallah duyulur kuzum genelde o haftada duyuluyor ama, ertelendigi de olabiliyor hic stres yapma. Cok güzel olacak insallahhhh