2021 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    298

Ben de 2. Araba istiyorum kabin boy artık büyüdüler nasılsa. Çok konforlu olmasa da olur. Cybex ler güzel gözüküyor ama çok pahalı. O kadar para verilir mi diye düşüncelerdeyim bu ara :)

Bizim buglemden kalma vardi baya canim onlardan kumanda müzik calar davulla baska kitaplar aktivite küpü yürüme arkadaşı aktivite masasi yürüteç bunlarla çok zaman geçiriyor arık oturarak oynama bitti geziyor emekliyo
kalkmak istiyor onun için hareket edebileceği şeyleri seviyor

Bizimkiyle kıyasladığımda seninki gayet küçük canım.ben birbuçuk aydır süt ürünü tüketmiyorum en azından bütünsel kırmızılık gitti gibi.bazen depreşiyor ama araları açılıyor bazen.bu son aydır daha ümitvar oldum geçiciliği yönünde ben merak etme geçecek inşallah hepsininkesinlikle ben de şüpheleniyorum undan ama ben yumurtada vermiyorum altı aydan bu yana,sabah onu da vermeyince verecek bişey kalmıyor.bakalım cuma ne diyecek doktor yazacağım

Bizimde rengi beyaz ne zamandır çok az kilo alıyor almiyor dr kan tahlili yaptiricaz bir bakalım kilo alimida neredeyse iki aydır çok yok altı tane dişi var hiç yerinde durmuyor insan üzülüyor acaba eksik mi yapiyorum bi yerde diye ama sağlıklı olsunlar da canım.

İyi akşamlar kızlar,nasılsınız?Bebişler nasıl?
Ben 2021 Temmuz Annelerindenim.Bebeğimde ek gıdadan sonra alerji başladı.3gün kuralıyla gitmeme rağmen neyin alerji yaptığını bulamadım.Bebeğinin alerjisi olan annelere sorum olacak.
1.Bebeğinizin neye alerjisi olduğunu deneme yöntemi ile mi öğrendiniz yoksa alerji testi yaptırdığınız da mı çıktı?
2.Alerji testi ile öğrendiyseniz eğer;nasıl bir test yapıyorlar?Deneme yöntemi ile anladıysanız eğer;hangi yiyecek olduğunu bulmak için,o yiyeceği kaç gün boyunca verdiniz?
Off kafamda deli sorular ben bir türlü neye alerjisi olduğunu bulamıyorum.bi bakıyorum hiç birşeyi yok bi bakıyorum her yeri kırmızı kırmızı her zamanda aynı yiyecekleri veriyorum ama ne alerji yapıyor anlamıyorum.

Bizim emekliyor ama benden ayrı durmuyor. Yere koyuyorum yanında duruyorum sürüne sürüne kucak istiyor. Dus bile alamaz hale geldim. Bizimde diş yok hala
Ilk cocugmda kanguru kullandım havaalanını cok kullanıyordum. Şimdide kanguru kullanıyorum ellerim bosta kalıyor bi elimle valiz bi elimle diger cocugumu tutabiliyorum. Önümde oglum sırtımda bebek çantası vay ben öleydimmm
Evet 2 aydır bzmde kilo alımı cok az doktorumz normal diyor kan degerleri de normal dedi sadece damla bitene kdar kullan sende kan degerlerine baktır emziriyorsun sonucta dedi. Haftada 3 kez kırmızı et yedir diyoe ama son 10 gündür ek gıdaya da burun kıvırıyor mama da aldm yok sürekli memede duracak. Bir gögsumu sıktırırken morarttı dıgerını emerken kızarttı gören olsa eşim yaptı sancak oyle memede bagmlı yasıyoruz. Saglık ocagındaki hemsire de ön süt alıyordur dıyor. Bunun ayarını tutturamıyorum desem ılk aylar tutmazdı anlamadm gitti

İnş hepsininki geçsin canım. Doktordan sonra beni de haber et bakalım ne diyecek. Gerçekten yedirecek çok az alternatif kalıyor ee tabi kendim de tekrar diyete başladım bakalım nasıl olacak.. bugün hem sırtı hem de yüzü döktü. Eğer alerjik çocuğun varsa dedektif gibi olman gerekiyormuş resmen

Kızlar selamlar,

Artık çok az haberleşebiliyoruz. Bebişler büyüyüp hareketlendikçe buraya az uğramaya başladık bu ara benimki emekliyor ve tutunup kalkıyor ama çok hareket ve huysuz atak dönemi vs. Mi diyeceğim ama valla inanmıyorum artık bazı bebişler de çok sakinmiş. Bu ara çok yoruluyorum evde yemek bile yapamaz oldum. Nasıl geçiyor bebişle bir gününüz bu aralar benim gibi biraz modu düşen anneler birbirimizi motive edelim

Selam cnm bizde emekleme yok ama hiç sabit durmuyor da çok hareketli. Ayağınkn üstünde durmayı seviyor kollar bacaklar otururken bile kıpır kıpır bu yüzden kilolar azaldı herkesin galiba:) yanında otursam bile beni çekiştiriyor kucak istiyor yese doymayacak beni yani. 2 uykumuz var o sırada yemek işini halledebiliyorum artık neyseki. Yemek yedirmeye çalışmakla, oyun oynatmakla geçiyor günümün çoğu. Abi de olunca biraz o oyalıyor yoksa nefes alacak gibi değil valla. Bir de benim ki bazı geceler mamaya uyanmıyor bende uyku tatlı geliyor o kalkmayınca kalkamıyorum bazen. Erken mi bilmiyorum gece beslenmesinibırakması. Zayıf da malum. Ay büyüseler artık yaşlandım iyice

sanırım atak dönemi ya. Biz şiddetli bir atak yaşıyoruz. Doğduğundan beri ilk defa akşam uyutmakta zorlanıyorum. Gece boyu yarım saatte bir uyanıp meme istiyor. Daha diş çıkarmadık onun etkisi mi bilmiyorum.
Biz de birkaç gündüz emeklemeye başladık :) ama tadını çıkaramıyoruz maalesef

Aynen canım al bizden de o kadar. Emekleme başladı aşırı hareketli iki dk durmuyor. Sürekli tutunup kalkmak istiyor bazen biyerlere çarpıyor falan. Zor bi dönem.

Bizim de öyle canım,emekliyor üstüne bir de tuttuğu yerde kalkıyor tek elini de salıyor hayatta bişey yapılmıyor onunla,dengeyi sağlayamayıp geri düşebiliyor çünkü.bu gece çoksa huysuzdu çok defa kalktım.günler uzamaya başlayınca sabah az ışık vurdu mu uyanmak istiyor hemen beş altı gibi.bir taraftan ses veriyor bir taraftan yatağının kenarına çıkıp bana bakıyor ordan gel de alma düşer kaygısıyla.tabi yerleri yastıklarla doldurdum.
Asıl mevzuyageleyim.dün gittik doktora.hatta iki doktora.özele gidiyorduk önceden ama bir de üniversite hocası görsün diye ondan sıra almıştık özeline.ilk ona götürdük.atomik dermatit gibi ama onun sınırları bu denli belirgin olmaz mantar enfeksiyonu mu diye sorguladı,hiç kortizonlu krem kullandınız mı dedi.kortizon biçim değişikliği yaptırıyormuş mantar enfeksiyonu ise.tarifine göre kenarları kabarık ortası basık oluyormuş.ama bizimkine uymuyor.deri testi istedi yine öncekinde sadece yumurta çıkmıştı hafif düzey bunda o da çıkmadı.yine kortizonlu krem verdi on gün kullanın gelin dedi.ama tatmin edici değildi söyledikleri çıkınca hemen kendi gittiğimiz doktoru arayıp randevu aldık oraya geçtik.zaten şehir dışı çalışıyoruz da sürekli gel git uğraşnak istemedik bebekle.o da test yapacakmış zaten yumurta için yeniden yaptırdığımızı gösterdik.yüzüne falan baktı işte.çok fazla bi egzaması yok bu çocuğun diyor.ben buğday olabilir mi hocam dedim deride kanda çıkmamış sen zaten sürekli yiyorsun olsa artardı egzaması diyor.kortizonlu krem konusunda kaygılarımızı dile getirdik bu birden düzelecek bişey değil atak gösterdikçe kullanacaksınız diyor.diyelim kullandınız tamamen silinene kadar peşinden hemen yine çıktı o zaman araştırılır yine diyor.ama gölgesi bile kalmayacak zamana kadar kullanılmalıymış iki güne geçerse iki gün bir haftaya geçerse bir hafta,günde iki kez.geçene kadar sürmemizi söyledi.ve artırarak önce ben sonra bebek üçer gün olacak şekilde yoğurt yumurta sarısı ve beyazı deneyeceğiz.artış olursa orda duracağız ara vereceğiz dedi.bugün ben yarın çay bardağı yoğurt tüketeceğim örneğin bakalım nasıl olacak.sanırım bu süreci öyle böyle atlatacağız.şu an vücutta yok bizim onlara da baktı tabi(maşallah)diyor ki kızarıklık olabilir de kaşıntı yoksa önemli de değil o kadar diyor,fazla bişeyi yok merak etmeyin diyor.bir de ben zaten herşeyde süt yumurta bişey olduğu için tüketmiyordum da abur cubur yok emzirme süresi boyunca diyor.olabildiğince terden temastan uzak tutacaksınız diyor.yazın gidebilirseniz bi denize sokun iyi gelecek diyor.aklıma gelen hepsini yazmaya çalıştım canım,umarım işine yarar

MrvCn canm naptınız ? Menenjit icn gittin mi ? Hangi doktora gittin ne kadar tuttu ? Bu ay 10unda 2.doz var bızımde
Biz gidemedik ya bir türlü bronşit olmuştu 1ay onunla uğraştık sonrada covid falan derken bi gidemedik niyeyse 9aylık olcak valla en geç ne zamana kadar yapılıyor da bilmiyorum. Gidersek hasan tahsine gideceğiz de devletteki doktor biz yapmıyoruz menenjiti demişti sağlık ocağı yapıyor aşıyı demiş. Aslında tahlil yaptırırken aşıyı da yapacaktık kaldı öyle

Aynen canım al bizden de o kadar. Emekleme başladı aşırı hareketli iki dk durmuyor. Sürekli tutunup kalkmak istiyor bazen biyerlere çarpıyor falan. Zor bi dönem.
Evet serbest bıraksam dert bırakmasam dert. Yere koyduğumda da peşindeyim bir anda devrilip emeklerken ağlayabiliyor veya kalkmaya çalışırken tehlikeli dönemler

Atak haftası bitmesime takvim 3 gün gösteriyor ama yeni girmiş gibi hareketleri. Tutunma/ ağlama sürekli bir huysuzluk ve istel halinde. 2 dişi çıktı alttan çıktı benimkinin de geçen ay, devamı henüz yok. Gece yaklaşık 7 kez kalkıyor özetle uykum ziyan resmen. Yeniden uyku eğitimi verme konusunda düşüncelerdeyim önceki sürecimizi tamamlayamadık. Keşke gündüz kudursa da gece uyusa sıpa:)

Bence gece kalkmıyorsa kesinlikle uyusun gece beslenmesine ihtiyaçları yokmuş artık 9. Ay giriyoruz uyku eğitmeniyle görüştüğümde de kalkmıyorsa kaldırmayın meme- uyku baglantısını hem kessin hem de gece artık kalori ihtiyacları yok demişti.

Ayrıca evet biraz büyüseler dimi, aşırı yorgunum ya ev kalk gidelim diyor bazen. Ve hiçbir şeye yetişemez oldum:)

Saglık ocakları eskiden yapıyordu ama şimdi yapmıyoruz dediler. Bu arada biz bu sene gidiyoruz doguya . Bende 2 cocuk toplanma isleri vs ugrasıp duruyorum. Gecmis olsn canm smdi iyi mi ?

Bence de kalkmasın uyusun ama işte zayıf diye de gönlüm el vermiyor. 5.diş çıktı sadece diş ağrısına uyanıyor galiba arada mama veriyorum bende. Yorgunluk çok fena bende de ya gece uyanmasa da ıhlamaları uyutmuyo yine de. Gündüz zaten yapışık bir de çene başladı bütün gün ve ve ve birşeyler anlatıyor benim kafa artık

Saglık ocakları eskiden yapıyordu ama şimdi yapmıyoruz dediler. Bu arada biz bu sene gidiyoruz doguya . Bende 2 cocuk toplanma isleri vs ugrasıp duruyorum. Gecmis olsn canm smdi iyi mi ?
Anam kimin ne dediği de belirsiz doktorlardan da bıktım kötü olmuş ya bebiş biraz büyüseydi yalnız kalacaksın şimdi birde. Geçti cnm iyi şimdi hava vererek düzelttik dişler ardarda çıkınca hastalık kaçınılmaz oldu bizde. Artık 9ay kpntrolünde gideriz doktora bu ay gidemedik ilk defa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…